Mode , #WOT deel 20

Gepost op 18 mei 2012 door Linda Kwakernaat in persoonlijk, WOT / 16 Comments

 

De “Social Media-experts”, ineens schoten ze als paddestoelen uit de grond. Alsof ze in de mode waren.
Inmiddels heeft het kaf zich van het koren gescheiden, en zie ik meestal (hoop ik) het onderscheid tussen een goede en slechte expert.
Wat opvalt zijn de fouten in hun eigen beschrijvingen.Iemand die zichzelf een expert noemt, is bij mij al meteen afgeserveerd. 🙂
Wijsheid die ik al lezend en twitterend op gedaan heb!
Iemand die zichzelf een WordPress-expert noemt en al een fout in het woord WordPress heeft staan!

Hyves, Facebook en Linkedin, ook als van die modeverschijnsels. Al moet ik toegeven dat ik aan alle drie bijgedragen heb.
Hyves vond ik al heel snel oninteressant, mede doordat het zich alleen tot Nederland beperkte. Hier had ik het al heel snel bekeken, en mijn account in de oceaan gedumpt.
Via Facebook ben ik een tijdje spelletjes aan het spelen geweest, maar ook dat verveelde me snel!.Spellen gedelete,  zogenaamde vrienden verwijderd, zodat er al snel alleen een clubje familie en vrienden overbleef.Voor mij voegt Facebook nog steeds meerwaarde toe, mede omdat ik zo met mijn buitenlandse vrienden en familie in contact sta en blijf.
Linkedin zucht, je moest en zou,…. Met veel tegenzin , gevoelsmatig vond ik  niet dat het veel meerwaarde voor mij toevoegde.Dat het niet het walhalla is wat men vertelde (althans niet voor mij) is mij inmiddels wel duidelijk.
Maar het contact wat ik met veel collega’s via de intervisie-groep pedicures heb is zeer waardevol! Zeker voor een solo-beroep!
Wat ik van dit alles opgestoken heb, het word een hype, iedereen zal en moet, maar uiteindelijk valt het wel mee.
En nu is er Google+ in de mode , tja ik heb er een account, maar doe er verder niets mee. Lees er best lovende verhalen over, maar ik ben (nog) niet geintresseerd, en laat het voorlopig links liggen.

 

#WOT Write On Thursday
Dat is waar #WOT voor staat.
Een initiatief van Karin Ramaker.
Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee ik
– net als vele andere bloggers
– aan de slag ga voor een blog.
Deze week is het de woord “Mode”.

Tags: ,

Divider

16 responses to “Mode , #WOT deel 20

 1. oma

  Ha Linda,

  Iemand die iets fout schrijf kan wel degelijk een expert zijn in iets, zeker technische en wiskundige mensen zijn vaak geen taal mensen.

  Wat is een hype, morgen dit en over morgen dat.

  De mens die er gevoelig voor is volgt iets, waar een ander rijk van kan worden. oma

 2. Het is langzaam onderdeel van mijn werk geworden, al die online communities. En ik heb er zelfs werk aan te danken. En contacten. En vriendschappen op afstand. Maar Google+ en Path en zo heb ik links laten liggen. Te moeilijk om er nog iets bij te doen. Ik blijf wel op de hoogte van al die nieuwe dingen maar kan gewoon niet alles optimaal bijhouden. Twitter is nog steeds favoriet hoewel ik ook Facebook voor mij prive veel betekent.

 3. Hyves vond ik inderdaad geen drol aan. Facebook kan ik mooi gebruiken voor mijn buitenlandse vrienden. In Nederland gebruik ik voornamelijk Whatsapp.

  Love As Always

  Di Mario

 4. oma

  Ha Linda,

  Dat gaat een beetje lange me heen, zeker als je de kleine lettertjes lees.

  Maar de DJ’s doen er alles mee, 100% mobiel in alles. oma

  Toby Rix ken ik nog wel uit mijn jeugd van de tv, jaren 70.

 5. Ruud

  Mooi, wel,mwegblijven bij kleding en schoenen… Grappig wel, jij probeert en denkt dan dat je er niks aan hebt en stopt dan. ik ben er nooit aan begonnen, geen Hyves, geen Facebook, geen Google+ . En LinkedIn gebruik ik voor discussiegroepen op mijn vakgebied… Does ring a bell, doen’t it?

Geef een reactie