Als je mij vind door Emily Murdoch | Een Boek Review

Gepost op 19 dec 2013 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 7 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Als je mij vind door Emily Murdoch | Een Boek ReviewAls je mij vind by Emily Murdoch
Published by Van Goor on september 2013
Genres: Young Adult
Pages: 256
Format: Hardcover
Goodreads

De vijftienjarige Carey woont met haar zusje Jenessa en haar drugsverslaafde moeder in een caravan in het bos. Daar verstoppen ze zich al jaren voor de buitenwereld. Als hun moeder verdwijnt, gaan de meisjes bij hun vader wonen. Carey kent hem niet meer en vertrouwt hem niet. Ze mist hun oude leven en weet zich geen houding te geven in de "normale" wereld.

A Night With Lauren Kate werden Goodie-bags uitgedeeld. Hierin zat onder andere dit boek. Het minste wat ik kon doen was het te lezen, en ….. daar heb ik absoluut geen spijt van. Want het is een leuk boek. Een onverwacht leuk en spannend cadeautje dus.

De cover is geweldig, en past helemaal bij het verhaal. Het verhaal van Als je mij vind bevat veel clichés in en eigenlijk weet je al hoe het verhaal gaat lopen. Desondanks wil je toch verder lezen. Carey ontwikkelt zich van een *bosfreak* tot een zelfbewuste jongedame. Je word steeds nieuwsgieriger naar de gebeurtenissen tijdens Wittesterrennacht. De onthulling is indrukwekkend.

Als er een dag komt waarbij we niet bij elkaar zijn ……. dan is er iets wat je nooit mag vergeten. Je bent dapperder dan je denkt, sterker dan je lijkt, en slimmer dan je weet. maar het allerbelangrijkste is, ook al zijn we niet bij elkaar……. dan ben ik toch altijd bij je

Dit verhaal raakte me. Je leest er wel eens over in de krant, verwaarloosde kinderen, en hoe ze gevonden worden. je kan je er geen voorstelling van maken. Wel lees het emotionele verhaal over twee meisjes die praktisch alleen in het bos wonen, verwaarloosd en mishandeld door hun moeder, totaal aan hun lot overgelaten. Carey was vier toen ze door haar moeder ontvoerd werd. Als ze terug keert naar de werkelijke wereld is ze veertien, en haar jongere zusje Jenessa zes. Een veel te zware verantwoordelijkheid ……
Natuurlijk heeft zij haar zusje verzorgd, gevoed, en opgevoed. je moet er niet aan denken dat je kind zoiets overkomt! Gelukkig vind haar vader haar, en deze helpt haar de weg terug naar de bestaande wereld te vinden. Een emotionele reis voor Carey, die ze stoer aangaat.

Tags: ,

Divider

7 responses to “Als je mij vind door Emily Murdoch | Een Boek Review

Geef een reactie