Vertrouw op Mij door Jennifer L. Armentrout | Een Boek Review

Gepost op 13 feb 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Vertrouw op Mij door Jennifer L. Armentrout | Een Boek ReviewVertrouw op Mij by Jennifer L. Armentrout
Also by this author: Val voor mij, Witheet, Steenkoud, Ademloos
Series: Wait for You #6
Published by Zomer&Keuning on 10 oktober 2017
Genres: New Adult, Romance
Pages: 320
Format: Paperback
ISBN: 9789401908108
Buy on Amazon
Goodreads

'Vertrouw op mij' is het zesde en laatste deel in de 'Wacht op mij'-serie van Jennifer L. Armentrout. Hoofdpersoon Jillian neemt een baan aan in het familiebedrijf, omdat ze moet toegeven dat het een mooie kans is. Wat haar niet wordt verteld, is dat ze direct onder Brock komt te werken. Jaren geleden was ze als een soort bakvis smoorverliefd op hem, maar hij zat in een geheel andere levensfase. Nu ligt die tijd gelukkig achter hen en na haar eerste weerstand besluit ze gewoon met hem samen te werken. Dat lukt heel aardig, tot ineens blijkt dat hij gevoelens voor háár heeft.

review

Zucht … Vertrouw op mij is het laaste deel in de Wait for You-serie. Ik heb deze boeken verslonden en er ongelooflijk van genoten. In Vertrouw op mij is er sprake van een tijdsprong, we zijn meer dan zes jaar verder, er zijn huwelijken geweest en kinderen geboren. Leuk de inkijk in het leven van de personages uit de vorige delen. Opvallend vind ik de verschijning van Abbey en Colton, ze komen in dit boek regelmatig voor. Blijkbaar schijnt er een novelle over hun te zijn welke (nog) niet uitgegeven in Nederland is.

Vertrouw op Mij

In dit deel draait het verhaal om Brock en Jillian, beide kennen we van Kies voor mij waar ze regelmatig in voorkwamen. Vanaf het begin is het duidelijk dat er het nodige met Jillian aan de hand is:

Toen deed mijn vader me eindelijk, letterlijk, een aanbod dat ik niet kon weigeren. Dat aanbod had iets in me aangewakkerd, iets waarvan ik dacht dat het lang geleden al ter ziele was gegaan.
Het verlangen om weer echt te léven.
Ja, nogal afgezaagd, maar het was wel zo. De afgelopen zes jaar had ik alleen van dag tot dag geleefd. ik keek niet naar de toekomst. Ik deed geen van de dingen waar ik vroeger van droomde.

Brock en Jillian hebben samen een verleden, waar vooral door Jillian met niet al te veel plezier op teruggekeken wordt.

Mijn vader wist vast wel dat Brock er was, en hij had mij niet gewaarschuwd. Daarentegen wist mijn vader ook niet wat er allemaal echt tussen mij en Brock was gebeurd. voor zover hij wist, en de rest van mijn familie ook, waren Brock en ik simpelweg uit elkaar gegroeid.
Maar ik kon het mijn ouders nooit vertellen, en ik eiste van Brock dat hij dat ook niet deed, want als mijn vader wist wat ik gedaan had en hoe ik … hoe ik gewond was geraakt, dan had hij Brock direct van kant gemaakt. Het maakte niet uit dat mijn vader Brock als een zoon behandelde en dat hij honderduizenden dollars aan tijd in Brock had gestoken.
Als hij het te weten kwam, was Brock geen lang leven beschoren.

En Bock, Hij komt met donuts aan!!! Een man naar mijn hart.

Donuts, zei Brock. Alleen geglazuurd. Geen gekkigheid aan de binnenkant verder. Ik weet dat je niet houd van vulling. Ze zijn ook vers. Ik heb ze gehaald bij de bakkerij in Shepherdstown die die dingen de hele dag door maakt.

Conclusie

Ik vind het een heerlijk verhaal en Jillian een lieve toffe meid. Die vecht voor wat ze waard is, en dat is nogal wat!
Ik neem met pijn in mijn hart afscheid van de Wait for You- serie. Gelukkig heet Uitgeverij Zomer & Keuning aangegeven dat 24 april 2018 Het probleem met Voor Altijd uitkomt!
En …. minstens nog een novelle want:

Wow zegt Steph hard, en ze leunde achterover tegen de rugleuning. heb je daar een trouwring aan je vinger? Ze stak haar hand uit en greep Katies arm. Ja he?
Wat? vroeg Abbt verbaasd. Sinds wanneer ben jij getrouwd?
Met wie ben jij getrouwd? vroeg Roxy.
Calla, die nog steeds niet aan het werk was gegaan, schudde verwonderd haar hoofd. En kennen we hem?
Katie giechelde. Ja. Ik ben afgelopen weekend in het huwelijksbootje gestapt. In Las Vegas. Ze deed een stap achteruit en wiebelde met haar vinger. En jullie kennen hem niet, zei ze. Nog niet. Maar dat komt nog wel. En jullie gaan hem leuk vinden.

Tags: ,

Divider

Voltooid door Mariska Overman | Een Boek Review

Gepost op 1 feb 2018 door Linda in blogtour, boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Voltooid door Mariska Overman | Een Boek ReviewVoltooid by Mariska Overman
Also by this author: Hoofdzaak
Series: Isabel Dieudonné #2
Published by De Crime Compagnie on 26 January 2018
Genres: Thriller
Pages: 300
Format: Paperback
ISBN: 9789461092861
Buy on Amazon
Goodreads

Een gruwelijke moord. Een boodschap. Is dit slechts het begin? Een onbekende man wordt dood aangetroffen in het bos. Uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag: KLAAR. Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg, ex-rechercheur én halfzus van een veroordeelde moordenaar, wordt bij de zaak betrokken. Wie heeft deze bizarre moord gepleegd, en vooral: waarom? Welke boodschap wil de dader overbrengen? En misschien belangrijker nog... blijft het bij dit ene slachtoffer?

review

Voltooid is het tweede deel van de Isabel Dieudonné-serie. Ik raad je aan om het eerste boek: Hoofdzaak eerst te lezen. Er zijn veel verwijzingen naar het eerste deel. Daarnaast snap je het verhaal beter met de kennis uit deel een.

Isabel Dieudonné

Na een lange tijd afwezig te zijn geweest, ruim een jaar, wordt Isabel Dieudonné als adviseur opgeroepen bij een moordzaak. Zij is eigenlijk nog steeds bezig met wat anderen van haar denken na de arrestatie van haar (half) broer David. Dit verhaal word in deel een van de serie vertelt: Hoofdzaak.

Ik ben vooral blij dat je er weer bent. Ik vind het niet raar.
Niemand kijkt jou aan. Mij wel. Wat die Joyce zei, dat denken anderen.
Dat weet je niet Isa. Je vult het in. Niet doen.
Kom op Peter. Je weet best dat mensen dat denken. Ook hier.
Je vergeet één ding. De mensen hier kénden David. Zij worden, net als jij, met de beeldvorming van buitenstaanders geconfronteerd. Agenten en rechercheurs die niets doorhadden. Zij moesten net als jij in de kranten misselijkmakende artikelen lezen over hun vermeende falen. Zij worstelen net als jij met de onmogelijkheid om David, die ze als collega en als vriend, als vertrouweling, beschouwden, als een moordenaar te zien.

Voltooid

Het verhaal wordt in feite in zestien dagen vertelt, al volgt er natuurlijk een epiloog, waar nog wel het een en ander toegelicht wordt.
Isabel worstelt met haar gevoelens ten opzichte van David, haar halfbroer:

Verdomme Peter! Hoe vaak hebben we het hier al over gehad? Ik kan het niet. Ik wil het niet. Hij heeft iets onvergeeflijks gedaan.
Ik zeg niet dat je hem moet vergeven. Peter zweeg en staarde naar de wolken buiten. Het miezerde zachtjes.
Misschien moet je jezelf vergeven.
Isabel keek hem aan. Zichzelf vergeven? Waarvoor?
Dat je het jezelf verwijt, vulde Peter zijn woorden aan.
Hij had gelijk wist Isabel. Ze nam het zichzelf nog steeds kwalijk. Zij, die het meest intieme relatie had met David, had niets gezien. Niets vermoed.

Nu draait het verhaal niet alleen om Isabel. Het gaat om twee moordzaken, en een heel rechercheteam. Het verhaal wordt deels vertelt door Isabel en Peter. Daarnaast worden er stukken, schuingedrukt, vertelt vanuit het perspectief van de dader.

Conclusie

Vanaf pagina een heeft het verhaal mij te pakken. Fascinerend vind ik het hoe Mariska Overman een zeer beladen onderwerp, voltooid leven, oftewel een verruiming van de euthanasiewet, in haar boek verwerkt heeft.
Nieuwe personages zoals Damon, Tim en Sven maken mij nieuwsgierig en zorgen ervoor dat ik meer van hun wil weten. Gelukkig, als ik het goed heb begrepen, komt er een deel drie. Vond ik Hoofdzaak een leuk boek, Voltooid vind ik boeiend!

Dit blog is onderdeel van een blogtour rond Voltooid van de De Crime Compagnie

Tags: ,

Divider

De Komst van de Koning door Mara Li | Een Boek Review

Gepost op 28 jan 2018 door Linda in blogtour, boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De Komst van de Koning door Mara Li  | Een Boek ReviewDe Komst van de Koning by Mara Li
Also by this author: De Stem van de Zee, De Stem van de Zee (De Gave van de Selkie #1), De Roep van Avalon
Series: De Gave van de Selkie #3
Published by Dutch Venture Publishing on January 31st 2018
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 340
Format: Paperback
ISBN: 949258512X
Buy on Amazon
Goodreads

'De wereld heeft dokters nodig,' zegt Cormack. 'Wij hebben dokters. De wereld heeft beschutting en medicijnen nodig. Wij hebben dat te bieden. De wereld heeft een weg voorwaarts nodig, een kompas dat ons uit de duisternis leidt. Wij kunnen dat kompas zijn.'

Centraal-Europa is verwoest en duizenden mensen zijn op drift geslagen. De grote steden sluiten hun poorten uit angst voor de dodelijke Zwarte Plaag. Te midden van deze chaos zoekt Nimue naar haar geliefde Wolf, de vader van haar ongeboren kind.

Arthur doolt door het land van de geesten, een plek die elke dag grimmiger wordt. De taak die de stervende Visserkoning hem heeft gegeven, lijkt vrijwel onmogelijk en kan hem bovendien zijn leven kosten.
Ook al zijn ze werelden van elkaar gescheiden, Nimue en Arthur vechten met hetzelfde doel voor ogen: het vinden van de Graal die de Visserkoning kan genezen.

In dit laatste deel van de trilogie 'De gave van de Selkie' weet Mara Li wederom op meesterlijke wijze mythologische elementen te verweven met de rauwheid van de dystopische wereld waarin Nimue en Arthur leven.

review

Na De Stem van de Zee en De Roep van Avalon is het helaas tijd voor het slotstuk van deze trilogie: De Komst van de Koning

De Komst van de Koning

Ook dit boek begint waar het vorige eindigde, Nimue besluit om Avalon te verlaten. De magie neemt meer en meer de overhand. Maar de dreiging ook, vooral de dreiging om haar kind kwijt te raken doet haar beslissen om te vertrekken.

Ik wil dat je terugkomt Arthur, zeg ik tegen hem. Ik wil dat de geesten je laten gaan.
Hij is niet onze gevangene.
De stem is niet van Rona of Ana. Ik spring van mijn stoel en staat met bonkend hart naar het wezen dat zich aan de andere kant van Arthurs bed heeft gemanifesteerd.

De rol van Arthur wordt steeds belangrijker en duidelijker:

Ik heb vertrouwen in Arthur, onderbreek ik haar zachtjes. Ik geloof dat hij de Jager kan weerstaan. Ik geloof in de Visserkoning. Eén enkele overwinning is alleen niet voldoende. Ik denk dat we de lange weg moeten nemen. Dat we moeten luisteren naar het verhaal van de Witte Profeet en de wereld niet langer moeten overheersen. Ze laat zich niet beheersen, we kunnen alleen proberen van haar te leven.

De Visserkoning

De rol van de Visserkoning is zo ontzettend belangrijk in dit verhaal, Hij is ziek, en daardoor is de wereld ook ziek, en krijgt de duistere kant : Jager meer macht.

De Visserkoning is er, zegt Goudglans. Hij kan niet weg. De ketenen houden hem vast.
Waarom? vraagt Morgana.
Omdat hij bang was dat de vloek van de Jager hem zou veranderen in een monster.

Conclusie

Ik vind dit een geweldig verhaal. Vond ik deel twee: De roep van Avalon al beter dan deel een: De Stem van de Zee, deel drie: De Komst van de Koning overtreft beiden! Een geweldig boek en reuze spannend en heel mooi beschreven: zoals de beschrijving van de Andere Wereld en de Visserkoning. En dan de wending die het verhaal neemt, de zoektocht naar de graal, en hoe dit in het verhaal verwerkt is, en de strijd die Arthur en Nimue moeten leveren. Top.
Daarnaast hou ik van retellings. Deze is, wat mij betreft, zeer geslaagd.

banner blogtour

Deze blog is onderdeel van de Blogtour rond de Selkie trilogie
Hier kan je lezen wat anderen ermee doen.

Tags: ,

Divider

De Slapende Prins door Melinda Salisbury | Een Boek Review

Gepost op 25 jan 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De Slapende Prins door Melinda Salisbury | Een Boek ReviewDe Slapende Prins by Melinda Salisbury
Also by this author: De Vergiftigde Gave
Series: The Sin Eater’s Daughter #2
Published by Clavis on November 27th 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 367
Format: Hardcover
ISBN: 904482998X
Goodreads

De Slapende Prins, het tweede boek van deze adembenemende historische fantasytrilogie, is het donkere vervolg op De vergiftigde gave. Een pageturner voor young adults.
Sinds haar broer Lief verdwenen is, heeft Errin het erg moeilijk. Ze moet voor haar zieke moeder zorgen en illegale kruiden en drankjes verkopen om het hoofd boven water te houden. Maar dat is nog niets in vergelijking met de dreiging die haar boven het hoofd hangt nu de wraakzuchtige Slapende Prins wakker is geworden. Er breekt oorlog uit. De mysterieuze Silas is de enige die haar wil en kan helpen. Als ook hij verdwijnt, is Errin op zichzelf aangewezen. Ze trekt het hele land door om zichzelf en haar moeder in veiligheid te brengen. Maar wat ze uiteindelijk ontdekt, doet haar wereld op zijn grondvesten schudden ...

review

Na De Vergiftigde Gave is het tijd voor De slapende Prins, deel twee van de The Sin Eater’s Daughter– trilogie. Een boek met, alweer, een prachtige cover!

De Slapende Prins

Dit boek gaat over Errin. Zij is de zus van Lief, die je uit deel een kent als bewaker van Twylla. Errin is een dappere stoere meid, die in hele zware tijden het hoofd boven water probeert te houden. In Almwyk, een vergaarplaats van criminelen, zatlappen en gokkers, prbeert ze te oveleven tot Lief teugkomt. Daarnaast verzorgt ze haar zieke moeder.

Ik denk dat het moeilijk is aan de kant van de rede te blijven als een vijfhonderd jaar oud sprookje tot leven komt en in het buurland het kasteel verwoest en de mensen afmaakt

In Almwyk heeft ze een vriend Silas, een geheimzinnig figuur die altijd een kap draagt.

En voor alles wat ik weet, heb ik hard mijn best moeten doen, want ik heb geen flauw benul hoe hij er onder zijn kap uitziet – hoewel hij van de mensen die ik hier heb het dichst in de buurt komt van een vriend. Hoe kan je iemand een vriend noemen, hem al zo lang kennen en toch niet weten hoe hij eruitziet?

Errin moet vluchten uit Almwyk, voor haar eigen veiligheid, voor de naderende oorlog, maar wie kan ze vertrouwen en waar moet ze heen? Wie is de persoon waar ze telkens over droomt?

Conclusie

Wat een geweldige serie, en wat een fantastisch verhaal!! Het verbaasd mij enorm dat deze serie (nog) geen hype is. Hoewel het in het begin even zoeken was, ik zocht de hoofpersonages uit deel een, heb ik het verhaal in één ruk uitgelezen. De nieuwe personages die in dit boek voorkomen zoals Errin en Silas zijn fascinerend. De continu veranderende spannende verhaallijn zet mij telkens op het verkeerde been! En … Last but not least … Bekende figuren uit deel een maken alsnog even hun entree. Zonder wat te verklappen: het einde, omg, wat een cliffhanger! Nu moet ik tot mei op deel drie De laatste Slag wachten!

Tags: ,

Divider