Author: Nicholas Sparks

Leven voor de liefde door Nicholas Sparks | Een Boek Review

Gepost op 22 feb 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Leven voor de liefde door Nicholas Sparks | Een Boek ReviewLeven voor de liefde by Nicholas Sparks
Also by this author: Zie Mij
Published by De Boekerij on September 1st 2018
Genres: Adult Fiction, Romance
Pages: 333
Format: Paperback
ISBN: 9789022584392
Koop op Bol.com
Goodreads

Hope Anderson staat op een kruispunt in haar leven: haar relatie is op een dood spoor terechtgekomen en haar vader blijkt te lijden aan de vernietigende ziekte ALS. Om tot rust te komen en alles op een rijtje te kunnen zetten, trekt ze zich voor een tijdje terug in het familiehuis in Sunset Beach.
Daar ontmoet ze Tru Walls, een man die sinds de traumatische dood van zijn moeder in het reine probeert te komen met zijn familieverleden en moet zien te achterhalen wie en waar zijn vader is. Hope en Tru voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken, maar staan al snel voor een onmogelijke, hartverscheurende keuze: die tussen hun familie en hun persoonlijke geluk.

review

Leven voor de liefde

Hoofdpersonen in dit boek zijn Hope Anderson en Tru Walls. Het boek is in twee delen verdeeld. Het eerste deel speelt zich af in september 1990 en het tweede deel in oktober 2014, 24 jaar later!
Het boek begint met een introductie van Tru en vervolgens van Hope.

Tru

Tru is tweeënveertig jaar oud en gids in een wildreservaat, een minimalistisch bestaan waar hij willens en wetens voor gekozen heeft. Hij heeft een uitnodiging van zijn biologische vader gehad welke hij nog nooit ontmoet heeft. zo komt hij in Sunset Beach terecht.

Hope

Hope is een zesendertigjarige vrouw die in Sunset Beach is voor de bruiloft van haar vriendin. Ze verblijft in de cottage die haar hele leven al in het bezit van de familie is.
Na een relatie van zes jaar lijkt deze op een dood spoor beland te zijn.

Via Scottie, de hond van Hope ontmoeten Tru en Hope elkaar.

De man liep met een bijna dierlijke gratie naar haar toe. Toen hij naderbij kwam, zag ze dat de bovenste knoopjes van zijn overhemd openstonden, waardoor er borstspieren te zien waren die duidden op zowel lichaamsbeweging als een actief leven. Zijn ogen waren donkerblauw en hij had inktzwart haar dat grijs werd bij zij oren.Toen hij schaapachtig naar haar glimlachte, zag ze het kuiltje in zijn kin en een onverwacht vertrouwd aandoende uitdrukking op zijn gezicht, waardoor ze het gevoel kreeg dat ze elkaar al hun hele leven kenden.

Conclusie

Tijdens het lezen van dit verhaal raakte Nicholas Sparks mij een aantal keren kwijt, ik moest mij er echt toe zetten om door te lezen. Anders dan ik van hem gewend ben, meestal lees ik zijn boeken in één ruk uit. Dit boek is gebaseerd op deels waarheid en deels fictie. Persoonlijk denk ik dat dat beter in een voorwoord verwerkt had kunnen worden. Dan was het wat minder verwarrend overgekomen. Desalniettemin zag ik een aantal ontwikkelingen absoluut niet aan komen, en hebben deze mij, op de typische Nicholas Sparks manier, verrast en ontroerd.

Favoriete quote

Een van de prachtige dingen aan een blad, is dat het je eraan herinnert dat je zo goed mogelijk moet leven zolang je kunt, tot het uiteindelijk tijd is om los te laten en jezelf toestaan om met gratie weg te zweven.

Tags: ,

Divider

Zie mij door Nicholas Sparks | Een Boek Review

Gepost op 30 nov 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Zie mij door Nicholas Sparks | Een Boek ReviewZie Mij by Nicholas Sparks
Also by this author: Leven voor de liefde
Published by Boekerij on October 4th 2016
Genres: Fiction, Romance
Pages: 496
Format: Paperback
ISBN: 9789022578544
Goodreads

Gevoelig en romantisch, en met een spannend plot dat je meesleurt tot de laatste bladzijde
Wanneer Colin Hancock een tweede kans krijgt, grijpt hij die met beide handen aan. Zijn turbulente verleden laat hij achter zich. Hij probeert zijn leven op de rails te houden en richt zich op het behalen van zijn lesbevoegdheid. Elke dag houdt hij zichzelf weer voor hoe hard hij voor deze kans heeft moeten knokken. Het laatste waar hij naar op zoek is, is een relatie.
Maria Sanchez is ogenschijnlijk het toonbeeld van succes: ze heeft aan een prestigieuze universiteit rechten gestudeerd en werkt bij een gerenommeerd advocatenkantoor. Maar ze heeft een traumatische gebeurtenis meegemaakt, waardoor ze gedwongen was uit haar geboortestad te verhuizen, en diep vanbinnen twijfelt ze over alles waar ze ooit zeker van was.
Een plotselinge ontmoeting tussen Colin en Maria zorgt ervoor dat hun levens veranderen. Tegen alle verwachtingen in groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Net op dat moment wordt Maria geconfronteerd met haar verleden. Op vreselijke manieren worden Colin en Maria bedreigd. Is hun liefde sterk genoeg?
De pers over de boeken van Nicholas Sparks
‘Een van de mooiste dingen aan het lezen van een roman van Sparks is… dat je elke keer de kans krijgt om opnieuw verliefd op hem te worden.’ The Guardian
‘Sparks’ romans werken ontspannend.’ The Boston Globe
‘Nicholas Sparks weet hoe hij de juiste snaar moet raken, en dat bewijst hij weer met dit dubbele liefdesverhaal.’ Daily Mail

review

Een geweldige feel good roman, die al spetterend begint. Knap dat je zo in het verhaal van deze twee mensen getrokken word, zodat je het eerste, enigszins onheilspellende hoofdstuk vergeet.

Zie mij

Een heerlijke roman over twee mensen die ieder hun eigen rugzak met hun eigen verleden dragen, maar die elkaar zien zoals ze echt zijn! En niet zoals bijna de rest van de wereld ze ziet.
“See me just as I see you.”

Het verhaal wordt om en om, per hoofdstuk, vanuit twee perspectieven verteld. Vanuit Colin Hancock en vanuit Maria Sanchez.
Hun allereerste ontmoeting is hilarisch en onheilspellend.

Vijf-zes-acht-een.
Geef je me je pincode?
Je kan de telefoon niet gebruiken tenzij je die hebt merkte hij op.
Vind je het niet gevaarlijk om hem aan een vreemde te geven?
Ga je mijn telefoon stelen?
Nee natuurlijk niet.
Dan maak ik me er geen zorgen over.

Er staan een paar pittige levenslessen in, die we ons allemaal ter harte zouden moeten nemen!

Je bent hier allemaal heel openhartig over, observeerde Maria.
Ik geef gewoon antwoord op je vragen.
Maak je je er geen zorgen over wat ik er misschien van vind?
Niet echt.
Maakt het je niet uit wat andere mensen van je denken?
Tot op zekere hoogte wel. Dat doet iedereen. Maar als je een oordeel over me velt, moet je wel eerst weten wie ik echt ben, niet alleen dat deel wat ik je besluit te vertellen. Ik zou liever eerlijk over alles zijn en jou laten beslissen over of je wel of niet met me wilt blijven praten.

Ik geloof dat het je heel veel kan schelen hoe je overkomt op andere mensen, maar volgens mij is dat een vergissing. Uiteindelijk ben jezelf de enige die je echt tevreden kunt stellen. Wat anderen ervan vinden moeten zij weten.

Het leuke is, ik heb ook wat opgestoken van het boek!
Zo wist ik bijvoorbeeld niet wat suppen of happy sack was, heb heb het natuurlijk gegoogelt en hoppa weer wat geleerd 😉

Conclusie

Ik heb genoten van dit boek, zoals ik al eerder schreef: Een geweldige feel good roman, waarin ook een hoop spanning verwerkt is!
Een aanrader!

Tags: ,

Divider