Genre: Drama

Die Zomer door David Baldacci | Een Boek Review

Gepost op 9 mrt 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

Die Zomer door David Baldacci | Een Boek ReviewDie Zomer by David Baldacci
Published by A.W.Bruna Uitgevers on July 2011
Genres: Adult Fiction, Drama, Romance
Pages: 271
Format: Paperback
ISBN: 9022999475
Goodreads

Jack Armstrong leidt een gelukkig leven als hij plots te horen krijgt dat hij aan een zeldzame ongeneeslijke ziekte lijdt. Hij heeft nog maar een paar maanden te leven. Vechtend tegen zijn ziekte, thuis in bed, probeert hij afscheid te nemen van zijn gezin. 's Nachts, wanneer niemand het ziet, schrijft hij afscheidsbrieven aan zijn vrouw Lizzie. Alleen zal Lizzie ze nooit kunnen lezen...

Vlak voor kerstmis komt Lizzie om bij een auto-ongeluk en Jack wordt met een onmogelijke situatie geconfronteerd. Wie moet er, terwijl hij zelf op sterven ligt, voor zijn kinderen Michelle, Cory en Jackie zorgen? Niemand van de familie kan alle drie de kinderen in huis nemen en dus worden ze, tegen hun eigen en Jacks zin in, uit elkaar gehaald. Michelle gaat naar haar grootouders, Cory en Jack ieder naar een tante. Ver van elkaar vandaan, ver van Jack vandaan. Maar ondanks alles is Jack vastbesloten om zijn kinderen terug te krijgen. Voorgoed...

In december kwam er een pakketje binnen. Niet zo verwonderlijk, want er komen hier wekelijks pakketjes binnen, maar in december velen meer.
Ik dacht dat het misschien van een van de meiden was voor de Kerst. Contact met hun opgenomen, nee, ze verwachten niets. Vervolgens voorzichtig gekeken en….

Jennele

Wel die tissues had ik dus meteen al nodig! U wordt bedankt Jenneke 😉

review

Bij David Baldacci ben je geneigd om jezelf meteen schrap te zetten, want je verwacht een thriller! Wel, met Die Zomer heeft hij een heel ander kaliber boek geschreven, een familieroman. Hoewel het een zoetsappig verhaal is, vol met wonderen en ongelukken, weet het je toch te raken. Wat mij betreft begon dat op het moment dat Jack zijn kinderen voor de tweede maal dreigt kwijt te raken. Tot daaraantoe was het verhaal mij een beetje te zoet. Op dat moment komt hij in actie en hoe!

Nadat Jack te horen had gekregen dat hij nog maar kort te leven had, was hij dat buitengewoon lang blijven ontkennen. Dat kwam voor een deel omdat hij altijd alles te boven was gekomen. Omdat een moeilijke jeugd en twee oorlogen hem er niet onder hadden gekregen, had hij er aanvankelijk vertrouwen in gehad dat zijn ziekte ondanks het vonnis van de artsen te verslaan was.

Je vader verliest de vrouw van wie hij hield door een tragedie die eigenlijk niemands schuld was. Dan verliest hij de rest van zijn gezin en blijft hij in zijn eentje achter om dood te gaan. In plaats daarvan vindt hij op de een of andere manier de kracht om een zeker doodvonnis te verslaan, haalt zijn kinderen terug en probeert als alleenstaande ouder verder te gaan. En dan komen er een stel afschuwelijke leugens in het nieuws en maken mensen hem op grond van die leugens uit voor alles wat mooi en lelijk is. En daar kan hij niets tegen beginnen.

Mijn conclusie: Een heerlijk verhaal om bij weg te dromen!
Beslist een boek wat niet in je vakantiekoffer mag ontbreken, maar ….
Vergeet de tissues niet!

Tags: ,

Divider

En nooit was iets gelogen door Ellen Heijmerikx | Een Boek Review

Gepost op 10 aug 2015 door Linda Kwakernaat in boeken, leesclub, Reviews / 5 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

En nooit was iets gelogen door Ellen Heijmerikx | Een Boek ReviewEn nooit was iets gelogen by Ellen Heijmerikx
Published by Nieuw Amsterdam on mei 2015
Genres: Drama, Fiction, Literature
Pages: 256
Format: Hardcover
Goodreads

Juanita zit aan het sterfbed van haar man Pepe, in Nederland. In zijn laatste dagen vertrouwt Pepe haar alles toe waarover hij een leven lang gezwegen heeft. Zijn bekentenis opent Juanita niet alleen de ogen voor het echte verhaal van Pepe’s jeugd tijdens de wrede Spaanse dictatuur, maar dwingt haar ook naar haar eigen verleden te kijken. De romantiek van hun eerste ontmoeting, het reizend theatergezelschap van haar ouders, de gedichten die Pepe schreef en de vader die hij zocht – alles komt in een ander licht te staan. En nooit was iets gelogen is een intense roman over liefde, overleven en de kracht van verbeelding.

stickers-Review

Bij de inleiding van het boek een regel :

Zijn bekentenis opent Juanita niet alleen de ogen voor het echte verhaal van Pepe’s jeugd tijdens de wrede Spaanse dictatuur, maar dwingt haar ook naar haar eigen verleden te kijken.

Eigenlijk is dat wat me bijgebleven van dit boek : De wrede Spaanse dictatuur. Een dictatuur waarin de tegenstanders van Franco nauwelijks werk konden vinden, waarin de tegenstanders vervolgd en vermoord werden, waarin de kinderen van de tegenstanders niet naar school mochten en vaak niets te eten hadden.

En zelfs in Nederland, waar Pepe en Juanita terechtkomen, zijn ze niet veilig en worden ze nog in de gaten gehouden.
Nederland was een van de eerste landen die het regime van Franco erkende.

Het was waar wat Pepe beweerde, die avond in het ziekenhuis. Zelfs in Nederland hielden ze ons in de gaten: de ambassade, het consulaat, priesters die voor het regime werkten, de Spaanse staatsvakbond.

Pepe komt in het klooster terecht, daar krijgt hij een opleiding, maar daarnaast worden de jongens door de broeders misbruikt!
Op het moment dat de overste de broeder betrapt terwijl hij Pepe misbruikt, word Pepe natuurlijk als *schuldige* beticht en uit het klooster verwijderd.

De levensverhalen van Pepe en Juanita hebben me gegrepen, ieder met hun eigen drama. Want als je er niet bijhoort, tegen Franco bent, dan was je je leven niet zeker. Ook als kind niet.
Mij deed het denken aan de gesprekken in het weekend aan de ontbijttafel in mijn ouderlijke huis. Veel heel veel is er over de Spaanse revolutie en Franco gesproken. Onbegrijpelijk vond ik het dat Nederland Spanje erkende.

Ik heb het boek gelezen en nog een keer gelezen, het heeft beslist indruk op me gemaakt. Zowel de verhalen van Pepe en Juanita waren ronduit fascinerend. Kortom: Een aanrader.

Deze boekbespreking is mijn bijdrage aan de bloggersleesclub
‘Een perfecte dag voor literatuur‘
Alle bijdragen kan je hier vinden

Tags: , ,

Divider

Een weeffout in onze sterren door John Green | Een Boek Review

Gepost op 9 mei 2014 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 7 Comments

Een weeffout in onze sterren door John Green | Een Boek ReviewEen weeffout in onze sterren by John Green
Published by Lemniscaat on march 2012
Genres: Drama, Romance, Young Adult
Pages: 256
Format: Paperback
Goodreads

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd - ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

'Ik bezing de tijd die versluiert en onthult, de tijd die je met de doden herenigt, de tijd die als water alles vernietigt wat hij voedt.'
Peter Van Houten, An Imperial Affliction(less)

stickers-Review

Dit boek is me aangeraden door mijn dochters, en terecht!!! Het doet me denken aan Love Story. Natuurlijk is het een dramatisch verhaal, maar het is zo vreselijk goed geschreven, met een gezonde dosis humor. Het ene moment zat ik vreselijk sentimenteel te zijn, het volgende moment zat ik te grinniken om een cynische komische opmerking.Het is het gewoon een goed boek wat je uit moet lezen!

*Je gaat er pas aan dood als je ze aansteekt,* zei hij terwijl mijn moeder voor ons stopte. *En ik heb er nog nooit eentje aangestoken. Het is een metafoor, snap je : je stopt dat ding wat je dood kan maken gewoon tussen je tanden, maar je geeft het niet de macht je te doden.

Hazel Grace, zou ik, met mijn beperkte intellectuele capaciteiten, een brief kunnen verzinnen van Peter van Houten met zinnen als “onze triomfaal gedigitaliseerde contemporaniteit?”

Ik ben net, net… Ik ben net een granaat, mam. Ik ben net een granaat en er komt een moment dat ik ontplof en ik wil het aantal slachtoffers graag tot een minimum beperken.

En pas nu ik van een granaat hield, begreep ik hoe dom het van mij was geweest om anderen te proberen te behoeden voor mijn eigen dreigende versplintering

Het mag duidelijk zijn, ik heb het niet drooggehouden, ondertussen terugdenkend aan Iris, die tijdens het lezen van het boek bij mij uit kwam huilen.

httpv://youtu.be/C171KIXE4gM

10304500_1463431673897063_3685756474948793409_n

httpv://youtu.be/ZPzJGnEeb80

Tags: ,

Divider