Opgeven is geen optie! Alpe d’HuZes

Gepost op 6 jun 2012 door Linda Kwakernaat in alpe d'huzes, persoonlijk / 9 Comments

Ter nagedachtenis aan de mensen die te vroeg aan kanker zijn overleden, ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn.
Ik geloof niet dat ik veel uitleg hoef te geven, maar toch even in het kort:
De actie Alpe d’HuZes bestaat sinds 2006. het is een actie waarbij  fietsers, alleen of in een team, geld bij een fietsen.Op één dag word minstens zes maal de Alpe d’Huez beklommen .Vanwege het grote aantal meldingen (meer dan 8000!) word het voor het eerst in 2 dagen georganiseerd.

Vandaag : De eersten zijn boven! In de regen! Een uur en acht minuten na de officiële start in Bourg d’Oisans (om 09.30 uur) zijn de eerste drie deelnemers woensdagochtend aan de zevende Alpe d’HuZes boven gekomen op Alpe d’Huez. Zo snel, dat de tijdsregistratie van het evenement nog niet helemaal op orde was.
Mijn helden! Emotioneel en trots ben ik! Ik vind het zo stoer!
Vandaag en morgen beklimmen duizenden mensen de Alpe D’Huez allemaal met hun eigen verhaal. Allemaal met hun eigen verdriet, en allemaal met hun eigen herinneringen!

Een goed vriend van mij Wim van Beusekom is mijn held!

 

 

 

 

Hij is nu onderweg, en iedereen die Wim kent, weet waarom hij dit doet! Maanden van voorbereidingen gaan hier aan vooraf. Ik vind het zo stoer, en ben zo trots op hem! En natuurlijk ook op alle andere deelnemers!  Zoals Jason Veenendaal  gisteren met zijn skelter naar boven!!!! Donderdag met de fiets! Cabaretier Guido Weijers wil de berg 6 keer beklimmen.Met hen nog vele duizenden anderen, allemaal met hetzelfde doel!

Doneren kan en mag en moet nog steeds! KLIK

Het worden  en zijn  zeer twee zeer emotionele dagen en de laatste tranen zijn zeker nog niet gevloeid!

Update:
-Hoi allemaal, De eerste zit er op. Kippevel, van beneden naar boven. Nu even eten en drinken en weer naar beneden. Allemaal bedankt voor jullie support. Wim
– Voor de tweede keer binnen. Wist niet dat ik zo kapot kon gaan en toch boven ben gekomen. Wim
-Zojuist binnen gekomen 3 keer omhoog. Waamzinnig, top, super en vooral emotioneel. Je weet waarvoor en vooral voor wie je rijd. Janken aan de finish, ontlading met de familie. Het publiek sleept je er door heen. Iedereen roept je naam, echt geweldig. En vlak voor het einde door een haag van mensen, net als een berggeit in de Tour. Echt kikken. Jullie allenaal bedankt voor jullie support in welke vorm dan ook. Echt geweldig en niet met woorden te beschrijven. Een groet van ons allemaal vanaf een zonnige.  Alpe d’HuZes. Wim  18.17

Verslag van Wim: KLIK

 

Tags:

Divider

9 responses to “Opgeven is geen optie! Alpe d’HuZes

 1. oma

  Ha Linda,

  Vanavond gekeken, wat zijn er veel mensen die met kanker te maken hebben, dappere mensen die de berg trotseren om de ziekte te overwinnen. oma

 2. Tja, mijn moeder overleed aan kanker toen ze 37 was. Een vreselijke ziekte die haar in 3 maanden sloopte.

  Je titel is wel goed.
  Opgeven is nooit een optie. Nergens in.

 3. Het is en blijft een mooie actie, geweldig dat het elk jaar drukker wordt.
  Dit jaar gaat er in augustus een team uit Leiden met de step de Alpe ‘d Huez op voor hetzelfde doel.

 4. Ondanks dat iedereen het kent… vind ik nog dat hier te weinig aandacht aan gegeven wordt. Vandaag nog spontaan extra gedoneerd omdat er geld voor ingezameld werd. Gewoon, omdat het moet.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Het is echt een geweldige actie, met elk jaar meer aandacht en deelnemers.
  En behalve het grote verdriet is het nog leuk ook, als het leven zelf.
  En sportief, en goed.

 6. Ruud

  +100!!! Mei en juni zijn zo mooi, met RoPa-run en Alpe d’Huzes. Ik wilde dat ik daar was… Ook hiervandaan steunbetuiging voor allen die knokten en wonnen of verloren, en voor allen die knokken, nu.

Geef een reactie