Flexibel , #WOT 24

Gepost op 14 jun 2012 door Linda Kwakernaat in persoonlijk, WOT / 21 Comments

Flexibel , een woord waar ik momenteel vreselijk mee worstel.
En wat voor mij  erg actueel is, erger nog: ik kan het woord wel uitkotsen!
Wat me opvalt, is dat veel mensen verwachten dat het bij je hoort! En als er andersom ook maar iets van flexibiliteit getoond moet worden? Welja, dan is er niemand thuis.

Blijkbaar kent mijn flexibiliteit geen grenzen!
Well I got News for You! It’s Over!!

Flexibel zijn naar mijn klanten toe: Op het laaste moment de afspraak veranderen. “Ja met mevrouw X, Ik heb om 8.00 uur een afspraak bij u, maar het is mijn vrije dag, en ik wil graag een uurtje uitslapen, ik kom wel een uurtje later, dat is toch wel goed?? Euhh wat dacht u van mijn agenda? Dan staat de volgende klant al op de stoep hoor.
Nee dus!! Andersom heb ik inmiddels ervaren dat de klanten niet zo flexibel zijn, als ik (ruim van tevoren) een afspraak probeer te verzetten , omdat ik geopereerd moet worden, dan is dat heel vervelend! U kunt mij er toch nog wel eventjes voor doen??? Hoezo 8.00 uur op de OK?
Sinds kort heb ik een dikke streep getrokken! Indien de afspraak niet 24 uur van te voren afgemeld is , volgt er een factuur.

Flexibel met mijn vrije tijd en emoties. Ik zwem heel graag, trainde minstens 3x in de week, en was voor de vereniging actief.
Komt de vraag of ik de website op wil zetten. Tuurlijk , geweldig, vind ik leuk om te doen. Uren , dagen weken ben ik er mee bezig. Onderwijl word ik benaderd en behandeld of ik in loondienst ben. Afgesnauwd omdat ik me moet bemoeien met waar ik voor aangenomen ben (Excuse-me?) en verder niet. Op een bepaald moment was de maat vol. Veel te lang heb ik ermee gewacht, maar uiteindelijk heb ik de stekker eruitgetrokken. Ik ben uit het bestuur gestapt, en gestopt met de website, die (nog) niet helemaal af was. Komt het verzoek of ik aub mijn opvolger in wil werken. Oké , geen probleem, tot ik lucht krijg van het feit dat het bestuur bepaald heeft dat er iemand uit het bestuur bij aanwezig moet zijn? In mijn huis? No way! Mijn flexibiliteit was over. Hulp nodig? Huur me maar in! Nadeel hiervan is dat de meiden en ik momenteel wel clubloos zijn, maar na de vakantie gaan we een dorp verderop trainen.

Flexibel tov veranderingen. Ik denk dat iedereen hier wel enigzins moeite mee heeft. Momenteel is in mijn beroepssector een grote verandering gaande, ten aanzien van de behandeling van diabetici en de ketenzorg. Onduidelijkheid alom.Chaos, de linkerhelft heeft geen benul van wat de rechterhelft aan het doen is, Per 2013 moet het geregeld zijn, hier in de regio krijg ik met geen mogelijkheid de pedicures georganiseerd om gezamenlijk een plan de campagne op te gaan stellen ivm de aanstaande onderhandelingen over het nieuwe contract. Bam , besloten hiermee te stoppen. Wel volg ik alle info die er te verkrijgen is, maar nu allen nog maar voor mezelf!

En dan is er de flexibiliteit ten opzichte van mijn gezondheid. Lachen en blijven lachen. Niet mopperen .Nooit afvragen waarom? Dat zijn mijn stelregels. Daar leef ik al jaren naar, maar ik ben het zat. Moe ben ik, om altijd maar stoer en vrolijk te zijn. Ik ben het beu dat mijn dochter nog steeds last heeft van een PTSS.Ik onderga het veel liever zelf. Ik ben het beu dat ik haar niet beter kan maken, dat ik het aan anderen (zeer deskundigen )  moet overlaten. Dat ik  zelf steeds maar blijf knokken. Voor mijn eigen gezondheid, voor mijn meiden, voor mijn gezin en huisdieren.Kortom de maat is even vol. De rek is er (tijdelijk) even uit.

En dan mijn grootste ergenis! Voetbal!! Man o man de kranten staan er vol van . Van de miljonairs die nog te beroerd zijn om een fatsoenlijke bal te trappen. Ze zijn moe, lang seizoen, uit vorm of het is te warm? Ze moeten zich kapot schamen! Iemand die de race van zijn leven loopt (gevecht tegen kanker) word ook niet gevraagd of ze wel in vorm is, of dat ze misschien wel een beetje moe is en of het niet iets te lang duurt? En krijgt daar zeker niet zo veel voor betaald. Man zeur niet, wees flexibel en doe je werk. En de pers ? Doe eens normaal. Er zijn wel belangrijker zaken.
Hoezo flexibel?

Ik geloof dat dit een vreselijke klaag-blog geworden is, en ik ga me er lekker niet voor excuseren! Het lucht geweldig op!!

#WOT Write On Thursday
Dat is waar #WOT voor staat.
Een initiatief van Karin Ramaker.
Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee ik
– net als vele andere blogger -aan de slag ga voor een blog.
Deze week is het de woord “flexibel”

Tags:

Divider

21 responses to “Flexibel , #WOT 24

 1. Nou van dat laatste, voetbal ben je als het goed is gauw verlost, ik werd er ook gek van, vooral die reclame op tv, was wel ineens nadat Nederland van Duitsland verloor was het in 1 keer mindert oranje en morgen is het helemaal voorbij hoop ik… Ow ja het viel wel mee hoor met de regen op de floriade, maar ja je moet toch wat doen als je even niet verder kan, hahahaha 8)

 2. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het best een fijne blog vond om te lezen. Even lekker je hart uitstorten. Moet kunnen, toch? Het leven is niet altijd een groot feest.

  Mijn vriend moest laatst op het allerlaatste moment de afspraak bij de tandarts verzetten en kreeg daar ook een factuur voor. Hij boos natuurlijk, maar als je er over gaat nadenken (en niet aan je portemonnee denken) is het eigenlijk best logisch. Die mensen maken ook tijd voor je vrij.

 3. ik ken het. En weet je wat nog erger is,. sommige gebruiken mijn doorzettingsvermogen als excuus dat ik dan ook wel flexibel zal zijn. Anderen misbruiken mijn inzet voor hun eigen doelen. Herken je dat?

 4. Ik mag nu natuurlijk niet zeggen dat ik vreselijk om je moet lachen? Eigenlijk maar om een dingetje hoor… Het feit dat je eindelijk eens hardop durft te zeggen dat het wel mooi geweest is met dat gebruik en misbruik maken van jouw flexibiliteit. Je alsmaar druk maken om flexibel voor de hele wereld te zorgen en jezelf vergeten? Doe maar even niet… Het lijkt me overigens wel handig als je een paar mensen uitkiest, die je een schop onder je hol verkopen en je willen houden aan wat je eigenlijk met je blog belooft: beter voor jezelf zorgen! Ik ga je helpen waar ik kan! xxx R

 5. oma

  Ha Linda,

  Je kunt niet flexibel genoeg zijn tegenwoordig een elastiek was allang geknapt.

  De pedicure zijn ook weer onderhevig aan veranderingen, heb het gehoord.

  Het is belangrijk dat je ook voor jezelf en je gezin opkomt.

  Stuur maar een rekening dan is het gezeur snel voorbij.

  Voetbal, ben het helemaal met je eens, dik betaald ver boven alle normen, maar lopen op het veld met hun handen in hun zakken. oma

 6. ja, flexebiliteit moet van twee kanten komen.

  Ik vind, vragen staat vrij.

  Ik merk wel dat mensen steeds vrijer worden, afspraak is afspraak is niet meer zo, men verzet het veel te makkelijk.

 7. Zo je hebt je hart gelucht Lin.

  Groot gelijk.

  Wens je veel succes en de meiden bij de nieuwe club.

  Heel veel sterkte met alles.

  Gaat het een beetje met mazzel?

  FIjne dag nog.

  LIefs Cathleen. 😉

Geef een reactie