Categorie archief: persoonlijk

Een ontmoeting met Eva Kelder

Categories: boeken, leesclub, persoonlijk and tagged , ,

van a naar beter
Een bewogen dag zaterdag! Redelijk vroeg op pad, moppie2 heeft haar 2e ronde in de Decentrale selectie voor Medicijnen. Altijd reuze spannend. Moppie1 en ik zijn in de tussentijd naar de Starbucks gegaan en hebben daar lekker zitten lezen.

Vervolgens naar Amsterdam. We hebben er zin in. Even lekker shoppen, lunchen en dan op naar de meeting met Eva Kelder.

Tja dat kan je verzinnen en denken maar ………….
Rond Amsterdam is het momenteel een ramp qua wegen. Jaja van A naar beter tsss .. In ieder geval niet zaterdag 12 april. Rond half 1 vertrokken uit Leiden. Op naar Amsterdam. Maar ja Amsterdam was niet op ons voorbereid. De ene P+R na de ander was overvol. Uren rondgereden naar een behoorlijke parkeerplaats, overal file :( Nu kan je zeggen de trein? Ik heb een bloedhekel aan het openbaar vervoer en ja toevallig reden er geen treinen tussen Leiden en Amsterdam.

Twee-en-een-half! uur later verzucht ik :*nog één poging, en anders rij ik naar huis*.
En ja hoor we hebben een behoorlijke parkeerplaats. Snel met de trein naar Centraal en rond kwart over drie schuiven we enigszins verhit bij de rest aan.
Leuk mede-bloggers te ontmoeten met dezelfde interesse, en nog leuker om ze in het echt te ontmoeten. Gezamenlijk lezen en bloggen we voor *Een perfecte dag voor literatuur*, een leesclub in leven geroepen door Cathelijne Esser van Not Just Any Books

Dinsdag bloggen we over : Het leek stiller dan het was. Het romandebuut van Eva Kelder. We zijn met 21 bloggers, en komer er dus 21 blogs over dit boek online.
Wat een leuke vrouw is Eva! Het was niet zozeer een Q&A, maar eerder een zeer gezellig samenzijn, waarbij Eva haar boek toelichtte en naar onze opmerkingen/vragen luisterde en ze beantwoorde.
Leuk om haar te horen vertellen dat ze niet zozeer geloofde dat het plotje een eigen wending kan nemen, maar dat het met haar ook op de loop ging

Gemeenteraadsverkiezingen in Strijen, wat ik vooral mis ..

Categories: nieuws, persoonlijk and tagged ,

STRIJENKIEST-verkleindLokale verkiezingen, chagrijnig word ik ervan.
Zowieso van politiek, hoe bevlogen ik altijd was, hoe onverschilliger ik met de dag word.
Ligt het aan mij? Daar geloof ik dus helemaal niets van.
Het lijkt één pot nat.

Jaren geleden wist je waar je stond. Nu is het niet mijn bedoeling om vroeger was alles beter te promoten , maar ,….
Neem nu de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart as, stemmen dus op een partij die de zorg hoog in het vaandel heeft tja. Helaas vind ik dit dus niet of nauwelijks terug in de verkiezingsprogramma’s. Wel zie ik landelijke politici natuurlijk de *strijd* op tv aangaan en allerlei beloften doen die ze uiteindelijk toch niet houden. Waardeloos! Maar het gaat momenteel om de gemeente en niet om Den Haag.

Spil van de campagnes zou de zorg moeten zijn. Die de gemeente notabene gaat verzorgen. Zorg voor reuma-patienten, voor mensen die leiden aan alzheimer, de geestelijke jeugdzorg, de ..??? Noppes niente, nada… Word niet of nauwelijks aandacht aan besteed terwijl dit toch wel de spil van de campagnes van de gemeentepartijen zou moeten zijn. En een van de redenen waarom je op een partij in je gemeente gaat stemmen. Dit gaat ons toch allemaal aan?
Gemeenten gaan meer maatwerk bieden. De gemeente houdt daarbij zoveel mogelijk rekening met uw behoeften en (financiële) mogelijkheden
Oké waar vind ik dit terug? Waar? En in welk partijprogramma?

In onze gemeente ligt de nadruk op verbetering van de dorpskern, leuk. (VVD)
Of herindeling van de Hoeksche Waard in verband met zorgtaken (CDA) Of juist hier tegen zijn. (Strijens Belang)
En natuurlijk moeten de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. (PvdA)
Goede en betaalbare zorg voor iedereen (GroenLinks)
Om overheidstekorten te beperken de gemeentelijke dienst te verminderen, zondagsrust bewaren en het weren van prostitutie in Strijen . Lol (ChristenUnie/SGP)

Duidelijk? Nee niet duss
Duidelijker word wel waar ik NIET op ga stemmen!
Dus niet gaan? Tuurlijk ga ik stemmen, ga je niet dan heb je geen recht om te klagen.
Maar ik mis in elk programma de zorg, die overgeheveld word van de overheid naar de gemeente. Soms word het aangestipt maar dat is ook alles. Terwijl het juist één van de hoofpunten zou moeten zijn.

Ben jij vroeger voorgelezen?

Categories: #50books, boeken, persoonlijk and tagged , , ,

50books_logoverkleind
Mijn ouders hebben mij (ons) veel voorgelezen. Vooral mijn moeder , want mijn vader was veel op pad voor zijn werk, of lag in het ziekenhuis. Was hij thuis dan was hij aan
de beurt!

Ben jij vroeger voorgelezen? Wat is je favoriete herinnering eraan? Lees je je eigen kinderen (ook) voor?

Vooral Bolke de Beer van A.D. Hildebrand staat in mijn geheugen gegrift, ik kon er geen genoeg van krijgen. daarnaast had ik een beer die natuurlijk Bolke heette en een kop groter was dan ik.
Bolke

Mijn kinderen heb ik van jongs af aan voorgelezen, *Het grote boek van Merel* en over *Pluk van de Petteflet* en *Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop ……*
Elke woensdag naar de bieb, de moppies holden door de zaal heen en kwamen met armen vol met schatten terug. Waaruit uiteindelijk een selektie werd gemaakt. Wat er werd voorgelezen bepaalde de vooral de moppies zelf. De slappe lach kreeg ik al, als ik aan de Lispeltuut dacht uit Pluk van de Petteflet. Gedrieën lagen we in een deuk hierom. Zalig om te proberen overal *stemmetjes* bij te doen.

Enfin mijn moppies zijn net zoals ik boekengek, volgens mij is het voorlezen wel geslaagd!

Van alle vreemde bevliegingen, is de bevlieging om altijd nieuwe boeken te willen lezen een van de vreemdste.
Augustine Birrell

#50books : Elke week op zondag word er een nieuwe boekvraag gepost.
Die door iedereen vrij mag worden ingevuld.
Het is een initiatief van Martha