Format: Hardcover

Achtergelaten door Susanne Koster | Een Boek Review

Gepost op 30 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Achtergelaten door Susanne Koster | Een Boek ReviewAchtergelaten by Susanne Koster
Also by this author: Zwarte lieveling
Series: De Oneindigheidstrilogie #2
Published by Clavis on April 2018
Genres: Young Adult
Pages: 290
Format: Hardcover
ISBN: 9789044832013
Koop op Bol.com
Goodreads

Jonka wordt op aandringen van haar stiefvader in een tehuis geplaatst. Vanaf dan heeft ze maar één doel: niemand tot last zijn en niets vertellen over wat er thuis is gebeurd. Toch knaagt er iets: haar moeder heeft haar gewoon laten vertrekken ... Na veel omzwervingen maakt Jonka zich los van thuis en kiest ze haar eigen weg, ondanks de pijn en het gevoel in de steek te zijn gelaten.

De aangrijpende jeugdroman van Susanne Koster, opnieuw uitgegeven als tweede deel van de Oneindigheidstrilogie over mishandeling, hoop en oneindige liefde. Voor young adults.

review

Achtergelaten is het tweede deel van De Oneindigheidstrilogie, persoonlijk vind ik het raadzaam om ze niet los van elkaar te lezen.
Dit verhaal gaat over Jonka, een personage die in deel 1, Zwarte lieveling wel genoemd is en waar ik heel benieuwd naar ben.

Achtergelaten

Het verhaal begint meteen goed, maar niet heus. Jonka, bijna negen, wordt door Bak, haar stiefvader, uit huis geplaatst. Thuis werden Jonka en haar zus Saskia met regelmaat geestelijk en lichamelijk mishandeld door hem.

Ze wist alleen dat het ver weg was. En dat haar moeder het niet leuk vond. Dat kon ze heus wel zien. Ze was dan wel akkoord gegaan, maar misschien wilde haar moeder helemaal niet dat ze werd weggestuurd naar dit kindertehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen. Een kindertehuis waar ze met harde hand wat discipline zouden bijbrengen. En waar ze zou afvallen. Bak had er triomfantelijk bij gekeken toen hij het vertelde, en haar moeder had weer gehuild.

Ik merk bij mezelf een ongelooflijke afkeer en boosheid richting de stiefvader, maar het allerergste vind ik dat haar moeder haar laat barsten,. Natuurlijk heeft zij ook problemen, maar de allereerste taak van een moeder is om voor haar kinderen een veilige leefomgeving te creëren. Bij Jonka gaat het steeds meer knagen dat haar moeder haar gewoon heeft laten vertrekken.

Conclusie

Mooi vanaf de zijkant mee te maken hoe Jonka van een klein negenjarig angstig meisje veranderd in een stoere zelfstandige vrouw. Gaandeweg zie je het verzet in haar groeien. Ondanks de vele tegenslagen. Ik ga niet zeggen dat ik van het boek genoten heb, maar het raakte mij wel. Het tussen wal en schip vallen, de mishandeling constateren en er verder niets aan doen! Vreselijk. Het verhaal loopt als een trein. Een compliment voor Susanne Koster voor het overbrengen van de emoties.

Tags: ,

Divider

Truth or Dance door Chinouk Thijssen | Een Boek Review

Gepost op 26 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Truth or Dance door Chinouk Thijssen | Een Boek ReviewTruth or Dance by Chinouk Thijssen
Also by this author: Wonderland, Fataal spel
Series: Truth or Dance #1
Published by Clavis on September 21st 2018
Genres: Thriller
Pages: 285
Format: Hardcover
ISBN: 9789044834116
Koop op Bol.com
Goodreads

Hoe ver ga jij voor je danscarrière?

Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

Het eerste mysterieuze en zenuwslopende deel van ‘Truth or Dance’, een trilogie over de duistere kanten van de balletwereld. Voor young adults.

    review

    Bij het boek heeft Chinouk een Spotify Playlist geleverd. Deze kan je HIER downloaden. Aanrader om die te luisteren tijdens het lezen!

    Truth or Dance

    Hoofdpersoon is India, het boek wordt vanuit haar perspectief in de ik vorm geschreven. Samen met haar vriendinnen Lisa, Nicky en Zoë zit ze in het laatste jaar van het Ballet Academie in Den Haag. Ze vormen een hechte vriendengroep. Ongevraagd worden ze alle vier aan een groepschat toegevoegd: Truth or Dance, en daarmee kunnen ze kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling.

    Nu kun je van alles spuien, over het feit dat de vier dames zo dom zijn om in te gaan op het appje. Alles voor voor de hoofdrol! Tja dom? Egoïstisch? Misschien in onze leken-ogen. Om topsporter te zijn moet je egoïstisch zijn! Wel strekt het tot hun eer dat ze meer en meer gaan twijfelen aan het feit of het allemaal de moeite waard is.

    Ik zucht. Een hoofdrol of een schoon geweten?
    Wanneer ik zenuwachtig begin te worden van de afwachtende blikken van mijn vriendinnen zeg ik: Oké, we houden onze mond.

    View Spoiler »

    Ook worden er een aantal maatschappelijke problemen in dit verhaal aangekaart. Dat je niet alles klakkeloos moet accepteren wat er op je telefoon verschijnt en vooral niet te vergeten: discriminatie.

    Conclusie

    Met Truth or Dance flikt Chinouk Thijssen het weer! In het eerste hoofdstuk trekt ze je het verhaal in en laat je niet meer los! Helaas speelt het proloog drie jaar later, en de rest van het verhaal drie jaar eerder Je blijft vol vragen achter. Bedankt hoor Chinouk.
    Daarnaast heb ik de plotwist niet aan zien komen, als ik soms al dacht dat ik wist hoe het in elkaar zat, wel even later bleek dat dus niet zo te zijn!
    View Spoiler »
    Als je het boek weglegt blijf je achter met veel onbeantwoorde vragen achter en wil je meteen door naar Truth or Dance deel 2 welke (pas) in juni verschijnt.

Tags: ,

Divider

Rebel door Kass Morgan | Een Boek Review

Gepost op 16 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Rebel door Kass Morgan | Een Boek ReviewRebel by Kass Morgan
Also by this author: De 100, Dag 21, Thuis
Published by Blossom Books on September 20th 2017
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 304
Format: Hardcover
ISBN: 9789463490160
Koop op Bol.com
Goodreads

Door een nucleaire kernramp is de aarde onleefbaar geworden. De mensheid heeft zichzelf weten te redden en heeft eeuwen overleefd in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Het is een maand nadat honderd jeugddelinquenten naar de aarde zijn gestuurd om deze te verkennen. Ondertussen hebben ook de kolonisten zich aangesloten en zijn de 100 leiders geworden in de nieuwe samenleving.

De Kolonisten en aardbewoners vieren hun eerste feestdag samen als ze plotseling worden aangevallen door een groep vreemdelingen. De nieuwkomers vermoorden een groot aantal mensen, nemen anderen gevangen en stelen belangrijke voorraden. Als Bellamy en Clarke ontdekken dat Wells, Octavia en Glass gevangen zijn genomen, zweren ze hen te bevrijden. Maar dat is niet gemakkelijk als je het niet eens kunt worden.

Ondertussen worden Wells, Octavia en Glass langzaam gehersenspoeld door de vreemde sekte die hen gevangen houdt. De diep religieuze leden van de sekte hebben maar één doel: zo veel mogelijk mensen inlijven en de planeet 'genezen'... door de mensheid te vernietigen

review

Rebel

Rebel is inmiddels het vierde boek in de 100 serie en wordt door Clarke, Wells, Glass en Bellamy verteld. Het verhaal begint vredig. Er wordt door de kolonisten en de aardbewoners gezamenlijk een Oogstfeest voorbereid, maar schone schijn bedriegt.

Bellamy en Wells lijden aan Post Traumatisch Stress Syndroom, als gevolg van wat beiden eerder is overkomen.

Hevig trillend en bezweet ontwaakte hij dan uit dromen over vuurpeletons, blinddoeken, het bloedstollende geschreeuw van Clarke en Octavia.

En het enige waar hij aan dacht was: meer. Meer pijn. Meer werk. Als hij maar werd afgeleid van die donkere, kwellende gedachten. Als die verschrikkelijke herinneringen maar werden verdreven.

Tijdens het oogstfeest wordt de groep overvallen door “de Beschermers” en worden onder andere Wells, Octavia en Glass gevangen genomen. Ook worden al hun voorraden voor de winter gestolen. In één klap is hun thuisbasis niet meer zo veilig. De verschillen in hoe ze met hun ontvoering om gaan zijn groot: ieder probeert op zijn eigen manier te overleven. Wells gaat het spelletje meespelen. Octavia is een en al verzet en Glass lijkt wel gehersenspoeld.

Moeders zijn sterk. Ze geven niet zomaar toe aan de grillen van hun kinderen. Ze voeden hen op; zorgen ervoor dat ze uitgroeien tot hun beste zelf.
Sorens ogen landden op Glass. Deze keer keek Glass niet weg. Ze kon het contrast tussen Sorens warmte en het geweld van de Beschermers niet bevatten. Ze had met eigen ogen gezien hoe hun kamp was aangevallen. Ze had gezien hoe ze Luke bijna hadden vermoord. Maar terwijl ze Sorens geruststellende woorden aanhoorde, voelde ze haar woede langzaam wegsmelten.

Conclusie

Ik heb weer genoten van de schrijfstijl van Kass Morgan. Het boek leest net als de vorige delen lekker weg en je hebt het zo uit. Door deze serie ga je je wel beseffen hoe goed we het hier hebben. Toch blijf ik wel met een paar vragen zitten. Hopelijk worden die in een volgend deel beantwoord. Kass Morgan heeft aangegeven dat ze nog genoeg verhalen te vertellen heeft over De 100, mocht daar vraag naar zijn. Ondertussen hoop en wacht ik gewoon op deel 5!

Over de Boeken en de Serie

In 2014 ging de tv-serie The 100 in première, welke gebaseerd is op de boeken van Kass Morgan

Wat ik vaak had is dat mensen eerst de serie keken en dan pas de boeken gingen lezen en dat ze dan boos werden dat dingen anders waren in het boek! En dan moest ik telkens weer uitleggen dat de boeken er eerder waren dan de serie, en dat ik daar dus niks aan kan doen. Maar ik vind het juist fijn dat de boeken en de serie zo verschillen en dat er voor iedereen iets in zit. Ik denk dat mensen de serie en de boeken gescheiden moeten zien, want van vergelijken komt vaak niet veel goeds!

Is Rebel echt het einde? Of is er een kans dat er vijfde boek komt?
‘Voor nu is het zeker het einde, maar dat dacht ik ook toen ik Thuis af had. Het ligt er helemaal aan hoe het boek ontvangen wordt en of de lezers meer willen. Als mensen graag meer tijd met mijn personages en hun wereld willen doorbrengen, dan is er zeker kans dat er ooit nog een boek komt. Maar daar ben ik op dit moment absoluut niet mee bezig.
Ik vond het wel fijn om dit boek af te sluiten op een manier waarmee ik het volgende kan beginnen. Rebel eindigt op een, hoop ik, heel bevredigende manier, met een bepaalde scène, maar verder is er zeker een opening voor een heel nieuw avontuur, als dat de volgende stap wordt.’

*Quotes uit interviews!

Tags: ,

Divider

Slaves, Raven 2 door Miriam Borgermans | Een Boek Review

Gepost op 30 okt 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Slaves, Raven 2 door Miriam Borgermans | Een Boek ReviewSlaves, Raven 2 by Miriam Borgermans
Also by this author: Slaves, Raven 1 , Dante
Series: Slaves #3
Published by Clavis on July 31st 2018
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 560
Format: Hardcover
ISBN: 9789044833195
Goodreads

Het derde boek van de razendspannende reeks Slaves. Voor young adults.
Nu Seamus razend op haar is, wordt Raven in het Reservaat tot het uiterste op de proef gesteld. Gelukkig heeft ze Lewin … maar waarom gedraagt Lewin zich zo vreemd? En wie zijn die ondergrondse levende doden? Als er geheimzinnige dingen gebeuren en Raven steeds meer weerzin, wantrouwen, leugens, geheimen, bijgeloof, regels, straffen en zelfs verraad ontmoet, beseft ze dat ze nergens veilig is. Dan wordt het winter in het Reservaat, een dodelijke winter

review

Slaves, Raven 2 is het derde deel in de Slaves serie.
Ik zou de boeken niet los van elkaar gaan lezen.

Slaves, Raven 2

Ik heb dit keer enige moeite om in het verhaal te komen, de personages zijn mij niet meer zo eigen.
Misschien komt dat omdat het het derde deel is, en het tweede deel over een andere personage gaat.
Gelukkig worden een aantal gebeurtenissen herhaald en heb ik enige research gedaan.
Lees: de vorige twee delen snel doorgelezen. En ja hoor ik was weer bij.

Het verhaal begint met met een klap, Raven vecht voor haar leven. Meteen zit je midden in een gevecht op leven en dood.

Dit ding is groter dan een boomstam. Ik staar naar het beest, waarvan de kop uit het water opduikt. Het heeft geen schubben, maar is bedekt met een slijmlaag. Een wezen dat alleen kan opduiken in nachtmerries.
..
Het water spat op. Dan barst mijn lip. Zo hard schreeuwde ik, als het beest naar de hengel hapt. Met een paar ferme zwiepen van zijn staart zwemt hij de oever op en krijgt de hengel en tegelijkertijd mijn arm te pakken.

Wat mij opvalt en irriteerde is dat de vrijheid die Raven zo hard bevochten heeft, zomaar opgegeven wordt voor een man: Lewis. Ze laat zich totaal door hem inpakken en de vrijheid en zelfstandigheid die ze zo hard bevochten heeft geeft ze zomaar op en ruilt ze in voor allerlei bizarre regels. Ze lijkt wel van de ene slavernij in de andere gerold te zijn. Waar is haar vechtlust?

Dougal zei gisteren dat ik geen zwerfkat meer leek, niet zoals vroeger, toen ik er altijd uitzag of ik naar een andere plaats wilde.
Dat klopt. Ik heb nu Lewin. Ik heb mijn innerlijke muren neergehaald, de rollen roestige prikkeldraad opgeborgen waarmee ik iedereen op afstand hield. Ik heb Lewin toegelaten.

Al begint langzaam maar zeker het besef bij haar te groeien dat afhankelijk van anderen zijn niet tot de juiste oplossingen leidt.

Iedere keer opnieuw ben ik afhankelijk van wat anderen, ver weg over me beslissen.
En nu is er de Ass, waar Lewin en Wolferik over me beslissen. Ik ben afhankelijk van iets waar ik zelf niet in geloof. Al is het geen gedachte die ik hardop uitspreek, toch gaat ze niet weg.
Ik wil geen maatschappij stichten in een gevangenis.

View Spoiler »
Conclusie

Na een trage start ben ik uiteindelijk door het boek heen gevlogen! Dat mag wat zeggen met vijfhonderdzestig pagina’s
Gelukkig zag ik richting het einde de oude vechtlustige en weerbare Raven weer terug. En dan de plottwisten, jaa het zijn er meerdere, die had ik dus duidelijk niet aan zien komen!!!!
Hopelijk zeer snel, op naar het volgende deel: Slaves Dante 2!

Tags: ,

Divider