Genre: Chicklit

Ik wist het al door Kristin Harmel | Een Boek Review

Gepost op 7 mei 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Ik wist het al by Kristin Harmel
Also by this author: Als we elkaar terugzien, Jij kan me helpen
Published by Boekerij on May 2th 2019
Genres: Chicklit, Fiction
Pages: 400
Format: Paperback
ISBN: 9789022579299
Koop op Bol.com
Goodreads

Nadat haar man Patrick tien jaar geleden omkwam bij een verkeersongeluk, was Kate zo diep in de rouw dat ze niet dacht ooit nog een nieuwe liefde te zullen vinden. Toch bleek de tijd inderdaad haar wonden te helen, en nu heeft ze het aanzoek van haar nieuwe vriend Dan geaccepteerd. Met een bruiloft in het vooruitzicht zou ze dus blij en vol verwachting moeten zijn. Waarom is ze dat dan niet echt?
Als ze steeds vaker droomt over Patrick – dromen waarin hij nog leeft en ze samen een dochter hebben – brengt de haast beangstigende echtheid van die dromen haar aan het twijfelen of ze wel op de goede weg is. Ze besluit dat ze eens iets heel nieuws moet proberen en geeft zich op voor een cursus gebarentaal. Het inspirerende contact met de dove kinderen, en hun enthousiaste begeleider Andrew, is een eyeopener: ze ervaart een veel grotere voldoening en verbinding dan ooit tevoren. Maar vindt ze ook de moed om haar leven drastisch om te gooien?
De pers over Ik wist het al

‘Een warme, meeslepende roman.’ Kirkus Reviews
‘Harmels boeiende roman is een Ghost-achtig liefdesverhaal dat je steeds weer op het verkeerde been zet.’ People Magazine
‘Een aangrijpend verhaal over hoe je ondanks schuldgevoel en rouw opnieuw geluk kunt vinden.’ Booklist

review

Ik wist het al

Het verhaal is in de ik-vorm geschreven en wordt door de hoofdpersoon, Kate, verteld. Inmiddels is het twaalf jaar geleden dat haar man Patrick is overleden. Kate vindt dat ze blij moet zijn met het huwelijksaanzoek van Dan en dat ze verder moet met haar leven.
Ik heb geleerd: bij twijfel niet doen en vanaf het begin heb ik dat Kate willen toeschreeuwen.

Onze vrienden applaudisseren en het voelt alsof de tijd stilstaat terwijl ik naar de perfecte solitaire diamant van Tiffany kijk. Een fractie van een seconde is de enige gedachte die door me heen gaat dat deze verschilt – te zeer verschilt – van de verlovingsring waarmee Patrick een aanzoek deed. Dan voel ik me ontzettend schuldig. Ik zou nu helemaal niet aan Patrick moeten denken. Wat is er met me aan de hand? Ik zou moeten bedenken of ik ja tegen Dan kan zeggen zonder dat ik hem het nieuws van de dokter heb verteld. Maar ja, ik kan geen nee zeggen met al die mensen erbij.

Kate heeft een hechte band met Joan, de moeder van Patrick.

Pats moeder lijkt me aardig, mompelt hij terwijl onze vrienden er ook bijkomen en in paartjes op de muziek wiegen.
Patrick, verbeter ik hem. Dan heeft de irritante gewoonte mijn man bij een bijnaam te noemen die hij nooit heeft gehad. En ja, ze is geweldig. Ik heb mazzel dat ze in mijn leven is.
Zeker, zegt hij. Hij zwijgt en voegt eraan toe: je bent dus van plan contact met haar te blijven houden?

Conclusie

De manier hoe Kate, met vallen en opstaan, uiteindelijk de regie over haar leven zelf weer in handen neemt vind ik bewonderenswaardig en zeer herkenbaar. De strijd die ze met zichzelf voert en de beslissingen die ze uiteindelijk neem zijn niet gemakkelijk. Het lijkt uiteindelijk een voorspelbaar verhaal te worden. Maar door de onverwachte plot weet Kristin Harmel mij blij te verrassen.

Favoriete quote

Ik wist al voordat ik jou ontmoette dat het voorbestemd was dat ik de jouwe zou worden.

Tags: ,

Divider

Jij Ik Alles door Catherine Isaac | Een Boek Review

Gepost op 1 mei 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Jij Ik Alles door Catherine Isaac | Een Boek ReviewJij Ik Alles by Catherine Isaac
Published by De Boekerij on February 12th 2019
Genres: Chicklit, Romance
Pages: 346
Format: Paperback
ISBN: 9789022585825
Koop op Bol.com
Goodreads

Een setting om heerlijk bij weg te dromen: een kasteel op het Franse platteland

Jessica is helemaal klaar met Adam. Zijn constante leugens, overspel en gebrek aan interesse voor hun pasgeboren zoon lopen de spuigaten uit. Als ze hem de deur wijst, vertrekt hij naar Frankrijk en laat niets meer van zich horen. Opgeruimd staat netjes.

Tien jaar later is baby William uitgegroeid tot een lieve, slimme jongen die steeds meer vragen stelt over zijn vader. Adam woont nog altijd in Frankrijk en runt daar een hotel in een prachtig kasteel. Jessica zet haar trots opzij en boekt een kamer voor de zomervakantie. Daar, midden in de zonovergoten Dordogne, heeft ze maar één missie: ervoor zorgen dat flierefluiter Adam eindelijk zijn hart verliest aan hun zoon en hem nooit meer in de steek laat. Want Jess draagt een geheim met zich mee dat Williams leven voorgoed zal veranderen…

De pers over Jij Ik Alles

‘Jij Ik Alles is een hartverscheurend verhaal over hoe ver we willen gaan voor de mensen van wie we houden.’ Cosmopolitan

‘Wat een heerlijk boek. Een gevoelig onderwerp, prachtig beschreven. Ik vond het geweldig.’ Jill Mansell, auteur van o.a. Ik zie je op het strand

‘Dit boek breekt absoluut je hart, maar het is zoveel meer dan alleen een tearjerker. De thema’s rouw, ouderschap en bovenal liefde in al haar vormen, maken van dit boek een van de grootste hits van deze zomer.’ The Sun

review

Jij Ik Alles

Het boek is in de ik vorm geschreven, en wordt door Jessica verteld. Mede daardoor en door de regelmatige flashbacks van Jessica begrijp je het hele verhaal beter.
De eerste zin van het proloog greep me bij mijn strot en liet mij niet meer los!

Soms grijpt het leven het mooiste en het rottigste wat het te bieden heeft en smijt dat op een en dezelfde dag voor je voeten.

Als William, het zoontje van Jessica, tien jaar is besluit zij om de zomervakantie bij haar ex Adam, de vader van William, door te brengen. Zodat die twee elkaar goed leren kennen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Mede omdat Jessica zich als een moederkloek opstelt:

Je bent toch niet vergeten dat William vroeger astma had he? zeg ik tegen Adam.
Hij redt het wel, antwoord hij afwijzend.
Ik frons. Hoe wéét je dat?
Hij wenkt William. Wanneer heeft hij voor het laatst een inhalator gebruikt? Toen droeg hij nog luiers toch?

Naast het verhaal rondom Adam en Jessica is het ook genieten van Becky en haar gezin en niet te vergeten de vrijgezelle Natasha, beide vriendinnen van Jessica

Conclusie

Dit keer geen luchtig ze leven lang en gelukkig verhaal, maar een prachtig verhaal,met romance én met een aantal beladen onderwerpen. Jij Ik Alles heeft mij tot tranen toe geroerd. Jawel hoor: de tissues op tafel! Daarnaast is er gelukkig ook ruimte voor humor en plezier. Zoals ik al zei: Catherine Isaac weet het verhaal luchtig te houden, ondanks een aantal heftige onderwerpen, ik heb zelfs regelmatig zitten grinniken.

Tags: ,

Divider

De meisjesmagneet door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 8 apr 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De meisjesmagneet door Jackie van Laren | Een Boek ReviewDe meisjesmagneet by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Published by De Boekerij on January 15th 2019
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 304
Format: Paperback
ISBN: 9789022585658
Goodreads

Reinout Hollebeecq is een keurige, wat onzekere jongen uit Baarn die in Amsterdam Nederlands gaat studeren. Hij droomt van de liefde, maar gelooft eigenlijk niet dat een jongen als hij ooit serieus genomen kan worden door een meisje. Muziek is zijn enige ontsnappingsmogelijkheid: hij kan prachtig pianospelen en zingen, maar alleen klassiek.

Hij komt in Amsterdam boven een meisje van zijn eigen leeftijd te wonen. Ze is bassist in een metalband, heeft een knipperlichtrelatie met de ruige zanger van de band, en leeft een beetje op de rand. Het verschil met zijn eigen achtergrond had niet groter kunnen zijn. Maar als de zanger ziek wordt en het meisje Reinout vraagt om in te vallen in de band, gaat er een wereld voor hem open. Een wereld waarin hij zichzelf opnieuw kan uitvinden. Waarin hij zijn onzekerheid, zijn verlegenheid en zijn maagdelijkheid verliest en tot zijn eigen verrassing een meisjesmagneet wordt. Diep in zijn hart doet hij het allemaal voor zijn buurmeisje. Maar die is zo beschadigd dat er meer nodig is dan een coole uitstraling om haar voor zich te winnen.

review

De meisjesmagneet

Hoofdpersoon is Reinhout Hollebeecq. Een onzekere, door angsten geplaagde, stotterende student met zijn haar in een VVD-scheiding. Persoonlijk vind ik het verfrissend: een man als hoofdpersoon.

Een beetje? Ha hij vond het doodeng.
Niet dat hij van plan was aan die angst toe te geven. Hij kende angst; hij had zijn hele middelbareschooltijd geleefd met ijzige angst onder in zijn maag.
..
Er waren momenten dat hij respijt had, dat de angst in geen velden of wegen te bekennen was, vooral wanneer hij speelde. Achter de piano voelde hij niets, alleen de muziek, die in golven door hem heen spoelde en hem meesleepte. Soms, als hij ook nog zong, was dat gevoel nog sterker, dan vergat hij helemaal waar hij was.

De kennismaking met Ratter (Leia) is hilarisch, bij mij staat hij nog steeds op mijn netvlies gebrand. Zij is zijn onderbuurvrouw en bassist in de metalband Vinculum. Mede door toedoen van haar verandert hij in Astro, een stoere rockzanger. Hij valt in voor de voorman van de band en is een groot succes. Gaandeweg wordt het duidelijk dat ieder van de band een forse rugzak heeft, dat ieder voor zich een heftige geschiedenis achter de rug heeft.

Conlusie

Ik heb dit boek binnen vierentwintig uur uitgelezen Ik lag al in bed en “kon niet slapen”. Nou ja, ik offer me wel op, hup uit bed en het boek uitlezen. Het mag duidelijk zijn ik vind dit een heerlijk verhaal, met al zijn complexe kanten want die zijn volop aanwezig. Tot slot komt er een oude bekende voorbij!!
View Spoiler »
Natuurlijk verwerkt Jackie in dit boek, zoals in elk boek van haar een boodschap, alleen geef ik deze dit keer niet prijs, ik zou zeggen: kijk of je hem zelf kan ontdekken

Tags: ,

Divider

Tegenstroom door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 8 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Tegenstroom door Jackie van Laren | Een Boek ReviewTegenstroom by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Series: Eilandliefde, #4
Published by De Boekerij on August 6th 2018
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 320
Format: Paperback
Koop op Bol.com
Goodreads

Martin Freriks is zijn hele leven al verliefd op Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school. Ze is model geworden, loopt shows voor Victoria’s Secret en woont in New York. Hij liet haar ooit gaan voor Gwen – maar heeft haar nooit kunnen vergeten. Intussen staat zijn relatie met Gwen onder spanning. Hij gaat een weekendje naar het eiland, waar zijn zus Wende het nieuwe seizoen in wil luiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer zij voorstelt om Elodie voor het feest uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij.

Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Vincent is dolverliefd op Milena, maar dan staat ineens zijn oude vriendin Mandy voor zijn neus, die hem maar niet kan vergeten. Ze is diep gekwetst dat hij nu wél serieus is met een ander meisje. Voor Mandy lijkt Vincent de ware, maar soms komt liefde uit een onverwachte hoek…

review

Het vierde en laatste deel in de Eilandserie. Na Duingras, Stormwind en Springvloed maakt Tegenstroom de serie compleet. Deze boeken zijn goed los van elkaar te lezen. Al verhoogt het je leesplezier als je ze in volgorde leest omdat je dan de meeste personages kent.

Tegenstroom

Hoofdpersoon in dit verhaal is Martin Freriks, de broer van Wende het hoofdpersonage uit deel een. Zoals alle boeken van Jackie van Laren is dit een feelgood verhaal. Als je goed oplet zit er, zoals in elk boek van Jackie van Laren, een boodschap in! De boodschap is luid en duidelijk: kies voor jezelf en maak je eigen keuzes!

Martin worstelt met een knipperlicht relatie die eigenlijk niet deugt.

Ik hou van een relatie als een huis: je steekt er tijd in, je bouwt het op, en dan staat het er, stevig en betrouwbaar. Met Gwen had ik voor mijn gevoel de afgelopen jaren meer een relatie als een tent: je bouwt hem op, en vervolgens breek je hem weer af, en misschien zet je hem dan ergens anders weer op, of je neemt een andere tent. Nu zijn we vrij abrupt gepromoveerd naar een caravan, maar het is nog steeds geen huis.

Er zijn momenten dat ik hem wel een schop onder zijn sexy cadetten wil geven. Het hele gedoe met Gwen, zijn jeugdliefde Elodie en Mandy.
Kies!!

Conclusie

Eind goed al goed! De personages uit alle vier de boeken voelen als bekenden en dat geld ook voor Martin en Mandy. Eigenlijk is het een lief boek, met lieve hoofpersonages.

Tags: ,

Divider