Genre: Feelgood

De meisjesmagneet door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 8 apr 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De meisjesmagneet door Jackie van Laren | Een Boek ReviewDe meisjesmagneet by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Published by De Boekerij on January 15th 2019
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 304
Format: Paperback
ISBN: 9789022585658
Goodreads

Reinout Hollebeecq is een keurige, wat onzekere jongen uit Baarn die in Amsterdam Nederlands gaat studeren. Hij droomt van de liefde, maar gelooft eigenlijk niet dat een jongen als hij ooit serieus genomen kan worden door een meisje. Muziek is zijn enige ontsnappingsmogelijkheid: hij kan prachtig pianospelen en zingen, maar alleen klassiek.

Hij komt in Amsterdam boven een meisje van zijn eigen leeftijd te wonen. Ze is bassist in een metalband, heeft een knipperlichtrelatie met de ruige zanger van de band, en leeft een beetje op de rand. Het verschil met zijn eigen achtergrond had niet groter kunnen zijn. Maar als de zanger ziek wordt en het meisje Reinout vraagt om in te vallen in de band, gaat er een wereld voor hem open. Een wereld waarin hij zichzelf opnieuw kan uitvinden. Waarin hij zijn onzekerheid, zijn verlegenheid en zijn maagdelijkheid verliest en tot zijn eigen verrassing een meisjesmagneet wordt. Diep in zijn hart doet hij het allemaal voor zijn buurmeisje. Maar die is zo beschadigd dat er meer nodig is dan een coole uitstraling om haar voor zich te winnen.

review

De meisjesmagneet

Hoofdpersoon is Reinhout Hollebeecq. Een onzekere, door angsten geplaagde, stotterende student met zijn haar in een VVD-scheiding. Persoonlijk vind ik het verfrissend: een man als hoofdpersoon.

Een beetje? Ha hij vond het doodeng.
Niet dat hij van plan was aan die angst toe te geven. Hij kende angst; hij had zijn hele middelbareschooltijd geleefd met ijzige angst onder in zijn maag.
..
Er waren momenten dat hij respijt had, dat de angst in geen velden of wegen te bekennen was, vooral wanneer hij speelde. Achter de piano voelde hij niets, alleen de muziek, die in golven door hem heen spoelde en hem meesleepte. Soms, als hij ook nog zong, was dat gevoel nog sterker, dan vergat hij helemaal waar hij was.

De kennismaking met Ratter (Leia) is hilarisch, bij mij staat hij nog steeds op mijn netvlies gebrand. Zij is zijn onderbuurvrouw en bassist in de metalband Vinculum. Mede door toedoen van haar verandert hij in Astro, een stoere rockzanger. Hij valt in voor de voorman van de band en is een groot succes. Gaandeweg wordt het duidelijk dat ieder van de band een forse rugzak heeft, dat ieder voor zich een heftige geschiedenis achter de rug heeft.

Conlusie

Ik heb dit boek binnen vierentwintig uur uitgelezen Ik lag al in bed en “kon niet slapen”. Nou ja, ik offer me wel op, hup uit bed en het boek uitlezen. Het mag duidelijk zijn ik vind dit een heerlijk verhaal, met al zijn complexe kanten want die zijn volop aanwezig. Tot slot komt er een oude bekende voorbij!!
View Spoiler »
Natuurlijk verwerkt Jackie in dit boek, zoals in elk boek van haar een boodschap, alleen geef ik deze dit keer niet prijs, ik zou zeggen: kijk of je hem zelf kan ontdekken

Tags: ,

Divider

Wabi-Sabi door Francesc Miralles | Een Boek Review

Gepost op 6 mrt 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Wabi-Sabi door Francesc Miralles | Een Boek ReviewWabi-Sabi by Francesc Miralles
Published by Boekerij on 06-11-2018
Genres: Feelgood
Pages: 432
Format: Hardcover
ISBN: 9789022585092
Koop op Bol.com
Goodreads

Als Samuel, een introverte, ietwat eenzame literatuurdocent, op een dag zijn voordeur opent, glipt er een kat zijn huis in. Hoewel hij zich eigenlijk zo snel mogelijk van de indringer wil ontdoen, zet hij toch wat eten voor hem neer. En diep in zijn hart moet hij toegeven dat hij het gezelschap van het eigenwijze dier wel kan waarderen. De kat blijft.

Is deze alledaagse gebeurtenis zo onbeduidend als hij lijkt, of is het een teken dat het voor Samuel tijd is om zijn zelfverkozen isolement te doorbreken? Zijn simpele daad van zorg en aandacht voor de kat zet een reeks ontmoetingen in gang met mensen die altijd al in zijn buurt waren, maar aan wie hij geen aandacht schonk. Hij begint dingen op te merken die hem tot dan toe waren ontgaan. Aarzelend begeeft hij zich op een pad dat leidt naar nieuwe vriendschappen en liefde. Maar als alles perfect lijkt, ligt het verlies op de loer. Om dat te leren aanvaarden reist hij uiteindelijk naar Japan, op zoek naar de betekenis van het mysterieuze begrip wabi sabi.

review

Minstens één tot twee keer per jaar wil ik ‘out of the box’ lezen. Hiermee bedoel ik dat ik uit mijn comfortzone stap en een boek lees wat ik anders niet snel oppak. Zo kwam ik bij dit boek uit, tot mijn schande moet ik bekennen dat ik nog niet eerder wat van Frances Miralles gelezen heb.

Wabi-Sabi

Het verhaal wordt in de ik-persoon verteld door Samuel, een ietwat vereenzaamde literatuurdocent. Het start op oudejaarsavond, als hij zich realiseert dat het leven tussen zijn vingers door glipt.

Gezien de medische geschiedenis van de mannen in mijn familie lag mijn levensverwachting waarschijnlijk onder het gemiddelde, calculeerde ik: 60.000 uur op z’n best. Met mijn zevenendertig jaar was ik misschien al over de helft. De vraag is hoeveel uur ik had verspild.

Vervolgens staat er een kat voor zijn deur, welke Samuel binnenlaat en een schoteltje melk geeft. De kat blijft bij hem en hij besluit om hem Mishima te noemen. Alles wat hem hierna, vooral in positieve zin, overkomt dankt hij (vindt hij) aan een schoteltje melk en de kat.

Hij ontmoet nieuwe mensen, zoals Titus, een schrijver van zelfhulpboeken, en Valdemar, een excentrieke wetenschapper.
Wat op mij een diepe indruk heeft gemaakt is de raad die Titus aan Samuel gaf:

Het tegenovergestelde is het beste.
Als je boos op iemand bent, moet je die spreuk toepassen. Het betekent dat je het tegenovergestelde doet van wat je lichaam aangeeft. Geloof me, het doet wonderen.

Het boek is in twee delen geschreven namelijk Liefde in kleine letters en Wabi-Sabi. Persoonlijk sprak het eerste gedeelte mij het meeste aan.

Conclusie

Wat ben ik blij dat ik dit boek gelezen heb. Al was het alleen al voor de cover, en niet te vergeten dat mooie blauwe kapitaalbandje! Zo ontzettend gaaf. Als je vervolgens het boek openslaat zijn de eerste twee en de laatste twee pagina’s gevuld met kersenbloesemtakken. Maar hier doe ik het verhaal geen recht aan. Het heeft mij namelijk blij verrast, zeker wat het eerste gedeelte betreft. Het tweede gedeelte vond ik wat waziger. Maar ik heb met vreselijk veel plezier dit boek gelezen en er zelfs wat van opgestoken.

Favoriete Quote

Duizenden kaarsen kunnen met een enkele kaars ontstoken worden, en de levensduur van die kaars zal er niet korter om zijn. Geluk wordt nooit minder door het te delen.

Tags: ,

Divider

Onder de sterren van Montpellier door Marina Folkers | Een Boek Review

Gepost op 23 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Onder de sterren van Montpellier door Marina Folkers | Een Boek ReviewOnder de sterren van Montpellier by Marina Folkers
Also by this author: Zoektocht terug
Published by Zomer&Keuning on December 6th 2018
Genres: Feelgood, Romance
Pages: 256
Format: Paperback
ISBN: 9789401913638
Koop op Bol.com
Goodreads

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?

Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is?

'Onder de sterren van Montpellier' van Marina Folkers is een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem.

review

Onder de sterren van Montpellier

Het proloog van dit boek trekt meteen je aandacht, en eigenlijk is dat zo gebleven.
Hoofpersonen zijn Cleo en Luc, en niet te vergeten de oma van Cleo.

Cleo

Cleo is ontzettend ongelukkig in Londen, waar ze met buikpijn naar haar werk gaat.

Een vrouw die ze dacht te hebben achtergelaten toen ze haar vorige baan achterliet, maar die nu opeens weer samen met haar moest werken en haar werkplek verziekte. De plek waar ze nu al een tijdje werkte en waar niemand haar had gekend, waar niemand wist waar ze vandaan kwam, waar niemand wist van haar vader en waar niemand wist van … hem.
Ze zou zo graag deze kans willen grijpen. Weg uit het regenachtige Londen, weg van de roddels, weg van de teleurstellingen, weg van de pijn en naar een plek waar niemand haar kende.

Oma

De oma van Cleo is een schatje, een wijze door het leven zeer ervaren vrouw, die Cleo met raad en daad bijstaat.

Ik vind het hier altijd zo fijn, Cleo gebaarde naar de ruimte om zich heen. En ik zal je echt heel erg missen.
Natuurlijk zal ik jou ook missen, maar ik wil graag een gelukkige Cleo zien. Zo’n verblijf in het buitenland, in je eentje zal je goeddoen. De smekende blik van haar oma brak beetje bij beetje haar verzet.

Luc

Luc worstelt met zichzelf en een hoop onzekerheden. Ondanks het feit dat hij op zichzelf wil zijn, helpt hij geregeld Cleo uit de brand. Daarnaast heeft hij een groot geheim.

Op dat moment klonk er een stem door de straat. Cleo keek om. Een man schreeuwde iets in hun richting en verdween toen in de menigte. Ze keek om. Er stond niemand achter hen. War had hij geroepen? Een woord of een naam?

Conclusie

Ben je op zoek naar een aantal zorgeloos leesuren, dan is Onder de sterren van Montpellier een must. Een prima verhaal om even tussendoor te lezen, zoals ik in de kerstvakantie heb gedaan. Doordat er zowel vanuit Cleo en Luc geschreven wordt, blijf je wat beide personages betreft goed op de hoogte. Vooral wat betreft hun onzekerheden.
Ik heb regelmatig zitten grinniken om de alle acties van Cleo, wat een heerlijke malle meid.
Een minpuntje heb ik kunnen ontdekken: pas op bladzijde 187 vind de eerste kus plaats 😉

Favoriete Quote

Iedereen heeft van die stemmen in zijn leven, die hun eigen stem overschreeuwen. Toch s het belangrijk om je eigen weg te zoeken en bij je eigen gevoel te blijven. Naar je eigen stem te luisteren. Dat is ook integriteit.

Tags: ,

Divider

Tegenstroom door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 8 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Tegenstroom door Jackie van Laren | Een Boek ReviewTegenstroom by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Series: Eilandliefde, #4
Published by De Boekerij on August 6th 2018
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 320
Format: Paperback
Koop op Bol.com
Goodreads

Martin Freriks is zijn hele leven al verliefd op Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school. Ze is model geworden, loopt shows voor Victoria’s Secret en woont in New York. Hij liet haar ooit gaan voor Gwen – maar heeft haar nooit kunnen vergeten. Intussen staat zijn relatie met Gwen onder spanning. Hij gaat een weekendje naar het eiland, waar zijn zus Wende het nieuwe seizoen in wil luiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer zij voorstelt om Elodie voor het feest uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij.

Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Vincent is dolverliefd op Milena, maar dan staat ineens zijn oude vriendin Mandy voor zijn neus, die hem maar niet kan vergeten. Ze is diep gekwetst dat hij nu wél serieus is met een ander meisje. Voor Mandy lijkt Vincent de ware, maar soms komt liefde uit een onverwachte hoek…

review

Het vierde en laatste deel in de Eilandserie. Na Duingras, Stormwind en Springvloed maakt Tegenstroom de serie compleet. Deze boeken zijn goed los van elkaar te lezen. Al verhoogt het je leesplezier als je ze in volgorde leest omdat je dan de meeste personages kent.

Tegenstroom

Hoofdpersoon in dit verhaal is Martin Freriks, de broer van Wende het hoofdpersonage uit deel een. Zoals alle boeken van Jackie van Laren is dit een feelgood verhaal. Als je goed oplet zit er, zoals in elk boek van Jackie van Laren, een boodschap in! De boodschap is luid en duidelijk: kies voor jezelf en maak je eigen keuzes!

Martin worstelt met een knipperlicht relatie die eigenlijk niet deugt.

Ik hou van een relatie als een huis: je steekt er tijd in, je bouwt het op, en dan staat het er, stevig en betrouwbaar. Met Gwen had ik voor mijn gevoel de afgelopen jaren meer een relatie als een tent: je bouwt hem op, en vervolgens breek je hem weer af, en misschien zet je hem dan ergens anders weer op, of je neemt een andere tent. Nu zijn we vrij abrupt gepromoveerd naar een caravan, maar het is nog steeds geen huis.

Er zijn momenten dat ik hem wel een schop onder zijn sexy cadetten wil geven. Het hele gedoe met Gwen, zijn jeugdliefde Elodie en Mandy.
Kies!!

Conclusie

Eind goed al goed! De personages uit alle vier de boeken voelen als bekenden en dat geld ook voor Martin en Mandy. Eigenlijk is het een lief boek, met lieve hoofpersonages.

Tags: ,

Divider