Author: Veronica Rossi

Riders door Veronica Rossi | Een Boek Review

Gepost op 12 mei 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 3 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Riders door Veronica Rossi | Een Boek ReviewRiders by Veronica Rossi
Also by this author: Een wereld zonder hemel, De Eindeloze Nacht, Het Stille Blauw
Series: Riders #1
Published by Unieboek | Het Spectrum, Van Goor on May 4th 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 379
Format: Paperback
ISBN: 9789000345618
Goodreads

De achttienjarige Gideon Blake is commando in opleiding. Bij een van zijn eerste oefeningen valt hij uit een helikopter. Hij overleeft de val op wonderbaarlijke wijze, maar vanaf dat moment is alles anders.
Gideon ontdekt dat hij een incarnatie is van een van de legendarische vier ruiters van de Apocalyps. De ruiters worden bij elkaar gebracht door het mooie maar vreemde meisje Daryn, omdat zij weet dat de wereld in groot gevaar is. Samen kunnen ze de wereld redden, maar zal iemand hen geloven?

Riders is het eerste deel uit de gelijknamige fantasy-serie.

review

In de goodiebag van het YALFest NL 2016 zat onder andere het nieuwe boek van Veronica Rossi!! Riders !! (Welke in mei officieel is uitgekomen) Zou het nodig zijn om te zeggen dat ik hier heel blij mee ben? De drie delen van Under the Never Sky serie had ik in no time verslonden. En hoewel hoopvol, vroeg ik me af of Veronica Rossi weer een waanzinnige serie neer ging zetten.
Well: SHE DID IT AGAIN!

De cover is waanzinnig en ik moet gewoon een eigen foto hiervan met jullie delen.
Riders door veronica Rossi

Aangezien Riders het eerste deel uit de gelijknamige fantasy-serie is blijf ik achter met veel vragen en zou ik het liefst meteen in het volgende deel willen duiken! Wat inhoud dat het verhaal me compleet te pakken had en wat mij betreft wel heel snel verder mag gaan. Al vrees ik dat ik nog wel enige tijd op deel twee moet wachten

De vier ruiters van de Apocalyps worden beschreven in hoofdstuk 6 van het boek Openbaring uit het Nieuwe Testament.
De manier waarop de vier ruiters van de Acopalyps en hun bijbehorende wapens in het boek verwerkt worden is top. (oorlog, overwinning en dood)
Vooral omdat het zonder de verwoestende bijbehorende daden is. Dit verpakt in een Young Adult verhaal, wel mij is het zeer goed bevallen.

Tags: ,

Divider

Het Stille Blauw door Veronica Rossi | Een Boek Review

Gepost op 26 okt 2015 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

Het Stille Blauw door Veronica Rossi | Een Boek ReviewHet Stille Blauw by Veronica Rossi
Also by this author: Een wereld zonder hemel, De Eindeloze Nacht, Riders
Series: Under the Never Sky #3
Published by Unieboek | Het Spectrum on October 2014
Genres: Distopian, Fantasy, Young Adult
Pages: 335
Format: Paperback
Goodreads

Perry en Aria hebben voor hun liefde gevochten en hebben de zware tests van hun leiderschap doorstaan. Nu zijn ze klaar om een laatste poging te ondernemen om de twee kampen samen te brengen in een nieuwe wereld.

stickers-Review

Toen ik aan Het Stille Blauw begon realiseerde ik mij dat ik van deel2: De eindeloze nacht, nog geen review had geschreven 🙁
Eerst maar doen en dan pas verder lezen. Jammer, want vanaf de eerste regel zat ik meteen in het verhaal. Helaas.
Review van deel 1: Een Wereld zonder Hemel staat hier

Ik vind dit echt een geweldige serie.
Het vervelende van een goed geschreven serie is dat je verder wil en moet lezen!

Zo eindigde mijn recensie van deel 2 De eindeloze nacht, en zo ga ik verder met Het Stille Blauw. Het is een prettig geschreven serie, die makkelijk leest. Je zit in no-time weer in het verhaal, wat ik knap vind als je nagaat dat ik deel 2 eind juli gelezen heb. en deel 1 Een wereld zonder hemel in januari.
Ook in dit deel word het perspectief per hoofdstuk gewisseld van Perry naar Aria. Wat verhelderend werkt.

Wauw wat een serie, en bah hij is afgelopen 🙁
Eigenlijk is het een best actueel boek, er zijn grote problemen, de wereld zoals hij was is er niet meer, twee verschillende kampen zullen samen moeten werken om nog een kleine kans te hebben om te overleven. En in beide kampen is sprake van vooroordelen, discriminatie en het gevoel beter dan de ander te zijn.
Zeer herkenbare actuele zaken.
Young Adult he, Young Adult!
(Voel ik hier nieuwe een blogpost aankomen?)

Terug naar het boek, het is een sprankelend verhaal over liefde, vriendschap, tolerantie, moed, hoop, opoffering, en helaas ook de dood.

Raas zonder Liv.
Raas zonder een reden om te leven.
Raas in de hel

Rêverie was niet zomaar gevallen, Het was in de steek gelaten.
Duizenden mensen waren achtergelaten om te sterven

En toch gloort er hoop, er zijn gelukkig mensen die in beide kampen, in iedereen, geloven. En heb ik het nu over onze actuele situatie of over het boek? Wel eigenlijk over beide, zo actueel kan een boek zijn. Ook in dit geval zijn het vluchtelingen, alleen in dit geval vlucht iedereen.

Denk je dat Soren en ik jullie leven gered hebben door jullie uit Rêverie weg te halen? Welnee. We hebben jullie een kans gegeven. Jullie moeten zelf beslissen of jullie willen leven of sterven, niet ik. En je hier verstoppen is geen van beide.

De filmrechten van deze serie waren al voor publicatie van het eerste boek verkocht aan Warner Brothers Studios. Ik ben benieuwd.
Mijn favoriete quote uit dit boek:

Ik moest jou vinden.
Ik weet het, zei hij. Zodra ik bij je wegliep, had ik dat gevoel ook.

Tags: ,

Divider

De Eindeloze Nacht door Veronica Rossi

Gepost op 23 okt 2015 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 2 Comments

De Eindeloze Nacht door Veronica RossiDe Eindeloze Nacht by Veronica Rossi
Also by this author: Een wereld zonder hemel, Het Stille Blauw, Riders
Series: Under the Never Sky #2
Published by Unieboek | Het Spectrum on October 2013
Genres: Distopian, Fantasy, Young Adult
Pages: 272
Goodreads

Aria weet al maanden dat haar moeder is overleden, net zo lang als ze Perry niet heeft gezien. Nu staan de geliefden op het punt elkaar weer te ontmoeten. Een moment waar ze naartoe leven, maar is het het wachten waard? Aria heeft moeite om weer een plek te vinden in de Getijen en Perry heeft moeite met zijn leiderschap. Nu de stormen elke dag erger worden, lijkt de enige hoop op vrede en veiligheid te vinden in een oude legende.Sterke verleidingen en valse vriendschappen stellen de liefde tussen Aria en Perry op de proef. Is die sterker dan de eindeloze nacht?

stickers-Review

Als ik deel 3 van deze serie wil gaan reviewen, ontdek ik tot mijn grote schrik dat ik van deel 2, De Eindeloze Nacht , nog geen verslag geschreven heb. 🙁 En dat terwijl dit boek het eind juli al uit had.
Hoe dat kan? Geen idee. Snel aan de slag dus. Aan het verhaal zal het niet gelegen hebben, want ik vind het een leuke serie.

De eindeloze nacht begint een paar maanden na het afscheid tussen Aria en Perry aan het einde van het eerste deel.
Perry is teruggegaan naar zijn stam terwijl Aria, sinds ze het schokkende nieuws over haar moeder heeft gehoord, in een burcht is achtergebleven met wat goede vrienden. Eindelijk zien ze elkaar weer terug, na al die maanden.

Een pluspunt van dit boek is dat het begrip Aetherstormen, waaraan de wereld ten onder dreigt te gaan, uitgelegd en duidelijk word. En dat bijna alle karakters van deel 1 komen terug en worden uitgediept! Wat de boel alleen maar echter maakt.

Ik vind dit echt een geweldige serie. En had het boek in no time uit!
Het vervelende van een goed geschreven serie is dat je verder wil en moet lezen!
Daarbij is het herfstvakantie! Tijd om te lezen!

Tags: ,

Divider

Een wereld zonder hemel door Veronica Rossi | Een Boek review

Gepost op 23 feb 2015 door Linda Kwakernaat in boeken, boekevent, Reviews / 3 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Een wereld zonder hemel door Veronica Rossi | Een Boek reviewEen wereld zonder hemel by Veronica Rossi
Also by this author: De Eindeloze Nacht, Het Stille Blauw, Riders
Series: Under the Never Sky #1
Published by De Boekerij on March 28th 2012
Genres: Distopian, Fantasy, Young Adult
Pages: 336
Format: Paperback
Goodreads

In haar futuristische debuutroman heeft Veronica Rossi de mensheid in twee kampen verdeeld. Of je woont in een koepel en leidt een zo goed als compleet virtueel leven, of je woont buiten de koepel en bent overgeleverd aan de wetten van de natuur.
Aria weet dat haar overlevingskansen in de woestenij – oftewel de Winkel des Doods – minimaal zijn nu ze is verstoten van haar thuis; de hermetisch afgesloten stad Reverie. Als ze al niet in handen valt van rondzwervende kannibalen, dan raakt ze waarschijnlijk wel gewond tijdens een van de zeer agressieve elektrische stormen die over de vlakte jagen en waarvan alleen de vrijgekomen lucht al dodelijk kan zijn. Wanneer ze de vlaktebewoner Perry tegenkomt, lijkt hij haar enige hoop om in leven te blijven. Ze besluiten samen op te trekken en luiden op die manier een nieuw tijdperk in voor iedereen die leeft in de wereld zonder hemel.

stickers-Review

Bij The Best of YA event 2014 met Kiera Cass was natuurlijk ook een goodiebag inbegrepen.
Een van de twee boeken was Een wereld zonder hemel door Veronica Rossi.
Eindelijk, eindelijk tijd om dit boek te lezen.

De wereld achter de muren van de Bolster werd “De winkel des doods” genoemd. Daar verschool de dood zich in talloze gedaanten

Paf! Een inkopper noem je zoiets ook wel! En wat voor eentje! Het zijn de eerste regels van het boek. De mensen die in de koepel (koepel) wonen, beschouwen de wereld buiten de koepel als De Winkel des Doods en degene die daar buiten wonen als Wildlingen.

Het verhaal word verteld vanuit Aria een bewoonster van de Koepel, en door Perry, een *wilde* die buiten de koepel leeft volgens de wetten van de natuur. Zeer toepasselijk is de naam van de stad Rêverie, waar Aria woont, dagdromen, dat is wat ze eigenlijk daar de hele dag doen door middel van hun iViewer. Een grotere tegenstelling met de wereld buiten de koepel kan er bijna niet bestaan. Daar is beslist geen plaats voor dagdromen, moet je alert en in een goede conditie zijn.

De pesonage van Aria groeit in het boek,. Van een verwend, soms grof meisje word het een sterke stoere meid, die het leven niet zo maar opgeeft. Peregrijn, Perry, spreekt me als romanpersonage erg aan. Ik mis wel meer achtergrond informatie over de twee verschillende werelden. Reden om snel naar deel 2 te grijpen.
Et voila! Ik ben alweer voor een serie gevallen!

https://youtu.be/KG1qebAYkSo

Tags: , ,

Divider