Gemeenteraadsverkiezingen in Strijen, wat ik vooral mis ..

Gepost op 16 mrt 2014 door Linda Kwakernaat in nieuws, persoonlijk / 22 Comments

STRIJENKIEST-verkleindLokale verkiezingen, chagrijnig word ik ervan.
Zowieso van politiek, hoe bevlogen ik altijd was, hoe onverschilliger ik met de dag word.
Ligt het aan mij? Daar geloof ik dus helemaal niets van.
Het lijkt één pot nat.

Jaren geleden wist je waar je stond. Nu is het niet mijn bedoeling om vroeger was alles beter te promoten , maar ,….
Neem nu de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart as, stemmen dus op een partij die de zorg hoog in het vaandel heeft tja. Helaas vind ik dit dus niet of nauwelijks terug in de verkiezingsprogramma’s. Wel zie ik landelijke politici natuurlijk de *strijd* op tv aangaan en allerlei beloften doen die ze uiteindelijk toch niet houden. Waardeloos! Maar het gaat momenteel om de gemeente en niet om Den Haag.

Spil van de campagnes zou de zorg moeten zijn. Die de gemeente notabene gaat verzorgen. Zorg voor reuma-patienten, voor mensen die leiden aan alzheimer, de geestelijke jeugdzorg, de ..??? Noppes niente, nada… Word niet of nauwelijks aandacht aan besteed terwijl dit toch wel de spil van de campagnes van de gemeentepartijen zou moeten zijn. En een van de redenen waarom je op een partij in je gemeente gaat stemmen. Dit gaat ons toch allemaal aan?
Gemeenten gaan meer maatwerk bieden. De gemeente houdt daarbij zoveel mogelijk rekening met uw behoeften en (financiële) mogelijkheden
Oké waar vind ik dit terug? Waar? En in welk partijprogramma?

In onze gemeente ligt de nadruk op verbetering van de dorpskern, leuk. (VVD)
Of herindeling van de Hoeksche Waard in verband met zorgtaken (CDA) Of juist hier tegen zijn. (Strijens Belang)
En natuurlijk moeten de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. (PvdA)
Goede en betaalbare zorg voor iedereen (GroenLinks)
Om overheidstekorten te beperken de gemeentelijke dienst te verminderen, zondagsrust bewaren en het weren van prostitutie in Strijen . Lol (ChristenUnie/SGP)

Duidelijk? Nee niet duss
Duidelijker word wel waar ik NIET op ga stemmen!
Dus niet gaan? Tuurlijk ga ik stemmen, ga je niet dan heb je geen recht om te klagen.
Maar ik mis in elk programma de zorg, die overgeheveld word van de overheid naar de gemeente. Soms word het aangestipt maar dat is ook alles. Terwijl het juist één van de hoofpunten zou moeten zijn.

Tags: ,

Divider

22 responses to “Gemeenteraadsverkiezingen in Strijen, wat ik vooral mis ..

  1. Ik heb gestemd maar niet op een lokale partij maar het heeft hier ook weinig zin want de CDA is al sinds jaar en dag de grootste hiero en daar verander ik ook niks aan…

  2. Het voordeel van de gemeente verkiezing is dat als ze zich niet aan hun afspraken houden dat je ze gewoon kunt aanspreken. Dat leidt nog weleens tot leuke discussies.

    Love As Always

    Di mario

  3. Hier in Borsele het zelfde, en ook nog eens geen partij waar ik op kan stemmen. Dat maakt het allemaal een stuk lastiger dan voorheen.

  4. deels beinvloed door de onduidelijkheid wat er precies op de gemeente afkomt. Zoek het maar uit zegt Den Haag, we zien later wel wat je uit moet zoeken. Maar dat is niet minder kwalijk. Den Haag moet dit soort dingen geregeld hebben voor er verkiezingen zijn (als ze het al zo moeten regelen) en toekomstige raadsleden kunnen best wel beter voorbereid zijn. Ik deel je kritiek, bij ons nu geen verkiezingen ivm een mogelijke gemeentelijke herindeling, beslissing wordt voor zomerreces verwacht. En dan in een paar maanden alles klaar hebben voor een nieuwe gemeente, een nieuwe raad en een nieuw bestuur, maar ook klaar voor AWBZ-transitie en alle andere zorgvraagstukken . En wij maar vertrouwen houden in de politiek, niet dus!

  5. Het is per plaats verschillend of de politiek wel of niet leuk is. Hier in leiden is het vrij open en kan je regelmatig als burger je ei kwijt. Maar hoe dan ook, je moet altijd gaan stemmen, ik zeg altijd niet stemmen is vier jaar niet klagen. Dus ga stemmen !!!

Geef een reactie