Author: Astrid Harrewijn

Vrienden voor het leven door Astrid Harrewijn | Een Boek Review

Gepost op 27 okt 2017 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Vrienden voor het leven door Astrid Harrewijn | Een Boek ReviewVrienden voor het Leven by Astrid Harrewijn
Also by this author: Drie vienden, een huis (en een klusjesman), Daar heb je vrienden voor
Published by Boekerij on 05 oktober 2017
Genres: Chicklit, Literature
Pages: 320
Format: Paperback
ISBN: 9789022574447
Koop op Bol.com
Goodreads

Als het roer helemaal om moet, kun je de hulp van je vrienden goed gebruiken

De hoofdpersonen uit Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) en Daar heb je vrienden voor keren allemaal terug in het los te lezen vervolg.

Een maand vakantie, misschien zelfs twee. Dat is wat Kiki, succesvol als handige intermediair in de kunstwereld, zich heeft voorgenomen als de spraakmakende tentoonstelling van Jeff Koons eindelijk opent in het Stedelijk. Maar de tentoonstelling ontaardt in een politieke rel, en in plaats van op een tropisch strand belandt Kiki in een achtbaan van gebeurtenissen waar ze geen grip op krijgt.

Ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar vrienden en van de trouwe klusjesman, gaat het vanaf dat moment bergafwaarts met haar carrière. Wanneer ze uiteindelijk een tijdje van de radar verdwijnt in een afkick-kliniek, komt ze tot een verhelderend inzicht: ze leeft het leven te snel. Maar om dat te veranderen en the art of slow living écht te leren omarmen, is meer nodig dan goede voornemens alleen...

review

Na Drie vrienden, een huis en een klusjesman, en Daar heb je vrienden voor is het nu tijd voor Vrienden voor het leven, het sluitstuk van deze trilogie.

Vrienden voor het leven

In dit boek speelt Kiki de hoofdrol, de zus van Noor. Leuk is het dat ook in dit boek alle drie de vrienden en natuurlijk Gijs aan bod komen.
Kiki is een vrolijke door het leven stuiterende hardwerkende vrouw. Die met of zonder hulp van stimulerende middelen maar door en door blijft gaan.

Ik ben dagen bezig geweest met de voorbereidingen, maar nu heb ik alles in huis. Je moet er toch niet aan denken dat je nu nog de stad in moet voor cadeautjes.
O god, natuurlijk, ik had cadeautjes moeten kopen!
(de dag voor kerst, 17.00 uur)

Hoe ze het flikt? Geen idee maar ze krijgt het voor elkaar.

O, Kiki! Noor kijkt me blij aan. Wat heb je het huis mooi versierd. Hoe kom je aan die boom? En de tafel zo prachtig gedekt. Wat een werk joh.

En dan, het kan natuurlijk niet anders, dan gaat het fout. Goed fout.

Conclusie

Een heerlijk feelgood verhaal, wat ik binnen een dag uit had. Tja en wat moet ik met dat ontevreden gevoel? Ik vind het helemaal niet tof dat er niets nieuws meer komt over Noor, Joost, Kiki en natuurlijk Gijs!

Note

Ga nooit van huis zonder een boek!
messenger

Tags: ,

Divider

Daar heb je vrienden voor door Astrid Harrewijn | Een Boek Review

Gepost op 19 okt 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Daar heb je vrienden voor door Astrid Harrewijn | Een Boek ReviewDaar heb je vrienden voor by Astrid Harrewijn
Also by this author: Drie vienden, een huis (en een klusjesman), Vrienden voor het Leven
Published by Boekerij on August 1st 2016
Genres: Chicklit, Literature
Pages: 304
Format: Paperback
ISBN: 9789022574430
Goodreads

Een humoristische vriendenroman over de grote keuzes in het leven – en hoe verleidelijk het is om die voor je uit te schuiven

Stoer en aantrekkelijk wil hij zijn, stoffig en degelijk is hij. Joost, veertig, ongehuwd, schrijver, kunsthistoricus en archeoloog; werkzaam bij het Rijksmuseum en de Universiteit van Amsterdam. Een verblijf van twee maanden in Rome, waar hij werkt aan een boek over keizer Augustus, zorgt voor de ommekeer. Hij beseft dat de tijd niet stilstaat en dat hij een beetje moet doorpakken als hij wil dat er ooit iets verandert. In een moment van overmoed laat hij zich een nieuwe look aanmeten – wie weet volgt de rest dan vanzelf?

Terug in Nederland ziet het leven er helaas toch wat anders uit dan in de Italiaanse zon. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt hij op één dag twee keer ontslagen en raakt hij verstrikt in een geheim genootschap en een mysterieus raadsel. Maar wat hem het meest uit zijn slaap houdt, is het besef dat hij een kind wil. Zijn vrienden wijzen hem fijntjes op de logische consequentie waar hij zelf nog voor terugschrikt: wil je een kind, dan heb je een vrouw nodig…

review

Daar heb je vrienden voor een ontzettend leuk boek van Astrid Harrewijn
Na Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) een volwaardige opvolger! Het is onderdeel van een serie van drie boeken, een trilogie dus, al word dat nergens vermeld. Daar heb je vrienden voor is het tweede deel. In deel één stond Noor centraal, in dit tweede deel Joost, en het derde deel is dat Kiki.

Joost is geen superheld, meer een held op sokken.

Ik heb altijd gedacht dat ik niet in staat was om keuzes te maken. Als kind bleef mijn hand al minutenlang weifelend boven de snoeptrommel hangen. De besluiteloosheid over drop versus kauwgombal was nog onschuldig. Het werd pas ingewikkeld toen ik ouder werd en de snoeptrommel een kroeg vol vrouwen was. Blond, brunette, ginger. Blauwe, bruine, groene ogen. Graatmager of een kilootje teveel. Voor mij doen ze allemaal mee. Inmiddels ben ik erachter dat ik heel goed keuzes kan maken, maar het niet wil. Waarom zou ik niet schrijven, graven én lesgeven? Waarom zou ik me moeten beperken tot een graatmagere rossige dame met groene ogen? Waarom zou ik ……

Het verhaal loopt als een trein, en ik heb regelmatig zitten grinniken.
Wat mij persoonlijk stoorde aan Joost, is zijn houding tegenover de eventuele moeder van zijn kinderen.

Eigenlijk wil ik dit niet. Ik had een uitsmijter ham in gedachten. Ik moet meters maken met mijn Romeinse keizer want Miriam zit te wachten, maar ik moet mezelf ook de tijd geven om te wennen aan de moeder van mijn kinderen. Ik ben veertig, ik moet opschieten.

Echt Joost? Vergeet je niet iets? Maar ja het past bij zijn besluiteloosheid en het weigeren om keuzes te maken.
En uiteindelijk heb ik het hem vergeven, die Joost: het leven komt zoals het komt!
En nu wachten op het volgende deel!

Tags: ,

Divider

Drie vrienden, een huis en een klusjesman door Astrid Harrewijn | Een Boek Review

Gepost op 16 mrt 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 5 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Drie vrienden, een huis en een klusjesman door Astrid Harrewijn | Een Boek ReviewDrie vienden, een huis (en een klusjesman) by Astrid Harrewijn
Also by this author: Daar heb je vrienden voor, Vrienden voor het Leven
Published by Boekerij on 23 februari 2016
Genres: Chicklit, Literature
Pages: 304
Format: Paperback
ISBN: 9789022576175
Goodreads

Noor, de ideale vriendin en dochter, krijgt een prachtige baan aangeboden als conservator bij het Van Gogh-Museum. Een kans die ze met beide handen aangrijpt, ook al moet ze ervoor van Maastricht naar Amsterdam verhuizen. Deze drastische stap wordt haar niet in dank afgenomen door haar vriend en ouders. Haar jongere zusje Kiki, nog geen dertig, bewust single, wild en onbezonnen, werkt voor kunstenaar Jeff Koons en brengt zijn nogal spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk in Amsterdam. En dan is er nog Noors studievriend Joost, een archeoloog en kunsthistoricus die als adviseur bij het Rijksmuseum werkt.

Noor, Kiki en Joost betrekken samen een ietwat verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Ze delen lief, leed en de voordeur met elkaar en kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over werk. Tot Noor op een groot schandaal in de kunstwereld stuit. Haar vrienden moet ze erbuiten houden, haar geliefde wil niets horen over het werk dat ze belangrijker schijnt te vinden dan een leven met hem, en als ze niet oppast brengt ze zichzelf ook nog in gevaar.

review

Wat een ontzettend leuk en onverwachts verhaal: Drie vrienden, een huis en een klusjesman.
Terwijl ik eigenlijk totaal iets anders verwachtte. Meer iets als een typisch chiclit-verhaal. In plaats daarvan kreeg ik een vlot lopend verhaal, met de nodige dosis humor, een vleug van romantiek en zelfs enige spanning. Het is een boek wat je niet snel weglegt.

Ik heb ik het boek met veel plezier gelezen, hoewel ik me vanaf het begin af aan irriteerde aan haar relatie met Ewald, welke onlosmakelijk verbonden lijkt te zijn met haar moeder. Een moeder die zich meer als een bemoeizieke schoonmoeder gedraagt dan als een moeder.

Met mam. Waar ben jij mee bezig? Je bent er niet om achttien jaar lief en leed te vieren, je meld tussen neus en lippen dat je het weekend niet thuiskomt omdat je gaat verhuizen. Ewald is echt héél ongelukkig.

Ik ben zwaar teleurgesteld in jou.
Mam, ik was niet gelukkig.
Wat is dat toch met jullie generatie en dat zoeken naar geluk?
Er is niets mis met Ewald, er is iets mis met jou.

Gelukkig stopt Noor met “de ideale dochter” te zijn, en kiest voor zichzelf en haar werk. Werk waar ze trouwens heel goed in is, een besef wat langzaam maar zeker tot haar door begint te dringen. En of dat nou aan de afstand tussen haar en Ewald ligt?
Haar doel word: Gelukkig worden in Amsterdam.

Ik neem een koffie op het overdekte terras van een kleine brasserie. het is koud voor de tijd van het jaar. De natuur heeft haar draai nog niet kunnen vinden. net zoals het mij moeite kost om mijn comfortabele jas van zekerheid uit te trekken.

Favoriete scene:
Sorry, Selfie time
Vol verbazing kijk ik toe hoe ze razendsnel haar haren modeleert, het glas wijn aan haar getuite lippen ze en een foto van zichzelf maakt.
Doe ik elke dag om klokslag tien over één.
Maar waarom …
Waarom? dat moet je je nooit afvragen, Noor. Waarom niet?

Tags: ,

Divider