Format: Ebook

De Roep van Avalon Door Mara Li | Een Boek Review

Gepost op 19 jan 2018 door Linda in blogtour, boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De Roep van Avalon Door Mara Li | Een Boek ReviewDe Roep van Avalon by Mara Li
Also by this author: De Stem van de Zee, De Stem van de Zee (De Gave van de Selkie #1), De Komst van de Koning
Series: De Gave van de Selkie #2
Published by Dutch Venture Publishing on January 31st 2018
Genres: Distopian, Young Adult
Format: Ebook
ISBN: 9492585111
Koop op Bol.com
Goodreads

'De zee is reusachtig. Donker en wijd open. Nimue, roept ze vanuit haar bodemloze buik. Arthur.
En ja, hier zijn we dan. Eindelijk gekomen.'
Nimue en Arthur zijn gevangen in het web van leugens van de Asklepios Congregatie. Daar dringen de schaduwen van het verleden zich aan hen op en vecht Nimue tegen de donkere kant van haar helende gave. Opgejaagd door hun vijanden proberen ze de zoektocht naar hun moeder voort te zetten. Onderweg worden ze allebei gedwongen pijnlijke keuzes te maken. Welke offers moeten ze brengen om te overleven?
De roep van Avalon is het tweede deel in de trilogie 'De gave van de Selkie'. Mara Li weet als geen ander een magisch-historische sfeer op te roepen in een verhaal dat gesitueerd is in een dystopische toekomst.

review

De Roep van Avalon

Daar waar deel 1, De Stem van de Zee, eindigde: Nimue is verraden door Will (op eigen verzoek) en wordt gevangen genomen door Opsporing van de Asklepios Congregatie, gaat deel twee verder.

Gevangen

Misselijkheid overspoelt me in opdringerige golven en ik braak tussen mijn handen op de vloer. Ik ben in de Asklepios Congregatie, breng ik mezelf in herinnering als ik weer stil kan zitten. Ze hebben me gepakt ….
Nee dat klopt niet. Ik heb me láten pakken.

Beneden in de kelders leert ze een mede gevangene kennen, Wolf

Waar ben ik? roep ik. Ik zie niets
Een cel. Even is het stil. Wat heb je gedaan?
Niks …. Nog niet.
Ik hoor een blaffende gelach.
Waar zijn deze cellen? Ik ben hier wakker geworden.
Ondergronds, zegt de onbekende stem. Het is moeilijk om hem goed te verstaan. In de nul.
Nul?
Platform nul. Onder de grond

Ontsnapping

Eenmaal uit de cel, maar nog steeds opgesloten, ontmoet ze haar neef Cormack Cairns en doet onthutsende ontdekkingen betreffende een aantal verdwenen kinderen uit Gwennec.
Dat doet haar en Arthur besluiten om samen met een groep kinderen en Wolf te ontsnappen. En dan begint  de zoektocht naar Arthur welke ze tijdens de ontsnapping is kwijtgeraakt ….

De Anderen (geesten) spreken tegen Nimue. Zij is immers voor een deel Selkie. Nadeel van deze gave is dat ook de Jager tegen haar kan spreken. Hij vertegenwoordigt het kwaad.

Ben je niet te zwak om te reizen? Je bent besmet, geef het maar toe. Laat hem maar naar restjes voedsel zoeken in de vuilnisbakken; een heel diner zal jou nog niet genezen. Waardeloos. Je bent waardeloos. Ik kijk naar mijn handen in de schemering van de hut. Rona heeft gefaald maar jij bent nog zwakker.
De Jager heeft ontdekt dat mijnlichaam niet zo makkelijk bezwijkt en nu probeert hij me op deze manier ziek te maken. Zolang ik niet weet hoe ik hem kan uitbannen, moet ik hem negeren.

Conclusie

Het verhaal wordt, met dit deel, steeds beter, ik moet toegeven dat De Roep van Avalon mij meer kom boeien dan De Stem van de Zee, en die vond ik al leuk! De nieuwe personages, zoals Wolf en de verpleegster Sini, zijn zeer interessant. Het einde van het boek doet je vragen naar meer!
Mijn verwachtingen, welke ik in mijn recensie van De Stem van de Zee uitsprak, zijn meer dan waargemaakt.

De Roep van Avalon banner blogtour

Deze blog is onderdeel van de Blogtour rond de Selkie trilogie
Hier kan je lezen wat anderen ermee doen.

Tags: ,

Divider

De Stem van de Zee (De Gave van de Selkie #1) door Mara Li | Een Boek Review

Gepost op 16 jan 2018 door Linda in blogtour, boeken, Reviews / 2 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De Stem van de Zee (De Gave van de Selkie #1) door Mara Li | Een Boek ReviewDe Stem van de Zee (De Gave van de Selkie #1) by Mara Li
Also by this author: De Stem van de Zee, De Roep van Avalon, De Komst van de Koning
Series: De Gave van de Selkie #1
Published by Dutch Venture Publishing on January 31st 2018
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 300
Format: Ebook
ISBN: 949258509X
Koop op Bol.com
Goodreads

Wat als de legendarische koning Arthur zou opgroeien in een dystopische toekomst waar magie weer een rol speelt?
Volg het verhaal van de jonge Arthur door de ogen van Nimue, zijn zus, en laat je meevoeren naar een postapocalyptisch Europa vol mythologie en wonderlijke verschijningen in de trilogie 'De gave van de Selkie'.

Arthur en Nimue wonen bij hun oma sinds hun vader op zee is omgekomen en kennen hun moeder alleen uit verhalen, maar daar komt verandering in als Nimue op zolder een oud dagboek van haar moeder Rona vindt. Kort daarop wordt hun dorp verwoest door een zware storm en overlijdt hun oma. Samen besluiten ze op pad te gaan met het dagboek als leidraad: door hun familiegeschiedenis te volgen, kunnen ze Rona misschien vinden.
Tijdens hun tocht door een grimmig en door ziekte geteisterd Europa krijgt Nimue steeds vaker visioenen van een vreemde, in mistflarden gehulde verschijning. Deze Vale Man lijkt haar niet alleen in haar dromen, maar ook in het echte leven te volgen. Waarom vertoont hij zich aan haar? En welke connectie hebben Nimue en Arthur met de Andere Wereld, de sfeer van de geesten?

review

De Stem van de Zee

Na een zware meteorietinslag is er niet veel meer van het dagelijkse leven op aarde over. Veel fabrieken in Oost-Europa zijn door de inslag verwoest en je kan je branden aan regen!

De boom voor ons huis zwiept haar takken als zwepen. Uit de lucht valt een gordijn regen. ‘Daar wil ik niet doorheen!’
‘Wil je achterblijven?’ vraagt Arthur, zijn handen in zijn zij. Even overweeg ik het serieus. Maar dan denk ik aan oma met haar broze botten en schud zuchtend mijn hoofd. ‘Ik kom al. Laat me de luiken sluiten. Brand je niet.

Na een alles verwoestende storm met een daarbij horende gigantische vloedgolf, waarin zowel hun huis, hun oma en een groot gedeelte van Gwennec in verdwijnt, besluiten Nimue en Arthur om op zoek naar hun moeder, Rona, te gaan.
Langzaam maar zeker word het duidelijk dat Nimue een bepaalde genezende gave bezit.

Rona beschrijft de bovenwereldse kou die ik door mijn armen voelde trekken, op het moment dat ik de bloedende man zonder het te weten genas.

Conclusie

Het verhaal begint met een heel veel info, in feite word je met allerlei feiten en legendes om de oren geslagen. Is dat erg? Nee absoluut niet. Ik denk, en verwacht, dat dit allemaal in deel 2, De roep van Avalon, welke woensdag 31 januari 2018 opnieuw uitkomt, en in deel 3, De Komst Van De Koning, welke woensdag 31 januari uitkomt, meer dan gecompenseerd gaat worden.

Bij de meeste trilogies word je in deel 1 overstelpt met info. Zo is de taal die in het boek gesproken word geen Engels:
Als Nimue de bibliotheek in de Ark betreed, kan ze Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien niet lezen omdat het in het Engels is.
Ze kan Peronnik en de Graal wel lezen en dat is volgens mij een Bretons volksliedje.
Ik ben gek op sages en legendes, en vind het superleuk dat die in het boek verwerkt worden. Zo word er over de Selkies gesproken, het zeehondenvolk en over Avalon, het mythische eiland in de mist. Een niet te vergeten over koning Arthur!
Het is een spannend veelbelovend boek! Met een open einde! Ik ben blij dat deel twee snel uitkomt!

banner blogtour

Deze blog is onderdeel van de Blogtour rond de Selkie trilogie
Hier kan je lezen wat anderen ermee doen.

Tags: ,

Divider

Leven als prinses in Texas door Debora Elisabeth en Lizzie van den Ham | Een Boek Review

Gepost op 9 okt 2017 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Leven als prinses in Texas door Debora Elisabeth en Lizzie van den Ham | Een Boek ReviewLeven als prinses in Texas by Debora Elisabeth, Lizzie van den Ham
Also by this author: Tot in de dood, Wonderland
Series: Cowboys en prinsessen #1
Published by Dutch Venture Publishing on Published August 15th 2017
Genres: Chicklit, Romance
Pages: 232
Format: Ebook
ISBN: 9789463425919
Koop op Bol.com
Goodreads

Een prinses. Een cowboy. Een onwaarschijnlijke liefde.

Samantha de Vriesch heeft het perfecte leventje: rijke ouders, een groepje populaire meiden om zich heen op school en de knapste jongen als vriendje. Tot haar moeder roet in het eten gooit. Sams ouders gaan scheiden en mevrouw de Vriesch heeft een huis gekocht in the middle of nowhere in Robstown, Texas, om daar een bed and breakfast te beginnen. En Sam moet natuurlijk mee, want meneer de Vriesch heeft het te druk met zijn nieuwe vriendin...
Om van de nood een deugd te maken, besluit Sam om ook in Texas de ongeslagen prinses van Robstown High te worden. Ze heeft haar zinnen gezet op de knapste jock van de school, maar eigenlijk laat de klusjesman die haar moeder helpt met het opknappen van het huis haar hart veel sneller slaan. Scott is een arme jongen met een verleden en volgens Sam een totaal kansloze cowboy. Daar mag ze niet mee gezien worden... maar hoe kan ze zijn verleidelijke glimlach en lieve woorden weerstaan?

Soms heeft je hart gelijk, niet je verstand.

review

Leven als prinses in Texas

Het verhaal gaat over Samantha de Vries en haar moeder.
Zij verhuizen naar Texas, al ziet Samantha dit niet zo zitten.

Van alle landen in deze wereld moest haar moeder zo nodig naar het meest uitgestorven gebied dat ze met moeite op een kaart had kunnen vinden. Een stukje Texas in the middle of nowhere, waar alleen koeien, paarden en stinkende cowboys rondliepen, zodat ze haar eigen Bed & Breakfast kon beginnen.

Tijdens haar oude leventje op school had Sam een prinsessenstatus. Waar ze zich ook naar gedroeg.
In Texas veranderen haar inzichten

Die reputatie kan me niets meer schelen. Ik ben er pijnlijk achter gekomen dat prinsessen vreselijk gehaat worden en niemand ze mist als ze weg zijn

Conclusie

Persoonlijk vind ik Sam, in het begin, een verwend nest, die nog te beroerd is om tijdens de verhuizing haar handen uit de mouwen te steken.

Toe nou Sam. Werk nou heel even mee? het is zo gebeurd als je zelf ook even wat spullen in de vrachtwagen zet.
Sam piekerde er niet over. Ze zou niet meehelpen aan haar eigen ondergang. Trouwens straks brak ze nog een nagel.

In Texas leert zij op de harde manier dat haar oude leventje niet zo veel voorstelt en komt zij tot heel andere inzichten. En ontdekt zo zichzelf.

Kun jij mij een lift geven? Dan konden ze meteen even langs het veld rijden en haar pumps ophalen, die daar nog ergens zielig aan de kant van de weg lagen.
Heel eerlijk gezegd miste Sam ze niet eens zo erg. Die sportschoenen, die ze sinds het incident overal naartoe aan had getrokken zaten veel lekkerder.
Sam glimlachte, Misschien betekende prinses in Texas zijn wel dat je het jezelf wat makkelijker kon maken en toch kon stralen.

Ik heb dit boek in de vakantie gelezen, en het voldeed prima aan mijn verwachtingen. Ik heb mij er prima mee vermaakt.

Tags: ,

Divider

Stil in de stad door Milou van der Will | Een Boek Review

Gepost op 28 sep 2017 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Stil in de stad door Milou van der Will | Een Boek ReviewStil in de stad Series: Benthe Berg #2
Published by The House of Books on 20/04/2017
Genres: Thriller
Pages: 336
Format: Ebook
ISBN: 9789044348040
Koop op Bol.com
Goodreads

Misdaadjournaliste Benthe Berg ontmoet tijdens een reportage in de Haagse rosse buurt een prostituee die zegt dat ze belangrijke informatie voor haar heeft. Het is het eerste puzzelstukje in een gevaarlijke zoektocht. Benthe komt terecht in de schimmige wereld van mensenhandel, en duikt ondertussen in de recente mysterieuze moordzaak op een oud-minister. Langzaam maar zeker ontrafelt ze een groot schandaal. Ze ontmaskert niet alleen een netwerk van mensenhandelaren, maar ook van hoge ambtenaren die meer op hun kerfstok hebben dan op hun visitekaartje staat.

review

Van Milou van der Will heb ik eerder een boek mogen recenseren: In mijn bloed (Benthe Berg #1)
Een boek waar ik zeer enthousiast over ben. Dat hield dus een opfriscursus in en heb ik het boek herlezen.

Dit boek eindigt zo:

View Spoiler »

Stil in de stad

Het verhaal gaat verder waar het vorige geëindigd is, Benthe bezoekt haar vader in de gevangenis.

Nu gaat het gebeuren.
Hij is mijn vader.
En een moordenaar, ook dat.

Benthe zit er totaal doorheen, en verdrinkt haar verdriet.
En dan is er een aanslag op haar vriendin Eva, die alles verandert.
Een aanslag uitgevoerd door een bende.

Geen toeval
Zeker geen toeval. Er is alleen iets wat me niet lekker zit.
Vertel.
Het is volgens mij nog nooit misgegaan, zo’n aanslag. De slachtoffers van die bende overleven het nooit, echt never ever nooit. Dit zijn pro’s.

Het begin van het boek, wat een binnenkomer!

Ik zag bloed liggen op de trap. het was voor de flat van onze vriendin zij woont daar met twee meiden die we niet kennen. Noordat u het vraagt, ik weet het niet. Ik weet niet wat er gebeurd is. Ik ben bang.
Ik ben zo bang mevrouw. het moet stoppen. We moeten vluchten, mijn zus en ik.

Conclusie

In het boek wordt veel aandacht besteed aan de gruwelijke wereld van vrouwenhandel.
Het duurde even eer het verhaal op gang kwam, maar jeminee dan wordt het toch een partij spannend. Ik vind het een goed vervolg op In mijn bloed en het feit dat het persoonlijke leven van Benthe niet op rolletjes loopt maakt het hele gebeuren een stuk geloofwaardiger.
Ik ben zeer benieuwd naar het volgende deel in de Benthe Berg serie, die zit er beslist aan te komen met zo’n einde 😉

Tags: ,

Divider