Fangirl door Rainbow Rowell | Een Boek Review

Gepost op 23 jan 2015 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 3 Comments

Fangirl door Rainbow Rowell | Een Boek ReviewFangirl by Rainbow Rowell
Published by Van Goor on June 6th 2014
Pages: 453
Format: Paperback
Goodreads

Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films.Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is.

stickers-Review

De start van het verhaal was een beetje moeizaam, en al snel vroeg ik me af: Ben ik niet te oud voor Fangirl?
Inderdaad het is weer een aanrader van mijn meiden. Na het boek het een dag weggelegd te hebben, ben ik er weer in begonnen. Al snel merkte ik dat ik zat te grinniken omdat bepaalde figuren en uitspraken mij aan mijn eigen meiden doen denken. Dus leuk en doorlezen!

Het verhaal word vanuit de derde personage, vanuit Cath verteld, Het verhaal loopt lekker en heeft je al snel in zijn greep,

En lachen blijf ik, al snel begin ik mijn eigen meiden te herkennen in de hoofdpersonen. Het zich ontwikkelen van middelbare scholier naar student aan de universiteit. het onzekere van Cath, het stoere van Reagan en het uitbundige van Wren. En dan de Emergency Dance Party! Geweldig!

Tijdens je studie tellen maanden anders, zei Levi. Zeker tijdens je eerste jaar. Er gebeurd teveel. Een maand in het eerste jaar staat voor zes gewone maanden. Het zijn net hondenmaanden.

View Spoiler »

Het is een ontzettend leuk boek, en het verhaal loop vlot. Ik had het in ieder geval zo uit, en van mij verdiend dit boek vijf dikke sterren!

Tags: ,

Divider

3 responses to “Fangirl door Rainbow Rowell | Een Boek Review

Geef een reactie