Author: Kiera Cass

De Prinses door Kiera Cass | Een Boek Review

Gepost op 2 jan 2017 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 0 Comments

De Prinses door Kiera Cass | Een Boek ReviewDe Prinses by Kiera Cass
Also by this author: De Selectie, De Elite, De One, De Kroon
Series: The Selection #4
Published by Van Goor on 15 June 2015
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 288
Format: Paperback
ISBN: 9789000345182 ,
Koop op Bol.com
Goodreads

Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.

review

De Prinses

Na De Selectie, De Elite en De One is De Prinses is deel vier van de Selection serie.

Het verhaal word geschreven vanuit het perspectief van Eadlyn, de dochter van Maxon en America, en speelt zich ongeveer twintig jaar na De One af, als Eadlyn zeventien jaar oud is.
Leuk aspect is dat personages uit de vorige boeken ook in dit boek een rol spelen zoals natuurlijk Maxon en America haar ouders, Aspen en Lucy, en Marlee en haar man Carter Woodwork. Nog leuker om te zien hoe het nu met hun gaat.

Ik vind Eadlyn niet zo sympathiek, eerder een verwend nest die dan wel kennis van zaken heeft, maar wat vriendschap en relaties betreft wereldvreemd is.

Je lijkt op een bepaalde manier afwezig, afgesneden van je volk. Ik weet dat je je voortdurend zorgen maakt over de eisen die aan je gesteld zullen worden zodra je koningin bent, maar het word tijd dat je de behoeften van anderen gaat erkennen.

Duidelijk is dat zij van jongs af aan doordrongen is van het feit dat zij de machtigste vrouw van het land gaat worden en dat ze in een zeer beschermde omgeving is opgegroeid. Wel heb ik bij haar heel sterk het gevoel dat ze geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Pas maar op!

Conclusie

Hoe verder ik in het boek kom, hoe interessanter ik Eadlyn ga vinden. Het feit dat ze haar eigen garderobe ontwerpt! Wauw.
Ook ga ik haar steeds beter begrijpen. Als ze van haar moeder het advies krijgt om vooral zichzelf te blijven vraagt ze zich af wie ze eigenlijk is:

De helft van een tweeling. De troonopvolger. Een van de machtigste mensen ter wereld. Degene die een heel land kon afleiden. Nooit alleen een dochter. Nooit alleen een meisje.

Gaandeweg krijg ik steeds meer sympathie en begrip voor haar, en kan ik bijna niet wachten op het vijfde en allerlaatste deel uit deze serie: De Kroon!

Tags: ,

Divider

De Prins & De Lijfwacht door Kiera Cass | Een Boek Review

Gepost op 30 dec 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 0 Comments

De Prins & De Lijfwacht door Kiera Cass | Een Boek ReviewDe prins & De lijfwacht by Kiera Cass
Also by this author: De Selectie, De Elite, De One, De Kroon
Series: The Selection #0.5
Published by Unieboek | Het Spectrum on March 13th 2015
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 175
Format: Paperback
ISBN: 9789000343669
Koop op Bol.com
Goodreads

In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil.

Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.
Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie.

Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.

review

De prins & De lijfwacht

Dit boek bestaat uit twee delen namelijk:
deel #0.5 De prins
en
deel #2.5 De lijfwacht
Welke in Amerika als aparte novellas zijn uitgegeven.

De prins
Wat leuk om de zelfverzekerde Maxon te gadeslaan en zijn gedachten te lezen.
Zo zelfverzekerd is hij in feite dus niet.

Ik ging op de bovenste trede van de trap zitten en legde mijn hoofd in mijn handen. Hoe moest ik dit in hemelsnaam aanpakken? Hoe moest ik iemand vinden van wie ik kon houden, die van mij kon houden, die de goedkeuring van mijn ouders kon wegdragen en die ook nog eens goed voel bij het volk?

De Lijfwacht
Dit gedeelte over Aspen Leger. Ook in dit deel worden bepaalde gebeurtenissen uit De Elite verteld vanuit het perspectief van een ander personage dan America.
Naast het feit dat ik Aspen en redelijk sympatiek figuur vind, heeft dit gedeelte wat mij betreft niet veel meerwaarde. Ik was al team Maxon en eigenlijk werd dat zelfs door deze toelichting versterkt. Want Aspens verhaal is langdradig en oninteressant. Hij is constant bezig met de gedachte aan America en hoe zij over hem denkt en wat ze voor hem voelt. Of wat America over Maxon denkt, en andersom. Daarbij noemt hij Maxon constant egoïstisch, terwijl hij zelf America’s leven op het spel zet door als wachter een relatie met haar aan te gaan. Dus eigenlijk word wat mij betreft met zijn verhaal juist het tegenovergestelde bereikt.

Tags: ,

Divider

De Kroon door Kiera Cass | Een Boek Review

Gepost op 25 okt 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 0 Comments

De Kroon door Kiera Cass | Een Boek ReviewDe Kroon by Kiera Cass
Also by this author: De Selectie, De Elite, De One, De prins & De lijfwacht
Series: The Selection #5
Published by Unieboek | Het Spectrum, Van Goor on March 4th 2016
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 240
Format: Paperback
ISBN: 9789000345205
Goodreads

Het vijfde en laatste deel van de Selection-serie! Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt.

Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

review

Het vijfde deel van de Selection serie: De Kroon!
Een serie die eigenlijk als trilogie bedoeld was, maar waar, gelukkig, nog twee delen bijkwamen.
De cover van De Kroon is gewoon prachtig! Zoals eigenlijk alle covers uit deze serie super zijn!
De Kroon gaat verder waar deel vier de Prinses geëindigd is. De Selectie is nog in volle gang, en helaas heeft de moeder van Eadlyn, America, een zware hartaanval gekregen. Het verhaal word vertelt vanuit het perspectief van Eadlyn.

Eadlyn ga ik steeds sympathieker vinden, dat had ik tijdens deel vier al. Vooral als je nagaat dat ze pas zeventien is! Al volop bestuurlijke zaken beheert en bijna de machtigste vrouw van de wereld is. Vrouw? Voor mij persoonlijk is het nog een kind. Die wel belangrijke beslissingen moet nemen, die niet alleen haar aangaan.

Ik beschikte over macht, maar ik had geen idee hoe ik die moest gebruiken. Ik was staatshoofd, maar ik wist niet hoe ik moest regeren. Ik was een tweeling in mijn eentje. Ik was een dochter zonder ouders. ik had een half dozijn aanbidders, maar ik wist niet hoe ik van iemand moest houden.

In eerste instantie was ik bang dat het allemaal te zoetsappig zou worden, maar gelukkig was dat niet zo. Ze krijgt met een aantal geduchte tegenstanders te maken, en op een bepaald moment denk je zelfs: dit kan bijna niet meer goed komen.

Op Moment supreme, laat Eadlyn op tijd haar wijsheid zien en bijt ze op een briljante manier van zich af. Ze neemt een aantal wijze verstandige besluiten waar een volwassene nog een puntje aan kan zuigen.

Ik vond het een ontzettend leuk boek en een passend einde voor een verslavende serie!
Heb je het nog niet gelezen? De zomer en de vakantie komen eraan 😉

Tags: ,

Divider

De One door Kiera Cass | Een Boek Review

Gepost op 12 feb 2015 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 3 Comments

De One door Kiera Cass | Een Boek ReviewDe One by Kiera Cass
Also by this author: De Selectie, De Elite, De Kroon, De prins & De lijfwacht
Series: The Selection #3
Published by Van Goor on November 5th 2014
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 264
Format: Paperback
Goodreads

De selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd. En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze heeft te verliezen en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wil.

stickers-Review

Natuurlijk gaat De One, deel 3 verder waar deel 2 gestopt is. Maar America en Maxon gaan ook een stap verder. Ze hebben zelfs contact met Georgia en August, twee *Noordelijk rebellen*, voor een ontmoeting met deze twee verlaten ze zelfs stiekem in de nacht het paleis. Aan het uit gaat hun relatie. Zoals het ook hoort te gaan. Hoe moet je elkaar anders leren kennen?

 

View Spoiler »

Tags: ,

Divider