Penryn & het einde der dagen door Susan Ee | Een Boek Review

Gepost op 24 feb 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 5 Comments

Penryn & het einde der dagen door Susan Ee | Een Boek ReviewPenryn & het einde der dagen by Susan Ee
Also by this author: Penryn en de nieuwe wereld, Penryn en Het gevecht om hemel en aarde
Series: Penryn & the End of Days #1
Published by Luitingh-Sijthoff on Published March 2014
Genres: Distopian, Fantasy, Young Adult
Pages: 320
Format: Paperback
ISBN: 9789021809359 ,
Goodreads

De engelen van de apocalyps hebben de macht overgenomen in de wereld, en het is een chaos. Overdag schuimen bendes de straten af, ’s nachts heersen angst en bijgeloof. Wanneer Penryns kleine zusje door gewelddadige engelen wordt ontvoerd, grijpt Penryn in: ze zal alles doen om haar zusje terug te krijgen.

Maar daar heeft ze hulp voor nodig… en die hulp komt uitgerekend van Raffe, een engel zonder vleugels…

Penryn en Raffe zijn vijanden, maar samen ondernemen ze de gevaarlijke tocht naar het hoofdkwartier van de engelen. Waar is Penryns zusje? En kan Raffe ooit zijn vleugels terugkrijgen?

review

Op aanraden van mijn jongste, nou ja eerder na lang drammen van haar kant, heb ik Penryn & het einde der dagen gekocht en gaan lezen.
Wel ze word hatelijk bedankt, want ik ben verkocht, weer nieuwe een serie waaraan ik verslaafd ben.

De cover triggerde me meteen, waarom heb ik zolang gewacht om dit boek te gaan lezen? Geen idee.
Het boek word vertelt vanuit perspectief van Penryn, een Ik-perspectief dus.

In het begin van het verhaal is het ongeveer zes weken geleden dat de aanvallen begonnen zijn.

De kruisingen zijn geblokkeerd door verlaten auto’s. Tot zes weken geleden had ik nog nooit een opstopping in de Valley gezien. Maar wat me er echt van overtuigt dat er een apocalyps gaande is, is het geknerp van mobiele telefoons onder mijn voeten. Alleen het einde van de wereld zou onze ecobewuste techneuten zover krijgen dat ze hun nieuwste gadgets op straat gooien.

Penryn is geen normale zeventienjarige tiener, ze zorgt voor haar invalide zusje en haar manische moeder. Al jaren doet ze allerlei soorten van vechtsporten.

Ik duw die vreselijke, schreeuwende beelden in mijn hoofd naar die donkere, stille plek in mijn geest die elke dag dieper en voller wordt. Het zal niet lang duren voordat alles wat daarin opgepropt zit zal uitbarsten en mijn hele lichaam infecteren. Misschien zal dat de dag zijn waarop de dochter wordt zoals de moeder. Todat dat gebeurd, heb ik nog steeds de controle.

De verplichting, die Penryn voelt ten opzichte van haar zusje Paige en haar moeder, is in feite geen verplichting. Zelfs in deze tijd waar niets zeker meer is staat deze zorg voor haar als paal boven water.

Ze is mijn zusje. het enige wat ter discussie staat, is hóé ik haar ga redden, niet of ik het wel of niet ga proberen.

Ik hou van Penryn, van haar ingenieuze invallen, van haar trouw.

Vanaf de eerste bladzijde zat ik in het verhaal, het loopt als een trein en ik had het ook binnen een dag uit.
Nu nog de resterende twee delen, deel twee: Penryn & de nieuwe wereld en deel drie: Penryn & het gevecht om hemel en aarde scoren.

httpv://youtu.be/9lKfHIVMLqc

Tags: ,

Divider

5 responses to “Penryn & het einde der dagen door Susan Ee | Een Boek Review

Geef een reactie