Author: Debora Elisabeth

Wonderland | Een Boek Review

Gepost op 13 nov 2017 door Linda in blogtour, boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Wonderland | Een Boek ReviewWonderland by Anne Nicolai, Chinouk Thijssen, Debora Elisabeth, Eva Moraal, Jen Minkman, Jennefer Mellink, Marijke F Jansen, Patty van Delft, Rianne Werring, Vanessa Gerrits
Also by this author: Fataal spel, Truth or Dance, Tot in de dood, Leven als prinses in Texas
Published by Dutch Venture Publishing on 1 November 2017
Genres: Comtemporary, Fantasy, Paranormal, Thriller, Young Adult
Pages: 358
Format: Paperback
Koop op Bol.com
Goodreads

Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers ‘Let it snow’ en ‘My True Love Gave To Me’ hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: ‘Wonderland’ bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan.

Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand!

review

Wonderland

Wonderland is een verzameling van Young Adult kerst verhalen. Tien stuks, variërend van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormaal. Het is een ontzettend leuke verzameling van kerstverhalen geworden, ik heb er in ieder geval ontzettend van genoten.

Leuke bijkomstigheid: zondag 29 oktober, de wintertijd is net ingegaan, het is slecht weer en supervroeg donker. Ik lig lekker op de bank, onder een plaid met de houtkachel en kaarsen aan, dit boek te lezen. Vervolgens moeten wij de meiden naar het station brengen. Ik ben helemaal in de stemming. op de terugweg denk ik geen moment na en vraag aan mijn maatje: zullen we de kerstboom zetten? Waarop deze mij bevreemd aankijkt: Linda, het is pas oktober! Wat mij betreft het boek zijn doel overduidelijk gehaald, ik zet de boom nooit voor Sinterklaas 😉

It’s a match door Chinouk Thijssen

Het verhaal gaat over Gaia en Milan, en wordt uit het perspectief van Gaia vertelt. Via de dating app Tinder ontmoet zij Milan, en het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn. Binnen een paar bladzijden zit ik in het verhaal en werkt mijn fantasie op volle toeren en ben ik allerlei plotjes aan het verzinnen.

Ik haal mijn schouders op en pak mijn telefoon om de Tinder-app te verwijderen.
Wanneer ik mijn scherm unlock met mijn duim zie ik een notificatie van Tinder. Huh? Wat? Mijn hart maakt een soort roffelend ritme en ik slik om de nerveuze brok in mijn keel weg te krijgen.
It’s a match

Een wonder door Anne Nicolai

Het verhaal wordt vertelt door Lynn, een middelbare scholier die de hoofdrol in een kersttoneelstuk, het meisje met de zwavelstokjes, speelt. Het is een paranormaal verhaal. Het draait in feite om een wonder.

Welk jaar is het? vraag ik dan.
1897, antwoord hij
Mijn vingers die zonet nog op de tafel trommelden, liggen doodstil op het hout. Of hij is gek of ik ben het. En toch zoals hij daar tegenover mij zit, met grote ogen die mij verward aankijken, ben ik geneigd hem te geloven.

Maria’s Kerstengel door Rianne Werring

Dit verhaal wordt vertelt door Maria. Een meisje dat haar seksualiteit aan het ontdekken is en voor het eerst in haar leven verliefd is op een meisje.

Danielle -Daan voor vrienden- was geen vriendin van me in de strikte zin, daarvoor zagen we elkaar te weinig. Zij was net zo dik met Francisca als ik met Selma was, en aangezien onze twee duo’s vaak buiten de rest van de klas vielen, waren we vrijwel altijd op elkaar aangewezen bij groepsprojecten.
Maar voor zover ik wist was Danielle niet geïnteresseerd in meiden, laat staan in mij.

Alf door Eva Moraal

Dit is gewoon een super leuk sprookje, dit verhaal word vertelt door Sigrid, die om persoonlijke redenen kerst ontvlucht.

Want ineens dringt het absurde van de situatie tot me door en kom ik weer bij mijn zinnen.
Ik heb zomaar een wildvreemde binnengevraagd in een huis dat niet eens het mijne is op de stormachtigste kerstavond van mijn leven.

De wensster door Jen Minkman

Dit verhaal wordt vertelt uit het perspectief van Imre, zij gaat op kerstavond met Jonas naar de Planetron in de hoop om vallende sterren te fotograferen.

Jonas en zij zeiden niets meer tegen elkaar. Zonder een woord te wisselen hadden ze van elkaar begrepen dat er rust in het bos moest heersen bij deze nachtelijke wandeling. Best bijzonder, eigenlijk. Met wie kon ze nu nog meer in stilte zo lopen zonder die stilte te willen vullen met dom geklets?

Het is een heerlijk romantisch paranormaal verhaal en ik dacht het verloop wel te kennen. Niet dus, ik schrok me een hoedje!

Het lijkt wel of die vallende ster de boom in brand heeft gezet, mompelde hij
Nee niet in brand. De boom brandde niet, al voelde hij warm aan.

Een, wat mij betreft, zeer onverwachte wending. Jen heeft mij totaal op het verkeerde been gezet met dit geweldige verhaal.

Mijn allerliefste door Deborah Elisabeth

Een magisch verhaal over Collin en Annabelle. Collin vecht al een jaar voor de vrijheid van Europa in een land ver van Nederland vandaan. En Annabelle

Proost. Ik klik mijn blikje tegen dat van hem, maak het open en neem er een slok uit, het is geen champagne maar hier, in dit verdoemde land, smaakt zelfs cola hemels. Al is het pas over twee weken kerst. Leroy haalt zijn schouders op. Ik vier het vandaag. Niemand weet of “over twee weken” wel bestaat.

Annabelle blijft schrijven naar Colin, ook al heeft zij al maanden niets meer van hem vernomen.

Kerst’mis door Jennefer Mellink

Het verhaal begint rustig, als een soort standaard kerst verhaal, en gaat over Lotte en Jochem.

Sinds twee jaar doen we met kerst een verwoede poging om uit ons dagelijks leven te ontsnappen door het ergens anders in Nederland te vieren.

Ze komen al helemaal in de kerstsfeer als plots slaat de sfeer in het verhaal omslaat.

Ik hoorde een geluid! Daarvan werd ik wakker! De kou hierbinnen dringt ineens door tot aan mijn botten. Waar is Jochem?

Langzaam maar zeker loopt se spanning steeds meer op terwijl het verhaal ome en om door Lotte en Jochem vertelt word.

Helse heenreis door Marijke F Jansen

Een heerlijk paranormaal romantisch verhaal!
Dit verhaal wordt vertelt door Killian en San. Killian is zijn persoonlijke situatie zo beu, dat hij besluit om een einde aan zijn leven te maken.

Maar op dit moment maakte het weinig verschil of ik naar Mozart of Black Metal zou luisteren. Niets kon de schreeuwende, zwarte gedachten terugdringen. Want kom op, het was kerstavond. Fucking grafkerstavond! en once again zat ik hier in m’n uppie op dat godvergeten strand, gevlucht voor mijn zogenaamde thuis.

Op dat moment valt San letterlijk vanuit het niets bovenop hem. Zij is haar geheugen kwijt en weet niets meer.

Is er iets wat je nog wel kan herinneren? vroeg ik haar voorzichtig.
Ze schudde haar hoofd. Nee.
Helemaal niets?
Nee. Ik kan me alleen herinneren dat ik viel

Eigenlijk wil ik dit verhaal afsluiten met waar het mee begin:

WEET
dat als jet echt moeilijk wordt
je er nooit alleen voor staat.

WEET
dat er hulp van boven komt
Altijd.

Droomband door Patty van Delft

Een hopeloos romantisch en magisch verhaal!
Dit verhaal gaat over Julia, die de geintjes over haar naam meer dan beu is

Ben je chagrijnig omdat je nog niemand hebt om mee naar het kerstbal te gaan? vraagt ze onschuldig.
Natuurlijk niet! Wie wil er nou naar zo’n oubollig feest?
De hele stad.
Nou ik niet.
Is dat omdat je jouw Romeo nog niet hebt gevonden? vraagt Emelie plagerig.
Boos trek ik mijn wenkbrauwen op, me voor de zoveelste keer afvragend waarom mijn ouders me nu zo nodig zo’n afgrijselijke romantische naam moesten geven.

Al shoppend voor de kerst besluit ze zichzelf te verwennen met een armband, waar een verhaal aan vast zit:

Er zijn maar twee van deze armbanden gemaakt. Toevallig heb ik gisteren de andere verkocht. De armbanden zijn een paar en er wordt gezegd dat ze elkaar altijd terugvinden. degene die ze dragen horen namelijk ook bij elkaar, snap je.

Julia besluit om samen met haar vriendin zonder date naar het kerstbal te gaan

Weet je, eigenlijk is het een hopeloos ouderwetse regel dat je altijd een date moet hebben voor het kerstbal! We leven niet meer in 1900 of zo! Wat dacht je ervan als we de traditie eens aan onze laars lappen en gewoon samen naar het feest gaan? vraag ik spontaan.

Suikersneeuw door Vanessa Gerrits

De zestienjarige Sien is de hoofrolspeelster van dit verhaal. Onlangs is zij haar vader verloren. Mede daarom helpt zij haar moeder in de oliebollenkraam op de kerstmarkt, een terugkerende traditie in hun gezin. Sien houd van De Erfgenamen van het Licht een paranormale serie die door het verhaal verweven is. Om en om lees je over Sien en San, een jongen die ze op de kerstmarkt leert kennen, en over De Erfgenamen van het Licht. En over slechte herinneringen die je moet vervangen door goede herinneringen.

Deze recensie is een onderdeel van de Blogtour rond Wonderland.
Klik Hier om te kijken wat anderen hierover te vertellen hebben

Tags: ,

Divider

Leven als prinses in Texas door Debora Elisabeth en Lizzie van den Ham | Een Boek Review

Gepost op 9 okt 2017 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Leven als prinses in Texas door Debora Elisabeth en Lizzie van den Ham | Een Boek ReviewLeven als prinses in Texas by Debora Elisabeth, Lizzie van den Ham
Also by this author: Tot in de dood, Wonderland
Series: Cowboys en prinsessen #1
Published by Dutch Venture Publishing on Published August 15th 2017
Genres: Chicklit, Romance
Pages: 232
Format: Ebook
ISBN: 9789463425919
Koop op Bol.com
Goodreads

Een prinses. Een cowboy. Een onwaarschijnlijke liefde.

Samantha de Vriesch heeft het perfecte leventje: rijke ouders, een groepje populaire meiden om zich heen op school en de knapste jongen als vriendje. Tot haar moeder roet in het eten gooit. Sams ouders gaan scheiden en mevrouw de Vriesch heeft een huis gekocht in the middle of nowhere in Robstown, Texas, om daar een bed and breakfast te beginnen. En Sam moet natuurlijk mee, want meneer de Vriesch heeft het te druk met zijn nieuwe vriendin...
Om van de nood een deugd te maken, besluit Sam om ook in Texas de ongeslagen prinses van Robstown High te worden. Ze heeft haar zinnen gezet op de knapste jock van de school, maar eigenlijk laat de klusjesman die haar moeder helpt met het opknappen van het huis haar hart veel sneller slaan. Scott is een arme jongen met een verleden en volgens Sam een totaal kansloze cowboy. Daar mag ze niet mee gezien worden... maar hoe kan ze zijn verleidelijke glimlach en lieve woorden weerstaan?

Soms heeft je hart gelijk, niet je verstand.

review

Leven als prinses in Texas

Het verhaal gaat over Samantha de Vries en haar moeder.
Zij verhuizen naar Texas, al ziet Samantha dit niet zo zitten.

Van alle landen in deze wereld moest haar moeder zo nodig naar het meest uitgestorven gebied dat ze met moeite op een kaart had kunnen vinden. Een stukje Texas in the middle of nowhere, waar alleen koeien, paarden en stinkende cowboys rondliepen, zodat ze haar eigen Bed & Breakfast kon beginnen.

Tijdens haar oude leventje op school had Sam een prinsessenstatus. Waar ze zich ook naar gedroeg.
In Texas veranderen haar inzichten

Die reputatie kan me niets meer schelen. Ik ben er pijnlijk achter gekomen dat prinsessen vreselijk gehaat worden en niemand ze mist als ze weg zijn

Conclusie

Persoonlijk vind ik Sam, in het begin, een verwend nest, die nog te beroerd is om tijdens de verhuizing haar handen uit de mouwen te steken.

Toe nou Sam. Werk nou heel even mee? het is zo gebeurd als je zelf ook even wat spullen in de vrachtwagen zet.
Sam piekerde er niet over. Ze zou niet meehelpen aan haar eigen ondergang. Trouwens straks brak ze nog een nagel.

In Texas leert zij op de harde manier dat haar oude leventje niet zo veel voorstelt en komt zij tot heel andere inzichten. En ontdekt zo zichzelf.

Kun jij mij een lift geven? Dan konden ze meteen even langs het veld rijden en haar pumps ophalen, die daar nog ergens zielig aan de kant van de weg lagen.
Heel eerlijk gezegd miste Sam ze niet eens zo erg. Die sportschoenen, die ze sinds het incident overal naartoe aan had getrokken zaten veel lekkerder.
Sam glimlachte, Misschien betekende prinses in Texas zijn wel dat je het jezelf wat makkelijker kon maken en toch kon stralen.

Ik heb dit boek in de vakantie gelezen, en het voldeed prima aan mijn verwachtingen. Ik heb mij er prima mee vermaakt.

Tags: ,

Divider

Tot in de dood door Debora Elisabeth | Een Boek Review

Gepost op 30 jun 2017 door Linda in boeken, boekevent, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Tot in de dood door Debora Elisabeth | Een Boek ReviewTot in de dood by Debora Elisabeth
Also by this author: Leven als prinses in Texas, Wonderland
Published by Dutch Venture Publishing on 15 juni 2017
Pages: 260
Format: Paperback
ISBN: 9789492585035
Koop op Bol.com
Goodreads

Daan en Roza zijn al jaren goede vrienden. Net als hun vriendschap zich tot iets diepers transformeert, slaat het noodlot toe: na een avond stappen worden ze slachtoffer van een auto-ongeluk. Hierdoor belandt Roza in een rolstoel en hangt het leven van Daan aan een zijden draadje. De klap van het ongeluk heeft de deur naar de gave die Daan al jaren angstvallig verborgen houdt, opengeslagen. In een diepe slaap waaruit hij misschien niet meer zal ontwaken, krijgt hij een waarschuwing van gene zijde.

review

Tot in de dood is een compleet herschreven versie van Debora’s debuut: Vergeef haar.
Door de overstap naar een andere uitgeverij is de oude versie niet meer verkrijgbaar.
Het compleet herschreven boek is 15 juni 2017 uitgekomen bij DVP.

Tot in de dood

Het verhaal wordt om en om beschreven vanuit de visie van Daan en vanuit die van Roza in de ik-vorm.
Het is een verhaal over een liefde, een kinderliefde tussen Daan en Roza, die samen met hen meegroeit, en verandert van samenspelen in de zandbak in echte liefde.

Dan zie ik hem, mijn Daan, met zijn donkere ogen, lange bruine haar en goddelijke torso. Daan die ik al ken sinds onze luier-fase.

Als ze elkaar gevonden blijken te hebben, lees: ze hebben elkaar de liefde verklaard, slaat het noodlot toe.
Met Roza’s vriendin Mara als hoofdoorzaak, krijgen ze een bijna noodlottig auto ongeluk.
Roza belandt in een rolstoel, en Daan ligt in een coma.

Na zijn coma is, tegen wil en dank, Daan’s Gave terug.

Nu ik de dood in de in de ogen heb gekeken en door het oog van de naald ben gekropen, ben ik het leven een stuk meer gaan waarderen. Ik wil er volop van gaan genieten, maar moet eerst zorgen dat Roza opknapt. Zonder haar heeft mijn tweede kans op aarde geen zin meer. Als ik daarvoor niet alleen met geesten uit het heden maar ook met die uit het verleden moet worstelen, dan is het maar zo.

Conclusie

Het is een vlot lopend verhaal, waar je, zonder het in de gaten te hebben, zo door heen vliegt. De seksuele spanning tussen Daan en Roza spat van het papier af. Ik hou van plotjes verzinnen en heb vaak gelijk, maar deze heb ik (deels) niet zien aankomen.
Met de zomervakantie in aantocht: een ideaal vakantieboek!

Een kritische noot: de auteur zou iets meer onderzoek kunnen doen naar bepaalde situaties.
De volgende scene heb ik nog nooit meegemaakt, verband over een katheter. Daarnaast word het woord verkeerd gespeld.

Ik schaam me diep voor mijn katether, die gelukkig zo goed als mogelijk verstopt zit onder een laag verband.

.

Tags: ,

Divider