De Donkere dagen ……

Gepost op 17 dec 2013 door Linda Kwakernaat in Feestdagen, foto, Fotomoment, persoonlijk / 15 Comments

1426592_763157950376568_927520061_nIk weet het ze staan bekend als “de donkere dagen”. En dan heb ik het over deze tijd, de december-maand. Al jarenlang hoor ik de mensen mopperen.
Hoor veel mensen mopperen over de Kerst…. Twee dagen niets doen …HUH? Niets doen? Mennn Ik geniet volop. Boompje, kaarsje en de hele reutemeteut!
En ….. Ik schaam me er absoluut NIET voor!

Vaak krijg ik dan het verwijt: maar jij hebt een gezin! Ja en? Ik heb jaren alleen gewoond, en ook toen had ik het naar mijn zin. Zalig vind ik het, gordijnen dicht, houtkachel en kaarsen aan. De radio op de TOP 2000, ja ook dat is inmiddels een traditie. In de auto, thuis overal staat deze op.

Dit jaar is het anders, de donkere dagen hebben me in hun greep. Wat ik probeer te verzachten door veel te lezen.
Of het komt omdat ik redelijk immobiel ben door mijn voet-operatie? Dat ik daardoor niet kan sporten? En zo de belangrijke stofjes in mijn hersenen mis? Geen idee. Punt is ik voel me waardeloos.

Zo hebben we afscheid moeten nemen van onze Grote vriend Joepie. Mijn grote vriend is helaas niet meer. Beter zo. Misschien had hij nog ietsjes langer mee kunnen gaan, maar dat was een Joepie-onwaardig bestaan.
joep op wacht
Een redelijk onverwacht afscheid van een goede kennis. Al meer dan twintig jaar in onze kennissenkring en ineens, ….
Neem je afscheid , en dezelfde avond naar het theater. ga ik wel , ga ik niet? Achteraf ben ik blij dat we gegaan zijn. Al heb ik lang getwijfeld, het voelde zo tegenstrijdig!

Maar het gaat goed komen, daar ben ik van overtuigd, we vieren niets voor niets het *feest van het licht*.
De houtkachel brand, de kerstboom staat nu mijn kerstgevoel nog. Maar dat gaat lukken ik weet het zeker!!!

Tags: , , ,

Divider

15 responses to “De Donkere dagen ……

 1. Ik vind het wel donkere dagen want ik houd van de zon en heb niks met kou en sneeuw, dus lat die lente maar snel weer komen! Met de kerst is het hier vooral lekker eten en ik game er lekker op los!

 2. Iedereen heeft er wel eens last van denk ik.

  Zo is het leven. En mensen kunnen nadenken over dingen, en hebben bergen emoties.

  Het komt idd vast weer goed.

 3. Twee dagen niets doen, dat lukt me tijdens de kerst ook echt niet.
  Het is heerlijk om samen te zijn.
  Donker en somber is het wel, maar een lichtje aan helpt enorm.
  Toch is het altijd jammer om afschied van je huisdier te moeten nemen, ze geven zoveel liefde.
  Jullie kerst is een lichtend voorbeeld. Hans

 4. Ja, soms is het niet zoals het zou moeten zijn, of zoals je zou willen dat het was.
  En dat kan pijn doen.
  Helaas, en nu je draai maar zien te vinden, en het ondergaan.
  Het gaat zoals het gaat.

 5. Ik zou niet eens weten hoe je dat schrijft. Vervelend of zoiets toch 😉 Mensen willen tegenwoordig vermaakt worden zonder dat ze zelf vermaak kunnen aandragen.

  Love As Always

  Di Mario

 6. Hi lieverd, je weet het, ik ben ook een kerst en december gezelligheidsdier, en juist ook in mijn eentje. Ik was het dit jaar niet van plan maar ging vanaf een mini kerstboom op de markt, were compleet overstag en ben er erg content mee.

  Supe kalote dat je je nu wat down voelt, en in de volste betekenis van het woord aan je stoel (en of bed) gekluistert. Ik kan me er alles bij voorstellen en hoop dat het licht van buiten je licht van binnen lekker aanwakkert, en andersom.

  Heel veel liefs en beterschap

  Caro

Geef een reactie