Format: Paperback

Verdoemd door Mariska Overman | Een Boek Review

Gepost op 15 feb 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Verdoemd door Mariska Overman | Een Boek ReviewVerdoemd Series: Isabel Dieudonné #3
Published by De Crime Compagnie on January 10th 2019
Genres: Thriller
Pages: 380
Format: Paperback
ISBN: 9789461093387
Koop op Bol.com
Goodreads

Drie jonge mensen.
Drie zelfdodingen.
Klopt dat wel? Of is er meer aan de hand?

Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur ontrafelt beetje bij beetje een duistere waarheid. Ze bijt zich vast in de zaak maar verliest daarbij zichzelf uit het oog.

review

Na Hoofdzaak en Voltooid is dit alweer het derde boek in de serie over Isabel Dieudonné.
Je zou de boeken los van elkaar kunnen lezen, toch is alles duidelijker, personages en gebeurtenissen, als je dat niet doet.

Verdoemd

Het boek start met een proloog, waarin de vorige twee delen in het kort samengevat worden. In mijn geval was dat niet nodig was want ik wist het allemaal nog. Meteen zat ik in het verhaal en werd bij wijze van spreken het boek doorgesleurd!

Vervolgens wordt er vertelt vanuit Toen(2015) en Nu(2016).
Verdoemd wordt net zoals de eerder twee delen vanuit verschillende perspectieven verteld.

Toen

In Toen worden Daan, Sara en Jelte (de drie slachtoffers) beschreven, waarbij je ze goed leert kennen en je ze in je hart sluit. Alle drie zijn ze beschadigd.Ze raken door een toevallige ontmoeting bevriend.

Ze hadden elkaar gevonden op een plek waar mensen elkaar vooral kwijtraakten: de coffeeshop.

Nu

Dit wordt vertelt vanuit het perspectief van Isabel. Ik vind het zo leuk dat (oude) bekenden: David, Aisha, Harry,Peter,Sven en Damon ook weer ten tonele verschijnen.
Samen met Damon gaat Isabel drie zelfdodingen onderzoeken.

Allejezus. Isabel wreef met haar handen over haar gezicht. Drie jonge mensen, drie keer dezelfde keuze. Exáct dezelde keuze. Ze keek Damon aan. Dit is toch raar, toch?

Conclusie

Ik denk dat iedereen, wel eens met zelfmoord te maken heeft gehad. Wat mij vreselijk getroffen heeft is dat hier in Nederlandf blijkbaar standaard geen onderzoek naar gedaan wordt.

Ik heb het boek zo goed als in één dag uitgelezen. De korte hoofdstukken, afwisselend van toen en nu dwingen je als het ware hiertoe.
Het is een geweldig (verdoemd) goed boek! Ik wacht op deel vier!

Tags: ,

Divider

Onder de sterren van Montpellier door Marina Folkers | Een Boek Review

Gepost op 23 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Onder de sterren van Montpellier door Marina Folkers | Een Boek ReviewOnder de sterren van Montpellier by Marina Folkers
Also by this author: Zoektocht terug
Published by Zomer&Keuning on December 6th 2018
Genres: Feelgood, Romance
Pages: 256
Format: Paperback
ISBN: 9789401913638
Koop op Bol.com
Goodreads

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?

Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is?

'Onder de sterren van Montpellier' van Marina Folkers is een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem.

review

Onder de sterren van Montpellier

Het proloog van dit boek trekt meteen je aandacht, en eigenlijk is dat zo gebleven.
Hoofpersonen zijn Cleo en Luc, en niet te vergeten de oma van Cleo.

Cleo

Cleo is ontzettend ongelukkig in Londen, waar ze met buikpijn naar haar werk gaat.

Een vrouw die ze dacht te hebben achtergelaten toen ze haar vorige baan achterliet, maar die nu opeens weer samen met haar moest werken en haar werkplek verziekte. De plek waar ze nu al een tijdje werkte en waar niemand haar had gekend, waar niemand wist waar ze vandaan kwam, waar niemand wist van haar vader en waar niemand wist van … hem.
Ze zou zo graag deze kans willen grijpen. Weg uit het regenachtige Londen, weg van de roddels, weg van de teleurstellingen, weg van de pijn en naar een plek waar niemand haar kende.

Oma

De oma van Cleo is een schatje, een wijze door het leven zeer ervaren vrouw, die Cleo met raad en daad bijstaat.

Ik vind het hier altijd zo fijn, Cleo gebaarde naar de ruimte om zich heen. En ik zal je echt heel erg missen.
Natuurlijk zal ik jou ook missen, maar ik wil graag een gelukkige Cleo zien. Zo’n verblijf in het buitenland, in je eentje zal je goeddoen. De smekende blik van haar oma brak beetje bij beetje haar verzet.

Luc

Luc worstelt met zichzelf en een hoop onzekerheden. Ondanks het feit dat hij op zichzelf wil zijn, helpt hij geregeld Cleo uit de brand. Daarnaast heeft hij een groot geheim.

Op dat moment klonk er een stem door de straat. Cleo keek om. Een man schreeuwde iets in hun richting en verdween toen in de menigte. Ze keek om. Er stond niemand achter hen. War had hij geroepen? Een woord of een naam?

Conclusie

Ben je op zoek naar een aantal zorgeloos leesuren, dan is Onder de sterren van Montpellier een must. Een prima verhaal om even tussendoor te lezen, zoals ik in de kerstvakantie heb gedaan. Doordat er zowel vanuit Cleo en Luc geschreven wordt, blijf je wat beide personages betreft goed op de hoogte. Vooral wat betreft hun onzekerheden.
Ik heb regelmatig zitten grinniken om de alle acties van Cleo, wat een heerlijke malle meid.
Een minpuntje heb ik kunnen ontdekken: pas op bladzijde 187 vind de eerste kus plaats 😉

Favoriete Quote

Iedereen heeft van die stemmen in zijn leven, die hun eigen stem overschreeuwen. Toch s het belangrijk om je eigen weg te zoeken en bij je eigen gevoel te blijven. Naar je eigen stem te luisteren. Dat is ook integriteit.

Tags: ,

Divider

Donker water door Robert Bryndza | Een Boek Review

Gepost op 16 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Donker water door Robert Bryndza | Een Boek ReviewDonker Water by Robert Bryndza
Also by this author: De stalker in de nacht
Series: Detective Erika Foster #3
Published by De Boekerij on October 2nd 2018
Genres: Thriller
Pages: 352
Format: Paperback
ISBN: 9789022585
Koop op Bol.com
Goodreads

Het lichaam onder water zinkt snel. Het zal vele jaren stil en ongestoord blijven liggen, maar op het land begint de nachtmerrie pas net.

Wanneer inspecteur Erika Foster een tip krijgt dat er bewijsmateriaal voor een grote narcoticazaak verstopt ligt in een ongebruikte groeve in een buitenwijk van Londen, gaat ze direct tot een zoekactie over. In de dikke modder worden inderdaad drugs gevonden, maar ook het skelet van een kind. De overblijfselen worden snel geïdentificeerd als de elfjarige Jessica Collins: het vermiste meisje dat zesentwintig jaar geleden overal in het nieuws was.

Om het verband tussen de nieuwe en de oude zaak te vinden, moet Erika dieper graven en meer zien te ontdekken over de uiteengevallen familie Collins en de oude inspecteur die destijds op deze zaak was gezet: een vrouw die nog altijd wordt geplaagd door het trauma van de onopgeloste moord. Al snel realiseert Erika zich dat iemand niet wil dat deze zaak ooit wordt opgelost, en dat die persoon er alles aan doet om te voorkomen dat Erika de waarheid achterhaalt. Is de dader dichter bij dan ze denkt?

review

Donker water is het derde boek in de serie over Erika Foster. Het meisje in het ijs en De stalker in de nacht. gingen dit boek voor. Je kan ze goed apart lezen, ik  heb ze in de verkeerde volgorde gelezen, en dat viel goed te doen.

Donker water

Aan het einde van De stalker in de nacht neemt Erika een onverwachte beslissing.
View Spoiler »
Sindsdien werkt ze niet meer op de afdeling Moordzaken in Londen maar op de afdeling als lid van het Projects Team in Bromley. Tijdens De zoektocht naar een koffer met tien kilo heroïne wordt er nog iets gevonden, namelijk een klein skelet. Vervolgens begint het bij Erika te kriebelen.

De vondst van de heroïne verschafte Erika geen triomfantelijk gevoel. Het enige waar ze aan kon denken was het kleine skelet. Tijdens haar loopbaan bij de politie had ze een flink aantal jaren op de afdeling Drugsbestrijding gezeten. De namen leken steeds te wisselen -Centraal Drug Unit, Drug and Organised Crime Prevention, het Projects Team – maar de strijd tegen drugs sleepte zich almaar voort en leek nooit beslist te kunnen worden. Zo gauw de ene drugsdealer werd opgepakt, stond de volgende klaar om zijn plaats in te nemen, iemand die nog slimmer en doortrapter te werk ging.
Moordenaars waren een heel ander verhaal; die kon je oppakken en achter slot en grendel zetten.

Je ziet Erika, ten opzichte van het vorige deel, groeien als mens. Ze lijkt wel veranderd. Wat niet wil zeggen dat ze zich aan alle bevelen houd. Zo krijgt ze na wat drammen alsnog voor elkaar om de leiding van het team over de heropening van vermissing/moordzaak van Jessica Collins te mogen voeren. Ze mag haar eigen team samenstellen en ja hoor (gelukkig maar) daar zijn Moss en Peterson weer.

Wel had ik redelijk snel een verdachte op het oog, te behulpzaam?
View Spoiler »
Desondanks zag ik het einde en de ontknoping totaal niet aankomen!

Conclusie

Het verhaal begint met een ijzersterk proloog, wat je direct het verhaal intrekt. De korte  hoofdstukken houden de spanning erin. En dan het einde … Nou dat kwam binnen!
Ik hou van de schrijfstijl van Robert Bryndza, en kijk vol verwachting uit naar Laatste adem, het vierde deel over Erika Foster, welke 7 mei 2019 uitkomt.
Een minpuntje: de cover, deze vind ik een beetje vreemd, het gevonden lichaam is namelijk van een kind en niet van een volwassen vrouw.

Favoriete Quote

Wanneer ik morgen weg moet gaan,
Een afscheid is het niet.
Mijn hart blijft bij je achter
Dus heb maar geen verdriet.
De liefde die ik voor jou voel
Zal met de sterren stralen.
De hemel zal je wonden helen
En steeds je koers bepalen.

Laatste adem door Robert Bryndza
Foto Credits gaan naar Lotte Zandvliet van https://www.lottelivre.com

Tags:

Divider

Tegenstroom door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 8 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Tegenstroom door Jackie van Laren | Een Boek ReviewTegenstroom by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Series: Eilandliefde, #4
Published by De Boekerij on August 6th 2018
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 320
Format: Paperback
Koop op Bol.com
Goodreads

Martin Freriks is zijn hele leven al verliefd op Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school. Ze is model geworden, loopt shows voor Victoria’s Secret en woont in New York. Hij liet haar ooit gaan voor Gwen – maar heeft haar nooit kunnen vergeten. Intussen staat zijn relatie met Gwen onder spanning. Hij gaat een weekendje naar het eiland, waar zijn zus Wende het nieuwe seizoen in wil luiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer zij voorstelt om Elodie voor het feest uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij.

Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Vincent is dolverliefd op Milena, maar dan staat ineens zijn oude vriendin Mandy voor zijn neus, die hem maar niet kan vergeten. Ze is diep gekwetst dat hij nu wél serieus is met een ander meisje. Voor Mandy lijkt Vincent de ware, maar soms komt liefde uit een onverwachte hoek…

review

Het vierde en laatste deel in de Eilandserie. Na Duingras, Stormwind en Springvloed maakt Tegenstroom de serie compleet. Deze boeken zijn goed los van elkaar te lezen. Al verhoogt het je leesplezier als je ze in volgorde leest omdat je dan de meeste personages kent.

Tegenstroom

Hoofdpersoon in dit verhaal is Martin Freriks, de broer van Wende het hoofdpersonage uit deel een. Zoals alle boeken van Jackie van Laren is dit een feelgood verhaal. Als je goed oplet zit er, zoals in elk boek van Jackie van Laren, een boodschap in! De boodschap is luid en duidelijk: kies voor jezelf en maak je eigen keuzes!

Martin worstelt met een knipperlicht relatie die eigenlijk niet deugt.

Ik hou van een relatie als een huis: je steekt er tijd in, je bouwt het op, en dan staat het er, stevig en betrouwbaar. Met Gwen had ik voor mijn gevoel de afgelopen jaren meer een relatie als een tent: je bouwt hem op, en vervolgens breek je hem weer af, en misschien zet je hem dan ergens anders weer op, of je neemt een andere tent. Nu zijn we vrij abrupt gepromoveerd naar een caravan, maar het is nog steeds geen huis.

Er zijn momenten dat ik hem wel een schop onder zijn sexy cadetten wil geven. Het hele gedoe met Gwen, zijn jeugdliefde Elodie en Mandy.
Kies!!

Conclusie

Eind goed al goed! De personages uit alle vier de boeken voelen als bekenden en dat geld ook voor Martin en Mandy. Eigenlijk is het een lief boek, met lieve hoofpersonages.

Tags: ,

Divider