Format: Hardcover

Slaves, Dante 2 door Miriam Borgermans | Een Boek Review

Gepost op 4 feb 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Slaves, Dante 2  door Miriam Borgermans | Een Boek ReviewSlaves, Dante 2 by Miriam Borgermans
Also by this author: Slaves, Raven 1 , Slaves, Dante 1 , Slaves, Raven 2
Series: Slaves #4
Published by Clavis on 30 november 2018
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 551
Format: Hardcover
ISBN: 9789044834314
Koop op Bol.com
Goodreads

Winter 2258
Nadat hij in een spelprogramma werd gefolterd, is de slaaf Dante als machteloze Pronker in handen van Cym gevallen. Cym wil hem door middel van gruwelijke methodes volledig breken. Van diep onder de grond vecht Dante zich een weg naar boven. Hij wil wraak. Maar dan ontdekt hij dat Raven nog leeft. Wat als wraak niet meer het belangrijkste is?

review

Na Raven 1, Dante 1 en Raven 2 is dit het vierde deel in de Slaves serie. Deze boeken kan je niet los van elkaar lezen.

Slaves, Dante 2

Had ik bij deel drie, Raven 2, wat moeite om in het verhaal te komen, wel nu niet. Totaal niet! Met het Proloog pakt Miriam Borgermans je beet en trekt je het verhaal in. Ze weet de spanning direct op te bouwen!

Na het gruwelijke proloog de volgende opmerking:

Ik heb hem.
Eindelijk.
Cym

Dante is na vreselijke martelingen als pronker in de handen van Cym gevallen en heeft het geestelijk niet breed. Om aan de werkrlijkheid te ontsnappen denkt hij aan iets goeds zoals vliegen of Raven!! Zo gaaf om meer over hun gezamenlijke verleden te lezen.

Ik was acht. Ik had net het vliegen ontdekt. Ik had nergens anders behoefte aan dan vliegen. Dicht tegen me aangedrukt vertelde ze, en terwijl ik luisterde naar het heldere, zachte gebabbel uit haar mondje, keek ik door mijn oogharen naar wat zij zag.
Ik zag het strand. De maan. gebroken schelpen.
Zij zag zachtheid, licht, verhalen.
Het komt terug.
Ik had haar ver weggeduwd.
Nu herinner ik me hoe de dingen hun glans behielden nadat zij ernaar had gekeken.

Onrust

Na de Black Box uitzending van de gruwelijke marteling van Dante is er onrust onder de slaven ontstaan.

De marteling van jou als spelletje heeft alle slaven iets te duidelijk gemaakt hoe machteloos ze zijn.

Ook bij Dante is het verzet volop aanwezig.

Vind je geluk in je lot. Aanvaard de aard der dingen.
Nooit, besluit ik

View Spoiler »

Conclusie

Ik heb genoten van het verhaal, wat een plotwendingen!!
Rest de vraag wanneer het verfilmd gaat worden.

Favoriete quote

Ik wil macht
Ik wil zoveel macht dat ik mezelf en anderen kan beschermen.
Ik wil zoveel machr dat niemand me nog kan vernederen.

Tags: ,

Divider

Soldaat Marie door Katrien Van Hecke | Een Boek Review

Gepost op 14 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Soldaat Marie door Katrien Van Hecke | Een Boek ReviewSoldaat Marie by Katrien Van Hecke
Published by Clavis on October 2018
Genres: Fiction, Young Adult
Pages: 215
Format: Hardcover
ISBN: 9789044833911
Koop op Bol.com
Goodreads

Een confronterende en inspirerende historische roman, over obstakels overwinnen. Voor meisjes én jongens vanaf 14 jaar.

Marie Schellinck groeit op in armoede. Lezen of schrijven kan ze niet. Toch wil ze iets van haar leven maken. In de achttiende eeuw zijn er weinig mogelijkheden voor een vrouw, maar Marie vindt er iets op: ze vermomt zich als man en neemt dienst in het Franse revolutionaire leger. Het begin van een avontuur dat haar in Frankrijk, Italië en Polen brengt. En in de nabijheid van de grootste persoonlijkheid uit die tijd: Napoleon.

review

Soldaat Marie

Marie Schellinck leeft in een uitzichtloze situatie, ze werkt in een kroeg in Gent om geld te verdienen voor het schoolgeld van haar dochter. Ze is getrouwd met, zoals ze hem noemt, De Zaag, een klaploper.
(Volgens Marie zegt een naam veel over een persoon en moest hij dus wel een zagevent worden. Dit woord zei mij dus helemaal niets, nadat ik het opgezocht had kon ik er wel om grinniken: een zeurpiet)

Door Louis, een Franse soldaat, laat ze zich overhalen om met hun groepje mee te reizen om in dienst te treden van het Franse leger door zich voor te doen als een man.

Als je met ons meegaat, zul je meer verdienen dan hier. Je kunt geld nasturen, Je dochter zal naar de beste school kunnen gaan. Ze zal een beter leven hebben dan jij.
Wij strijden voor gelijkheid van iedereen, mannen en vrouwen. Het is ook jouw strijd. het is onze gezamenlijke strijd, Marie.

En zo gaat Marie het avontuur aan wat zestien jaar duurt. Waarin ze gewond raakt en aan meerdere veldslagen deelneemt en het zelfs tot sergeant schopt.

Conclusie

Het verhaal wist mij niet zo te raken, het leek mij een beetje afstandelijk verteld, alsof het om feiten ging. Ik miste een klik met Marie en ook een emotionele binding. Tot ik erachter kwam dat het een waar gebeurd verhaal is. (voor meer info lees hier) Ik heb het boek opnieuw opgepakt en ben het voor een tweede keer gaan lezen.

Tags: ,

Divider

Achtergelaten door Susanne Koster | Een Boek Review

Gepost op 30 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Achtergelaten door Susanne Koster | Een Boek ReviewAchtergelaten by Susanne Koster
Also by this author: Zwarte lieveling
Series: De Oneindigheidstrilogie #2
Published by Clavis on April 2018
Genres: Young Adult
Pages: 290
Format: Hardcover
ISBN: 9789044832013
Koop op Bol.com
Goodreads

Jonka wordt op aandringen van haar stiefvader in een tehuis geplaatst. Vanaf dan heeft ze maar één doel: niemand tot last zijn en niets vertellen over wat er thuis is gebeurd. Toch knaagt er iets: haar moeder heeft haar gewoon laten vertrekken ... Na veel omzwervingen maakt Jonka zich los van thuis en kiest ze haar eigen weg, ondanks de pijn en het gevoel in de steek te zijn gelaten.

De aangrijpende jeugdroman van Susanne Koster, opnieuw uitgegeven als tweede deel van de Oneindigheidstrilogie over mishandeling, hoop en oneindige liefde. Voor young adults.

review

Achtergelaten is het tweede deel van De Oneindigheidstrilogie, persoonlijk vind ik het raadzaam om ze niet los van elkaar te lezen.
Dit verhaal gaat over Jonka, een personage die in deel 1, Zwarte lieveling wel genoemd is en waar ik heel benieuwd naar ben.

Achtergelaten

Het verhaal begint meteen goed, maar niet heus. Jonka, bijna negen, wordt door Bak, haar stiefvader, uit huis geplaatst. Thuis werden Jonka en haar zus Saskia met regelmaat geestelijk en lichamelijk mishandeld door hem.

Ze wist alleen dat het ver weg was. En dat haar moeder het niet leuk vond. Dat kon ze heus wel zien. Ze was dan wel akkoord gegaan, maar misschien wilde haar moeder helemaal niet dat ze werd weggestuurd naar dit kindertehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen. Een kindertehuis waar ze met harde hand wat discipline zouden bijbrengen. En waar ze zou afvallen. Bak had er triomfantelijk bij gekeken toen hij het vertelde, en haar moeder had weer gehuild.

Ik merk bij mezelf een ongelooflijke afkeer en boosheid richting de stiefvader, maar het allerergste vind ik dat haar moeder haar laat barsten,. Natuurlijk heeft zij ook problemen, maar de allereerste taak van een moeder is om voor haar kinderen een veilige leefomgeving te creëren. Bij Jonka gaat het steeds meer knagen dat haar moeder haar gewoon heeft laten vertrekken.

Conclusie

Mooi vanaf de zijkant mee te maken hoe Jonka van een klein negenjarig angstig meisje veranderd in een stoere zelfstandige vrouw. Gaandeweg zie je het verzet in haar groeien. Ondanks de vele tegenslagen. Ik ga niet zeggen dat ik van het boek genoten heb, maar het raakte mij wel. Het tussen wal en schip vallen, de mishandeling constateren en er verder niets aan doen! Vreselijk. Het verhaal loopt als een trein. Een compliment voor Susanne Koster voor het overbrengen van de emoties.

Tags: ,

Divider

Truth or Dance door Chinouk Thijssen | Een Boek Review

Gepost op 26 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Truth or Dance door Chinouk Thijssen | Een Boek ReviewTruth or Dance by Chinouk Thijssen
Also by this author: Wonderland, Fataal spel
Series: Truth or Dance #1
Published by Clavis on September 21st 2018
Genres: Thriller
Pages: 285
Format: Hardcover
ISBN: 9789044834116
Koop op Bol.com
Goodreads

Hoe ver ga jij voor je danscarrière?

Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

Het eerste mysterieuze en zenuwslopende deel van ‘Truth or Dance’, een trilogie over de duistere kanten van de balletwereld. Voor young adults.

    review

    Bij het boek heeft Chinouk een Spotify Playlist geleverd. Deze kan je HIER downloaden. Aanrader om die te luisteren tijdens het lezen!

    Truth or Dance

    Hoofdpersoon is India, het boek wordt vanuit haar perspectief in de ik vorm geschreven. Samen met haar vriendinnen Lisa, Nicky en Zoë zit ze in het laatste jaar van het Ballet Academie in Den Haag. Ze vormen een hechte vriendengroep. Ongevraagd worden ze alle vier aan een groepschat toegevoegd: Truth or Dance, en daarmee kunnen ze kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling.

    Nu kun je van alles spuien, over het feit dat de vier dames zo dom zijn om in te gaan op het appje. Alles voor voor de hoofdrol! Tja dom? Egoïstisch? Misschien in onze leken-ogen. Om topsporter te zijn moet je egoïstisch zijn! Wel strekt het tot hun eer dat ze meer en meer gaan twijfelen aan het feit of het allemaal de moeite waard is.

    Ik zucht. Een hoofdrol of een schoon geweten?
    Wanneer ik zenuwachtig begin te worden van de afwachtende blikken van mijn vriendinnen zeg ik: Oké, we houden onze mond.

    View Spoiler »

    Ook worden er een aantal maatschappelijke problemen in dit verhaal aangekaart. Dat je niet alles klakkeloos moet accepteren wat er op je telefoon verschijnt en vooral niet te vergeten: discriminatie.

    Conclusie

    Met Truth or Dance flikt Chinouk Thijssen het weer! In het eerste hoofdstuk trekt ze je het verhaal in en laat je niet meer los! Helaas speelt het proloog drie jaar later, en de rest van het verhaal drie jaar eerder Je blijft vol vragen achter. Bedankt hoor Chinouk.
    Daarnaast heb ik de plotwist niet aan zien komen, als ik soms al dacht dat ik wist hoe het in elkaar zat, wel even later bleek dat dus niet zo te zijn!
    View Spoiler »
    Als je het boek weglegt blijf je achter met veel onbeantwoorde vragen achter en wil je meteen door naar Truth or Dance deel 2 welke (pas) in juni verschijnt.

Tags: ,

Divider