Format: Paperback

De kleuren van magie door V.E. Schwab | Een Boek Review

Gepost op 17 apr 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De kleuren van magie door V.E. Schwab | Een Boek ReviewDe kleuren van magie by V.E. Schwab
Series: Shades of Magic #1
Published by Boekerij on January 8th 2019
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 416
Format: Paperback
ISBN: 9789022584934
Koop op Bol.com
Goodreads

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

review

De kleuren van magie

In dit boek is er sprake van twee hoofdrolspelers: de magiër Kell en de vrouwelijke dief Delilah Bard. Het verhaal wordt om en om vanuit hun perspectief verteld.

Kelll

Wanneer het boek begint met Kell en zijn magische jas, ben ik om. Totaal! Hoezo een jas die je binnenstebuiten keert en die dan een andere buitenkant heeft? Magie dus. Mijn aandacht is getrokken. Helemaal nadat ik erachter gekomen ben dat Kell een bloedmagiër is.

Het eerste wat hij deed als hij van het ene Londen overstapte naar het andere was zijn jas uitdoen en die één of twee (of zelfs drie) keer binnenstebuiten keren, tot hij een buitenkant vond die hij nodig had. Ze waren niet allemaal even modieus, maar ze hadden elk hun eigen functie. Sommigen gingen op in de massa, andere vielen juist op en er was er een bij die helemaal nergens goed voor was, maar waaraan Kell toch erg was gehecht.

Vervolgens het gegeven dat er vier versies van Londen bestaan,
Zwart voor de verloren stad
Grijs voor de stad zonder magie
Rood voor het gezonde koninkrijk
Wit voor de wegkwijnende wereld,
Versies waar maar heel weinig mensen tussen kunnen reizen, de Antari (bloedmagiërs zoals Kell), kunnen dat.
Het wordt zo soepel beschreven, dat het mij totaal niet verbaast en eigenlijk heel natuurlijk overkomt. Het zou toch kunnen..

Lila Bard

Lila is een negentien jarige zakkenroller, die, zoals zijzelf vind, geboren is om piraat te worden. Een stoere onafhankelijke meid die weigert te afhankelijk te zijn van mannen.En die ervan droomt om piraat te worden.

Het was lang geleden dat iemand haar mooi had genoemd. Niet dat Lila zo graag mooi wilde zijn. Aan mooi had ze niets. En de hemel wist dat ze geen sprankje afgunst voelde voor al die dames met hun strakke korsetten en wijde rokken, hun hoge giechellachjes en de belachelijke manier waarop ze die inzetten. Hoe ze telkens bijna flauwvielen en op mannen steunden, hoe ze zwakheid voorwendden om hun kracht te voelen. Waarom iemand ooit zwakheid zou veinzen ging haar pet te boven.

Conclusie

Wat een waanzinnig goed boek! Het zit vol met onverwachte magische wendingen. Beide hoofdpersonen zijn niet onfeilbaar,maar wel op hun eigen manier ontzettend stoer.
Nu met smart wachten op deel twee: De kleuren van de schaduw, welke in juli uitkomt!
Ik hoop, nee, verwacht dat we onder andere meer over Kell’s verleden te weten komen.

View Spoiler »
De kleuren van de schaduw door V.E Schwab
Komt juli 2019 uit!

Tags: ,

Divider

De meisjesmagneet door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 8 apr 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De meisjesmagneet door Jackie van Laren | Een Boek ReviewDe meisjesmagneet by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Published by De Boekerij on January 15th 2019
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 304
Format: Paperback
ISBN: 9789022585658
Goodreads

Reinout Hollebeecq is een keurige, wat onzekere jongen uit Baarn die in Amsterdam Nederlands gaat studeren. Hij droomt van de liefde, maar gelooft eigenlijk niet dat een jongen als hij ooit serieus genomen kan worden door een meisje. Muziek is zijn enige ontsnappingsmogelijkheid: hij kan prachtig pianospelen en zingen, maar alleen klassiek.

Hij komt in Amsterdam boven een meisje van zijn eigen leeftijd te wonen. Ze is bassist in een metalband, heeft een knipperlichtrelatie met de ruige zanger van de band, en leeft een beetje op de rand. Het verschil met zijn eigen achtergrond had niet groter kunnen zijn. Maar als de zanger ziek wordt en het meisje Reinout vraagt om in te vallen in de band, gaat er een wereld voor hem open. Een wereld waarin hij zichzelf opnieuw kan uitvinden. Waarin hij zijn onzekerheid, zijn verlegenheid en zijn maagdelijkheid verliest en tot zijn eigen verrassing een meisjesmagneet wordt. Diep in zijn hart doet hij het allemaal voor zijn buurmeisje. Maar die is zo beschadigd dat er meer nodig is dan een coole uitstraling om haar voor zich te winnen.

review

De meisjesmagneet

Hoofdpersoon is Reinhout Hollebeecq. Een onzekere, door angsten geplaagde, stotterende student met zijn haar in een VVD-scheiding. Persoonlijk vind ik het verfrissend: een man als hoofdpersoon.

Een beetje? Ha hij vond het doodeng.
Niet dat hij van plan was aan die angst toe te geven. Hij kende angst; hij had zijn hele middelbareschooltijd geleefd met ijzige angst onder in zijn maag.
..
Er waren momenten dat hij respijt had, dat de angst in geen velden of wegen te bekennen was, vooral wanneer hij speelde. Achter de piano voelde hij niets, alleen de muziek, die in golven door hem heen spoelde en hem meesleepte. Soms, als hij ook nog zong, was dat gevoel nog sterker, dan vergat hij helemaal waar hij was.

De kennismaking met Ratter (Leia) is hilarisch, bij mij staat hij nog steeds op mijn netvlies gebrand. Zij is zijn onderbuurvrouw en bassist in de metalband Vinculum. Mede door toedoen van haar verandert hij in Astro, een stoere rockzanger. Hij valt in voor de voorman van de band en is een groot succes. Gaandeweg wordt het duidelijk dat ieder van de band een forse rugzak heeft, dat ieder voor zich een heftige geschiedenis achter de rug heeft.

Conlusie

Ik heb dit boek binnen vierentwintig uur uitgelezen Ik lag al in bed en “kon niet slapen”. Nou ja, ik offer me wel op, hup uit bed en het boek uitlezen. Het mag duidelijk zijn ik vind dit een heerlijk verhaal, met al zijn complexe kanten want die zijn volop aanwezig. Tot slot komt er een oude bekende voorbij!!
View Spoiler »
Natuurlijk verwerkt Jackie in dit boek, zoals in elk boek van haar een boodschap, alleen geef ik deze dit keer niet prijs, ik zou zeggen: kijk of je hem zelf kan ontdekken

Tags: ,

Divider

Leven voor de liefde door Nicholas Sparks | Een Boek Review

Gepost op 22 feb 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Leven voor de liefde door Nicholas Sparks | Een Boek ReviewLeven voor de liefde by Nicholas Sparks
Also by this author: Zie Mij
Published by De Boekerij on September 1st 2018
Genres: Adult Fiction, Romance
Pages: 333
Format: Paperback
ISBN: 9789022584392
Koop op Bol.com
Goodreads

Hope Anderson staat op een kruispunt in haar leven: haar relatie is op een dood spoor terechtgekomen en haar vader blijkt te lijden aan de vernietigende ziekte ALS. Om tot rust te komen en alles op een rijtje te kunnen zetten, trekt ze zich voor een tijdje terug in het familiehuis in Sunset Beach.
Daar ontmoet ze Tru Walls, een man die sinds de traumatische dood van zijn moeder in het reine probeert te komen met zijn familieverleden en moet zien te achterhalen wie en waar zijn vader is. Hope en Tru voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken, maar staan al snel voor een onmogelijke, hartverscheurende keuze: die tussen hun familie en hun persoonlijke geluk.

review

Leven voor de liefde

Hoofdpersonen in dit boek zijn Hope Anderson en Tru Walls. Het boek is in twee delen verdeeld. Het eerste deel speelt zich af in september 1990 en het tweede deel in oktober 2014, 24 jaar later!
Het boek begint met een introductie van Tru en vervolgens van Hope.

Tru

Tru is tweeënveertig jaar oud en gids in een wildreservaat, een minimalistisch bestaan waar hij willens en wetens voor gekozen heeft. Hij heeft een uitnodiging van zijn biologische vader gehad welke hij nog nooit ontmoet heeft. zo komt hij in Sunset Beach terecht.

Hope

Hope is een zesendertigjarige vrouw die in Sunset Beach is voor de bruiloft van haar vriendin. Ze verblijft in de cottage die haar hele leven al in het bezit van de familie is.
Na een relatie van zes jaar lijkt deze op een dood spoor beland te zijn.

Via Scottie, de hond van Hope ontmoeten Tru en Hope elkaar.

De man liep met een bijna dierlijke gratie naar haar toe. Toen hij naderbij kwam, zag ze dat de bovenste knoopjes van zijn overhemd openstonden, waardoor er borstspieren te zien waren die duidden op zowel lichaamsbeweging als een actief leven. Zijn ogen waren donkerblauw en hij had inktzwart haar dat grijs werd bij zij oren.Toen hij schaapachtig naar haar glimlachte, zag ze het kuiltje in zijn kin en een onverwacht vertrouwd aandoende uitdrukking op zijn gezicht, waardoor ze het gevoel kreeg dat ze elkaar al hun hele leven kenden.

Conclusie

Tijdens het lezen van dit verhaal raakte Nicholas Sparks mij een aantal keren kwijt, ik moest mij er echt toe zetten om door te lezen. Anders dan ik van hem gewend ben, meestal lees ik zijn boeken in één ruk uit. Dit boek is gebaseerd op deels waarheid en deels fictie. Persoonlijk denk ik dat dat beter in een voorwoord verwerkt had kunnen worden. Dan was het wat minder verwarrend overgekomen. Desalniettemin zag ik een aantal ontwikkelingen absoluut niet aan komen, en hebben deze mij, op de typische Nicholas Sparks manier, verrast en ontroerd.

Favoriete quote

Een van de prachtige dingen aan een blad, is dat het je eraan herinnert dat je zo goed mogelijk moet leven zolang je kunt, tot het uiteindelijk tijd is om los te laten en jezelf toestaan om met gratie weg te zweven.

Tags: ,

Divider

Verdoemd door Mariska Overman | Een Boek Review

Gepost op 15 feb 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Verdoemd door Mariska Overman | Een Boek ReviewVerdoemd Series: Isabel Dieudonné #3
Published by De Crime Compagnie on January 10th 2019
Genres: Thriller
Pages: 380
Format: Paperback
ISBN: 9789461093387
Koop op Bol.com
Goodreads

Drie jonge mensen.
Drie zelfdodingen.
Klopt dat wel? Of is er meer aan de hand?

Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur ontrafelt beetje bij beetje een duistere waarheid. Ze bijt zich vast in de zaak maar verliest daarbij zichzelf uit het oog.

review

Na Hoofdzaak en Voltooid is dit alweer het derde boek in de serie over Isabel Dieudonné.
Je zou de boeken los van elkaar kunnen lezen, toch is alles duidelijker, personages en gebeurtenissen, als je dat niet doet.

Verdoemd

Het boek start met een proloog, waarin de vorige twee delen in het kort samengevat worden. In mijn geval was dat niet nodig was want ik wist het allemaal nog. Meteen zat ik in het verhaal en werd bij wijze van spreken het boek doorgesleurd!

Vervolgens wordt er vertelt vanuit Toen(2015) en Nu(2016).
Verdoemd wordt net zoals de eerder twee delen vanuit verschillende perspectieven verteld.

Toen

In Toen worden Daan, Sara en Jelte (de drie slachtoffers) beschreven, waarbij je ze goed leert kennen en je ze in je hart sluit. Alle drie zijn ze beschadigd.Ze raken door een toevallige ontmoeting bevriend.

Ze hadden elkaar gevonden op een plek waar mensen elkaar vooral kwijtraakten: de coffeeshop.

Nu

Dit wordt vertelt vanuit het perspectief van Isabel. Ik vind het zo leuk dat (oude) bekenden: David, Aisha, Harry,Peter,Sven en Damon ook weer ten tonele verschijnen.
Samen met Damon gaat Isabel drie zelfdodingen onderzoeken.

Allejezus. Isabel wreef met haar handen over haar gezicht. Drie jonge mensen, drie keer dezelfde keuze. Exáct dezelde keuze. Ze keek Damon aan. Dit is toch raar, toch?

Conclusie

Ik denk dat iedereen, wel eens met zelfmoord te maken heeft gehad. Wat mij vreselijk getroffen heeft is dat hier in Nederlandf blijkbaar standaard geen onderzoek naar gedaan wordt.

Ik heb het boek zo goed als in één dag uitgelezen. De korte hoofdstukken, afwisselend van toen en nu dwingen je als het ware hiertoe.
Het is een geweldig (verdoemd) goed boek! Ik wacht op deel vier!

Tags: ,

Divider