Categorie archief: persoonlijk

Is het na 3 weken bulderen nu niet eens genoeg??

Categories: overlast, persoonlijk and tagged , ,

affakkelen

Beste Shell te Moerdijk , hier een berichtje uit Strijen.

Is het na 3 weken bulderen nu niet eens genoeg??
Begrip voor het feit dat *de kraker* opgestart moet worden, maar wij hebben last van een verstoorde nachtrust en knallende hoofdpijn.

Shell Moerdijk is al enkele weken aan het affakkelen en wie in Strijen in de avond de lucht bekijkt ziet niet alleen de zonsondergang maar ook de hoge fakkel van de Shell in Moerdijk.
Het affakkelen heeft te maken met activiteiten om de fabriek die in de volksmond bekend staat als de kraker, weer in bedrijf te nemen.
Shell Moerdijk kondigde enkele weken geleden al aan dat dit opstarten op sommige momenten merkbaar zou zijn in de omgeving. Er werden wel voorzorgsmaatregelen genomen om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.
“We kunnen echter niet voorkomen dat we tijdens het opstarten zullen fakkelen en dat zal ook buiten ons terrein zichtbaar zijn”, zo waarschuwde het concern de bevolking al eerder.
Het opstarten van de fabriek zou enkele weken in beslag nemen.

Typisch over de herrie lees je niets :(

Meldingen over de overlast kan je HIER kwijt!!

Verlies

Categories: familie, persoonlijk and tagged ,

 

Herman Kwakernaat
1 oktober 1935                     12 juni 2015

Pa

Stil ben je van ons heengegaan
Je hebt altijd voor ons klaar gestaan
Geborgenheid en liefde heb je ons gegeven
Zo was je hele leven
Je was een schat voor ons allen
Je te moeten missen zal ons zwaar vallen

Wij zijn dankbaar en trots dat je mijn man,
onze vader, schoonvader en onze opa was.

Herstel na een longontsteking

Categories: persoonlijk, sport and tagged , , ,

Ik weet het het is lang, te lang stil geweest.
Maar herstellen is niet zo interessant of leuk. En eigenlijk had ik geen tijd en energie over om te bloggen. Al had ik vele ideeën in mijn hoofd.
Waardeloos, als je gewend bent om van alles te doen en om dan bij alles wat je doet of moet doen, stil te moeten staan.
Want dat is één van de belangrijkste zaken tijdens je herstel : plannen.
Je leest het goed, plannen hoe mijn dag eruit ging zien beheerste mijn leven.

Natuurlijk heb ik vreselijk veel gelezen, en daarover wel geblogt, shame on me. En daar komt tie weer : keuzes.
Daarnaast vraagt de zorg voor een aantal mensen, waar ik vreselijk veel om geef, ook best veel tijd.
Een kleine reminder : Ik werk 😉 en heb twee studerende dochters. En vooral die laatste twee vragen af en toe ook aandacht.

Maar vandaag een mijlpaal (tijdens een storm he)
Mijn eerste *grote* ronde :

Herstel

Het heeft vreselijk veel moeite en energie gekost, mijn herstel na een longontsteking, (dubbele longontsteking zelfs) en er zijn momenten geweest dat ik dacht dat het nooit ging lukken.
Volgens mijn longarts en mijn fysio kan ik Linda na de zomervakantie misschien wel weer herkennen, en alles ervoor is wishful thinking.

Maar inmiddels ligt de 5 km binnen handbereik! En ben ik aan mijn 9e trainingsweek bezig, samen met Evy Gruyaert, mijn virtuele coach.
Zij leidt me door de loopsessies heen en met haar Belgische accent en ze vertelt mij regelmatig dat ze Fier op mij is.

Als deze lijn zo doorzet dan ga ik in September de Color Run In Utrecht lopen.
Samen met Marijke en mijn beide meiden.

Van Waanzinnige plannen naar English Language & Culture

Categories: familie, persoonlijk, waanzinnige plannen and tagged , , ,

diploma IrisDe lezing Waanzinnige Plannen van Marcel van Driel, heeft in ons gezin nogal wat teweeggebracht. Dinsdag 23 april 2013 was de memorabele dag. Mijn meiden en ik, met zijn drietjes zijn we naar de lezing geweest. Wat niet zonder gevolgen is gebleven. Persoonlijk besloot ik mijn Waanzinnige plan uit te voeren en als gevolg daarvan raakte ik zelfs in een lichte depressie. Blijkbaar was de tijd hier nog niet rijp voor.

Voor mijn dochter Iris was het ook een beslissende avond. Met de volgende zin kreeg Marcel haar zelfs in tranen!

Omdat je plan faalt betekent het niet dat jij faalt!

Nu ga ik niet beweren dat er een wonder geschiedde, want daar zijn wij te nuchter voor! Maar dit zorgde bij haar toch wel voor een openbaring. Mislukken is dus niet erg! En zo sprak zij die avond haar waanzinnige plan uit. Engelse taal en Cultuur studeren. Terwijl zij tot dat moment een heel andere studierichting voor ogen had. Ze heeft Marcel deze avond zelfs beloofd om zich in te schrijven voor deze studie. U word bedankt.

Mijn moppie, die al van zover komt, die dacht dat de hele wereld tegen haar gericht was, die aan PTSS lijdt. Maar die door een nieuwe school en een exchange-program met Amerika leerde dat ze WEL de moeite waard was en zich weerbaarder ging opstellen.

Het moment dat je niet meer bang bent je kwetsbaar op te stellen,
Is het moment dat je sterker word!
Linda

Dus gaf ze zich op voor deze geheel andere studie, deed VWO examen en ….. zakte! Net, maar dat maakt geen flikker uit, zakken is zakken. Nu had ze misschien iets kunnen laten vallen en iets anders over kunnen doen. Maar dat was haar eer te na. Het herexamen heeft ze gebruikt voor haar Engels. Daar had ze weliswaar een voldoende voor, maar dat cijfer vond ze een blamage 😉

Vervolgens besloot een jaartje VAVO (Voortgezet algemeen onderwijs voor volwassenen) te volgen en alleen de vakken waarvoor ze gezakt was over te doen. Een rampjaar. Ze vond het er verschrikkelijk, voelde zich er niet thuis, maar sloeg zich er door heen en …. SLAAGDE!

En nu? Nu studeert ze Engelse taal en Cultuur in Leiden! En zo is de brug van Waanzinnige plannen naar English Language & Culture gelegd.
Leuk detail : dinsdag 17 maart krijgt ze de sleutel van haar gloednieuwe studio!