Author: Jean Kwok

Dans met mij door Jean Kwok | Een Boek Review

Gepost op 29 jan 2015 door Linda Kwakernaat in boeken, boekevent, Reviews / 5 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Dans met mij door Jean Kwok | Een Boek ReviewDans met mij by Jean Kwok
Also by this author: Bijna thuis
Published by De Boekerij on July 2014
Genres: Adult Fiction
Pages: 400
Format: Paperback
Goodreads

Charlie Wong is de dochter van een straatarme noedelmaker en een mooie prima ballerina. Als haar moeder op jonge leeftijd overlijdt, vervalt het gezin in armoede. Charlie kan niet langer naar school en moet meehelpen de kost te verdienen, maar kan geen ander werk vinden dan een miserabel afwasbaantje in een Chinees restaurant. Daar werkt ze dag en nacht, zeven dagen per week, want ze is vastbesloten haar jongere zusje een betere toekomst te geven.

Dan komt er een uitgelezen kans op haar pad: ze kan aan de slag als receptioniste bij een van de beste dansstudio’s in uptown New York. Ze is geïntimideerd door de mooie, getalenteerde dansers en de rijke studenten, maar thuis kan ze er niets over vertellen. Haar traditionele vader wantrouwt alles wat westers is, en zou haar zeker dwingen ontslag te nemen.

Als Charlie het danstalent van haar moeder blijkt te hebben geërfd, groeit haar zelfvertrouwen en voor het eerst in tijden geniet ze weer van het leven. Tot haar zusje ernstig ziek wordt. Charlie zal moeten beslissen waar haar hart ligt: bij haar familie of bij haar eigen toekomst…

stickers-Review

Na het Event van Meulenhoff Boekerij , de kennismaking met Jean Kwok en het lezen van haar eerste boek Bijna Thuis , was ik zeer geintresseerd in haar volgende boek.
Zeer snel kreeg ik een file toegestuurd met Dans met mij! Joehoeeee!
Helaas lukt mij het lezen op mijn tablet mij niet zo best 🙁 Vandaar de tijd die er is tussen de uitgave van het boek en mij review.

Direct aan het begin van het boek treft me de volgende noodkreet, en ik ben verkocht.

Hoe vaak ik het ook tegen haar zei dat ik het prima vond om bordenwasser te zijn, Lisa probeerde altijd nieuwe kansen voor me te vinden. Ik vond het eerlijk gezegd niet zo erg. Ik verlangde niet naar een nieuwe baan of een ander huis, maar naar een heel ander leven. Ik wilde niet het waar, maar het hoe van alles veranderen.

Haar orginele chinese naam : Cha Lan wat mooie orchidee betekend word Charlie. Jammer, maar alles om zich aan het westen aan te passen. Hoewel dat ook relatief is want de wereld van Chinese immigranten in New York in Chinatown draait vooral om oude Chinese tradities. En merk je van het Westerse invloeden heel weinig. De worsteling van Charlie tussen de twee werelden is dan ook groot.

Ik vind het een heerlijk boek en heb er van genoten en van geleerd!
Persoonlijk vind ik de Engelse titel van het boek : Mambo in China, mooier dan de Nederlandse titel. Deze had in het Nederlands niet misstaan!

httpv://youtu.be/Bl9OzVj-OtM

Tags: ,

Divider

Bijna Thuis door Jean Kwok | Een Boek Review

Gepost op 12 jul 2014 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 13 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Bijna Thuis door Jean Kwok | Een Boek ReviewBijna thuis by Jean Kwok
Also by this author: Dans met mij
Published by De Boekerij on November 1st 2010
Pages: 303
Format: Paperback
Goodreads

De elfjarige Kimberly Chang en haar moeder verhuizen van Hongkong naar New York. Daar wonen ze noodgedwongen in een morsig, onverwarmd appartement in Brooklyn. Op school is Kim een buitenstaander doordat ze nauwelijks Engels spreekt. Na schooltijd moet ze haar moeder helpen bij haar werk in een sweatshop, waar ze de knappe Matt ontmoet. Ondanks alle tegenslagen blijkt Kim een getalenteerde leerling, en ze slaagt erin een beurs te krijgen voor een vooraanstaande particuliere school. Kim overwint vele obstakels en vecht voor een beter leven, maar net als alles waarvoor ze heeft gewerkt binnen bereik is, raakt ze zwanger van haar jeugdliefde Matt.(

stickers-Review

Dit is een van de drie boeken, gekregen bij het Boekenblog-Event van Meulenhoff Boekerij. Ik heb lang nagedacht over mijn review, vooral omdat ik tijdens het event Jean Kwok ontmoet heb, en het een ontzettend sympathiek mens vind. Maar eigenlijk verandert dat niets aan haar boek, wat ik gewoon goed vind. Bijna Thuis leest heerlijk weg, en ik had het in een mum van tijd uit, kon het niet wegleggen.

Ach die Kim, wat een meisje. Vanaf het begin heb ik de neiging om te zeggen : Kom maar, samen met je moeder. Kom maar. Maar helaas het is geen sprookje ….

Ze worden *geweldig* ontvangen in Amerika, (niet dus) door tante Paula een zus van haar moeder. Die ze alle twee snoei- en snoeihard laat werken voor medicijnen, tickets, visa en huur. Vooral die huur. Voor een krot, een afbraakpand waar nauwelijks ramen inzaten waardoor ze bijna bevriezen omdat de verwarming niet werkt omdat het een slooppand is! En dan : Kinderarbeid in Amerika? Ja dus!

Ze vroeg me wat ik na school deed en ik zei dat ik meestal in de fabriek aan het werk was, en dat vertelde ze later thuis aan haar vader. De volgende dag zei ze dat ik niet zulke rare dingen moest zeggen : in Amerika werkten er helemaal geen kinderen in fabrieken.

Gelukkig, ondanks haar leraar, ontvangt ze een volledige beurs voor een particuliere middelbare school. Respect voor het volhardingsvermogen van haar en haar moeder. Respect voor het vriendelijk blijven tegen tante Paula.

Hoe het verder met haar en haar moeder gaat? Of *The American Dream* uitkomt?
Ik zou zeggen : Lees het boek!
Ik ben erin begonnen en kon het niet meer wegleggen!

Tags: ,

Divider