Format: Hardcover

Vroeger is alles wat ik van je heb door Adam Silvera | Een Boek Review

Gepost op 20 mei 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Vroeger is alles wat ik van je heb door Adam Silvera | Een Boek ReviewVroeger is alles wat ik van je heb by Adam Silvera
Also by this author: Op het einde gaan ze allebei dood
Published by Clavis on January 24th 2019
Genres: Young Adult
Pages: 346
Format: Hardcover
ISBN: 9789044831733
Koop op Bol.com
Goodreads

Griffins wereld stort in. Zijn ex-vriendje Theo is namelijk plotseling gestorven. Ze woonden ver van elkaar vandaan en Theo had zelfs al een nieuwe relatie, maar diep vanbinnen was Griffin blijven geloven dat ze ooit weer samen zouden zijn. Die droom is nu voorgoed voorbij. En dan blijkt dat Griffin maar bij één iemand echt zijn hart kan luchten: Theo’s nieuwe vriendje Jackson. Kan Griffin de confrontatie aan, met zijn verleden én met zijn toekomst?

review

Vorig jaar las ik voor het eerst een boek van Adam Silvera. Namelijk Op het einde gaan ze allebei dood Vanaf de eerste bladzijde had het verhaal mij in zijn greep en ik ben zeer benieuwd of dat nu weer het geval is.

Vroeger is alles wat ik van je heb

Het verhaal wordt in de ik vorm door de New Yorkse Griffin vertelt. Het word afgewisseld met hoofdstukken Vroeger (Met verschillende data) en Vandaag. Wat zeer verhelderend werkt.

De ex van Griffin, Theo, is overleden en nu zit hij midden in een diep rouwproces. Ondanks het feit dat de relatie al een tijdje verbroken was en Theo ver weg in Californië met zijn nieuwe partner Jackson woonde, bleef Griffin van hem houden en hopen dat ze weer bij elkaar zouden komen. Op de begrafenis ontmoet Griffin Jackson. Beiden komen erachter dat hun gezamenlijke verdriet bindt en ze beginnen meer tijd met elkaar door te brengen.

In een parallel universum leef je nog, Theo, maar ik woon in de echte wereld, waar jij morgen in een open kist ligt opgebaard. Ik weet dat je nog ergens bent en naar me luistert. Laat ik je dus vertellen dat ik behoorlijk pissig ben, want je had gezworen dat je nooit zou doodgaan, en kijk nou. Wat het nog erger maakt, is dat het niet de eerste belofte is die je hebt gebroken.

Ik heb gevlogen, hijg ik.
Mijn leven is veranderd. Mijn eerste vlucht is een feit, even onherroepelijk als toen ik mijn maagdelijkheid aan jou verloor, even onherroepelijk als sommige dingen die ik liever ongedaan zou maken. Opeens loopt mijn hoofd over van mogelijkheden. Als ik hierheen kan vliegen voor jou, wat kan ik dan allemaal voor mezelf?

Conclusie

Adam Silvera is representatief voor diversiteit in zijn boeken. Griffin is een allesbehalve standaard hoofdpersoon (als die al bestaat) Hij heeft een dwangstoornis en valt op jongens.
Met Vroeger is alles wat ik van je heb heeft hij het weer geflikt. De tissues waren weer hard nodig! De plottwist aan het eind zag ik niet aankomen, en ja het boek heeft me op een positieve manier verrast.

Favoriete Quote

Puzzels zijn net als het leven, omdat je er een puinhoop van kunt maken en later gewoon opnieuw kunt beginnen, en de volgende keer pak je het waarschijnlijk slimmer aan.

Tags: ,

Divider

De laatste slag door Melinda Salisbury | Een Boek Review

Gepost op 10 mei 2019 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De laatste slag door Melinda Salisbury | Een Boek ReviewDe laatste slag by Melinda Salisbury
Also by this author: De Vergiftigde Gave, De Slapende Prins
Series: The Sin Eater’s Daughter #3
Published by Clavis on October 2018
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 431
Format: Hardcover
ISBN: 9789044830224
Koop op Bol.com
Goodreads

Het laatste deel in de historische fantasytrilogie. Laat je betoveren, met deze must read voor young adults.
Het is tijd voor de laatste strijd. De Slapende Prins vergroot zijn greep op Lormere en Regellan. Het haveloze groepje rebellen dat probeert hem te verslaan, wordt alsmaar wanhopiger. Twylla en Errin zijn ondertussen van elkaar gescheiden, maar weten allebei dat hun tijd begint te dringen. De spanning groeit, en Aurek zal alles op alles zetten om zijn positie op de troon te handhaven. Kunnen de twee meisjes elkaar vinden om de toekomst van het koninkrijk te redden?

review

Na De Vergiftigde Gave (The Sin Eater’s Daughter #1) en De Slapende Prins (The Sin Eater’s Daughter #2) is het eindelijk tijd voor het laatste deel in deze trilogie.
Tip: lees deze boeken niet los van elkaar.

De laatste slag

Het tweede deel: De Slapende Prins eindigde met een big bang! Oftewel met een gruwelijke cliffhanger waardoor je onmiddellijk verder wil lezen.
Nieuw in dit deel is dat het perspectief telkens wisselt van Twylla naar Errin en vice versa. Leuk, zeker nadat het eerste deel over Twylla vertelde en het tweede deel over Errin.
Zowel Twylla als Errin zitten in de problemen en eigenlijk ziet het er niet zo goed voor ze uit.

Twylla:
Dus we moeten eens praten, vervolgt Zuster Hoop. Ik moet weten wat je bedoelingen zijn. Ben je van plan weer te vluchten? Of ga je je plicht doen?
Mijn plicht. Al mijn leven lang ga ik gebukt onder allerlei verwachtingen: vroeger bij mijn moeder in de hut, in de kamer van Rulf, toen ik moest zingen voor koning Terryn. In het knekelhuis, waar ik voelde dat de draden van mijn leven met elkaar verweven waren als in de wandkleden die ik borduurde in een toren in Lormere. Zondeneter. Incarnatie van Daunen. Gifmoordenaar. Dat ben ik allemaal ooit geweest, meer zal ik nooit worden.
Ik zal hem tegenhouden, als dat is wat u bedoelt, zeg ik uiteindelijk, terwijl ik haar recht aankijk.

Errin:
Toen we de Grote Zaal ingingen en langs de lichamen van een van de Zusters en van de Zondeneter liepen, had ik het uitgeschreeuwd, en de Slapende Prins had gegrijnsd en een arm om me heen geslagen alsof we vrienden waren. Zijn triomf was voelbaar

Conclusie

Ik heb ontzettend naar dit boek uitgekeken en Melinda Salisbury heeft mij opnieuw blij verrast!
De groei die Twylla als personage doormaakt is enorm. Was ze aan het begin, in deel een, een onzeker dertienjarig meisje in dit laatste deel staat ze haar mannetje.

Quote uit mijn recensie van De vergiftigde gave:
Hoewel ik mij in het begin aan Twylla ergerde, ik vond dat ze klakkeloos deed wat de koningin wilde en alles maar gelaten over zich heen liet komen, werd dit gaandeweg minder. Zeker omdat ik mij besefte hoe jong ze was, en gezien haar ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt in het boek

Nu heb ik gezien dat Melinda nog een boek in deze serie geschreven heeft: The Heart Collector, Laten we hopen dat Uitgeverij Clavis deze ook gaat vertalen en uitgeven?

The Heart collector door Melinda Salisbury

Tags: ,

Divider

Wabi-Sabi door Francesc Miralles | Een Boek Review

Gepost op 6 mrt 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Wabi-Sabi door Francesc Miralles | Een Boek ReviewWabi-Sabi by Francesc Miralles
Published by Boekerij on 06-11-2018
Genres: Feelgood
Pages: 432
Format: Hardcover
ISBN: 9789022585092
Koop op Bol.com
Goodreads

Als Samuel, een introverte, ietwat eenzame literatuurdocent, op een dag zijn voordeur opent, glipt er een kat zijn huis in. Hoewel hij zich eigenlijk zo snel mogelijk van de indringer wil ontdoen, zet hij toch wat eten voor hem neer. En diep in zijn hart moet hij toegeven dat hij het gezelschap van het eigenwijze dier wel kan waarderen. De kat blijft.

Is deze alledaagse gebeurtenis zo onbeduidend als hij lijkt, of is het een teken dat het voor Samuel tijd is om zijn zelfverkozen isolement te doorbreken? Zijn simpele daad van zorg en aandacht voor de kat zet een reeks ontmoetingen in gang met mensen die altijd al in zijn buurt waren, maar aan wie hij geen aandacht schonk. Hij begint dingen op te merken die hem tot dan toe waren ontgaan. Aarzelend begeeft hij zich op een pad dat leidt naar nieuwe vriendschappen en liefde. Maar als alles perfect lijkt, ligt het verlies op de loer. Om dat te leren aanvaarden reist hij uiteindelijk naar Japan, op zoek naar de betekenis van het mysterieuze begrip wabi sabi.

review

Minstens één tot twee keer per jaar wil ik ‘out of the box’ lezen. Hiermee bedoel ik dat ik uit mijn comfortzone stap en een boek lees wat ik anders niet snel oppak. Zo kwam ik bij dit boek uit, tot mijn schande moet ik bekennen dat ik nog niet eerder wat van Frances Miralles gelezen heb.

Wabi-Sabi

Het verhaal wordt in de ik-persoon verteld door Samuel, een ietwat vereenzaamde literatuurdocent. Het start op oudejaarsavond, als hij zich realiseert dat het leven tussen zijn vingers door glipt.

Gezien de medische geschiedenis van de mannen in mijn familie lag mijn levensverwachting waarschijnlijk onder het gemiddelde, calculeerde ik: 60.000 uur op z’n best. Met mijn zevenendertig jaar was ik misschien al over de helft. De vraag is hoeveel uur ik had verspild.

Vervolgens staat er een kat voor zijn deur, welke Samuel binnenlaat en een schoteltje melk geeft. De kat blijft bij hem en hij besluit om hem Mishima te noemen. Alles wat hem hierna, vooral in positieve zin, overkomt dankt hij (vindt hij) aan een schoteltje melk en de kat.

Hij ontmoet nieuwe mensen, zoals Titus, een schrijver van zelfhulpboeken, en Valdemar, een excentrieke wetenschapper.
Wat op mij een diepe indruk heeft gemaakt is de raad die Titus aan Samuel gaf:

Het tegenovergestelde is het beste.
Als je boos op iemand bent, moet je die spreuk toepassen. Het betekent dat je het tegenovergestelde doet van wat je lichaam aangeeft. Geloof me, het doet wonderen.

Het boek is in twee delen geschreven namelijk Liefde in kleine letters en Wabi-Sabi. Persoonlijk sprak het eerste gedeelte mij het meeste aan.

Conclusie

Wat ben ik blij dat ik dit boek gelezen heb. Al was het alleen al voor de cover, en niet te vergeten dat mooie blauwe kapitaalbandje! Zo ontzettend gaaf. Als je vervolgens het boek openslaat zijn de eerste twee en de laatste twee pagina’s gevuld met kersenbloesemtakken. Maar hier doe ik het verhaal geen recht aan. Het heeft mij namelijk blij verrast, zeker wat het eerste gedeelte betreft. Het tweede gedeelte vond ik wat waziger. Maar ik heb met vreselijk veel plezier dit boek gelezen en er zelfs wat van opgestoken.

Favoriete Quote

Duizenden kaarsen kunnen met een enkele kaars ontstoken worden, en de levensduur van die kaars zal er niet korter om zijn. Geluk wordt nooit minder door het te delen.

Tags: ,

Divider

Slaves, Dante 2 door Miriam Borgermans | Een Boek Review

Gepost op 4 feb 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Slaves, Dante 2  door Miriam Borgermans | Een Boek ReviewSlaves, Dante 2 by Miriam Borgermans
Also by this author: Slaves, Raven 1 , Slaves, Dante 1 , Slaves, Raven 2
Series: Slaves #4
Published by Clavis on 30 november 2018
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 551
Format: Hardcover
ISBN: 9789044834314
Koop op Bol.com
Goodreads

Winter 2258
Nadat hij in een spelprogramma werd gefolterd, is de slaaf Dante als machteloze Pronker in handen van Cym gevallen. Cym wil hem door middel van gruwelijke methodes volledig breken. Van diep onder de grond vecht Dante zich een weg naar boven. Hij wil wraak. Maar dan ontdekt hij dat Raven nog leeft. Wat als wraak niet meer het belangrijkste is?

review

Na Raven 1, Dante 1 en Raven 2 is dit het vierde deel in de Slaves serie. Deze boeken kan je niet los van elkaar lezen.

Slaves, Dante 2

Had ik bij deel drie, Raven 2, wat moeite om in het verhaal te komen, wel nu niet. Totaal niet! Met het Proloog pakt Miriam Borgermans je beet en trekt je het verhaal in. Ze weet de spanning direct op te bouwen!

Na het gruwelijke proloog de volgende opmerking:

Ik heb hem.
Eindelijk.
Cym

Dante is na vreselijke martelingen als pronker in de handen van Cym gevallen en heeft het geestelijk niet breed. Om aan de werkrlijkheid te ontsnappen denkt hij aan iets goeds zoals vliegen of Raven!! Zo gaaf om meer over hun gezamenlijke verleden te lezen.

Ik was acht. Ik had net het vliegen ontdekt. Ik had nergens anders behoefte aan dan vliegen. Dicht tegen me aangedrukt vertelde ze, en terwijl ik luisterde naar het heldere, zachte gebabbel uit haar mondje, keek ik door mijn oogharen naar wat zij zag.
Ik zag het strand. De maan. gebroken schelpen.
Zij zag zachtheid, licht, verhalen.
Het komt terug.
Ik had haar ver weggeduwd.
Nu herinner ik me hoe de dingen hun glans behielden nadat zij ernaar had gekeken.

Onrust

Na de Black Box uitzending van de gruwelijke marteling van Dante is er onrust onder de slaven ontstaan.

De marteling van jou als spelletje heeft alle slaven iets te duidelijk gemaakt hoe machteloos ze zijn.

Ook bij Dante is het verzet volop aanwezig.

Vind je geluk in je lot. Aanvaard de aard der dingen.
Nooit, besluit ik

View Spoiler »

Conclusie

Ik heb genoten van het verhaal, wat een plotwendingen!!
Rest de vraag wanneer het verfilmd gaat worden.

Favoriete quote

Ik wil macht
Ik wil zoveel macht dat ik mezelf en anderen kan beschermen.
Ik wil zoveel machr dat niemand me nog kan vernederen.

Tags: ,

Divider