Author: Sarah J. Maas

Hof van Vleugels en Verwoesting door Sarah J. Maas | Een Boek Review

Gepost op 21 jun 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Hof van Vleugels en Verwoesting door Sarah J. Maas | Een Boek ReviewHof van Vleugels en Verwoesting by Sarah J. Maas
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur
Series: A Court of Thorns and Roses #3
Published by Best of YA Books, Van Goor on May 2nd 2017
Genres: Fantasy, New Adult, Romance
Pages: 480
Format: Paperback
ISBN: 9789000349876
Goodreads

Het meeslepende slot van de fantasyserie van topauteur Sarah J. Maas
Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie.

Feyre heeft haar metgezel Rhysand verlaten en is teruggekeerd naar het Lentehof. Ze is vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning van Hybern, die Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden - één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld.
Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. Ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. Maar terwijl immense legers de macht proberen te grijpen, woedt de grootste strijd in haar hart.

review

Een meer dan volwaardige opvolger van Hof van Doorns en Rozen is het minste wat je van Hof van Mist en Woede kan zeggen!! Wat mij betreft is het HET BOEK van 2016!

Zo eindigde mijn recensie van deel twee, en dan komt Hof van Vleugels en Verwoesting, deel drie! Nadat Hof van Mist en Woede met een super cliffhanger eindigde gaat het verhaal verder in Hof van Vleugels en Verwoesting. Wat dit boek niet met mij gedaan heeft!! Ik heb volgens mij alle denkbare emoties doorlopen.

Hof van Vleugels en Verwoesting

Het boek is in drie delen verdeeld. In het eerste deel woont Feyre nog bij Tamlin. Ze probeert zo informatie te verzamelen over de oorlog die de koning van Hybren aan het plannen is.

Het schilderij was een leugen.
Een stralende, mooie leugen, vol bleekroze bloesems en vet aangezette zonnestralen.

Maar elke penseelstreek op het grote doek was berekend; elke klodder en veeg van de in elkaar overlopende kleuren waren bedoeld om niet alleen de idyllische lente weer te geven, maar ook een zonnige instelling. Niet ál te gelukkig, maar eindelijk wel aan het genezen van de verschrikkingen waar ik steeds iets meer over vertelde.

View Spoiler »

Het derde gedeelte is onvoorstelbaar, met allerlei verdrietige en onverwachte wendingen. Met verliezen en schijnbaar verraad.

Op het uitgestrekte veld vol lijken lag iemand die ik wilde begraven.

Conclusie

Met dit boek heeft Sarah J. Maas mijn hooggespannen verwachtingen overtroffen! Ik werd van links naar rechts geslingerd wat betreft de verschillende plots. De kennismaking met nieuwe personen, het ontmoeten van oude vrienden. Het is een warm bad, maar absoluut niet ontspannend!
Had ik dit verwacht? Nee beslist niet, heeft het boek voldaan aan mijn verwachtingen? Ja meer dan dat!!
Favoriete quote:
To the stars who listen-and the dreams that are answered

Tags: ,

Divider

Toren van de Dageraad door Sarah J Maas | Een Boek Review

Gepost op 2 mei 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Toren van de Dageraad door Sarah J Maas | Een Boek ReviewToren van de Dageraad by Sarah J. Maas
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur
Series: Throne of Glass #6
Published by Boekerij on February 26th 2018
Genres: Fantasy, Romance, Young Adult
Pages: 656
Format: Paperback
ISBN: 9789022580318
Koop op Bol.com
Goodreads

In Toren van de dageraad volgen we het verhaal van Chaol en Nesryn die naar de Torre Cesme afreizen, terwijl Aelin gelijktijdig haar verhaal in Rijk van stormen vervolgt.

Chaol Westfall, kapitein van de garde, stond altijd bekend om zijn kracht en onvoorwaardelijke loyaliteit. Maar dat is veranderd sinds het glazen kasteel is verbrijzeld, zijn mannen zijn afgeslacht, en de koning van Adarlan zijn leven spaarde, maar zijn lichaam heeft gebroken.

Zijn enige kans op herstel ligt in handen van de legendarische genezers van de Torre Cesme in Antica – hét bolwerk van het machtige zuidelijke rijk. Met het oog op de dreigende oorlog lijkt het een goed idee om daar een pact mee te sluiten. Maar wanneer hij afreist naar het verre rijk, doet Chaol een ontdekking met grote gevolgen…

review

Nadat deel 5, Rijk van Stormen, met een gigantische cliffhanger eindigt kon ik niet wachten op met Toren van de Dageraad te beginnen. Gelukkig had ik het boek al in huis.

Toren van de Dageraad

Hoe graag ik ook verder wil met Aelin en Rowan, dit boek gaat voornamelijk over Chaol en Nesryn. Zij zijn in opdracht van Dorian, koning van Adarlan, op reis naar Antica op zoek naar genezing voor Chaol door de genezers van de Torre van Cesme én op zoek naar hulp met de strijd tegen de Valg en Erawan.

Ook dit verhaal bestaat weer uit twee delen. Namelijk De Godenstad en Bergen en zeeën. Leuk weetje: het wordt deels om en om vertelt vanuit de visie van Chaol en Nesryn, het wisselt zich steeds af.

De Godenstad

Chaol hoop genezing te vinden bij de genezers van de Toren van Cesme. Hij haat de rolstoel.

Chaol Westfall, voormalig kapitein van de koninklijke garde en tegenwoordig rechterhand van de nieuwe koning van Adarlan, had ontdekt dat er één geluid was dat hij boven alles verafschuwde.
Wielen
Vooral het geratel ervan over het dek van het schip waarmee hij de afgelopen drie weken over stormachtige wateren had gevaren.

Mijn mening over Chaol heb ik al een paar keer bij moeten stellen:
Ik vind deze serie waanzinnig, ik hou van Celaena, van Dorian and Chaol en van Nehemia. deel 2: De Donkere Kroon
Persoonlijk vind ik Chaol steeds irritanter worden. Dat ik eerst team Chaol was! deel 4: Koningin van de Schaduw
En nu .. Nu stel ik mijn mening weer bij! Tja niets zo veranderlijk als een mens.
Chaol is een mens, met fouten en gebreken. Ook een mens die vreselijk trouw is en stoer en dapper en …
Als je daarnaast je realiseert dat hij pas drieëntwintig is!

Nesryn
Een ontzettend intrigerend personage:

Nesryn bestond uit twee delen, bedacht ze.
Het deel dat nu kapitein van Adarlans koninklijke garde was, een kapitein die haar koning gezworen had dat ze ervoor zou zorgen dat de man naast haar in de rolstoel genezen zou worden, en dat de man die voor haar op de troon zat hun een leger zou meegeven.
En dan was daar het andere deel.
Het deel dat toen ze aankwamen varen diep ontroerd was geweest bij het zien van de torentjes, minaretten en koepels van de godenstad aan de horizon, de glanzende tuil van Torre die trots boven alles uittorende.
Ja, ze woonde in Adarlan en diende het land en zou haar leven ervoor geven, voor haar familie die daar nog was, maar deze plek, waar haar vader ooit had gewoond en waar zelfs haar in Adarlan geboren moeder zich meer op haar gemak voelde…. Dit waren haar mensen.

Het khaganaat Antica is ver voor op Adarlan:

Elk kind, hoe arm of ook, had het recht om naar school te gaan. Gratis. Als gevolg daarvan kon bijna iedereen in het rijk lezen en schrijven- en dat kon Nesryn niet over Adrlan zeggen.

Daarentegen komt hun opvolgingssysteem redelijk barbaars over.

Bergen en zeeën

Hier volgen we deels Nesryn en Sartaq en ontmoeten we nieuwe gave personages. Zowel Nesryn en Sartaq als Chaol en Irene doen verbluffende ontdekkingen die de zaak aardig op zijn kop zetten. En dat is de uderstatement van het jaar!
Zonder te spoileren een belangrijke quote:

Maar jij en alle genezers hier .. Er is maar één plaats in de wereld die vergelijkbaar is. Even zwaarbewaakt, beschermd dor een kracht die net zo sterk is.
Doranelle -de Fae-genezers in Doranelle.
Bewaakt door Maeve. Streng bewaakt.
Maeve die in de eerste oorlog had gevochten. Die tegen de Valg had gevochten.

Conclusie

Ik ben het ondertussen zo gewoon dat de over het rijk verspreidde perspectieven vrij frequent wisselen waardoor je bijna iedereen kan volgen en dat was in dit boek niet het geval. Toren van de Dageraad speelt zich bovendien gelijktijdig af met het vorige deel waardoor ik nog meer geduld moet hebben voor ik te weten kom hoe de strijd verder zal verlopen én hoe het gaat met Aelin, Rowan, Dorian, Manon, Elide, Lysandra, Lorcan, ….
De nieuwe personages, die in dit boek ten tonele verschijnen, doen je alleen maar vragen om meer. Zoals Sartaq, commandant van de ruhkin, de ruhkruiters. Yrene Towers de beste genezeres van de Torre Cesme. Borte, de haardzuster van Sartaq. Falkan!!, de gedaantewisselaar!

Hoewel ik teleurgesteld was dat dit boek niet over Aelin ging, dat moet gewoon na het einde van deel 5, ben ik door dit deel blij verrast!! Het heeft mij in geen enkel opzicht teleurgesteld, eerder het tegendeel!! Wat een boek weer … Wauw

Tags: ,

Divider

Rijk van Stormen door Sarah J Maas | Een Boek Review

Gepost op 27 mrt 2018 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Rijk van Stormen door Sarah J Maas | Een Boek ReviewRijk van stormen by Sarah J. Maas
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur
Series: Throne of Glass #5
Published by Boekerij on 22 januari 2018
Genres: Fantasy, New Adult, Romance, Young Adult
Pages: 672
Format: Paperback
ISBN: 9789022580301
Koop op Bol.com
Goodreads

Het vijfde deel in de populaire Glazen troon-serie neemt ons verder mee op Aelins epische reis en bouwt op naar een cliffhanger die iedereen zal doen smachten naar het vervolg.

In Rijk van stormen heeft Celaena allang haar rechtmatige rol van erfgename Aelin Galathynius ingenomen en heeft ze gezworen haar koninkrijk terug te krijgen. De Duistere Koning Erawan gebruikt Aelins verleden, haar vijanden en haar vrienden in een uiterste krachtvertoon om te voorkomen dat ze haar doel bereikt. Aelin heeft een krachtig hof dat ze leiding moet geven en heeft haar hart aan een Fae-prins gegeven. Nu moet ze bepalen wat – of wie – ze bereidt is op te offeren om haar wereld te redden…

review

Rijk van Stormen

Het begin van Rijk van Stormen verwarde mij even, he? Waar gaat dit over??
Tot ik mij realiseer: dit is een intro en dit is heel lang geleden gebeurd.
Daarna gaat het boek, zoals gewoonlijk in twee delen verder.

De Vuurbrenger

In dit deel volg je wisselend heel veel personages. Zoals Elide Lochan en Lorcan Salvaterre. Twee intrigerende karakters die hun eigen reis maken.
En natuurlijk Aelin Ashryver Galathynius en Rowan Whitethorn en alle eerder voorkomende karakters, Aedion Ashryver, Lysandra en niet te vergeten Dorian Havilliard en Manon Zwartbek en Fenrys en Gavriel. Vooral de onderlinge verstandhoudingen worden steeds en steeds leuker! Alleen Chaol en Nesryn zien we niet in dit boek voorkomen. Zij zijn op een andere missie.

Het heerlijke van deze personages is dat ze allemaal op hun eigen manier badass zijn. Met hun eigen imperfecties! En in elk boek meer en meer groeien. Zo is Aelin dapper, lief, stoer, woest, onaardig, impulsief, soms zeer ondoordacht en ontzettend slim. Verder doet ze wat ze zegt en beloofd.

Ik doe nog een bloedbelofte, zei ze. Ze balde haar bebloede hand tot een vuist die ze tussen hen in liet zakken. Darrow verstijfde.
Haar bloed droop op de heilige grond van Terrasen en haar glimlach werd dodelijk. Zelfs Aedion, die naast haar stond, hield zijn adem in. Aelin zei: Ik beloof dat ik zal komen als u mijn hulp inroept, hoe ver weg ik ook ben en hoeveel het me ook zal kosten. Ik beloof u op mijn bloed, op de naam van mijn familie, dat ik Terrasen niet de rug zal toekeren, zoals u mij de rug hebt toegekeerd. Ik beloof u, heer Darrow, dat op de dag dat u me om hulp komt smeken ik mijn koninkrijk voor mijn trots laat gaan en u hier niet voor zal doden. Ik denk dat uw werkelijke straf zal zijn om mij de rest van uw armzalige leventje op de troon te moeten zien zitten.

Manon Zwartbek komt tot verassende conclusies en verassende acties:

En op dat moment begreep Manon dat er dingen bestonden die belangrijker waren dan gehoorzaamheid, discipline en meedogenloosheid. Op dat moment begreep ze dat ze niet zonder ziel of zonder hart was geboren

Vuurhart

In dit deel gaat de reis van ieder verder.
Zonder iets te verklappen wil ik toch vermelden dat ik achteraf vond dat het gesprek van Gavriel en Fenrys met Rowan heel veelzeggend was!

Het eiland was groot genoeg om ergens een gesprek te kunnen voeren zonder dat iemand het hoorde.
Rowan nam aan dat dit ook precies de bedoeling was van de leden van zijn voormalige harde kern.
Gavriel zei: je moet Aelin meenemen en hier zo ver mogelijk vandaan gaan. Vanavond nog.
Fenrys zei: datgene wat ons morgen te wachten staat, wacht al heel lang Rowan.
Hoe weten jullie dat?
Gavriels goudbruine ogen glommen dierlijk fel in het donker. Het leven van jouw geliefde en dat van de heks zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze zijn hier allebei naar toe geleid door krachten die zelfs wij niet begrijpen.

Conclusie


Dit slingerde ik online toen ik het boek uithad. Het lijkt mij voldoende, als je als auteur je lezer zo van slag laat zijn. dan ben je niet zomaar goed, maar steengoed!
Favoriete quote van dit boek:

Waar denkt u naar toe te gaan? vroeg Darrow woedend.
Ze wierp over haar schouder een blik op hem. Ik ga oude schulden en beloften innen. Ik ga een leger vormen van moordenaars, dieven, bannelingen en burgers. En dan ga ik een eind maken aan iets wat heel lang geleden is begonnen.

Tags: ,

Divider

Koningin van de Schaduw door Sarah J Maas | Een Boek Review

Gepost op 21 feb 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Koningin van de Schaduw door Sarah J Maas | Een Boek ReviewKoningin van de Schaduw by Sarah J. Maas
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur
Series: Throne of Glass #4
Published by Boekerij on March 14th 2017
Genres: Fantasy, Romance, Young Adult
Pages: 631
Format: Paperback
ISBN: 9789022580271
Koop op Bol.com
Goodreads

Fans van epische fantasy moeten dit gewoon lezen!

Iedereen van wie Celaena Sardothien houdt is van haar weggenomen. Toch dwingen de omstandigheden haar terug te keren naar Adarlan. Niet alleen voor wraak, maar ook om haar eigen koninkrijk te redden en de schaduwen uit haar verleden het hoofd te bieden. Hiervoor heeft ze geaccepteerd dat ze Aelin Galathynius is, de rechtmatige koningin van Terassen. Maar voordat ze de troon kan heroveren, moet ze vechten. Voor haar neef Aedion, een generaal die bereid is voor haar te sterven. Voor kroonprins Dorian, die vastzit in een onmenselijke gevangenis. En ze vecht voor haar volk, dat nu in slavernij leeft in dienst van een brute koning en wacht op de glorieuze terugkeer van hun koningin.

Het vierde deel in de populaire De glazen troon-serie neemt ons verder mee op Celaena’s epische reis en bouwt op naar een ontknoping die de wereld onder haar voeten vandaan zal slaan

review

Koningin van de Schaduw

Het verhaal wordt in twee delen vertelt: Vrouwe van de Schaduw en Koningin van het licht.
Aelin komt terug naar Adarlan, met verschillende hete hangijzers in het vuur.

Vrouwe van de Schaduw

Hoofdstuk één ontroerde mij zeer, ik moest zelfs een traan wegslikken. Iedereen die Erfgenaam van Vuur heeft gelezen, weet hoe het eindigt.

Er wachtte een ding in het donker.
Het was oud, het was wreed, en het liep heen en weer in de schaduwen terwijl het zijn geest in bedwang hield. Het was niet van deze wereld en het was hierheen gebracht om hem te vullen met een oerkilte.

De eerste bladzijde! En ik ben al in tranen! Als Chaol Aelin (voorheen Celaena) op de hoogte stelt van de laatste ontwikkelingen gebeurt het weer. Pff binnen vijftig bladzijden tweemaal tot tranen geroerd!

Ze trilde zo erg dat ze haar handen in haar zakken stopte en haar lippen op elkaar perste om de woorden op te sluiten.
Maar ze dansten eindeloos rond in haar schedel.
Je had Dorian en Sorcha weg moeten brengen op de dag dat de koning die slaven liet doden. Heb je helemaal niets geleerd van Nehemia’s dood? Dacht je dat je kon winnen met je eer intact, zonder offers te brengen? Je had hem niet moeten achterlaten; hoe kon je hem in zijn eentje tegenover de koning laten staan? Hoe kon je, Hoe kon je?

Persoonlijk vind ik Chaol steeds irritanter worden. Dat ik eerst team Chaol was!

Begrijp jij wel hoe het hier voor ons was Terwijl jij aan het spelen was met magie, aan de boemel was met je toverprinsje, begrijp je wat er met mij is gebeurd, met Dorian? Snap je wat er dagelijks in deze stad gebeurd? Want jouw fratsen in Wendlyn kunnen heel goed de oorzaak geweest zijn dit alles.

Naast alle spanning en complotten zou ik bijna de humor vergeten. Welke een grote rol heeft in het verhaal.

Aelin beefde van top tot teen en kon maar niet ophouden met huilen. Het volle gemis van Rowan overweldigde haar opeens.
Hij was er, hij was er, hij was hier

Waarom die tranen? vroeg hij.
Ik huil, zei ze snuivend, omdat je zo godenvergeten stinkt dat mijn ogen ervan gaan tranen.
Rowan bulderde van het lachen, waardoor al het ongedierte in de steeg zich opeens stil hield.

 

Koningin van het licht

Aelin heeft de last op zich genomen is om een leger te kunnen bekostigen, om dat geld bij elkaar te krijgen. Tegelijkertijd vereffend ze op een doeltreffende manier een oude openstaande rekening.
Ze wil de magie bevrijden, de koning van de troon stoten en .. Dorian doden.

Conclusie

Het toelichten van de karakters van Manon Zwartbek, Rowan, hun voorgeschiedenis die vertelt wordt, het maakt ze stuk voor stuk interessant! Daarnaast is het wisselen van de hoofdpersonages een positieve toevoeging van het verhaal
Nieuwe karakters zoals Elide, Nesryn en Lysandra maken mij steeds nieuwsgieriger.
Er is vreselijk veel in dit boek gebeurd, en veel helemaal niet zoals ik het verwacht had. Maar op een positieve manier! Zo heb ik mijn mening over Chaol totaal moeten herzien, zelfs tot tweemaal toe.

Mijn favoriete quote uit het boek:

Jij maakt dat ik wil leven Rowan. Niet alleen maar overleven, niet alleen maar bestaan, maar echt leven.

Tags: ,

Divider