Be yourself, everyone else is already taken

Gepost op 7 mrt 2013 door Linda Kwakernaat in persoonlijk, WOT / 18 Comments

Be yourself, everyone else is already taken.
Oscar Wilde

Eerlijk, het woord doet me meteen aan een artikel van vandaag uit het AD.
Linda de Mol pakt Sylvia van der Vaart aan:
*Geef ons een kijkje in je ziel en laat de echte Sylvie opstaan. Vertel over de ochtend dat je op de foto moest maar je ogen van het huilen zo opgezwollen waren dat er geen make-up op kon. Vertel over de niet leuke kant van het voetbalvrouw zijn. Je onzekerheid over welke vent die nu op je afkomt in godsnaam te vertrouwen is en liefst ook eens een keer dat je met water in je mond naar die pasta carbonara zat te kijken, maar toch die salade nam omdat je in die Hunkemöller-strings beeldig moet blijven.*

Ik kan me hier helemaal in vinden. Niet dat ik een fan van Linda of Sylvie ben. Absoluut niet! Maar het domweg verkopen van sprookjes, die niet bestaan , …….
Bah wees eens eerlijk.

Persoonlijk ben ik een groot voorstandster van eerlijkheid, maar ook met mate. 😉
Er zijn dagen, dat ik van vermoeidheid nauwelijks mijn bed uit kan komen, er toch uit ga, en een poging tot werken doe. Op dat moment kan ik het niet waarderen als iemand brult : *tjee!! Wat zie jij er uit!*
Ik vraag niet om deze eerlijkheid, hou hem maar bij je.
Daarentegen, als er om mijn mening word gevraagd, vraag ik altijd: weet je zeker dat je dat wil horen?

Of ik op Twitter of Facebook altijd eerlijk ben? Ja, dat probeer ik wel. Al heb ik er niet altijd behoefte aan om alles te plaatsen. Maatje en ik hebben een meningsverschil, wie gaat dat nu wat aan?
Een keer in de zoveel tijd ben ik niet vrolijk, en so what? Wel dan hoor of zie je me meestal niet.

Eerlijk ~ openhartig, rechtdoorzee, betrouwbaar, open, oprecht, rechtschapen, rechtvaardig, trouwhartig behoorlijk, billijk, fair, fatsoenlijk ongeveinsd, rechtuit, ronduit, zuiver

#Wot deel 8, Weerbaar
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht.
Vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen.
Wil je hier meer over weten? Lees dan hier

Tags: ,

Divider

18 responses to “Be yourself, everyone else is already taken

 1. Vreselijk vind ik dat, mensen die continu negatief zijn !

  Over het algemeen, probeer ik dat soort zaken te vermijden.

  Betreft het een persoon, dan handel ik het wel persoonlijk af!

 2. Eerlijkheid is niet altijd nodig. Precies zoals jij zegt, soms dient het gewoon geen doel. Het is wel heel Hollands om altijd maar je mening te geven, alsof dat belangrijker i s dan hoe iemand zich erdoor voelt.
  Wat ik lastig vind, is social media, vooral Facebook. Altijd maar mooi weer spelen? Waarom is het toch zo lastig om de minder leuke dingen te delen, terwijl je daar juist steun bij kunt gebruiken?
  Ik heb een vriendin die continu negatief is, op Facebook. Ik wist dat niet van haar tot ik haar op Facebook volgde. Dat is ook weer net een tikkeltje te ver, wat mij betreft. De balans, ik blijf het lastig vinden.

 3. Ik ben veelal wel eerlijk maar dat is omdat ik overal anoniem ben, alleen de mensen die mij persoonlijk kennen weten mijn naam, dus die weten ook of ik uit mijn nek lul, hahahah

 4. oma

  Ha Linda,

  Je mening over een ander mag je best uitten, als je het niet kwetsend doet.

  Te eerlijk is ook niet goed. oma

 5. Tja, als mensen té eerlijk zijn is dat ook niet fijn natuurlijk. Leuke post… Ik ergerde me juist aan Linda die altijd zo vrolijk, zo vrolijk is… 😉

  Off-topic: heb je nu minder last van spammerts?

Geef een reactie