Het einde van december

Gepost op 16 jan 2015 door Linda Kwakernaat in familie, Feestdagen, persoonlijk / 13 Comments

sneeuw
Eerste kerstdag : een super gezellig diner met ouders, schoonouders en zwager. Ook mijn broer kwam onverwachts voorbij. Genieten!
Menn wat hou ik van Kerst en mijn familie!
Zoals elk jaar traditioneel op ons menu : soep, gevulde kalkoen, salade, peertjes, appelmoes, aardappelen uit de oven, dodelijke knoflooksaus en geflambeerde kersen met ijs.

Tweede Kerstdag stond bij ons in het kader van pakken. De rommel van eerste Kerstdag laten staan, skispullen verzamelen en hoppa in de auto!
‘s Nachts om drie uur vertrokken. De eerste 300 km koste slechts 5 uur! Een sneeuwstorm op de kop, en natuurlijk geen lantaarns aan in België.
De ene file na de andere met als slotstuk : de afsluiting van de wegen ter hoogte van Chambéry. Hoppa op 24 km afstand van ons appartement stonden we stil. Alle hotels en motels bomvol, mensen betaalden er zelfs voor om op de treden van een trap te mogen slapen.

Oké dan maar in de auto slapen. Dat viel redelijk tegen met zijn viertjes en een volgepakte auto. Maar ja, life sucks sometimes. De volgende dag vol goede moed op pad, helaas was de Route Nationale nog gesloten, maar na een tip zijn we de snelweg opgegaan en ja hoor om 10.00 uur op de plaats van bestemming. Joehoeee

Na lekker geslapen te hebben trekt de sneeuw. Want door de zware sneeuwval lagen de pistes er super bij. Ze lagen er niet alleen super bij, ze waren ook super. Henk en de meiden boarden en ik lekker op mijn vertrouwde skies!!
Leuk bijkomend detail : mijn vriendin en haar gezin campeerden , je leest het goed!, campeerden ietjes verder op.
Natuurlijk hebben we tijd met elkaar doorhgebracht en met elkander geskiet cq geboard Top!

En zo naderen we het einde van december en van onze vakantie, helaas …..
Volgend jaar weer, het was top!

Tags: , , , , ,

Divider

13 responses to “Het einde van december

  1. Heerlijk zo’n ski vakantie na de kerst. Ik ben meer fan van strand vakanties maar ben wel 2 keer op sneeuw vakantie geweest en dat was ook best leuk. Ik kan wel goed schaatsen maar in skieen ben ik niet echt goed meer een beetje langlaufen enzo….

    • Inderdaad, gelukkig geen ongelukken, dat is denk ik de hoofdreden dat ze de boel dichtgegooid hebben! Wat een mafkezen onderweg, li en re stilstaan, geen winterbanden, geen kettingen!

  2. Het is een echte familiedag geweest de eerste kerstdag, gezellig.
    Dat was even afzien met de reis, gelukkig toch gezond aangekomen en genieten van sneeuw en elkaar op de piste. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Geef een reactie