Genre: Comtemporary

Op het einde gaan ze allebei dood door Adam Silvera | Een Boek Review

Gepost op 13 sep 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Op het einde gaan ze allebei dood door Adam Silvera | Een Boek ReviewOp het einde gaan ze allebei dood by Adam Silvera
Also by this author: Vroeger is alles wat ik van je heb
Published by Clavis on April 26th 2018
Genres: Comtemporary, Young Adult
Pages: 336
Format: Hardcover
ISBN: 9044831747
Goodreads

Op 5 September, net na middennacht, belt Death-Cast Mateo Torrez en Rufus Emeterio om ze slecht nieuws te geven: ze gaan allebei vandaag dood. Mateo en Rufus kennen elkaar niet, maar zoeken om verschillende redenen een nieuwe vriend op hun laatste dag. Het goede nieuws: daar is een app voor: De Laatste Vriend, en door die app staan Rufus en Mateo op het punt elkaar te ontmoeten voor een laatste avontuur en om een leven te leiden in een dag.

review

Op het einde gaan ze allebei dood

Het lijkt mij klip en klaar, de titel verklapt de clou: Op het einde gaan ze allebei dood!

Nou zo simpel is het dus niet. Hoe ga je hier in vredesnaam mee om? Het zet je in ieder geval aan het denken. Hoe zou ik hierop reageren …
Het verhaal wordt verteld door Mateo en Rufus, beide in de ik vorm. Via het (nood)lot leren ze elkaar kennen. En als laatste vrienden helpen ze elkaar de dag door te komen. Het hele boek gaat over één dag.

Maar de gang is leeg, en nu glimlacht Rufus wél. Ik ben op jouw terrein man, zegt hij. Als iemand achterdochtig mag zijn, ben ik dat wel. Dat hele ik-durf-niet-naar-buiten-gedoe is toch geen toneel he?
Het is geen toneel, verzeker ik hem. Sorry. Ik ben gewoon .. gespannen.
We zitten in hetzelfde schuitje. Hij steekt zijn hand uit, en ik schud hem. Zijn handpalm is klam, Klaar om te gaan? Dat is natuurlijk een strikvraag.

Man, die Mateo is gewoon té aardig. Er is absoluut niks verdachts aan hem, hij zou me nooit kunnen vermoorden. Maar het is wel superbizar om iemand te leren kennen die zo ….. puur is.

Conclusie

Het lijkt een vast gegeven. Het einde is al bekend en daar laat je je niet meer door verrassen. Maar als je het als auteur voor elkaar krijgt dat je als lezer allerlei complotten verzint zodat je het einde kan veranderen, dan lijkt mij dat de missie geslaagd is. Ik bleef complotten zien en argumenten aandragen zodat het toch anders zou eindigen. De doos met tissues heb ik heel hard nodig gehad. Vanaf de eerste bladzijde had het verhaal mij in zijn greep.
Ik vind het een pracht verhaal. Je ziet hoe, zowel Mateo als Rufus, met onafwendbare omgaan. Hoe ze samen zijn en hoe ze met hun naasten omgaan. Zoals ik al zei: prachtig.

Tags: ,

Divider

Het probleem met Voor Altijd door Jennifer L. Armentrout | Een Boek Review

Gepost op 30 mei 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Het probleem met Voor Altijd door Jennifer L. Armentrout | Een Boek ReviewHet probleem met Voor Altijd by Jennifer L. Armentrout
Also by this author: Val voor mij, Witheet, Steenkoud, Ademloos
Published by Zomer&Keuning on April 10th 2018
Genres: Comtemporary, Romance, Young Adult
Format: Paperback
ISBN: 9789401910347
Goodreads

Mallory heeft zichzelf in haar jeugd aangeleerd zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Hoewel haar leven inmiddels veel beter is geworden, wordt ze alsnog geleid door angsten. Dan loopt ze Rider weer tegen het lijf. Ze kent hem van vroeger, uit dat andere leven. Hij beschermde haar destijds en doet dat nu weer. Maar gaat het met Rider zelf wel zo goed? Jennifer L. Armentrout beschrijft in ‘Het probleem met voor altijd’ prachtig de ontwikkeling van een jonge vrouw die haar schulp kruipt.

review

Het probleem met Voor Altijd

Dit verhaal gaat over Mallory en Rider. Zij delen een beladen verleden en komen elkaar na vier jaar weer tegen.
Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Mallory vertelt.

Het was vier jaar geleden dat ik hem had gezien of hem zelfs maar had horen praten. Vier jaar lang had ik geprobeerd alles te vergeten uit die tijd in mijn leven, maar hem had ik onthouden. Ik vroeg me af hoe het met hem ging.
Hoe kon het ook anders?
Hij was de enige reden dat ik mijn jeugd had overleefd.

Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe dit verleden was.
Hoe ze beiden hier wel of juist niet mee omgaan, en hoe ze veranderen.
Je ziet in dit verhaal zowel Mallory als Rider groeien en zich ontwikkelen als persoon.

Zodra je echt bent, kun je niet weer onecht worden.
Het is voor altijd

Conclusie

Met dit boek is Jennifer L Armentrout een wereld ingedoken waarin je niet wil vertoeven. Thema’s die behandeld worden in dit boek zijn daadwerkelijk problemen van deze tijd. Kindermishandeling, pleegzorg, misbruik, verwaarlozing en kinderen die uit het zicht/interesse van de toeziende instanties zijn. In dit boek beschrijft ze de gevolgen hiervan. Gevolgen die niet zomaar verdwijnen.

Volgens dokter Taft was verlegenheid niet eens het juiste woord.
Maar het was wel wat mensen altijd over me zeiden.
Mallory is gewoon verlegen
Mallory moet uit haar schulp kruipen

Dit boek is zeer actueel, het laat misstanden zien die ook hier voorkomen en welke ook hier verborgen blijven. Bij dit verhaal heb je een doos tissues nodig die dicht bij je staat want het laat je hart breken, lijmt het weer, om het vervolgens totaal aan gruzelementen te slaan!

Iedereen beleeft alles anders, ik vind dat ze deze problemen bijzonder goed beschreven heeft. Bij mij kwam het in ieder geval binnen. Hoe zij het Post Traumatisch Stress syndroom, waar beide hoofdpersonen aan lijden, beschreven heeft was zeer herkenbaar. Daarnaast vond ik heel indrukwekkend om te lezen hoe Jennifer haar eigen oogziekte in dit boek verwerkt heeft.
Ik vind dit boek een echte aanrader!

Tags: ,

Divider

Wonderland | Een Boek Review

Gepost op 13 nov 2017 door Linda in blogtour, boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Wonderland | Een Boek ReviewWonderland by Anne Nicolai, Chinouk Thijssen, Debora Elisabeth, Eva Moraal, Jen Minkman, Jennefer Mellink, Marijke F Jansen, Patty van Delft, Rianne Werring, Vanessa Gerrits
Also by this author: Fataal spel, Truth or Dance, Tot in de dood, Leven als prinses in Texas
Published by Dutch Venture Publishing on 1 November 2017
Genres: Comtemporary, Fantasy, Paranormal, Thriller, Young Adult
Pages: 358
Format: Paperback
Koop op Bol.com
Goodreads

Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers ‘Let it snow’ en ‘My True Love Gave To Me’ hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: ‘Wonderland’ bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan.

Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand!

review

Wonderland

Wonderland is een verzameling van Young Adult kerst verhalen. Tien stuks, variërend van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormaal. Het is een ontzettend leuke verzameling van kerstverhalen geworden, ik heb er in ieder geval ontzettend van genoten.

Leuke bijkomstigheid: zondag 29 oktober, de wintertijd is net ingegaan, het is slecht weer en supervroeg donker. Ik lig lekker op de bank, onder een plaid met de houtkachel en kaarsen aan, dit boek te lezen. Vervolgens moeten wij de meiden naar het station brengen. Ik ben helemaal in de stemming. op de terugweg denk ik geen moment na en vraag aan mijn maatje: zullen we de kerstboom zetten? Waarop deze mij bevreemd aankijkt: Linda, het is pas oktober! Wat mij betreft het boek zijn doel overduidelijk gehaald, ik zet de boom nooit voor Sinterklaas 😉

It’s a match door Chinouk Thijssen

Het verhaal gaat over Gaia en Milan, en wordt uit het perspectief van Gaia vertelt. Via de dating app Tinder ontmoet zij Milan, en het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn. Binnen een paar bladzijden zit ik in het verhaal en werkt mijn fantasie op volle toeren en ben ik allerlei plotjes aan het verzinnen.

Ik haal mijn schouders op en pak mijn telefoon om de Tinder-app te verwijderen.
Wanneer ik mijn scherm unlock met mijn duim zie ik een notificatie van Tinder. Huh? Wat? Mijn hart maakt een soort roffelend ritme en ik slik om de nerveuze brok in mijn keel weg te krijgen.
It’s a match

Een wonder door Anne Nicolai

Het verhaal wordt vertelt door Lynn, een middelbare scholier die de hoofdrol in een kersttoneelstuk, het meisje met de zwavelstokjes, speelt. Het is een paranormaal verhaal. Het draait in feite om een wonder.

Welk jaar is het? vraag ik dan.
1897, antwoord hij
Mijn vingers die zonet nog op de tafel trommelden, liggen doodstil op het hout. Of hij is gek of ik ben het. En toch zoals hij daar tegenover mij zit, met grote ogen die mij verward aankijken, ben ik geneigd hem te geloven.

Maria’s Kerstengel door Rianne Werring

Dit verhaal wordt vertelt door Maria. Een meisje dat haar seksualiteit aan het ontdekken is en voor het eerst in haar leven verliefd is op een meisje.

Danielle -Daan voor vrienden- was geen vriendin van me in de strikte zin, daarvoor zagen we elkaar te weinig. Zij was net zo dik met Francisca als ik met Selma was, en aangezien onze twee duo’s vaak buiten de rest van de klas vielen, waren we vrijwel altijd op elkaar aangewezen bij groepsprojecten.
Maar voor zover ik wist was Danielle niet geïnteresseerd in meiden, laat staan in mij.

Alf door Eva Moraal

Dit is gewoon een super leuk sprookje, dit verhaal word vertelt door Sigrid, die om persoonlijke redenen kerst ontvlucht.

Want ineens dringt het absurde van de situatie tot me door en kom ik weer bij mijn zinnen.
Ik heb zomaar een wildvreemde binnengevraagd in een huis dat niet eens het mijne is op de stormachtigste kerstavond van mijn leven.

De wensster door Jen Minkman

Dit verhaal wordt vertelt uit het perspectief van Imre, zij gaat op kerstavond met Jonas naar de Planetron in de hoop om vallende sterren te fotograferen.

Jonas en zij zeiden niets meer tegen elkaar. Zonder een woord te wisselen hadden ze van elkaar begrepen dat er rust in het bos moest heersen bij deze nachtelijke wandeling. Best bijzonder, eigenlijk. Met wie kon ze nu nog meer in stilte zo lopen zonder die stilte te willen vullen met dom geklets?

Het is een heerlijk romantisch paranormaal verhaal en ik dacht het verloop wel te kennen. Niet dus, ik schrok me een hoedje!

Het lijkt wel of die vallende ster de boom in brand heeft gezet, mompelde hij
Nee niet in brand. De boom brandde niet, al voelde hij warm aan.

Een, wat mij betreft, zeer onverwachte wending. Jen heeft mij totaal op het verkeerde been gezet met dit geweldige verhaal.

Mijn allerliefste door Deborah Elisabeth

Een magisch verhaal over Collin en Annabelle. Collin vecht al een jaar voor de vrijheid van Europa in een land ver van Nederland vandaan. En Annabelle

Proost. Ik klik mijn blikje tegen dat van hem, maak het open en neem er een slok uit, het is geen champagne maar hier, in dit verdoemde land, smaakt zelfs cola hemels. Al is het pas over twee weken kerst. Leroy haalt zijn schouders op. Ik vier het vandaag. Niemand weet of “over twee weken” wel bestaat.

Annabelle blijft schrijven naar Colin, ook al heeft zij al maanden niets meer van hem vernomen.

Kerst’mis door Jennefer Mellink

Het verhaal begint rustig, als een soort standaard kerst verhaal, en gaat over Lotte en Jochem.

Sinds twee jaar doen we met kerst een verwoede poging om uit ons dagelijks leven te ontsnappen door het ergens anders in Nederland te vieren.

Ze komen al helemaal in de kerstsfeer als plots slaat de sfeer in het verhaal omslaat.

Ik hoorde een geluid! Daarvan werd ik wakker! De kou hierbinnen dringt ineens door tot aan mijn botten. Waar is Jochem?

Langzaam maar zeker loopt se spanning steeds meer op terwijl het verhaal ome en om door Lotte en Jochem vertelt word.

Helse heenreis door Marijke F Jansen

Een heerlijk paranormaal romantisch verhaal!
Dit verhaal wordt vertelt door Killian en San. Killian is zijn persoonlijke situatie zo beu, dat hij besluit om een einde aan zijn leven te maken.

Maar op dit moment maakte het weinig verschil of ik naar Mozart of Black Metal zou luisteren. Niets kon de schreeuwende, zwarte gedachten terugdringen. Want kom op, het was kerstavond. Fucking grafkerstavond! en once again zat ik hier in m’n uppie op dat godvergeten strand, gevlucht voor mijn zogenaamde thuis.

Op dat moment valt San letterlijk vanuit het niets bovenop hem. Zij is haar geheugen kwijt en weet niets meer.

Is er iets wat je nog wel kan herinneren? vroeg ik haar voorzichtig.
Ze schudde haar hoofd. Nee.
Helemaal niets?
Nee. Ik kan me alleen herinneren dat ik viel

Eigenlijk wil ik dit verhaal afsluiten met waar het mee begin:

WEET
dat als jet echt moeilijk wordt
je er nooit alleen voor staat.

WEET
dat er hulp van boven komt
Altijd.

Droomband door Patty van Delft

Een hopeloos romantisch en magisch verhaal!
Dit verhaal gaat over Julia, die de geintjes over haar naam meer dan beu is

Ben je chagrijnig omdat je nog niemand hebt om mee naar het kerstbal te gaan? vraagt ze onschuldig.
Natuurlijk niet! Wie wil er nou naar zo’n oubollig feest?
De hele stad.
Nou ik niet.
Is dat omdat je jouw Romeo nog niet hebt gevonden? vraagt Emelie plagerig.
Boos trek ik mijn wenkbrauwen op, me voor de zoveelste keer afvragend waarom mijn ouders me nu zo nodig zo’n afgrijselijke romantische naam moesten geven.

Al shoppend voor de kerst besluit ze zichzelf te verwennen met een armband, waar een verhaal aan vast zit:

Er zijn maar twee van deze armbanden gemaakt. Toevallig heb ik gisteren de andere verkocht. De armbanden zijn een paar en er wordt gezegd dat ze elkaar altijd terugvinden. degene die ze dragen horen namelijk ook bij elkaar, snap je.

Julia besluit om samen met haar vriendin zonder date naar het kerstbal te gaan

Weet je, eigenlijk is het een hopeloos ouderwetse regel dat je altijd een date moet hebben voor het kerstbal! We leven niet meer in 1900 of zo! Wat dacht je ervan als we de traditie eens aan onze laars lappen en gewoon samen naar het feest gaan? vraag ik spontaan.

Suikersneeuw door Vanessa Gerrits

De zestienjarige Sien is de hoofrolspeelster van dit verhaal. Onlangs is zij haar vader verloren. Mede daarom helpt zij haar moeder in de oliebollenkraam op de kerstmarkt, een terugkerende traditie in hun gezin. Sien houd van De Erfgenamen van het Licht een paranormale serie die door het verhaal verweven is. Om en om lees je over Sien en San, een jongen die ze op de kerstmarkt leert kennen, en over De Erfgenamen van het Licht. En over slechte herinneringen die je moet vervangen door goede herinneringen.

Deze recensie is een onderdeel van de Blogtour rond Wonderland.
Klik Hier om te kijken wat anderen hierover te vertellen hebben

Tags: ,

Divider