Format: Paperback

Momentum door Shelena Shorts | Een Boek Review

Gepost op 6 jun 2019 door Linda in blogtour, boeken, Reviews / 1 Comment

Published by Dutch Venture Publishing Genres: Fantasy, Young Adult
Format: Paperback

review

Momentum

Het verhaal wordt in de ik-vorm door de hoofdpersoon, Sophie vertelt. Zij is net achttien jaar geworden en is nogal op zichzelf, dit wordt mede veroorzaakt door het feit dat zij en haar moeder inmiddels voor de tigste keer verhuisd zijn.

Want als het op school aankwam, hoefde ik eigenlijk nergens naartoe. Ik rolde letterlijk mijn bed uit, startte mijn laptop, poetste mijn tanden en logde in om mijn lessen te volgen. Nooit meer bad hair days – tenminste, geen die iemand kon zien – en geen bed vol stapels afgekeurde outfits. Het was lekker simpel.

Persoonlijk vond ik Sophie niet meteen sympathiek, ze kwam bij mij nogal egoistisch over.

‘Sophie, ik heb iemand ontmoet,’ zei ze schoorvoetend. Een man. Hij is heel erg aardig, verduidelijkte ze.
Dit was nog erger. Het was een gesprek over mannen.
Ik bleef naar mijn bakje staren en kauwen zodat ik haar niet in de ogen hoefde te kijken.

Oh nee. Ik deed mijn best om niet met mijn ogen te rollen. Het was allemaal te veel. Ik had mijn eigen problemen om uit te vogelen. Ik had geen zin om de moederrol op me te nemen.
De gedachte dat ze iemand ontmoet had vond ik dus helemaal niet erg. Maar dat betekende niet dat ik “ontmoet-de-dochter” hoefde te spelen. Nee, ik was blij dat ze het hier momenteel bij liet.

Het duurt even eer het verhaal op gang komt en mijn volledige interesse gewekt was. Dit was uiteindelijk aan het einde, het verhaal gaat uit met een bang!! Tja daar zit je dan, je wilt verder lezen en nu moet er gewacht worden op het volgende deel. Volgens mij heb je dan als auteur je doel bereikt.

Conclusie

Tijdens het lezen van het verhaal begon het bij mij te kriebelen, waar doet dit mij aan denken? Ineens wist ik het: Fallen van Lauren Kate! Ik hou wel van dit genre. Ondanks het feit dat ik pas laat in het verhaal zat doet het mij, zoals ik al eerder vertelde, smaken naar meer. Vooral het einde belooft wat voor het volgende deel in de serie. Ik ben benieuwd.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rond het verschijnen van dit boek. Het is vanaf 17 juni 2019 in de (online) boekenhandel verkrijgbaar.
De andere verslagen kan je hier vinden.

Tags: ,

Divider

Ik wist het al door Kristin Harmel | Een Boek Review

Gepost op 7 mei 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Ik wist het al by Kristin Harmel
Also by this author: Als we elkaar terugzien, Jij kan me helpen
Published by Boekerij on May 2th 2019
Genres: Chicklit, Fiction
Pages: 400
Format: Paperback
ISBN: 9789022579299
Koop op Bol.com
Goodreads

Nadat haar man Patrick tien jaar geleden omkwam bij een verkeersongeluk, was Kate zo diep in de rouw dat ze niet dacht ooit nog een nieuwe liefde te zullen vinden. Toch bleek de tijd inderdaad haar wonden te helen, en nu heeft ze het aanzoek van haar nieuwe vriend Dan geaccepteerd. Met een bruiloft in het vooruitzicht zou ze dus blij en vol verwachting moeten zijn. Waarom is ze dat dan niet echt?
Als ze steeds vaker droomt over Patrick – dromen waarin hij nog leeft en ze samen een dochter hebben – brengt de haast beangstigende echtheid van die dromen haar aan het twijfelen of ze wel op de goede weg is. Ze besluit dat ze eens iets heel nieuws moet proberen en geeft zich op voor een cursus gebarentaal. Het inspirerende contact met de dove kinderen, en hun enthousiaste begeleider Andrew, is een eyeopener: ze ervaart een veel grotere voldoening en verbinding dan ooit tevoren. Maar vindt ze ook de moed om haar leven drastisch om te gooien?
De pers over Ik wist het al

‘Een warme, meeslepende roman.’ Kirkus Reviews
‘Harmels boeiende roman is een Ghost-achtig liefdesverhaal dat je steeds weer op het verkeerde been zet.’ People Magazine
‘Een aangrijpend verhaal over hoe je ondanks schuldgevoel en rouw opnieuw geluk kunt vinden.’ Booklist

review

Ik wist het al

Het verhaal is in de ik-vorm geschreven en wordt door de hoofdpersoon, Kate, verteld. Inmiddels is het twaalf jaar geleden dat haar man Patrick is overleden. Kate vindt dat ze blij moet zijn met het huwelijksaanzoek van Dan en dat ze verder moet met haar leven.
Ik heb geleerd: bij twijfel niet doen en vanaf het begin heb ik dat Kate willen toeschreeuwen.

Onze vrienden applaudisseren en het voelt alsof de tijd stilstaat terwijl ik naar de perfecte solitaire diamant van Tiffany kijk. Een fractie van een seconde is de enige gedachte die door me heen gaat dat deze verschilt – te zeer verschilt – van de verlovingsring waarmee Patrick een aanzoek deed. Dan voel ik me ontzettend schuldig. Ik zou nu helemaal niet aan Patrick moeten denken. Wat is er met me aan de hand? Ik zou moeten bedenken of ik ja tegen Dan kan zeggen zonder dat ik hem het nieuws van de dokter heb verteld. Maar ja, ik kan geen nee zeggen met al die mensen erbij.

Kate heeft een hechte band met Joan, de moeder van Patrick.

Pats moeder lijkt me aardig, mompelt hij terwijl onze vrienden er ook bijkomen en in paartjes op de muziek wiegen.
Patrick, verbeter ik hem. Dan heeft de irritante gewoonte mijn man bij een bijnaam te noemen die hij nooit heeft gehad. En ja, ze is geweldig. Ik heb mazzel dat ze in mijn leven is.
Zeker, zegt hij. Hij zwijgt en voegt eraan toe: je bent dus van plan contact met haar te blijven houden?

Conclusie

De manier hoe Kate, met vallen en opstaan, uiteindelijk de regie over haar leven zelf weer in handen neemt vind ik bewonderenswaardig en zeer herkenbaar. De strijd die ze met zichzelf voert en de beslissingen die ze uiteindelijk neem zijn niet gemakkelijk. Het lijkt uiteindelijk een voorspelbaar verhaal te worden. Maar door de onverwachte plot weet Kristin Harmel mij blij te verrassen.

Favoriete quote

Ik wist al voordat ik jou ontmoette dat het voorbestemd was dat ik de jouwe zou worden.

Tags: ,

Divider

Jij Ik Alles door Catherine Isaac | Een Boek Review

Gepost op 1 mei 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Jij Ik Alles door Catherine Isaac | Een Boek ReviewJij Ik Alles by Catherine Isaac
Published by De Boekerij on February 12th 2019
Genres: Chicklit, Romance
Pages: 346
Format: Paperback
ISBN: 9789022585825
Koop op Bol.com
Goodreads

Een setting om heerlijk bij weg te dromen: een kasteel op het Franse platteland

Jessica is helemaal klaar met Adam. Zijn constante leugens, overspel en gebrek aan interesse voor hun pasgeboren zoon lopen de spuigaten uit. Als ze hem de deur wijst, vertrekt hij naar Frankrijk en laat niets meer van zich horen. Opgeruimd staat netjes.

Tien jaar later is baby William uitgegroeid tot een lieve, slimme jongen die steeds meer vragen stelt over zijn vader. Adam woont nog altijd in Frankrijk en runt daar een hotel in een prachtig kasteel. Jessica zet haar trots opzij en boekt een kamer voor de zomervakantie. Daar, midden in de zonovergoten Dordogne, heeft ze maar één missie: ervoor zorgen dat flierefluiter Adam eindelijk zijn hart verliest aan hun zoon en hem nooit meer in de steek laat. Want Jess draagt een geheim met zich mee dat Williams leven voorgoed zal veranderen…

De pers over Jij Ik Alles

‘Jij Ik Alles is een hartverscheurend verhaal over hoe ver we willen gaan voor de mensen van wie we houden.’ Cosmopolitan

‘Wat een heerlijk boek. Een gevoelig onderwerp, prachtig beschreven. Ik vond het geweldig.’ Jill Mansell, auteur van o.a. Ik zie je op het strand

‘Dit boek breekt absoluut je hart, maar het is zoveel meer dan alleen een tearjerker. De thema’s rouw, ouderschap en bovenal liefde in al haar vormen, maken van dit boek een van de grootste hits van deze zomer.’ The Sun

review

Jij Ik Alles

Het boek is in de ik vorm geschreven, en wordt door Jessica verteld. Mede daardoor en door de regelmatige flashbacks van Jessica begrijp je het hele verhaal beter.
De eerste zin van het proloog greep me bij mijn strot en liet mij niet meer los!

Soms grijpt het leven het mooiste en het rottigste wat het te bieden heeft en smijt dat op een en dezelfde dag voor je voeten.

Als William, het zoontje van Jessica, tien jaar is besluit zij om de zomervakantie bij haar ex Adam, de vader van William, door te brengen. Zodat die twee elkaar goed leren kennen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Mede omdat Jessica zich als een moederkloek opstelt:

Je bent toch niet vergeten dat William vroeger astma had he? zeg ik tegen Adam.
Hij redt het wel, antwoord hij afwijzend.
Ik frons. Hoe wéét je dat?
Hij wenkt William. Wanneer heeft hij voor het laatst een inhalator gebruikt? Toen droeg hij nog luiers toch?

Naast het verhaal rondom Adam en Jessica is het ook genieten van Becky en haar gezin en niet te vergeten de vrijgezelle Natasha, beide vriendinnen van Jessica

Conclusie

Dit keer geen luchtig ze leven lang en gelukkig verhaal, maar een prachtig verhaal,met romance én met een aantal beladen onderwerpen. Jij Ik Alles heeft mij tot tranen toe geroerd. Jawel hoor: de tissues op tafel! Daarnaast is er gelukkig ook ruimte voor humor en plezier. Zoals ik al zei: Catherine Isaac weet het verhaal luchtig te houden, ondanks een aantal heftige onderwerpen, ik heb zelfs regelmatig zitten grinniken.

Tags: ,

Divider

Koninkrijk van As door Sarah J Maas | Een Boek Review

Gepost op 30 apr 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

by Sarah J. Maas
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur
Published by Boekerij Genres: Fantasy, Romance, Young Adult
Format: Paperback

review

Eindelijk! Eindelijk het zevende en laatste deel! Koninkrijk van As.
Deel 5,  Rijk van Stormen, eindigt met een giga cliffhanger. Deel zes, Toren van de Dageraad ging niet over Aelin, ondanks het einde van deel 5.
En dan nu …. eindelijk ……het laatste en zevende deel:

Koninkrijk van As

Wat een boek! Van lachen naar huilen, van niet verder willen lezen omdat je bang bent dat het niet goed gaat eindigen, naar niet verder willen lezen omdat het bijna afgelopen is. Serieus: tissues op tafel!

Enige leesimpressies

Fire Breathing Bitch Queen, Holy shit, Holy shit!!!!!! Plottwist Plottwist, Yayyyyyyy, Néééééééééé. Whyyyyyy, OMG Sarah J Maas I hate you, I love you Sarah J Maas. This is the end! I need more, Another plottwist! Bookhangover, Worst Bookhangover Ever!

Gaaf vind ik de verwijzing naar Feyre en Rhysand uit A Court of Thorns and Roses

View Spoiler »
Conclusie

Wat een boek! Wat een serie! En wat een volwaardig einde! Oef.
Ook in dit boek toont Sara J Maas wat een perfecte schrijfster ze is. Alles komt samen en alles komt op zijn pootjes terecht.
Ik ben totaal omvergeblazen. Het boek heeft aan al mijn verwachtingen en meer voldaan.

The top 10 moments from the Throne of Glass series

We are gearing up for the AU/NZ #KingdomofAshTour and wanted to reminisce about some of the best moments from the Throne of Glass series – we love this video of the top 10 moments from the series, as chosen by you! 😍

Geplaatst door The World of Sarah J. Maas op Woensdag 3 april 2019

Tags: ,

Divider