Het Boschhuis door Pauline Broekema | Een Boek Review

Gepost op 30 jun 2014 door Linda Kwakernaat in boeken, leesclub, Reviews / 11 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Het Boschhuis door Pauline Broekema | Een Boek ReviewHet Boschhuis by Pauline Broekema
Published by De Arbeiderspers on Mei 2014
Genres: Adult, Historical, Literature
Pages: 320
Format: ARC
Goodreads

Op zoek naar het verhaal achter een familiedrama verliest Pauline Broekema zich in het archief van haar grootvader. Grenzen van tijd en plaats vervagen en niet alleen een familie, maar een heel tijdperk komt tot leven. Het Boschhuis is de geschiedenis van rauwe tabakspioniers op Sumatra, een boerenleven aan de Zuiderzee, wereldverbeteraars in een lommerrijk Utrechts villadorp en het gewelddadige einde van een naïeve droom: oom Pieter ter Beek wordt in 1944, zes maanden voor de bevrijding, door de Duitsers gefusilleerd.

stickers-Review

Die inleiding had me meteen te pakken! Wat een liefde voor haar moeder en haar familie spreekt daaruit! Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik het boek nooit uit mezelf was gaan lezen. Maar ik ben blij dat ik het wel gedaan heb. Grappig om te lezen en te leren dat hoe Pampus is ontstaan, om op een ondiepte een fort te bouwen dat een versterking moet vormen voor Amsterdam. Dat op 19 januari 1883een kruitfabriek in Muiden ontploft is, en te moeten concluderen dat we er niets van geleerd hebben. getuige de vuurwerkramp zaterdag 13 mei 2000 in Enschede.

Het is een leuk verhaal, maar soms wat heel veel details. En daar zat hem bij mij de kneep. Hoewel ik het een leuk en intressant boek vind en ik echt benieuwd naar de rest van het verhaal en de familie was, begonnen de vele details in deel 2 mij op te breken. Boek weggelegd en het meerdere malen opnieuw geprobeerd, maar ….. voor mij was het klaar. Jammer want het is een goed familieverhaal.

Juul luisterde na een lange werkdag, die gevuld was geweest met besprekingen over bestek, roomstellen, vingerdoekringen, theezeven met lekbakjes, serviesringen met bijpassende dienbladen, sigarettentrommels, en vloeidrukkers. Van tin, van zilver.

Deze boekbespreking is mijn bijdrage aan de bloggersleesclub
‘Een perfecte dag voor literatuur‘
Alle bijdragen kan je hier vinden

[bol_product_links block_id=”bol_54b8efdf1d300_selected-products” products=”9200000022117870″ name=”linda Kwakernaat” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”D2D2D2″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Tags: , ,

Divider

11 responses to “Het Boschhuis door Pauline Broekema | Een Boek Review

  1. Als het niet gaat, dan gaat het niet 😉
    Zelf had ik niet zoveel moeite met de vele details. Ze pasten wat mij betreft prima in het verhaal. Maar ieder z’n ding, nietwaar?

  2. He dat is toevallig, ik ben juist net op pampus geweest. Misschien moet ik het boek ook maar lezen, want er staan een hoop dingen bij die me wel aanspreken.

    Love As Always
    Di Mario

  3. Eigenlijk is wat jij beschrijft, precies de reden waarom ik dit keer niet heb meegedaan met Een perfecte dag voor literatuur. Familiegeschiedenissen verdienen aandacht omdat we daarmee inderdaad ook weer meer over de geschiedenis als zodanig leren. Maar ik vermoedde dat het mij op dit moment te veel moeite zou kosten om het hele boek te lezen. Misschien later.

Geef een reactie