Author: Anita Larkens

De dagen door Anita Larkens | Een Boek Review

Gepost op 24 mei 2017 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De dagen door Anita Larkens | Een Boek ReviewDe Dagen by Anita Larkens
Published by De Crime Compagnie on February 15th 2017
Genres: Adult Fiction, Thriller
Pages: 300
Format: Paperback
ISBN: 9789461092083 ,
Goodreads

Tijdens een voorjaarsnacht verdwijnen de kleuters Frida en Mees uit het huis van hun moeder. Beide ouders, Maud en Maarten, zijn de eerste verdachten. Hoewel de ex-geliefden al meer dan een jaar uit elkaar zijn, brengt het noodlot hen weer samen. In de dagen en weken die volgen, wordt er met man en macht naar de kinderen gezocht. Vanaf het begin duiken de media bovenop het verhaal van de losbandige, jonge moeder die in het openbaar haar tranen niet toont. Maar waar moet je beginnen als het spoor al bij de voordeur eindigt?

review

De dagen

Your worst nightmare ever!
Je beide kinderen worden vermist!
Vanaf pagina een had Anita Larkens mij met haar verhaal gegijzeld, en vanaf pagina een deed de zaak mij aan de vermissing van Ruben en Julian denken

Het verhaal word door Maud in de ik-vorm vertelt. Daarnaast zijn er meerdere personen die hun steentje bijdragen aan het verhaal. Zoals Maarten de ex-man van Maud.

Nog geen maand geleden had hij afluisterapparatuur in haar woning geplaatst.
Een zendertje zat zelfs achter de lamp boven Mauds bed.

Vervolgens verschijnen Stella, Ageeth, Bibi, en Aisa ten tonele. Ieder met hun eigen reden om in de buurt van het Maud te zijn. En ieder met een motief om Maud kwaad toe te wensen.
Vanaf het begin van het verhaal had ik een sympathie voor Maud, hoewel deze schijnbaar onterecht lijkt.

Conclusie

Het boek leest lekker vlot weg, al moet je door de verschillende personages je aandacht er wel bij houden.
Het had me wel in zijn greep, mede door het onderwerp. Twee kinderen vermist!
Ik heb het met plezier gelezen en vooral het einde!
Totaal onverwacht. Er zit een plottwist in die ik totaal niet heb zien aankomen.

Dit is het tweede boek wat ik van Anita Larkens heb mogen recenseren.
Eerder las ik Schaduwdochter

Tags: ,

Divider

Schaduwdochter door Anita Larkens | Een Boek Review

Gepost op 12 dec 2015 door Linda Kwakernaat in boeken / 4 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Schaduwdochter door Anita Larkens | Een Boek ReviewSchaduwdochter by Anita Larkens
Also by this author: De Dagen
Published by De Crime Compagnie on December 3rd 2013
Genres: Adult Fiction, Thriller
Pages: 232
Format: Paperback
Goodreads

Na het stuklopen van haar huwelijk pakt psychologe Mare Berg de draad weer op. Vastbesloten om er het beste van te maken neemt ze een nieuwe casus aan. Het betreft een jonge vrouw, Chantal, die vanwege meerdere diefstallen door Reclassering is doorverwezen. Een eenvoudige zaak - zo lijkt het in eerste instantie - maar Chantal drijft Mare al gauw tot het uiterste.

Als Chantal spoorloos verdwijnt, ontfermt Mare zich over haar dochtertje. Vier jaar lang is ze met hart en ziel moeder van de kleine Suus. Tot Chantal terugkomt. Wat volgt is een zenuwslopend kat-en-muisspel, dat Mare tot een onvoorstelbare daad drijft. De gevolgen zijn verstrekkender dan iemand voor mogelijk heeft gehouden. Schaduwdochter is een psychologische thriller over liefde, vriendschap, onschuld en verlies.

stickers-Review

Het verhaal lijkt vlot te lopen, en al snel zit ik om herkenbare situaties te grinniken.
Wegvluchten uit De Sting, omdat de muziek te hard staat!

Per hoofdstuk word er van 1999 naar 2003 geswitcht, en vice versa. En al snel begint me dat ongelooflijk te irriteren. De hoofdstukken zijn kort. Veel te kort! Vaak niet meer een één bladzijde. Zodoende blijf je maar omschakelen, en persoonlijk kom ik daardoor niet zo lekker in het verhaal.

Het huwelijk van Mare en Dries loopt op de klippen, en mijn eerste indruk is dat Mare het er moeilijker mee heeft dan Dries, Ze blijft er ook langer bij stilstaan.

Het deed me denken aan die kettinkjes, die in mijn puberteit erg in waren, met een hartje in twee delen. De ene helft voor jezelf, de andere helft voor je geliefde. Als je samen was, legde je ze tegen elkaar aan, zodat je samen één hart vormde. Zo voelde mijn gemis ook. Alsof ik nog steeds met die ene helft om mijn nek liep, terwijl de andere helft er nooit meer bij zou passen.

Is het een slecht verhaal? nee absoluut niet. Wat mij betreft zit er genoeg potentie in, spanning ook. Alleen de korte hoofdstukken 🙁
Is het een heel spannend verhaal? Nee, dat nu ook weer niet.

De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen.

Wat mij totaal verraste was de ontknoping! Ben ik me toch mooi op het verkeerde been gezet! Het is met recht een psychologische thriller.

Ik vind dat Anita Larkens met Schaduwdochter een leuk boek geschreven heeft, wat beslist in je vakantiekoffer past.

Tags: ,

Divider