Author: Jackie van Laren

De meisjesmagneet door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 8 apr 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De meisjesmagneet door Jackie van Laren | Een Boek ReviewDe meisjesmagneet by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Published by De Boekerij on January 15th 2019
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 304
Format: Paperback
ISBN: 9789022585658
Goodreads

Reinout Hollebeecq is een keurige, wat onzekere jongen uit Baarn die in Amsterdam Nederlands gaat studeren. Hij droomt van de liefde, maar gelooft eigenlijk niet dat een jongen als hij ooit serieus genomen kan worden door een meisje. Muziek is zijn enige ontsnappingsmogelijkheid: hij kan prachtig pianospelen en zingen, maar alleen klassiek.

Hij komt in Amsterdam boven een meisje van zijn eigen leeftijd te wonen. Ze is bassist in een metalband, heeft een knipperlichtrelatie met de ruige zanger van de band, en leeft een beetje op de rand. Het verschil met zijn eigen achtergrond had niet groter kunnen zijn. Maar als de zanger ziek wordt en het meisje Reinout vraagt om in te vallen in de band, gaat er een wereld voor hem open. Een wereld waarin hij zichzelf opnieuw kan uitvinden. Waarin hij zijn onzekerheid, zijn verlegenheid en zijn maagdelijkheid verliest en tot zijn eigen verrassing een meisjesmagneet wordt. Diep in zijn hart doet hij het allemaal voor zijn buurmeisje. Maar die is zo beschadigd dat er meer nodig is dan een coole uitstraling om haar voor zich te winnen.

review

De meisjesmagneet

Hoofdpersoon is Reinhout Hollebeecq. Een onzekere, door angsten geplaagde, stotterende student met zijn haar in een VVD-scheiding. Persoonlijk vind ik het verfrissend: een man als hoofdpersoon.

Een beetje? Ha hij vond het doodeng.
Niet dat hij van plan was aan die angst toe te geven. Hij kende angst; hij had zijn hele middelbareschooltijd geleefd met ijzige angst onder in zijn maag.
..
Er waren momenten dat hij respijt had, dat de angst in geen velden of wegen te bekennen was, vooral wanneer hij speelde. Achter de piano voelde hij niets, alleen de muziek, die in golven door hem heen spoelde en hem meesleepte. Soms, als hij ook nog zong, was dat gevoel nog sterker, dan vergat hij helemaal waar hij was.

De kennismaking met Ratter (Leia) is hilarisch, bij mij staat hij nog steeds op mijn netvlies gebrand. Zij is zijn onderbuurvrouw en bassist in de metalband Vinculum. Mede door toedoen van haar verandert hij in Astro, een stoere rockzanger. Hij valt in voor de voorman van de band en is een groot succes. Gaandeweg wordt het duidelijk dat ieder van de band een forse rugzak heeft, dat ieder voor zich een heftige geschiedenis achter de rug heeft.

Conlusie

Ik heb dit boek binnen vierentwintig uur uitgelezen Ik lag al in bed en “kon niet slapen”. Nou ja, ik offer me wel op, hup uit bed en het boek uitlezen. Het mag duidelijk zijn ik vind dit een heerlijk verhaal, met al zijn complexe kanten want die zijn volop aanwezig. Tot slot komt er een oude bekende voorbij!!
View Spoiler »
Natuurlijk verwerkt Jackie in dit boek, zoals in elk boek van haar een boodschap, alleen geef ik deze dit keer niet prijs, ik zou zeggen: kijk of je hem zelf kan ontdekken

Tags: ,

Divider

Tegenstroom door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 8 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Tegenstroom door Jackie van Laren | Een Boek ReviewTegenstroom by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Series: Eilandliefde, #4
Published by De Boekerij on August 6th 2018
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 320
Format: Paperback
Koop op Bol.com
Goodreads

Martin Freriks is zijn hele leven al verliefd op Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school. Ze is model geworden, loopt shows voor Victoria’s Secret en woont in New York. Hij liet haar ooit gaan voor Gwen – maar heeft haar nooit kunnen vergeten. Intussen staat zijn relatie met Gwen onder spanning. Hij gaat een weekendje naar het eiland, waar zijn zus Wende het nieuwe seizoen in wil luiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer zij voorstelt om Elodie voor het feest uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij.

Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Vincent is dolverliefd op Milena, maar dan staat ineens zijn oude vriendin Mandy voor zijn neus, die hem maar niet kan vergeten. Ze is diep gekwetst dat hij nu wél serieus is met een ander meisje. Voor Mandy lijkt Vincent de ware, maar soms komt liefde uit een onverwachte hoek…

review

Het vierde en laatste deel in de Eilandserie. Na Duingras, Stormwind en Springvloed maakt Tegenstroom de serie compleet. Deze boeken zijn goed los van elkaar te lezen. Al verhoogt het je leesplezier als je ze in volgorde leest omdat je dan de meeste personages kent.

Tegenstroom

Hoofdpersoon in dit verhaal is Martin Freriks, de broer van Wende het hoofdpersonage uit deel een. Zoals alle boeken van Jackie van Laren is dit een feelgood verhaal. Als je goed oplet zit er, zoals in elk boek van Jackie van Laren, een boodschap in! De boodschap is luid en duidelijk: kies voor jezelf en maak je eigen keuzes!

Martin worstelt met een knipperlicht relatie die eigenlijk niet deugt.

Ik hou van een relatie als een huis: je steekt er tijd in, je bouwt het op, en dan staat het er, stevig en betrouwbaar. Met Gwen had ik voor mijn gevoel de afgelopen jaren meer een relatie als een tent: je bouwt hem op, en vervolgens breek je hem weer af, en misschien zet je hem dan ergens anders weer op, of je neemt een andere tent. Nu zijn we vrij abrupt gepromoveerd naar een caravan, maar het is nog steeds geen huis.

Er zijn momenten dat ik hem wel een schop onder zijn sexy cadetten wil geven. Het hele gedoe met Gwen, zijn jeugdliefde Elodie en Mandy.
Kies!!

Conclusie

Eind goed al goed! De personages uit alle vier de boeken voelen als bekenden en dat geld ook voor Martin en Mandy. Eigenlijk is het een lief boek, met lieve hoofpersonages.

Tags: ,

Divider

Springvloed door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 5 okt 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Springvloed door Jackie van Laren | Een Boek ReviewSpringvloed by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Series: Eilandliefde #3
Published by Boekerij on August 6th 2018
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 320
Format: Paperback
ISBN: 9789022584071
Goodreads

Mayke Ferwerda is een jonge vrouw die geboren is op het eiland, en die als een van de weinigen van haar leeftijdgenoten heel zeker weet dat ze er ook wil blijven wonen en er haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt… Gelukkig is ze al een heel eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok bij Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon.
Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement gered is door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die arrogante kwal de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?

review
Na Duingras en Stormwind is het nu tijd voor deel drie in de Eilandliefde serie, Springvloed. In dit verhaal zijn Mayke Ferweda en Cam de hoofdpersonen. Naast Axel en Wende komen ook Vincent en Milena regelmatig voorbij. Het verhaal wordt door Mayke vertelt.

Springvloed

Mayke is heerlijke nuchtere geboren en getogen eilandbewoonster. Nadat ze, tijdens haar middelbare school periode, in een gastgezin aan het leven aan wal heeft kunnen proeven,weet ze het zeker. Ze wil graag op het eiland blijven werken en leven. Vrijwel ieder baantje is seizoensgebonden en dat maakt het er niet makkelijker op.

Zo veel noten heb ik eigenlijk helemaal niet op mijn zang, op de keeper beschouwd: ik wil alleen maar graag wonen waar ik geboren ben. Ik hou van het eiland, ik wil hier mijn leven opbouwen.

Een van de nadelen is dat het moeilijk is om een leuke vriend te vinden. En dan ook nog een die fulltime op het eiland woont.
Mayke werkt als kok bij de Vis, het restaurant van Axel en Wende. Een voordeel van dit werk is dat er daar het hele seizoen door mensen komen. Nadeel, volgens Mayke, is dat Cam, die de strandtent van een naderend faillissement gered heeft, dagelijks aanwezig is. Ze botsen ook flink.

Wat .. is dat vraag ik wijzend naar mijn eigen voorhoofd. Ik hou mijn hart vast.
De afdruk van de deur van het aggregaathok, zegt hij, gortdroog, zonder zijn ogen van de weg te halen.
Shit, echt? fluister ik. Jee sorry, Cam. En plotseling merk ik dat het helemaal niet zo moeilijk is en dat het geweldig oplucht: En sorry dat ik zo ongelooflijk rot tegen je deed. Ik weet ook wel dat je het goed bedoelde, maar het vloog er zo uit, ik weet ook niet hoe het komt, volgens mij haal jij het slechtste in me naar boven of zo.

Saai is het in ieder geval niet. De spanning spat van dit tweetal af. Mayke leert een hoop over zichzelf en Cam, heeft ook de nodige problemen, oftewel een forse rugzak mee te zeulen. Of dit nog goed gaat komen?

Conclusie

Het boek doet precies wat het moet doen, mij een heerlijke ontspannende leesdag bezorgen. Ik heb genoten van dit boek. Heerlijk!!
Op naar deel 4, Tegenstroom.

Tags: ,

Divider

Stormwind door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 1 okt 2018 door Linda in boeken, Reviews / 3 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Stormwind door Jackie van Laren | Een Boek ReviewStormwind by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Series: Eilandliefde #2
Published by Boekerij on February 19th 2018
Genres: Chicklit
Pages: 280
Format: Paperback
ISBN: 9789022583425
Goodreads

Romantiek, vriendschap en grote levensvragen tegen de achtergrond van de geliefde Waddeneilanden

Vincent is een surfer, een losbol, een vrijbuiter. Dus als zijn beste vriend Axel zijn hulp niet meer nodig heeft in Grote Vis, de strandtent die ze samen runden, omdat Axels nieuwe geliefde Wende zijn plek inneemt, kan hij dat alleen maar toejuichen: vrijheid, blijheid. Toch? Hij verruilt het Waddeneiland voor surfparadijs San Diego en geniet van zijn leventje in de zon, vrij van enige verplichting, maar na drie maanden slaat de verveling toe. Hij mist Axel, hij mist kitesurfen en hij mist… iets wat hij zelf nog niet kan benoemen.

Als Vincent terugkeert naar het eiland, blijkt de vriendenkring daar uitgebreid te zijn met de achttienjarige Milena, een nichtje van Wende dat na een traumatische gebeurtenis een veilige haven nodig had. Terwijl hij met hernieuwde energie en motivatie helpt bij allerlei nieuwe plannen met Grote Vis, gaat hij zich steeds meer betrokken voelen bij het welzijn van Milena. Maar die durft niet zomaar iemand te vertrouwen…

review

Stormwind

Na Duingras, is het nu de beurt aan Stormwind, deel twee in de Eilandliefde serie. In dit verhaal zijn Vincent en Milena de hoofdpersonen. Leuke bijkomstigheid is dat je Axel en Wende regelmatig voorbij ziet komen. Milena is namelijk het achttienjarige nichtje van Wende die een rugzak aan ellende heeft en een veilige haven nodig heeft.
Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Vincent vertelt, in de ik persoon. Het verhaal gaat verder waar Duingras geeindigd is.

Na drie maanden in het surfparadijs San Diego slaat de verveling toe bij Vincent toe. Hij heeft het helemaal gehad met zijn vrije leventje en de mooie blonde dames. Hij mist het kiten, de wind, het eiland en zijn vrienden.

De schone slaapster op mijn matras wordt niet wakker. het is ook dit keer weer een hele mooie, zie ik toch nog even snel vanuit mijn ooghoek: prachtig blond haar, benen tot onder haar oksels en zo’n rimpelloos poppengezichtje; beugelbekkie zodra alle vaste tanden zijn verschenen en een nosejob voor je zestiende verjaardag, anders wordt de boel nooit strak genoeg. In Californië kunnen ze er wat van op het gebied van mooie meiden produceren; als het niet goedschiks gebeurt, dan maar met grof plastisch chirurgisch geweld. Ik verlang ondertussen bijna naar een meid met scheve tanden en een haakneus.

Conclusie

Hoewel Duingras voornamelijk gaat over Axel en Wende, draait het in Stormwind voornamelijk om Vincent en Milena. Het is raadzaam om de boeken in de juiste volgorde te lezen. Gaandeweg zie je Vincent veranderen, al ziet hij dat zelf niet zo direct. De verandering van de zorgeloze surfende losbol in een serieuzer iemand vond ik leuk om te zien. En zoals het een echte feelgood roman betaamt, speelt de liefde een hoofdrol in dit boek. Ik heb het het met veel plezier en in no time uitgelezen. Op naar het volgende deel: Springvloed!

Tags: ,

Divider