Categorie archief: persoonlijk

Na de vakantie

Categories: persoonlijk and tagged ,

Na de vakantie

En na een zalige vakantie, kom je enigszins vermoeid thuis.
Logisch toch? Uren in de auto, maar gelukkig hadden we een voorspoedige reis.
Hoppa uitpakken, wassen. het bekende werk. Beetje verkouden..

Na het weekend volop gewassen en geruimd te hebben, staat helaas alleen de kerstboom nog. Maar ja.
Maandag gewerkt. En dinsdag, na met Mazzel gelopen hebben, krijg ik het vreselijk benauwd en reageer ik helaas niet meer op mijn medicijnen en besluit ik om de longarts te bellen. Deze belt mij binnen tien minuten terug en beveelt mij om onmiddellijk naar het ziekenhuis te komen!
Zucht, … ben nog met een klant bezig ;)

Lol, ik mocht nog kiezen : of ik via de SEH of de poli wilde komen.
De volgende keer mag ik van mijn longarts niet meer kiezen.
Samen met Merel naar het ziekenhuis in Dordrecht. Binnen no time heeft mijn longarts me op de SEH afgeleverd. En daar blijken de zaken er niet zo gunstig voor me uit te zien. Ik heb boven de veertig graden koorts, een zware griep en een longontsteking! Shit!

Ahum : Ik mag dus niet naar huis? Nee! Even gloort er hoop, want het ziekenhuis is vol en er is een opnamestop. Maar moet ik wachten op een ambulance. Om 18.00 uur word ik met de ambulance van Dordrecht naar Zwijndrecht gebracht en lig ik eindelijk met zuurstof , antibiotica en prednison in bed. Met mijn eigen kleren nog aan, want natuurlijk had ik geen spullen meegenomen. Daar lig je dan, na de vakantie, in het ziekenhuis. Inmiddels zie ik allerlei vreemde zaken voorbij komen. Achteraf begrijp ik dat ik aardig aan het ijlen was.

Na de vakantie

 

Het nachtje blijven worden er meer, maar gelukkig mag ik zaterdagavond na een lange dag wachten met het bezoek mee naar huis En dan denk je dat je opgeknapt bent. Not. Het hoesten lijkt alleen maar erger te worden. Maar wel heerlijk in mijn eigen bed geslapen.

Dinsdag de huisarts gebeld, en na een huisbezoek worden de prednison en antibiotica verlengd. Ik had gehoopt weer te gaan werken, maar dat zit er voorlopig even nog niet in. Ik kan niets, lig op de bank te vegeteren :(
Ik lees wel veel, dat is dan weer mooi meegenomen.

Afgelopen dinsdag ben ik terug geweest bij de longarts. Mijn li-long is nog steeds niet oké. Maar daar was ik zelf ook al achter. Verder blijkt dat ik al jaren?? een chronische sinusitis heb. Dat blijkt uit nieuwe en oude foto’s! Wel fijn dat IK dat nu ook weet! Dat heeft al jaren aan mijn weerstand lopen knagen. Dankbaar ben ik voor mijn arts, die geduldig een aandachtig blijft luisteren en samen met mij naar oplossingen zoekt. Oké weer een nieuwe antibiotica kuur.

Dus : Ik mag volgende week nog niet werken.
Ik spoel, spray, stoom en slik. Ben braaf duss.
Volgende week een CT-scan en een nieuwe afspraak bij de longarts.
En als de antibiotica is aangeslagen mag ik misschien, als ik rustig in de zon ga zitten, een weekje naar mijn ouders op Lanzarote.

Het einde van december

Categories: familie, Feestdagen, persoonlijk and tagged , , , , ,

sneeuw
Eerste kerstdag : een super gezellig diner met ouders, schoonouders en zwager. Ook mijn broer kwam onverwachts voorbij. Genieten!
Menn wat hou ik van Kerst en mijn familie!
Zoals elk jaar traditioneel op ons menu : soep, gevulde kalkoen, salade, peertjes, appelmoes, aardappelen uit de oven, dodelijke knoflooksaus en geflambeerde kersen met ijs.

Tweede Kerstdag stond bij ons in het kader van pakken. De rommel van eerste Kerstdag laten staan, skispullen verzamelen en hoppa in de auto!
‘s Nachts om drie uur vertrokken. De eerste 300 km koste slechts 5 uur! Een sneeuwstorm op de kop, en natuurlijk geen lantaarns aan in België.
De ene file na de andere met als slotstuk : de afsluiting van de wegen ter hoogte van Chambéry. Hoppa op 24 km afstand van ons appartement stonden we stil. Alle hotels en motels bomvol, mensen betaalden er zelfs voor om op de treden van een trap te mogen slapen.

Oké dan maar in de auto slapen. Dat viel redelijk tegen met zijn viertjes en een volgepakte auto. Maar ja, life sucks sometimes. De volgende dag vol goede moed op pad, helaas was de Route Nationale nog gesloten, maar na een tip zijn we de snelweg opgegaan en ja hoor om 10.00 uur op de plaats van bestemming. Joehoeee

Na lekker geslapen te hebben trekt de sneeuw. Want door de zware sneeuwval lagen de pistes er super bij. Ze lagen er niet alleen super bij, ze waren ook super. Henk en de meiden boarden en ik lekker op mijn vertrouwde skies!!
Leuk bijkomend detail : mijn vriendin en haar gezin campeerden , je leest het goed!, campeerden ietjes verder op.
Natuurlijk hebben we tijd met elkaar doorhgebracht en met elkander geskiet cq geboard Top!

En zo naderen we het einde van december en van onze vakantie, helaas …..
Volgend jaar weer, het was top!

Hallo, mevrouw de longarts

Categories: persoonlijk and tagged ,

longarts
Hallo mevrouw de longarts,
Wat kost het een moeite he, om al je klinische patienten te bezoeken?
Vooral als ze al uren op je liggen te wachten en een aardig waslijstje aan vragen hebben.
Makkelijk om dan te zeggen : Ik ken deze patient niet, alles te tekenen en er vandoor te gaan!

Wel Ik ken u ook niet, en hoop u nooit te hoeven leren kennen!
Gelukkig heb ik een zeer bevlogen longarts, die ALTIJD tijd voor je neemt!
Jammer genoeg kan deze niet altijd dienst hebben.
Wel heeft u me duidelijk gemaakt dat niet iedereen zo is!

Een trotsere moeder kan er bijna niet bestaan!

Categories: familie, persoonlijk and tagged , , ,

Image courtesy of kangshutters at FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of kangshutters at FreeDigitalPhotos.net


En toen werd Iris toegelaten tot haar studie in English Culture and Literature in Leiden en Merel uitgeloot voor Geneeskunde. Fijn! Not! Nu moet ik *supertrots* toegeven dat opgeven geen optie is in ons gezin.
*word vervolgd*

Zo eindigde ik Tja. Trouwe volgers hebben vast wel in de gaten dat mijn persoonlijke blogs niet van de grond kwamen, mede door Het neerschieten van vlucht #MH17. Maar ja wie wat beloofd, ….

Uitgeloot in Nederland, zuur heel zuur, maar wat nu? Belgie? Daar moet je, als je geneeskunde of tandheelkunde wil studeren, een examen doen. En het slagingspercentage is ongeveer 9%. Van die 9 % is 16 % Belg en 9% Nederlands, volgen jullie het nog? Samengevat : een pittig examen. Internet leerde ons dat gedurende de zomervakantie er een cursus aan de universiteit van Utrecht gegeven werd. Voor Nederlanders die in België examen gaan doen. Tja en als je ervoor gaat …….

Lang hebben we niet nagedacht, en we besloten om de caravan in de buurt van Utrecht neer te zetten. Het buitenland loopt niet weg, en Iris had tegelijkertijd haar intro in Leiden dus eigenlijk kwam dit wel goed uit. Super trots op onze mop, die, na zes jaar hard werken, geslaagd was en *gewoon* haar zomervakantie opgaf om haar droom te realiseren.

Jammer genoeg begon het te regen, zodra de caravan op zijn plekje stond en hebben we niet één droge dag gehad. Dat dit niet bijgedragen heeft aan onze gezondheid is een feit, maar ja je moet alles een keer meemaken in je leven, en dit was onze eerste verregende vakantie.
Wel hebben we geshopt, heel veel zelfs ;) het bowlen herontdekt en Shabu Shabu was ook erg blij met ons.

Na twee weken was de lol er wel een beetje af, maar naderde de examendatum. Iris en ik zijn bij mijn ouders in Sittard gebleven en Henk en Merel vertrokken naar Brussel Examentijd!!
Daarna een week wachten op de uitslag,
Inmiddels was mop al aan een studie in Maastricht begonnen, wel anderhalve dag is ze daar geweest, want ze is geslaagd. En ben ik haar onmiddellijk gaan ophalen. Feest.

Toen begon het selecteren van de Universiteit, Antwerpen it is!, Inschrijven en kamers zoeken. Al snel kwamen we erachter dat we daarvoor redelijk aan de late kant waren. Vol goed moed naar Antwerpen getogen om zeven studios’s te bekijken. Alle zeven niets , maar we liepen op het laatste moment tegen de perfecte studio aan, nota bene 400 meter van de campus. We hebben Ikea leegekocht, en haar verhuisd. En nu …. nu maakt ze Antwerpen onveilig en volgt de studie van haar keuze! Een trotsere moeder kan er bijna niet bestaan!