Author: Linda Jansma

Judaskus door Linda Jansma | Een Boek Review

Gepost op 12 sep 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 2 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Judaskus door Linda Jansma | Een Boek ReviewJudaskus by Linda Jansma
Also by this author: Kwetsbaar
Published by De Crime Compagnie on 28 juni 2016
Genres: Thriller
Pages: 344
Format: Paperback
ISBN: 9789461091635
Goodreads

Barbara en Marcus van Brederoo wonen met hun twee dochters in een dorpje in Friesland, waar Marcus een huisartsenpraktijk heeft. Wanneer Barbara wordt lastiggevallen door een onbekende man, die het niet alleen op haar, maar ook op haar kinderen heeft voorzien, gaat ze de confrontatie aan. Maar dan lijkt het erop dat Marcus er meer vanaf weet ...

review

De tekst op de cover, van Judaskus, zet je meteen op scherp:

Twee gezinnen.
Één ongeluk.
Wat is de link

Al snel word duidelijk dat de twee gezinnen op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn door een auto ongeluk, dat tien jaar geleden gebeurd is.

Ze draaide zich om en liep de keuken uit, terwijl ik haar nastaarde. Gewoon vergeten? Hoe zou ik dat kunnen? .Ik wist heel goed wat die nachtmerrie te betekenen had. En waardoor hij veroorzaakt werd …
Het had allemaal te maken met dat ongeluk, tien jaar geleden. Dat ongeluk waar niemand van wist. Behalve Marcus en ik.

Het verhaal is verdeeld in drie delen en het begint het met toen, de volgende pagina is nu.
Vervolgens wordt het vanuit het oogpunt van:
Barbara, de vrouw van de huisarts Marcus,
Annelien, de vrouw van Timo.
Daniëlle, de dochter van Timo en stiefdochter van Annelien.
vertelt.

Langzaamaan vallen alle (toevallige) puzzelstukjes op hun plaats en komen de drie verhaallijnen bij elkaar met een zeer verrassend slot.
Een slot waar Linda Jansma mij toch wel weer verraste!

Hoewel ik het boek met plezier gelezen heb, en het zeker de moeite waard vind om het in je vakantiekoffer te stoppen, heeft het op mij geen blijvende indruk gemaakt. Persoonlijke vind ik dat er teveel toevalligheden zijn die het verhaal voor mij wel te maken.

Tags: ,

Divider

Kwetsbaar door Linda Jansma | Een Boek Review

Gepost op 11 nov 2014 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 4 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Kwetsbaar door Linda Jansma | Een Boek ReviewKwetsbaar by Linda Jansma
Also by this author: Judaskus
Published by De Crime Compagnie on 15 augustus 2014
Genres: Thriller
Pages: 350
Format: Paperback
Source: De Crime Compagnie
Goodreads

Vroeg of laat wordt de rekening voor oude fouten alsnog gepresenteerd. Zo ook bij Janine, de mooie en ambitieuze eigenaresse van Club Mercury. Als haar grote liefde voor de deur van de succesvolle dansgelegenheid wordt vermoord, stort haar wereld in. Wie wilde hem dood? Is haar leven en dat van haar dochter ook in gevaar? En waarom blijft haar verleden haar zo hardnekkig achtervolgen?

stickers-Review

Het verhaal word vanuit twee personen vertelt : Door Janine, een voormalig kindhoertje en nu eigenares van de zeer succesvolle Club Mercury, en door Mischa, een Ierse immigrant die politieagent hebben. Beide hebben een vreselijke jeugd achter de rug en hebben zich ieder op hun manier hier aan ontworstelt.

Oorspronkelijk is dit boek uitgekomen als Caleidoscoop in 2010. Haar debuut. Nu is het herschreven en ik vind het een goed verhaal! Eenmaal in begonnen kon ik bijna niet meer stoppen. het is dat ik ernaast nog gewoon moest werken 😉 Ik moet toegeven , de dader zat al snel in mijn hoofd, zette Linda me op het verkeerde been en later bleek het alsnog *mijn dader* te zijn.

Kortom : een aanrader!

Tags: ,

Divider