Ben jij vroeger voorgelezen?

Gepost op 16 feb 2014 door Linda Kwakernaat in #50books, boeken / 14 Comments

50books_logoverkleind
Mijn ouders hebben mij (ons) veel voorgelezen. Vooral mijn moeder , want mijn vader was veel op pad voor zijn werk, of lag in het ziekenhuis. Was hij thuis dan was hij aan
de beurt!

Ben jij vroeger voorgelezen? Wat is je favoriete herinnering eraan? Lees je je eigen kinderen (ook) voor?

Vooral Bolke de Beer van A.D. Hildebrand staat in mijn geheugen gegrift, ik kon er geen genoeg van krijgen. daarnaast had ik een beer die natuurlijk Bolke heette en een kop groter was dan ik.
Bolke

Mijn kinderen heb ik van jongs af aan voorgelezen, *Het grote boek van Merel* en over *Pluk van de Petteflet* en *Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop ……*
Elke woensdag naar de bieb, de moppies holden door de zaal heen en kwamen met armen vol met schatten terug. Waaruit uiteindelijk een selektie werd gemaakt. Wat er werd voorgelezen bepaalde de vooral de moppies zelf. De slappe lach kreeg ik al, als ik aan de Lispeltuut dacht uit Pluk van de Petteflet. Gedrieën lagen we in een deuk hierom. Zalig om te proberen overal *stemmetjes* bij te doen.

Enfin mijn moppies zijn net zoals ik boekengek, volgens mij is het voorlezen wel geslaagd!

Van alle vreemde bevliegingen, is de bevlieging om altijd nieuwe boeken te willen lezen een van de vreemdste.
Augustine Birrell

#50books : Elke week op zondag word er een nieuwe boekvraag gepost.
Die door iedereen vrij mag worden ingevuld.
Het is een initiatief van Martha

Tags: , ,

Divider

14 responses to “Ben jij vroeger voorgelezen?

  1. Van voorlezen vroeger hen ik zelf geen herinneringen maar gelukkig wel plaatjes en dia’s bij papa op schoot maar dat zijn meer beeld verhalen. Bolke de beer ken ik ook nog maar dat was voor mijn een tv serie met dat liedje van bolke, bolke bolke de beer daar is ie weer…

  2. Van mezelf weet ik het niet meer, ik kan het me niet herinneren. Maar ik weet wel dat ik zelf heel veel in de boeken was te vinden vroeger. Zelf lezen we wel elke dag voor. De kinderen genieten er van. Voornamelijk Shirel. Yaron is soms te moe en gaat vast in zijn bed liggen luisteren.

    Love As Always

    Di mario

Geef een reactie