Genre: Fantasy

De laatste slag door Melinda Salisbury | Een Boek Review

Gepost op 10 mei 2019 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De laatste slag door Melinda Salisbury | Een Boek ReviewDe laatste slag by Melinda Salisbury
Also by this author: De Vergiftigde Gave, De Slapende Prins
Series: The Sin Eater’s Daughter #3
Published by Clavis on October 2018
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 431
Format: Hardcover
ISBN: 9789044830224
Koop op Bol.com
Goodreads

Het laatste deel in de historische fantasytrilogie. Laat je betoveren, met deze must read voor young adults.
Het is tijd voor de laatste strijd. De Slapende Prins vergroot zijn greep op Lormere en Regellan. Het haveloze groepje rebellen dat probeert hem te verslaan, wordt alsmaar wanhopiger. Twylla en Errin zijn ondertussen van elkaar gescheiden, maar weten allebei dat hun tijd begint te dringen. De spanning groeit, en Aurek zal alles op alles zetten om zijn positie op de troon te handhaven. Kunnen de twee meisjes elkaar vinden om de toekomst van het koninkrijk te redden?

review

Na De Vergiftigde Gave (The Sin Eater’s Daughter #1) en De Slapende Prins (The Sin Eater’s Daughter #2) is het eindelijk tijd voor het laatste deel in deze trilogie.
Tip: lees deze boeken niet los van elkaar.

De laatste slag

Het tweede deel: De Slapende Prins eindigde met een big bang! Oftewel met een gruwelijke cliffhanger waardoor je onmiddellijk verder wil lezen.
Nieuw in dit deel is dat het perspectief telkens wisselt van Twylla naar Errin en vice versa. Leuk, zeker nadat het eerste deel over Twylla vertelde en het tweede deel over Errin.
Zowel Twylla als Errin zitten in de problemen en eigenlijk ziet het er niet zo goed voor ze uit.

Twylla:
Dus we moeten eens praten, vervolgt Zuster Hoop. Ik moet weten wat je bedoelingen zijn. Ben je van plan weer te vluchten? Of ga je je plicht doen?
Mijn plicht. Al mijn leven lang ga ik gebukt onder allerlei verwachtingen: vroeger bij mijn moeder in de hut, in de kamer van Rulf, toen ik moest zingen voor koning Terryn. In het knekelhuis, waar ik voelde dat de draden van mijn leven met elkaar verweven waren als in de wandkleden die ik borduurde in een toren in Lormere. Zondeneter. Incarnatie van Daunen. Gifmoordenaar. Dat ben ik allemaal ooit geweest, meer zal ik nooit worden.
Ik zal hem tegenhouden, als dat is wat u bedoelt, zeg ik uiteindelijk, terwijl ik haar recht aankijk.

Errin:
Toen we de Grote Zaal ingingen en langs de lichamen van een van de Zusters en van de Zondeneter liepen, had ik het uitgeschreeuwd, en de Slapende Prins had gegrijnsd en een arm om me heen geslagen alsof we vrienden waren. Zijn triomf was voelbaar

Conclusie

Ik heb ontzettend naar dit boek uitgekeken en Melinda Salisbury heeft mij opnieuw blij verrast!
De groei die Twylla als personage doormaakt is enorm. Was ze aan het begin, in deel een, een onzeker dertienjarig meisje in dit laatste deel staat ze haar mannetje.

Quote uit mijn recensie van De vergiftigde gave:
Hoewel ik mij in het begin aan Twylla ergerde, ik vond dat ze klakkeloos deed wat de koningin wilde en alles maar gelaten over zich heen liet komen, werd dit gaandeweg minder. Zeker omdat ik mij besefte hoe jong ze was, en gezien haar ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt in het boek

Nu heb ik gezien dat Melinda nog een boek in deze serie geschreven heeft: The Heart Collector, Laten we hopen dat Uitgeverij Clavis deze ook gaat vertalen en uitgeven?

The Heart collector door Melinda Salisbury

Tags: ,

Divider

Koninkrijk van As door Sarah J Maas | Een Boek Review

Gepost op 30 apr 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

by Sarah J. Maas
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur
Published by Boekerij Genres: Fantasy, Romance, Young Adult
Format: Paperback

review

Eindelijk! Eindelijk het zevende en laatste deel! Koninkrijk van As.
Deel 5,  Rijk van Stormen, eindigt met een giga cliffhanger. Deel zes, Toren van de Dageraad ging niet over Aelin, ondanks het einde van deel 5.
En dan nu …. eindelijk ……het laatste en zevende deel:

Koninkrijk van As

Wat een boek! Van lachen naar huilen, van niet verder willen lezen omdat je bang bent dat het niet goed gaat eindigen, naar niet verder willen lezen omdat het bijna afgelopen is. Serieus: tissues op tafel!

Enige leesimpressies

Fire Breathing Bitch Queen, Holy shit, Holy shit!!!!!! Plottwist Plottwist, Yayyyyyyy, Néééééééééé. Whyyyyyy, OMG Sarah J Maas I hate you, I love you Sarah J Maas. This is the end! I need more, Another plottwist! Bookhangover, Worst Bookhangover Ever!

Gaaf vind ik de verwijzing naar Feyre en Rhysand uit A Court of Thorns and Roses

View Spoiler »
Conclusie

Wat een boek! Wat een serie! En wat een volwaardig einde! Oef.
Ook in dit boek toont Sara J Maas wat een perfecte schrijfster ze is. Alles komt samen en alles komt op zijn pootjes terecht.
Ik ben totaal omvergeblazen. Het boek heeft aan al mijn verwachtingen en meer voldaan.

The top 10 moments from the Throne of Glass series

We are gearing up for the AU/NZ #KingdomofAshTour and wanted to reminisce about some of the best moments from the Throne of Glass series – we love this video of the top 10 moments from the series, as chosen by you! 😍

Geplaatst door The World of Sarah J. Maas op Woensdag 3 april 2019

Tags: ,

Divider

De kleuren van magie door V.E. Schwab | Een Boek Review

Gepost op 17 apr 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De kleuren van magie door V.E. Schwab | Een Boek ReviewDe kleuren van magie by V.E. Schwab
Series: Shades of Magic #1
Published by Boekerij on January 8th 2019
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 416
Format: Paperback
ISBN: 9789022584934
Koop op Bol.com
Goodreads

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

review

De kleuren van magie

In dit boek is er sprake van twee hoofdrolspelers: de magiër Kell en de vrouwelijke dief Delilah Bard. Het verhaal wordt om en om vanuit hun perspectief verteld.

Kelll

Wanneer het boek begint met Kell en zijn magische jas, ben ik om. Totaal! Hoezo een jas die je binnenstebuiten keert en die dan een andere buitenkant heeft? Magie dus. Mijn aandacht is getrokken. Helemaal nadat ik erachter gekomen ben dat Kell een bloedmagiër is.

Het eerste wat hij deed als hij van het ene Londen overstapte naar het andere was zijn jas uitdoen en die één of twee (of zelfs drie) keer binnenstebuiten keren, tot hij een buitenkant vond die hij nodig had. Ze waren niet allemaal even modieus, maar ze hadden elk hun eigen functie. Sommigen gingen op in de massa, andere vielen juist op en er was er een bij die helemaal nergens goed voor was, maar waaraan Kell toch erg was gehecht.

Vervolgens het gegeven dat er vier versies van Londen bestaan,
Zwart voor de verloren stad
Grijs voor de stad zonder magie
Rood voor het gezonde koninkrijk
Wit voor de wegkwijnende wereld,
Versies waar maar heel weinig mensen tussen kunnen reizen, de Antari (bloedmagiërs zoals Kell), kunnen dat.
Het wordt zo soepel beschreven, dat het mij totaal niet verbaast en eigenlijk heel natuurlijk overkomt. Het zou toch kunnen..

Lila Bard

Lila is een negentien jarige zakkenroller, die, zoals zijzelf vind, geboren is om piraat te worden. Een stoere onafhankelijke meid die weigert te afhankelijk te zijn van mannen.En die ervan droomt om piraat te worden.

Het was lang geleden dat iemand haar mooi had genoemd. Niet dat Lila zo graag mooi wilde zijn. Aan mooi had ze niets. En de hemel wist dat ze geen sprankje afgunst voelde voor al die dames met hun strakke korsetten en wijde rokken, hun hoge giechellachjes en de belachelijke manier waarop ze die inzetten. Hoe ze telkens bijna flauwvielen en op mannen steunden, hoe ze zwakheid voorwendden om hun kracht te voelen. Waarom iemand ooit zwakheid zou veinzen ging haar pet te boven.

Conclusie

Wat een waanzinnig goed boek! Het zit vol met onverwachte magische wendingen. Beide hoofdpersonen zijn niet onfeilbaar,maar wel op hun eigen manier ontzettend stoer.
Nu met smart wachten op deel twee: De kleuren van de schaduw, welke in juli uitkomt!
Ik hoop, nee, verwacht dat we onder andere meer over Kell’s verleden te weten komen.

View Spoiler »
De kleuren van de schaduw door V.E Schwab
Komt juli 2019 uit!

Tags: ,

Divider

De Vrouwe van Myrdin door Cathinca Van Sprundel | Een Boek Review

Gepost op 10 okt 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De Vrouwe van Myrdin door Cathinca Van Sprundel | Een Boek ReviewDe Vrouwe van Myrdin by Cathinca Van Sprundel
Published by Dutch Venture Publishing on 01 september 2018
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 260
Format: Paperback
ISBN: 9789492585288
Goodreads

In Cymbran is de sluier tussen de mens en de Andere Wereld vrij dun. Geesten, elfen en hun duistere vrienden zijn dichtbij. Ze zijn grillig en onvoorspelbaar en elke magie, elke wens heeft zijn prijs.

Zeven jaar geleden raakte Airys alles kwijt aan de Andere Wereld: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. Zeven jaar lang diende ze koningin Aranrod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen.

Nu is het eindelijk tijd om te vechten voor haar prinsdom. De beloofde hulp van koningin Aranrod komt in een andere vorm dan verwacht. In plaats van dat ze ten strijde kan trekken tegen de Andere Wereld, wordt Airys verbannen naar een eiland dat ze alleen uit mythen en sagen kent: Myrdin. Op dit magische eiland moet ze haar angsten overwinnen om terug te krijgen wat ze is verloren.

review

Dit boek is gebaseerd op een mytische verhalencollectie uit middeleeuws Wales: De Mabinogion. Deze verhalen vertellen over transformaties, magische ketels, betoveringen, hoofse liefde en verraad.
Tja toen ik dit in de inleiding las was ik helemaal om. Als ik ergens van hou dan is het van retellings!

De Vrouwe van Myrdin

Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief Airys.
Vanaf de eerste bladzijde werd ik het verhaal ingetrokken. Het begint met veel actie en spanning. De kennismaking met Waldrun vind ik hilarisch.

Ik ben Waldrun, de gevreesde reus van Gwyneth! riep hij en zijn stem trilde van woede. Dit is mijn eiland. Jullie horen hier niet, dus verdwijn voordat ik mij gruwelijk op jullie wreek.
Ik trok een wenkbrauw op. Deze jongen zag er niet echt afschrikwekkend uit. Reus, zei ik spottend, maak dat de kat wijs.

lag het aan mij of werd hij groter? Ik legde mijn hand in zijn nek en merkte dat die breder begon te worden.
Airys, vroeg Shona, Hij groeit!

Daarnaast komt er van alles aanbod, van liefde tot verraad aan toe. Ook humor komt aan bod, meerdere keren betrapte ik mij erop dat ik zat te grinniken.

Nu weet Shona teminste dat we eraan komen, bromde Waldrun. Dat gekrijs van je reikt ver genoeg. Verder moet je hier niet teveel aan wennen. Dit ritje is eenmalig

Conclusie

Dit verhaal is niet helemaal mijn ding. De schrijfster raakte mij meerdere keren kwijt. Het had wat mij betreft wel een stuk spannender gemogen en eigenlijk had ik dat ook wel verwacht. Daarnaast heb ik het gevoel dat het voor een jong publiek geschreven is. Desondanks is het een leuk verhaal wat je in een ruk uitleest. Een veelbelovend debuut.

Tags: ,

Divider