Author: Ransom Riggs

Bijzondere vertelsels door Ransom Riggs | Een Boek Review

Gepost op 15 mei 2017 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Bijzondere vertelsels door Ransom Riggs | Een Boek ReviewBijzondere vertelsels by Ransom Riggs
Also by this author: De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine, Omhulde stad
Published by Clavis on 15 maart 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 219
Format: Hardcover
ISBN: 9789044829631
Goodreads

Welgestelde kannibalen die bijzondere ledematen als een ware delicatesse beschouwen. Een prinses met een slangentong. De herkomst van de eerste ymbryne... Dit is nog maar een greep uit de vele geniale en angstaanjagende Bijzondere vertelsels in deze bundel, samengesteld en van aantekeningen voorzien door Millard Nullings, onzichtbare leerling van mevrouw Peregrine en onderzoeker van alles wat bijzonder is.

Tien geweldige verhalen, prachtig geïllustreerd door de bekroonde Andrew Davidson, bekend van de Harry Potter-boeken. Een uniek inkijkje in de geschiedenis van het bijzonderdom. Voor iedereen die houdt van beklijvende verhalen.

review

Bijzondere vertelsels

Met recht een bijzonder boek te noemen. Het is uitgegeven als een hardcover en heeft een ontzettend fraaie cover, geweldig, zo mooi.
Vervolgens is het boek ontzettend mooi geïllustreerd, werkelijk een genot voor het oog.
Ransom Riggs heeft een kunstwerk neergezet.

Over

Het boek bestaat uit tien bijzondere vertelsels, en is een aanvulling op De Bijzondere kinderen Van mevrouw Peregine, welke uit drie delen bestaat. Namelijk deel 1: De Bijzondere Kinderen van mevrouw Peregine, deel 2: Omhulde stad, en deel 3: Bibliotheek der Zielen.
Ik heb genoten van de eerste twee, de derde moet ik nog lezen … schaam …

In de Omhulde stad, deel 2, komen de Bijzondere Vertelsels voor en vormen een leidraad tijdens de zoektocht naar hun verdwenen schoolhoofd mevrouw Peregine.
In dit verhaal worden De vertelsels vertelt door Millard Nullings ,een van de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, hij is de jongen die onzichtbaar is. En een geleerde. Tijdens zijn verblijf daar in het tehuis van Miss Peregrine, behaalde hij meer dan twintig universitaire diploma’s en versloeg hij enkele monsters.
Waren het in de serie van de Bijzondere Kinderen de foto’s die het verhaal ondersteunen, in Bijzondere Vertelsels zijn het de prachtige Illustraties van Andrew Davidson (Bekend van de Harry Potter boeken!) die de basis van elk sprookje zijn.

Elk verhaal bevat een moraal, zo speel in De loffelijke kannibalen hebzucht een hoofdrol.
En wat het vervolgens kan aanrichten in een praktisch idyllische gemeenschap.

In De prinses met de slangentong speelt de uiterlijke schijn een hoofdrol.
Iets wat afwijkend is word als eng gezien, maar ..
Uiterlijke schijn bedriegt!

Ontzettend leuk om in De eerste Ymbryne te lezen hoe de raad van Ymbrynes en de verschillende tijdlussen tijdlussen zijn ontstaan, welke in De Bijzondere Kinderen van mevrouw Peregine, Omhulde stad en in Bibliotheek der zielen voorkomen!

Conclusie

Met Bijzondere Vertelsels worden een aantal zaken duidelijk die in de voorgaande boeken terloops aangeduid werden. Het is niet noodzakelijk om de vorige drie boeken te lezen, maar het draagt wel bij aan het leesplezier.
Het mag duidelijk zijn: ik heb genoten van deze tien sprookjes en kan ze beslist aan raden.

 

Tags: ,

Divider

Omhulde stad door Ransom Riggs | Een Boek Review

Gepost op 25 jan 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

Omhulde stad door Ransom Riggs | Een Boek ReviewOmhulde stad by Ransom Riggs
Also by this author: De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine, Bijzondere vertelsels
Series: Miss Peregrine’s Peculiar Children #2
Published by Clavis on March 17th 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 437
ISBN: 9044821806
Goodreads

Het verhaal begint in 1940 en sluit aan op het eerste boek. Jacob en zijn nieuwe vrienden zijn net ontsnapt en moeten het eiland verlaten samen met mevrouw Peregrine. Hun reis gaat naar Londen, in meer dan één opzicht een bijzondere hoofdstad. Onderweg ontmoeten ze nieuwe bondgenoten, bijzondere dieren en verrassingen in allerlei gedaanten.

review

Omhulde stad gaat verder waar deel 1, De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine stopte. Het begint zelfs met dezelfde foto waarmee deel 1 mee eindigde. En het verhaal (zo lijkt het) gaat achter de punt verder.
Over de foto’s wil ik nog even wat kwijt: Moet je nagaan dat deze boeken zijn ontstaan door vintage snapshots. (het soort dat je in losse stapels op de meeste rommelmarkten kunt vinden)

Gelukkig kon ik na het eerste deel meteen door, en eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat dit absoluut geen straf was. De spanning spat van de bladzijden af, het is dat ik wat sociale verplichtingen had, anders had ik het verhaal in één ruk uitgelezen.

Er moet er afscheid genomen, gevlucht worden van het eiland Cairnholm.

Ik nam ook in stilte afscheid van een plek die me voorgoed veranderd had – en de plek die voor altijd de herinnering en het mysterie van mijn grootvader zou bewaren, meer dan om het even welk kerkhof. Hij en dat eiland waren onlosmakelijk met elkaar verbonden, en ik vroeg me af of ik, nu ze beide weg waren, ooit helemaal zou begrijpen wat er met me gebeurd was: hoe ik veranderd was, steeds aan het veranderen was. Ik was naar het eiland gekomen om het mysterie van mijn grootvader op te lossen, en had onderweg mijn eigen mysterie ontdekt.

Natuurlijk heeft Jacob twijfels over zijn nieuwe gave, en over zijn verblijf bij de Bijzondere Kinderen.

Maar eigenlijk had ik al een keuze gemaakt toen ik ermee instemde met deze bijzondere kinderen mee te gaan, op weg naar het onbekende. Em als ik in de stoffige krochten van mijn binnenste groef, wist ik dat het niet klopte dat ik hier niet om gevraagd had. Als kind droomde ik al van dit soort avonturen.

De belofte die in deel een zat is absoluut ingelost, meer dan zou ik zeggen. Ik hou van de humor die er in dit boek zit, van de spanning, van de foto’s en van de ontluikende liefde en van de avonturen die ze meemaken. Het was allemaal veel te snel voorbij!
Een troost: deel drie: Bibliotheek der zielen. is onlangs uitgekomen. Ik kan niet wachten.

Tags: ,

Divider

De Bijzondere Kinderen van mevrouw Peregine door Ransom Riggs | Een Boek Review

Gepost op 22 jan 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 3 Comments

De Bijzondere Kinderen van mevrouw Peregine door Ransom Riggs | Een Boek ReviewDe Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine by Ransom Riggs
Also by this author: Omhulde stad, Bijzondere vertelsels
Series: Miss Peregrine’s Peculiar Children #1
Published by Clavis on March 30th 2012
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 383
Format: Hardcover
ISBN: 9044817175
Goodreads

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto's. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto's van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven ...

review

Een mysterieus eiland, Een verlaten weeshuis, Een vreemde verzameling foto’s.
Zo begint De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine. Een mysterieus begin van een mysterieus boek. Welke een geweldige cover heeft en van binnen bijna nog mooier is!

Het duurde even voor ik in het verhaal zat, maar zoals met elke trilogie word je in het eerste deel overspoeld met informatie. Naarmate het verhaal vorderde kwam ik steeds meer in het verhaal, en aan het einde? Wilde ik dus NIET stopen met lezen!

Jacob groeit op met een opa die hem allerlei verhalen vertelt over zijn eigen jeugd. Over bijzondere kinderen. Waar hij zelfs foto’s van heeft. Na een tijdje doet Jacob dit af zijnde sprookjes.

Toen ik klein was, geloofde ik dankzij de fantastische verhalen van opa Portman, dat een magisch leven mogelijk was. Zelfs toen ik zijn verhalen niet meer geloofde, bleef mijn grootvader een beetje magisch. Hij had gruwelijke dingen meegemaakt, hij had het slechtste van de mensheid gezien en zijn leven was erdoor verwoest, maar hij was toch die respectabele, goede en moedige man geworden die ik kende. Dat was magisch.

Je kon nergens ontsnappen aan de monsters. Zelfs niet op dit eiland, dat op een landkaart niet groter was dan een zandkorrel en beschermd werd door bergen van mist, scherpe stenen en kolkende getijden. Nergens. dat was de verschrikkelijke waarheid die mijn grootvader voor mij had proberen te verbergen.

Zoals ik al eerder zei: tegen het einde Wilde ik niet meer stoppen met lezen! Gelukkig heb ik deel twee; De omhulde Stad in huis en ga er onmiddellijk in verder.

Ransom Riggs himself:Ik heb geen idee waar de meeste van mijn ideeën vandaan komen, maar ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’ is op een bijzondere wijze ontstaan. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het verzamelen van vintage snapshots – het soort dat je in losse stapels op de meeste rommelmarkten kunt vinden voor vijftig cent of een euro per stuk. Het was gewoon een toevallige hobby, niets serieus. Maar ik merkte op dat de vreemdste en meest intrigerende foto’s altijd foto’s van kinderen waren. Ik begon me af te vragen wie deze vreemd uitziende kinderen waren en wat het verhaal achter de foto was. Helaas waren de foto’s oud en anoniem en kon ik dit onmogelijk achterhalen. Dus daarom dacht ik: als ik hun echte verhalen niet te weten kan komen, dan verzin ik ze!

Om eerlijk te zijn heb ik niet specifiek gekozen om voor tieners te schijven, maar nu ik bekendsta als een ‘Young Adult’ auteur, ben ik er erg blij mee. Ik hou van de energie en het enthousiasme van de lezers, en bovendien zijn er niet veel beperkingen in de onderwerpen waar je over wilt schrijven. Ik hou van het schrijven over bijzondere en semi-fantastische dingen en ik denk dat ik dat nog heel lang zal doen!

Tags: ,

Divider