Format: Paperback

Een onverwachte kerst door Natalie Cox | Een Boek Review

Gepost op 7 dec 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Een onverwachte kerst door Natalie Cox | Een Boek ReviewEen onverwachte kerst by Natalie Cox
on tober 9th 2018
Genres: Romance
Pages: 304
Format: Paperback
ISBN: 9789022585726
Koop op Bol.com
Goodreads

Charlies plannen voor een rustige plattelandskerst vallen in duigen als ze twee wel heel aantrekkelijke mannen ontmoet

Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.

Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

review

Een onverwachte kerst

Het verhaal wordt geschreven vanuit het perspectief van Charlie. Een heerlijke spontane eigenwijze vrouw die eerder doet dan denkt. Juist daardoor pakt het vaak verkeerd uit. Maar er ontstaan hierdoor wel hilarische momenten.
Nadat haar huis door een ontploffing tijdelijk onbewoonbaar is vertrekt ze naar haar nicht Jez die op het platteland in Devon woont en een hondenhotel runt.

Naast me snort het rad opgewekt door. Na een poosje laat ik me kermend op mijn rug rollen. Het is dus duidelijk een martelwerktuig. En ik ben duidelijk een idioot dat ik er vrijwillig in ben gekropen. Ik voel aan mijn oor, dat vreselijk schrijnt, en voel vocht op mijn vingers. oeps.
Dat ding is niet gebouwd voor tweevoeters hoor ik een man op best aanmatigende toon achter me zeggen.

Het is een heerlijk spontaan lopend verhaal van een gekke meid met zotte acties. Meerdere keren heb ik om hilarische situaties zitten lachen. Wat mij betreft heeft het boek zijn doel dan bereikt. Voeg daar de kerst aan toe en klaar is een heel leuk verhaal.

Conclusie

Nu het december is, is dit haast verplichte leesvoer. Een onverwachte kerst is een kant en klaar scenario voor een kerstfilm die we volgend jaar misschien wel op Netflix kunnen bekijken. Een absolute aanader! Genoten heb ik van het verhaal. Het heeft alles wat een feelgood roman moet hebben en meer.
Bekentenis: ik ben ik mijn bed uitgeglipt om het boek uit te lezen!
De spontane manier van schrijven van Nathalie Cox (pseudoniem van de Britse schrijfster Betsy Tobin) is een genot om te lezen.

Tags: ,

Divider

Baguette met jam voor twee door Wendy Brokers | Een Boek Review

Gepost op 14 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Baguette met jam voor twee door Wendy Brokers | Een Boek ReviewBaguette met jam voor twee Published by Boekerij on July 2018
Genres: Feelgood, Romance
Pages: 336
Format: Paperback
ISBN: 9789022584217
Koop op Bol.com
Goodreads

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

review

Blijkbaar is Baguette met jam voor twee, net zoals de Eiland serie van Jackie van Laren, als een dagelijks vervolgverhaal op Facebook begonnen . Dit trok de aandacht van uitgeverij Boekerij met als gevolg dit boek.
Leuk weetje: Nate, verschijnt kort in Stormwind, Eilandliefde #2 , net zoals Vin ( uit Stormwind) in dit boek genoemd wordt.

Vin had gelijk. Van alles wat die flierefluiter ooit tegen me heeft gezegd, waren de meest ware woorden me vorig jaar door de telefoon ter ore gekomen.
Ik ben per ongeluk monogaam geworden.

Baguette met jam voor twee

Hoofdpersoon zijn Lize en Nate. Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Lize de Ruiter. Zij vertrekt naar het zonnige zuiden en daar heeft ze meerdere gegronde redenen voor.

Na haar eerste boosheid over haar kleine onderkomen kroop er nu een toch een glimlach op haar gezicht.Het had iets popperigs, iets liefs en bovenal iets eigens. Het was petieterig klein, maar ze hoefde niet te delen. En misschien, heel misschien, zou het een plek zijn waar ze knopen kon doorhakken en tot rust en bezinning kon komen. Waar ze aan de slag kon met de dood van haar vader en de wonden likken die Tijn en Wouter hadden achtergelaten. En dan had ze het niet over de afzonderlijke wonden, maar ook de gezamenlijke krater. Als ze beide mannen de rest van haar leven niet meer hoefde te zien, was dat alleen maar welkom.

Nate Wolters is sportinstructeur op de camping waar Lize gaat werken. Hij is nogal gesloten en schijnt het nodige te verbergen. Ook Nate heeft zo zijn redenen om daar te werken. Beiden hebben een best aardig volle rugzak. De spanning tussen de twee spat regelmatig van het papier af.

Conclusie

Het eerste wat mij opviel aan dit boek is de vrolijke cover en niet te vergeten de mooi afgeronde hoekjes! Een pareltje! Net zoals dit verhaal een pareltje is. Het doet alles wat het moet doen. Het heeft mij een zalige dag bezorgd terwijl ik het zat te lezen. Met een lach en een traan. Want er zit beslist meer in het boek dan je zou verwachten. De humor spat regelmatig van de pagina’s af en ook was ik regelmatig ontroerd. Kortom: ik heb genoten.

Tags: ,

Divider

De stalker in de nacht door Robert Bryndza | Een Boek Review

Gepost op 12 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De stalker in de nacht door Robert Bryndza | Een Boek ReviewDe stalker in de nacht by Robert Bryndza
Series: Detective Erika Foster #2
Published by Boekerij on June 5th 2018
Genres: Thriller
Pages: 384
Format: Paperback
ISBN: 9789022583227
Koop op Bol.com
Goodreads

‘Het meisje in het ijs is een topthriller die je via onverwachte wendingen meevoert naar een verrassend einde.’ Margriet

Het zijn stuk voor stuk alleenstaande mannen. Allemaal met een teruggetrokken en een weinig opmerkelijk leven. Ze zijn ook allemaal dood.

Midden in een broeierig hete zomernacht wordt inspecteur Erika Foster opgeroepen. Een dokter is thuis in zijn bed gevonden, gestikt. Zijn polsen zijn vastgemaakt en zijn ogen puilen uit door de doorschijnende plastic zak die strak om zijn hoofd is gebonden. Een paar dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden, in exact dezelfde omstandigheden. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan hun moordenaar? Waarom is er zo weinig bekend over hun verleden? Als Erika en haar team de zaak onderzoeken, stuiten ze op een zeer berekenende dader, die zijn prooi al lang van tevoren stalkt en dan op het juiste moment toeslaat.

review

Dit boek is onderdeel van de Detective Froster serie. Het is goed los van deel een: Het meisje in het ijs te lezen.

 De stalker in de nacht

Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van inspecteur Erika Foster en de dader: De Schim. Vanaf het eerste hoofdstuk is de spanning voelbaar en wordt ook de eerste moord gepleegd. Vervolgens loopt het verhaal als een trein. Mede door de korte hoofdstukken is het zeer goed leesbaar en eer je het in de gaten hebt ben je al halverwege het boek.

Doordat er ook vanuit het perspectief van de dader geschreven wordt, krijg je al snel in de gaten wie dat is. Ondanks dat ik van plotjes verzinnen hou, en me graag door de auteur laat verassen, heeft dit mij niet gestoord. De grote hamvraag blijft namelijk: waarom?

Inspecteur Erika is een ambitieuze volhardende sterke vrouw die zich niet snel van een zaak laat halen. Ook niet door hogerhand en dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen. Ze heeft namelijk de neiging om gewoon door te gaan en ten koste van anderen. Ze wordt zelfs van de zaak gehaald. Toch gaat ze gewoon door.

Jij? Je bent van de zaak afgehaald. In mijn optiek is de enige reden daarvoor belangenverstrengeling: je privérelatie met de forensisch patholoog die nu verdachte is.
..
Mijnheer, het spijt me. Maar u moet me geloven: ik probeer altijd alleen maar zo goed mogelijk mijn werk te doen. Ik ben er nooit op uit om mensen voor het hoofd te stoten, maar …

Conclusie

Ik vind het een zeer spannend verhaal wat goed in elkaar zit. Ondanks het feit dat ik deel 1 (nog) niet gelezen heb ben ik om. Op naar het volgende deel.

Tags: ,

Divider

De Tattooverzamelaar door Alison Belsham | Een Boek Review

Gepost op 8 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De Tattooverzamelaar door  Alison Belsham | Een Boek ReviewDe Tattooverzamelaar by Alison Belsham
Published by The House of Books on September 13th 2018
Genres: Thriller
Pages: 336
Format: Paperback
ISBN: 9044353884
Koop op Bol.com
Goodreads

Wanneer Marni Mullins, een tatoeëerder uit Brighton, een gevild lichaam ontdekt, heeft de onlangs gepromoveerde inspecteur Francis Sullivan haar hulp nodig. Er loopt een seriemoordenaar rond die de tatoeages van de lichamen van zijn slachtoffers afsnijdt terwijl zij nog leven. Marni kent de tattoowereld als geen ander, maar heeft zo haar eigen redenen om de politie te wantrouwen. Ze achterhaalt de identiteit van het volgende slachtoffer, maar zal ze het aan Sullivan vertellen of gaat zij zelf achter de tattooverzamelaar aan?

review
De tattooverzamelaar

Door de korte hoofdstukken lees je ongemerkt heel makkelijk door. Eer je het in de gaten hebt ben je al halverwege het boek. Doordat er telkens van perspectief geswitcht wordt, wil je blijven doorlezen, voornamelijk omdat je nieuwsgierig ben naar het vervolg en meer en meer wilt weten.
Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Marni Mullins, Francis Sullivan, Rory Mackay en dader. Vanaf de eerste pagina wordt je letterlijk het verhaal ingezogen, en wat mij betreft is dat tot het einde zo gebleven.

Eén, twee, die tattoo neem ik mee
drie, vier gevild als een dier
Vijf, zes, mijn lievelingsmes
zeven, acht, denk niet dat ik wacht

Wat een start van het verhaal!!

Doordat er telkens vanuit een ander hoofdpersoon geschreven wordt, leer je de personages steeds beter kennen.

Marni

Marni is vrouw met een ongelooflijk grote rugzak. Zij is een tatoeëerder en vindt tijdens haar pauze het *eerste* lijk. Zij zit niet zo te popelen om met de politie in contact te komen.

Marni had al haar moed bijeengeraapt om het telefoontje te plegen. De wetenschap dat ze een agent aan de lijn had, had haar bijna net zo van haar stuk gebracht als het vinden van het lijk. Alles wat met politie te maken had, maakte haar nog altijd van streek, voerde haar terug naar een tijd die ze liever wilde vergeten. Ze had gezworen dat ze nooit van haar leven meer met de politie in aanraking zou komen.

Francis

Francis is gepromoveerd tot inspecteur. Hij is de jongste inspecteur van het politiekorps. Door zijn vroege promotie ligt er een gigantische druk op zijn schouders om zijn *eerste* zaak op te lossen.

Luister, jongen, ik wilde je ten overstaan van je team niet voor schut zetten, maar je moet beter je best doen. Ik heb je voorgedragen voor promotie omdat ik dacht dat je deze functie aankon. Het was een enorm risico.

Rory

Brigadier Rory, hij voelt zich miskent en heeft last van een minderwaardigheidsgevoel.

De intellectuelen probeerden indruk op elkaar te maken. Blijkbaar een spelletje van ze om te kijken wie het slimst was. Maar daarmee loste je geen zaak op en als Sullivan dacht dat hij zich erdoor liet imponeren, dan had hij het goed mis.

De dader

Het gedeelte over de dader wordt zo vertelt dat het lijkt alsof je erbij aanwezig bent, alsof je een toeschouwer bent.

Zijn halsslagader klopt nog, maar zo zwak dat ik ervan uitga dat de man me geen last meer zal bezorgen. De klus moet worden geklaard nu zijn lichaam nog warm is. Als het lijk koud wordt, verstijft de huid en wordt het vlees stug.
..
Hij is niet de eerste. En hij zal niet de laatste zijn.

Conclusie

Een verhaal wat zich in een sneltreinvaart afspeelt. Leuk om vanaf de zijkant de (veranderende) verstandhouding tussen Francis en Rory en Francis en Marni mee te maken. Daarnaast was ik totaal verrast door de plottwist! Deze heb ik absoluut niet aan zien komen. Het mag duidelijk zijn dat ik genoten heb van dit verhaal. Helemaal top. Als je vervolgens er achter komt dat dit het debuut van de auteur is, nou dat belooft wat!

Tags: ,

Divider