Author: Chinouk Thijssen

Truth or Dance door Chinouk Thijssen | Een Boek Review

Gepost op 26 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Truth or Dance door Chinouk Thijssen | Een Boek ReviewTruth or Dance by Chinouk Thijssen
Also by this author: Wonderland, Fataal spel
Series: Truth or Dance #1
Published by Clavis on September 21st 2018
Genres: Thriller
Pages: 285
Format: Hardcover
ISBN: 9789044834116
Koop op Bol.com
Goodreads

Hoe ver ga jij voor je danscarrière?

Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

Het eerste mysterieuze en zenuwslopende deel van ‘Truth or Dance’, een trilogie over de duistere kanten van de balletwereld. Voor young adults.

  review

  Bij het boek heeft Chinouk een Spotify Playlist geleverd. Deze kan je HIER downloaden. Aanrader om die te luisteren tijdens het lezen!

  Truth or Dance

  Hoofdpersoon is India, het boek wordt vanuit haar perspectief in de ik vorm geschreven. Samen met haar vriendinnen Lisa, Nicky en Zoë zit ze in het laatste jaar van het Ballet Academie in Den Haag. Ze vormen een hechte vriendengroep. Ongevraagd worden ze alle vier aan een groepschat toegevoegd: Truth or Dance, en daarmee kunnen ze kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling.

  Nu kun je van alles spuien, over het feit dat de vier dames zo dom zijn om in te gaan op het appje. Alles voor voor de hoofdrol! Tja dom? Egoïstisch? Misschien in onze leken-ogen. Om topsporter te zijn moet je egoïstisch zijn! Wel strekt het tot hun eer dat ze meer en meer gaan twijfelen aan het feit of het allemaal de moeite waard is.

  Ik zucht. Een hoofdrol of een schoon geweten?
  Wanneer ik zenuwachtig begin te worden van de afwachtende blikken van mijn vriendinnen zeg ik: Oké, we houden onze mond.

  View Spoiler »

  Ook worden er een aantal maatschappelijke problemen in dit verhaal aangekaart. Dat je niet alles klakkeloos moet accepteren wat er op je telefoon verschijnt en vooral niet te vergeten: discriminatie.

  Conclusie

  Met Truth or Dance flikt Chinouk Thijssen het weer! In het eerste hoofdstuk trekt ze je het verhaal in en laat je niet meer los! Helaas speelt het proloog drie jaar later, en de rest van het verhaal drie jaar eerder Je blijft vol vragen achter. Bedankt hoor Chinouk.
  Daarnaast heb ik de plotwist niet aan zien komen, als ik soms al dacht dat ik wist hoe het in elkaar zat, wel even later bleek dat dus niet zo te zijn!
  View Spoiler »
  Als je het boek weglegt blijf je achter met veel onbeantwoorde vragen achter en wil je meteen door naar Truth or Dance deel 2 welke (pas) in juni verschijnt.

Tags: ,

Divider

Fataal spel door Chinouk Thijssen | Een Duo Recensie

Gepost op 8 okt 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Fataal spel door Chinouk Thijssen | Een Duo RecensieFataal spel by Chinouk Thijssen
Also by this author: Wonderland, Truth or Dance
Published by Clavis on March 26th 2018
Genres: Paranormal, Thriller
Pages: 200
Format: Hardcover
ISBN: 9789044830910
Goodreads

Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

Het Clavis-debuut van de populaire BookTuber Chinouk Thijssen. Een zenuwslopende young adult.

review

Let op: deze recensie kan spoilers bevatten en is door middel van vraag en antwoord door mij en Iris tot stand gekomen.

Linda antwoordt:

*De allereerste quote trof mij recht in mijn hart:

A sister is a gift to the heart
a friend to the spirit
a golden thread to the meaning of life

En prachtige opener die je direct het verhaal in sleurt. Dat is wat mij betreft zo gebleven.

Iris vraagt: Je hebt veel volwassenen thrillers gelezen. Merk je een verschil tussen een (volwassen) thriller en een ya thriller?

Ik heb inderdaad best veel volwassen thrillers gelezen. Wat mij betreft voldoet Fataal Spel hier absoluut aan. Er is een hoop spanning aanwezig. Nu ben ik niet zo op de hoogte van de regels voor een thriller en een ya thriller. Volgens een zeer deskundig iemand is het voornamelijk de doelgroep waarvoor het boek geschikt is. Volwassen thrillers zijn voor volwassenen en ya thrillers worden geschreven voor de doelgroep 15-25 jaar en zijn qua inhoud geschikt voor jongere lezers. Persoonlijk denk ik de onderwerpen en problemen anders zijn dan in een thriller. Namelijk wat minder duister (al is het behoorlijk duister) en bespreekt wat meer problemen zoals pest gedrag bij tieners.

Iris vraagt: Wat vond je het spannendste gedeelte van het boek?

Het allerspannendste gedeelte van Fataal Spel vind ik het einde! Absoluut! Chinouk hoe kan je mij dit aandoen?! Nu moet ik antwoorden hebben en die zijn en komen er niet, want er komt geen vervolg!

View Spoiler »

 

Iris vraagt: Wat vond je van het ‘paranormale’ aspect van het boek?

Het is onderdeel van het verhaal, Carmen en Jessie zijn tweelingzielen, twee mensen uit één gesplitste ziel. Zonder dit gegeven is er geen verhaal.

Dat zijn jullie, wat betekent dat jij misschien je zusje wel zou kunnen vinden. Hij neemt een slok van zijn drinken en kijkt recht in de camera. je hebt een unieke band met Jessie, een soort connectie die niemand anders heeft. Je stelt je er alleen niet voor open omdat je het eng vind en daarom zie je alleen stukjes

Iris antwoordt:
Linda vraagt: Carmen woont samen met Chris en Tahnee, wat vind je van Carmen?

Ik kon Carmen zelf niet zo goed peilen. Over het algemeen hou ik erg veel van personages met veel lagen en die een duidelijke ontwikkeling doormaken in het verhaal. Ik denk dat de focus in het boek heel erg op de spanning lag en het uitvogelen wat er nou precies aan de hand was, waardoor de personages een beetje op de achtergrond lagen. Nu vond ik het niet heel storend in Fataal Spel, dit heeft er deels denk ik mee te maken dat Carmen’s verleden veel te maken met wat er nu aan de hand was, waardoor het misschien niet wenselijk is om te veel weg te geven over het personage.

Linda vraagt: Wij houden allebei veel van plotjes verzinnen. Ik moet toegeven dat ik op blz. 30 doorkreeg wat er aan de hand was. Had jij dat ook?

Ik denk dat het bij mij iets langer duurde. Vooral omdat ik steeds op een ander spoor gezet werd, waardoor ik steeds dacht dat ik het uitgevogeld had, maar dan aan mezelf ging twijfelen. Al moet ik zeggen dat ik het bij het goede eind had, haha. Mijn eerste theorie klopte, ik begon er alleen een beetje aan te twijfelen. Wat betekent dat het plot goed uitgewerkt en gewoon knettergoed geschreven is!

Linda vraagt: Ik heb mensen wel eens horen zeggen dat de kwaliteit van een thriller afhankelijk is van de dikte. Fataal Spel is niet heel dik (200 paginas), wat is jouw mening hierover?

Kwaliteit niet quantiteit. Voor mij heeft de dikte van een boek er niets mee te maken. Het gaat om de kwaliteit van het boek en de kwaliteit van Fataal Spel was goed! Van mij hoefde het paranormale aspect niet zo, al was het onmisbaar door de manier waarop het boek in elkaar zat. Maar verder vond ik het een fijn en spannend boek om te lezen. Hoeveel paginas een boek is heeft hier weinig mee te maken.

Tags: ,

Divider

Wonderland | Een Boek Review

Gepost op 13 nov 2017 door Linda in blogtour, boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Wonderland | Een Boek ReviewWonderland by Anne Nicolai, Chinouk Thijssen, Debora Elisabeth, Eva Moraal, Jen Minkman, Jennefer Mellink, Marijke F Jansen, Patty van Delft, Rianne Werring, Vanessa Gerrits
Also by this author: Fataal spel, Truth or Dance, Tot in de dood, Leven als prinses in Texas
Published by Dutch Venture Publishing on 1 November 2017
Genres: Comtemporary, Fantasy, Paranormal, Thriller, Young Adult
Pages: 358
Format: Paperback
Koop op Bol.com
Goodreads

Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers ‘Let it snow’ en ‘My True Love Gave To Me’ hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: ‘Wonderland’ bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan.

Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand!

review

Wonderland

Wonderland is een verzameling van Young Adult kerst verhalen. Tien stuks, variërend van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormaal. Het is een ontzettend leuke verzameling van kerstverhalen geworden, ik heb er in ieder geval ontzettend van genoten.

Leuke bijkomstigheid: zondag 29 oktober, de wintertijd is net ingegaan, het is slecht weer en supervroeg donker. Ik lig lekker op de bank, onder een plaid met de houtkachel en kaarsen aan, dit boek te lezen. Vervolgens moeten wij de meiden naar het station brengen. Ik ben helemaal in de stemming. op de terugweg denk ik geen moment na en vraag aan mijn maatje: zullen we de kerstboom zetten? Waarop deze mij bevreemd aankijkt: Linda, het is pas oktober! Wat mij betreft het boek zijn doel overduidelijk gehaald, ik zet de boom nooit voor Sinterklaas 😉

It’s a match door Chinouk Thijssen

Het verhaal gaat over Gaia en Milan, en wordt uit het perspectief van Gaia vertelt. Via de dating app Tinder ontmoet zij Milan, en het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn. Binnen een paar bladzijden zit ik in het verhaal en werkt mijn fantasie op volle toeren en ben ik allerlei plotjes aan het verzinnen.

Ik haal mijn schouders op en pak mijn telefoon om de Tinder-app te verwijderen.
Wanneer ik mijn scherm unlock met mijn duim zie ik een notificatie van Tinder. Huh? Wat? Mijn hart maakt een soort roffelend ritme en ik slik om de nerveuze brok in mijn keel weg te krijgen.
It’s a match

Een wonder door Anne Nicolai

Het verhaal wordt vertelt door Lynn, een middelbare scholier die de hoofdrol in een kersttoneelstuk, het meisje met de zwavelstokjes, speelt. Het is een paranormaal verhaal. Het draait in feite om een wonder.

Welk jaar is het? vraag ik dan.
1897, antwoord hij
Mijn vingers die zonet nog op de tafel trommelden, liggen doodstil op het hout. Of hij is gek of ik ben het. En toch zoals hij daar tegenover mij zit, met grote ogen die mij verward aankijken, ben ik geneigd hem te geloven.

Maria’s Kerstengel door Rianne Werring

Dit verhaal wordt vertelt door Maria. Een meisje dat haar seksualiteit aan het ontdekken is en voor het eerst in haar leven verliefd is op een meisje.

Danielle -Daan voor vrienden- was geen vriendin van me in de strikte zin, daarvoor zagen we elkaar te weinig. Zij was net zo dik met Francisca als ik met Selma was, en aangezien onze twee duo’s vaak buiten de rest van de klas vielen, waren we vrijwel altijd op elkaar aangewezen bij groepsprojecten.
Maar voor zover ik wist was Danielle niet geïnteresseerd in meiden, laat staan in mij.

Alf door Eva Moraal

Dit is gewoon een super leuk sprookje, dit verhaal word vertelt door Sigrid, die om persoonlijke redenen kerst ontvlucht.

Want ineens dringt het absurde van de situatie tot me door en kom ik weer bij mijn zinnen.
Ik heb zomaar een wildvreemde binnengevraagd in een huis dat niet eens het mijne is op de stormachtigste kerstavond van mijn leven.

De wensster door Jen Minkman

Dit verhaal wordt vertelt uit het perspectief van Imre, zij gaat op kerstavond met Jonas naar de Planetron in de hoop om vallende sterren te fotograferen.

Jonas en zij zeiden niets meer tegen elkaar. Zonder een woord te wisselen hadden ze van elkaar begrepen dat er rust in het bos moest heersen bij deze nachtelijke wandeling. Best bijzonder, eigenlijk. Met wie kon ze nu nog meer in stilte zo lopen zonder die stilte te willen vullen met dom geklets?

Het is een heerlijk romantisch paranormaal verhaal en ik dacht het verloop wel te kennen. Niet dus, ik schrok me een hoedje!

Het lijkt wel of die vallende ster de boom in brand heeft gezet, mompelde hij
Nee niet in brand. De boom brandde niet, al voelde hij warm aan.

Een, wat mij betreft, zeer onverwachte wending. Jen heeft mij totaal op het verkeerde been gezet met dit geweldige verhaal.

Mijn allerliefste door Deborah Elisabeth

Een magisch verhaal over Collin en Annabelle. Collin vecht al een jaar voor de vrijheid van Europa in een land ver van Nederland vandaan. En Annabelle

Proost. Ik klik mijn blikje tegen dat van hem, maak het open en neem er een slok uit, het is geen champagne maar hier, in dit verdoemde land, smaakt zelfs cola hemels. Al is het pas over twee weken kerst. Leroy haalt zijn schouders op. Ik vier het vandaag. Niemand weet of “over twee weken” wel bestaat.

Annabelle blijft schrijven naar Colin, ook al heeft zij al maanden niets meer van hem vernomen.

Kerst’mis door Jennefer Mellink

Het verhaal begint rustig, als een soort standaard kerst verhaal, en gaat over Lotte en Jochem.

Sinds twee jaar doen we met kerst een verwoede poging om uit ons dagelijks leven te ontsnappen door het ergens anders in Nederland te vieren.

Ze komen al helemaal in de kerstsfeer als plots slaat de sfeer in het verhaal omslaat.

Ik hoorde een geluid! Daarvan werd ik wakker! De kou hierbinnen dringt ineens door tot aan mijn botten. Waar is Jochem?

Langzaam maar zeker loopt se spanning steeds meer op terwijl het verhaal ome en om door Lotte en Jochem vertelt word.

Helse heenreis door Marijke F Jansen

Een heerlijk paranormaal romantisch verhaal!
Dit verhaal wordt vertelt door Killian en San. Killian is zijn persoonlijke situatie zo beu, dat hij besluit om een einde aan zijn leven te maken.

Maar op dit moment maakte het weinig verschil of ik naar Mozart of Black Metal zou luisteren. Niets kon de schreeuwende, zwarte gedachten terugdringen. Want kom op, het was kerstavond. Fucking grafkerstavond! en once again zat ik hier in m’n uppie op dat godvergeten strand, gevlucht voor mijn zogenaamde thuis.

Op dat moment valt San letterlijk vanuit het niets bovenop hem. Zij is haar geheugen kwijt en weet niets meer.

Is er iets wat je nog wel kan herinneren? vroeg ik haar voorzichtig.
Ze schudde haar hoofd. Nee.
Helemaal niets?
Nee. Ik kan me alleen herinneren dat ik viel

Eigenlijk wil ik dit verhaal afsluiten met waar het mee begin:

WEET
dat als jet echt moeilijk wordt
je er nooit alleen voor staat.

WEET
dat er hulp van boven komt
Altijd.

Droomband door Patty van Delft

Een hopeloos romantisch en magisch verhaal!
Dit verhaal gaat over Julia, die de geintjes over haar naam meer dan beu is

Ben je chagrijnig omdat je nog niemand hebt om mee naar het kerstbal te gaan? vraagt ze onschuldig.
Natuurlijk niet! Wie wil er nou naar zo’n oubollig feest?
De hele stad.
Nou ik niet.
Is dat omdat je jouw Romeo nog niet hebt gevonden? vraagt Emelie plagerig.
Boos trek ik mijn wenkbrauwen op, me voor de zoveelste keer afvragend waarom mijn ouders me nu zo nodig zo’n afgrijselijke romantische naam moesten geven.

Al shoppend voor de kerst besluit ze zichzelf te verwennen met een armband, waar een verhaal aan vast zit:

Er zijn maar twee van deze armbanden gemaakt. Toevallig heb ik gisteren de andere verkocht. De armbanden zijn een paar en er wordt gezegd dat ze elkaar altijd terugvinden. degene die ze dragen horen namelijk ook bij elkaar, snap je.

Julia besluit om samen met haar vriendin zonder date naar het kerstbal te gaan

Weet je, eigenlijk is het een hopeloos ouderwetse regel dat je altijd een date moet hebben voor het kerstbal! We leven niet meer in 1900 of zo! Wat dacht je ervan als we de traditie eens aan onze laars lappen en gewoon samen naar het feest gaan? vraag ik spontaan.

Suikersneeuw door Vanessa Gerrits

De zestienjarige Sien is de hoofrolspeelster van dit verhaal. Onlangs is zij haar vader verloren. Mede daarom helpt zij haar moeder in de oliebollenkraam op de kerstmarkt, een terugkerende traditie in hun gezin. Sien houd van De Erfgenamen van het Licht een paranormale serie die door het verhaal verweven is. Om en om lees je over Sien en San, een jongen die ze op de kerstmarkt leert kennen, en over De Erfgenamen van het Licht. En over slechte herinneringen die je moet vervangen door goede herinneringen.

Deze recensie is een onderdeel van de Blogtour rond Wonderland.
Klik Hier om te kijken wat anderen hierover te vertellen hebben

Tags: ,

Divider