Arrogant, Write On Thursday, #WOT Deel 27.

Gepost op 5 jul 2012 door Linda Kwakernaat in persoonlijk / 19 Comments

 

Toeval of niet? Arrogant, een woord wat al vanaf vanochtend al door mijn hoofd spookt.
Ja hoor, de Tour de France is weer van start, en de berichten over dopinggebruik van Lance Armstrong ook . Elk jaar weer, elk jaar staat het met grote koppen op de voorpagina van de kranten. Ongelooflijk arrogant!

Zo ook vandaag weer : “antidopingagentschap USADA zou een bizarre deal hebben afgesloten met vijf voormalige ploegmaten van Lance Armstrong die nu actief zijn in de Ronde van Frankrijk. Die afspraak zou inhouden dat deze renners dopegebruik bekenden, belastende informatie over Armstrong zouden geven en pas eind september voor slechts zes maanden geschorst worden”
De eerste tegensprekende berichten hierover staan ook al in de krant : Vaughters ontkent deal in dopingzaak enBMC weet niets van dopingstraf Hincapie. Elk jaar een terugkerend ritueel.

 Ik ken geen sporter die zo vaak en veel getest is als hij, te pas en te onpas, die dat redelijk gelaten ondergaat, er af en toe een grap over twittert, maar het accepteert als een onderdeel van zijn werk. Die altijd op de plaats aanwezig was waar hij zei dat hij zou zijn, die zich altijd meldde en de heren controleurs toeliet. En al die keren met 0 % resultaat, althans als je doping verwacht.Dat je geen Tour de France kan rijden zonder herstellende middelen lijkt me duidelijk, en ik denk dat iedereen dat ook wel beseft. Maar wanneer het besef door gaat dringen dat Lance geen doping heeft gebruikt? Geen idee ….

Persoonlijk geloof ik heilig in hem, ik kan me niet voorstellen, dat je je lichaam willens en wetens verziekt, zeker nadat je zo vreselijk ziek bent geweest. En je zo inzet voor zijn Foundation als hij doet. Dat hij als persoon arogant is? Geen idee. Maar ja, ik ben geen wereldkampioen geweest en heb geen zeven keer de Tour de France gewonnen! Hij is weliswaar gestopt met wielrennen maar niet met sporten . Hij heeft eind mei zelfs de halve triatlon in Florida gewonnen! Ook hier achtervolgt hem de doping-onderzoeken…. Hij kreeg een startverbod voor de Ironman in Nice vanwege het lopende onderzoek!
Je vraagt je wel eens af wanneer dit ophoud!

Common sense is not so common – Voltaire

#WOT Write On Thursday
Dat is waar #WOT voor staat.
Een initiatief van Karin Ramaker.
Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee ik
– net als vele andere blogger -aan de slag ga voor een blog.
Deze week is het de woord “arrogant”

Tags:

Divider

19 responses to “Arrogant, Write On Thursday, #WOT Deel 27.

 1. Als jij erin gelooft, wat maakt het dan uit watg andere denken! Zulk soort mensen zijn er overal en zullen er ook altijd blijven, laat het niet verpesten waar jij in gelooft mama! ik hou van jou en een dikke kus vanuit amerika

 2. Ik heb grote moeite met de journalistieke keuze(s) die kranten maken. Of achterwege laten. Geen idee. Ik ben niet opgeleid als journalist. Ik stel slechts vast dat ik elke boeh of bah in de krant smijten om maar zoveel mogelijk reuring te veroorzaken en oplage cijfers te scoren heel erg kwalijk vind. Eigenlijk nog kwalijker dan de kwestie zelf.

  Ergens halverwege deze maand eindigt mijn abonnement op mijn eigen (volks)krant. Kan ik iedereen aanraden.

 3. Sommige mensen kunnen iets (of veel) meer dan de rest. Ik weet nog wel Gianni Romme, die was toen.. van een andere planeet. Nu.. Sven Kramer zou hem, in zijn superperiode, lachend voorbij zijn gegaan. Sommige sporters lopen nou eenmaal voor. Het kunnen ook de boegbeelden zijn. Neem het dichter bj huis. Ik ken iemand die elke dag….. ik kan het me niet voorstellen…. met plezier naar zijn werk gaat, ja dat kan ik me nog wel voorstellen want dat doe ik ook. Maar diegene werkt op kantoor… en heeft eigenlijk geen contact met klanten en zo. Ik vind dat een hele prestatie…. want zou dat niet kunnen.

  Love As always

  Di Mari o

 4. Ik geloof niemand heilig. Daarmee wil ik niet zeggen dat hij schuldig is. Of onschuldig. Wel dat het een heksenjacht aan het worden is waarbij het lijkt of dit alles meer gedreven wordt door afgunst dan door iets anders. Maar het fijne weet ik er niet van. En of het ooit allemaal bekend wordt…

 5. oma

  Ha Linda,

  Sommige sporters zijn wel vreemdelingen, ze zijn bereid om over een grens te gaan.

  Is het geld of glorie, ik weet het niet. oma

 6. Ik zou het graag geloven maar zo overtuigend en zo veel keer de tour winnen, dan ga je toch vragen stellen, kijk als je die onderzoeken voor bent met zulke nieuwe middelen dat ze die nog niet controleren dan is het makkelijk. Al hoop ik wel dat hij gewoon op zijn kracht zonder doping heeft gewonnen hoor!

Geef een reactie