Author: Marie Lu

Finale door Marie Lu | Een Boek Review

Gepost op 13 dec 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 0 Comments

Finale door Marie Lu | Een Boek ReviewFinale by Marie Lu
Also by this author: Legend, Wonderkind
Series: Legend #3
Published by Gottmer on August 29th 2014
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 379
Format: Paperback
ISBN: 9025751466
Goodreads

Deel 3 uit de spannende Legend-serie. June en Day hebben al veel moeten opofferen voor hun land en voor elkaar. Nu het vredesverdrag tussen de Republiek en de Koloniën zo goed als gesloten is, is de rust weergekeerd. Maar dan breekt er een epidemie uit en de oorlogsdreiging neemt toe. June moet uitkomst bieden. Om duizenden levens te redden moet ze de jongen van wie ze houdt vragen alles op te geven.Met bloedstollende actie en tergende spanning weet Marie Lu haar trilogie tot een verbluffend einde te brengen.

review

Met veel plezier heb ik deel 1: Legend en deel 2: Wonderkind gelezen.
Gelukkig had ik deel 3: Finale in huis en ben er snel in begonnen.

Finale

In dit, helaas, laatste deel volgen we June en Day apart, ze gaan hier ieder apart van elkaar hun eigen weg, Hoewel je diep in je hart natuurlijk hoopt …

Echt heel veel over dit boek kan ik niet vertellen omdat ik dan zou gaan spoileren. Maar ik vind het een geweldige serie.
Natuurlijk kruisen de paden van Day en June zich, noodgedwongen weliswaar, maar een vereniging lijkt onmogelijk.

Wat ik bijzonder leuk aan dit boek vind is dat alle *oude* hoofdpersonen erin voorkomen, maar ook nog meer toegelicht worden. Mede door verschillende flashbacks/tijdsprongen.
Zelfs de verrader Thomas, word zo verteld dat je iets van sympathie voor hem gaat voelen.

Een aantal gebeurtenissen kwamen totaal onverwacht, en de spanning zorgde dat ik op het puntje van mijn stoel zat te lezen!

En dan horen we het. Een alarm gaat af, overal in de stad. Het is oorverdovend. We verstijven allebei.
… Wat krijgen we nou?
Maar June kijkt niet meer naar mij,. Haar ogen zijn gericht op de luidsprekers waaruit het alarm komt en er ligt een uitdrukking van pure doodsangst op haar gezicht. Samen zien we hoe de JumboTrons flakkerend tot leven komen, deze keer is elk scherm bloedrood en er staan slechts twee woorden op in grote, gouden letters:
ZOEK DEKKING
Wat betekent dat schreeuw ik.
June grijpt mijn hand en begint te rennen.
Dat er een luchtaanval komt. Ze proberen over het Schild te komen!

De tijdsprongen die er gemaakt worden verduidelijken een hoop, en persoonlijk vind ik ze een verrijking van het verhaal.
Ik ben superblij met het einde: Geen bitterzoetslot maar wel eentje die hoopvol is.

Tags: ,

Divider

Wonderkind door Marie Lu | Een Boek Review

Gepost op 25 nov 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 0 Comments

Wonderkind door Marie Lu | Een Boek ReviewWonderkind by Marie Lu
Also by this author: Legend, Finale
Series: Legend #2
Published by Gottmer on January 29th 2013
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 383
Format: Paperback
ISBN: 9789025754211
Goodreads

Na een succesvolle lancering van het eerste deel in de Legend-serie brengen we nu met trots het tweede deel: Wonderkind. Aan het eind van boek 1 ontsnappen Day en June ternauwernood aan een executie dankzij de tussenkomst van de Patriotten. Deze rebellen, die loyaal zijn aan de voormalige Verenigde Staten, gooien het op een akkoordje met hen. Day krijgt een prothese voor zijn manke been. In ruil daarvoor moeten ze de Patriotten bijstaan bij de aanval tegen de Republiek. Het plan is om de nieuwe Elector Primo te vermoorden. Anden blijkt echter een sympathieke, niet-corrupte jonge jongen te zijn, die bovendien het leven van Days broer Eden redt. Dit brengt Day en June in een lastig pakket. Als de jonge Elector dan ook nog hevig verliefd wordt op June, wordt Day helemaal op de proef gesteld…

review

Na het laatste hoofdstuk ben ik benieuwd naar het volgende deel! Wonderkind het beloofd wat!

Zo eindigde mijn review van Legend.

Wonderkind

En die belofte word wat mij betreft meer dan goed gemaakt! Het boek gaat verder, negen dagen nadat Day en June uit Batalla Hall zijn ontsnapt en uit Los Angeles zijn weggevlucht.
De Patriotten willen Day en June helpen, maar vragen daar een hoge tol voor! Ze moeten allebei, op hun eigen manier helpen om de nieuwe Elector Primo te doden.

Hoewel beiden zich afvragen hoe een groep opstandelingen het zich kan veroorloven om zich op te houden in een van de grootste kazernes van Vegas, doet geen van beide (in eerste instantie) wat met die gedachte. Maar na een mislukte aanslag word het langzaam maar zeker duidelijk hoe de zaken liggen.

Mensen van de Republiek, besef wie de vijand is. Jullie vijand is de levenswijze van de Republiek, met de wetten en detraditis die ons onderdrukken, Jullie vijand is de regering die ons in deze situatie heeft gebracht. De regering van de vorige Elector. het Congres.
Maar de nieuwe Elector is ….Niet. Jullie. Vijand!

Favoriete Quote:

Day, de jongen van de straat met niets dan de kleren aan zijn lijf en de oprechtheid in zijn ogen, bezit mijn hart.
Hij is pure schoonheid, vanbinnen en vanbuiten.
Hij is het zilveren randje in een wereld vol duisternis.
Hij is mijn licht.

Persoonlijk vind ik dat Wonderkind Legend overtreft. En dus op naar deel drie: Finale!

Tags: ,

Divider

Legend door Marie Lu | Een Boek Review

Gepost op 4 okt 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

Legend door Marie Lu | Een Boek ReviewLegend by Marie Lu
Also by this author: Wonderkind, Finale
Series: Legend #1
Published by Gottmer on January 3rd 2012
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 320
Format: Paperback
ISBN: 9789025751517
Goodreads

Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming.
De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek.
Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie.
Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.

review

Met Legend heeft Marie Lu een geweldig boek neergezet! Zucht .. Alweer een serie, en ja ik ben verkocht! De cover deed al vragen bij me oproepen, en dat is meestal een goede zaak.  Het verhaal word wisselend vertelt door Day en door June.

Er zijn overstromingen en vulkaanuitbarstingen geweest en vervolgens heeft de Republiek een grensafscheiding lang het front gebouwd om de deserteurs uit de Koloniën buiten hun territorium te houden. Volgens de Republiek heeft er namelijk nooit een United States bestaan.

Het is een autentieke munt uit 1990. Zie je die naam? United States. Het bestond echt.

Het verschil tussen arm en rijk is vreselijk groot. June is geboren in een vooraanstaande familie, en Day komt uit een sloppenwijk.

Het zijn bijna altijd de kinderen uit de arme sectoren die zakken. Als je bij die onfortuinlijke categorie hoort, stuurt de Republiek een paar medewerkers naar je huis. Die dwingen je ouders een contract te tekenen waarmee de regering volledige zeggenschap over je krijgt.

Als Day rijk was geweest, had hij niet hoeven betalen voor hulp in het ziekenhuis, of ze hadden gratis een dokter naar zijn huis gestuurd.

Als June haar broer Metias word vermoord, zweert ze wraak.

Ik zal je opsporen. Ik zal alle straten van Los Angeles afzoeken. Alle straten van de Republiek als dat moet. Ik zal je belazeren en misleiden, liegen, bedriegen en stelen om je te vonden. Je uit je schuilplaats lokken en je opjagen tot je nergens meer heen kunt.

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik met June niet zo’n klik had. Tot haar ogen open gingen en ze open voor de waarheid stond. Wauw, haar acties toen.
Ook de *verhoudingen tussen goed en slecht stonden me tegen.
Maar! Na het laatste hoofdstuk ben ik benieuwd naar het volgende deel! Wonderkind het beloofd wat!

Tags: ,

Divider