Genre: Feelgood

Baguette met jam voor twee door Wendy Brokers | Een Boek Review

Gepost op 14 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Baguette met jam voor twee door Wendy Brokers | Een Boek ReviewBaguette met jam voor twee Published by Boekerij on July 2018
Genres: Feelgood, Romance
Pages: 336
Format: Paperback
ISBN: 9789022584217
Koop op Bol.com
Goodreads

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

review

Blijkbaar is Baguette met jam voor twee, net zoals de Eiland serie van Jackie van Laren, als een dagelijks vervolgverhaal op Facebook begonnen . Dit trok de aandacht van uitgeverij Boekerij met als gevolg dit boek.
Leuk weetje: Nate, verschijnt kort in Stormwind, Eilandliefde #2 , net zoals Vin ( uit Stormwind) in dit boek genoemd wordt.

Vin had gelijk. Van alles wat die flierefluiter ooit tegen me heeft gezegd, waren de meest ware woorden me vorig jaar door de telefoon ter ore gekomen.
Ik ben per ongeluk monogaam geworden.

Baguette met jam voor twee

Hoofdpersoon zijn Lize en Nate. Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Lize de Ruiter. Zij vertrekt naar het zonnige zuiden en daar heeft ze meerdere gegronde redenen voor.

Na haar eerste boosheid over haar kleine onderkomen kroop er nu een toch een glimlach op haar gezicht.Het had iets popperigs, iets liefs en bovenal iets eigens. Het was petieterig klein, maar ze hoefde niet te delen. En misschien, heel misschien, zou het een plek zijn waar ze knopen kon doorhakken en tot rust en bezinning kon komen. Waar ze aan de slag kon met de dood van haar vader en de wonden likken die Tijn en Wouter hadden achtergelaten. En dan had ze het niet over de afzonderlijke wonden, maar ook de gezamenlijke krater. Als ze beide mannen de rest van haar leven niet meer hoefde te zien, was dat alleen maar welkom.

Nate Wolters is sportinstructeur op de camping waar Lize gaat werken. Hij is nogal gesloten en schijnt het nodige te verbergen. Ook Nate heeft zo zijn redenen om daar te werken. Beiden hebben een best aardig volle rugzak. De spanning tussen de twee spat regelmatig van het papier af.

Conclusie

Het eerste wat mij opviel aan dit boek is de vrolijke cover en niet te vergeten de mooi afgeronde hoekjes! Een pareltje! Net zoals dit verhaal een pareltje is. Het doet alles wat het moet doen. Het heeft mij een zalige dag bezorgd terwijl ik het zat te lezen. Met een lach en een traan. Want er zit beslist meer in het boek dan je zou verwachten. De humor spat regelmatig van de pagina’s af en ook was ik regelmatig ontroerd. Kortom: ik heb genoten.

Tags: ,

Divider

Springvloed door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 5 okt 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Springvloed door Jackie van Laren | Een Boek ReviewSpringvloed by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Series: Eilandliefde #3
Published by Boekerij on August 6th 2018
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 320
Format: Paperback
ISBN: 9789022584071
Goodreads

Mayke Ferwerda is een jonge vrouw die geboren is op het eiland, en die als een van de weinigen van haar leeftijdgenoten heel zeker weet dat ze er ook wil blijven wonen en er haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt… Gelukkig is ze al een heel eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok bij Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon.
Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement gered is door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die arrogante kwal de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?

review
Na Duingras en Stormwind is het nu tijd voor deel drie in de Eilandliefde serie, Springvloed. In dit verhaal zijn Mayke Ferweda en Cam de hoofdpersonen. Naast Axel en Wende komen ook Vincent en Milena regelmatig voorbij. Het verhaal wordt door Mayke vertelt.

Springvloed

Mayke is heerlijke nuchtere geboren en getogen eilandbewoonster. Nadat ze, tijdens haar middelbare school periode, in een gastgezin aan het leven aan wal heeft kunnen proeven,weet ze het zeker. Ze wil graag op het eiland blijven werken en leven. Vrijwel ieder baantje is seizoensgebonden en dat maakt het er niet makkelijker op.

Zo veel noten heb ik eigenlijk helemaal niet op mijn zang, op de keeper beschouwd: ik wil alleen maar graag wonen waar ik geboren ben. Ik hou van het eiland, ik wil hier mijn leven opbouwen.

Een van de nadelen is dat het moeilijk is om een leuke vriend te vinden. En dan ook nog een die fulltime op het eiland woont.
Mayke werkt als kok bij de Vis, het restaurant van Axel en Wende. Een voordeel van dit werk is dat er daar het hele seizoen door mensen komen. Nadeel, volgens Mayke, is dat Cam, die de strandtent van een naderend faillissement gered heeft, dagelijks aanwezig is. Ze botsen ook flink.

Wat .. is dat vraag ik wijzend naar mijn eigen voorhoofd. Ik hou mijn hart vast.
De afdruk van de deur van het aggregaathok, zegt hij, gortdroog, zonder zijn ogen van de weg te halen.
Shit, echt? fluister ik. Jee sorry, Cam. En plotseling merk ik dat het helemaal niet zo moeilijk is en dat het geweldig oplucht: En sorry dat ik zo ongelooflijk rot tegen je deed. Ik weet ook wel dat je het goed bedoelde, maar het vloog er zo uit, ik weet ook niet hoe het komt, volgens mij haal jij het slechtste in me naar boven of zo.

Saai is het in ieder geval niet. De spanning spat van dit tweetal af. Mayke leert een hoop over zichzelf en Cam, heeft ook de nodige problemen, oftewel een forse rugzak mee te zeulen. Of dit nog goed gaat komen?

Conclusie

Het boek doet precies wat het moet doen, mij een heerlijke ontspannende leesdag bezorgen. Ik heb genoten van dit boek. Heerlijk!!
Op naar deel 4, Tegenstroom.

Tags: ,

Divider

Duingras door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 12 jun 2018 door Linda in boeken, Reviews / 3 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Duingras door Jackie van Laren | Een Boek ReviewDuingras by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Series: Eilandliefde, #1
Published by Boekerij on February 19th 2018
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 280
Format: Paperback
Goodreads

Romantiek, vriendschap en grote levensvragen tegen de achtergrond van de geliefde Waddeneilanden

Wende Freriks staat op een keerpunt in haar leven: ze is gestopt met haar opleiding en is totaal onverwacht gedumpt door haar vriend. In een opwelling boekt ze twee weken vakantie op een Waddeneiland, om het einde van haar relatie te verwerken en te bedenken wat ze nou eigenlijk wil met haar leven.

In Grote Vis, de enige strandtent op het eiland, raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee zijn tegenpolen: zo vrolijk en flirterig als surfer Vincent is, zo serieus en ontoegankelijk is Axel. Nu ze er toch is helpt Wende de twee her en der met een klusje, en al snel komt ze er dagelijks, raken ze echt bevriend en lijkt haar oude leven heel ver weg. Behalve oprechte vriendschap voelt Wende ook iets anders voor de stugge Axel, al wil ze daar nog niet te veel over nadenken nu haar nieuw verworven vrijheid net een beetje begint te wennen. Tot haar ex ineens voor haar neus staat en alles op zijn kop zet…

review

Jackie van Laren is De feuilleton-koningin van Facebook!
De Eilandliefde serie is eigenlijk door toeval ontstaan. Vanaf half juni poste zij een stukje van dit verhaal op Facebook. Het lezersaantal groeide en groeide en daarmee ook de enthousiaste reacties/discussies. Waar Jackie volgens eigen zeggen vreselijk om moest lachen maar waar ze tegelijkertijd ook heel geïnspireerd door raakte. En zo ontstond Duingras, deel een van de Eilandliefde serie, welke uit vier delen bestaat.

Duingras

Het verhaal gaat over Wende, Axel en Vincent, en wordt vanuit het perspectief van Wende, in de ik persoon, vertelt.
Na het verbreken van de relatie met Bastiaan, stopt ze abrupt met studeren en gaat twee weken op vakantie naar een van de Waddeneilanden.

Vierentwintig, nog nooit alleen op vakantie geweest en afgekickt van mannen.

En daar ontmoet zij Axel, eigenaar van restaurant Grote Vis, en zijn beste vriend Vincent, een kitesurfer. In no time staat ze een handje te helpen alsof ze nooit anders gedaan heeft, en slaat de vlam in de pan bij Wende en Axel. Beiden hebben een aardig gevulde rugzak als gevolg van hun vorige relaties.

Hij schudt zijn hoofd, ik was helemaal niet boos. Ik ben niet zo goed in van die, die … beleefdheidsfrasen; ik zeg blijkbaar te weinig. Ik … mijn ex kon altijd vreselijk op mij vitten als ik volgens haar weer eens als een botte boer uit de hoek was gekomen, maar ik was me dan van geen kwaad bewust.

Nou mijn ex had er altijd een enorme hekel aan als hij op me moest wachten, vertrouw ik hem toe. Hij kon dan écht onaardig tegen me zijn, en ik bedoel dus niet per ongeluk. Dus toen jij daarnet op het strand zo zei van Kom je nou nog of blijf je daar staan, dacht ik: en nou laat ik verdorie niet meer over me heen lopen omdat een of andere man weer eens vindt dat het allemaal niet snel genoeg gaat.

Conclusie

Duingras krijgt van mij vijf sterren. Simpel omdat het verhaal doet wat het moet doen. Het loopt lekker, maakt mij aan het lachen. Je sjeest er al lezend doorheen, heet is een vlot lopend verhaal met een dosis humor, romantiek en vriendschap.

Tags: ,

Divider

Eens gegeven door Charlotte de Monchy | Een Boek Review

Gepost op 24 mei 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Eens gegeven door Charlotte de Monchy | Een Boek ReviewEens gegeven by Charlotte de Monchy
Published by Boekerij on January 2nd 2018
Genres: Feelgood, Romance
Pages: 336
Format: Paperback
ISBN: 9789022580561
Goodreads

Feline heeft geen geld om haar vervallen huis op te knappen, tot een verrassende nacht alles verandert

Vrolijk, romantisch, verrassend en meeslepend: Charlotte de Monchy is de ster van de Nederlandse feelgoodroman.

Van de auteur van Zes maanden zonder

In Felines leven is er ruimte voor verbetering: ze woont antikraak in een krakkemikkig voormalig hotel, samen met een bonte verzameling huisgenoten op wie ze zeer gesteld is maar die geen van allen geld hebben om iets aan hun huisvesting te verbeteren. Op papier heeft Feline een droombaan: kunsttaxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Helaas geeft haar baas alle interessante klussen aan zijn zoon en laat hij de stomme karweitjes aan Feline over.

Als Feline een keer iets voor haar baas moet ophalen, eindigt dat uitstapje geheel onverwachts in een wilde nacht met de knappe Teun, die werkt als bankier in de Londense City. Het kitscherige schilderijtje dat hij haar ten afscheid voor de grap cadeau geeft, blijkt een tweede, veel waardevoller schilderij te verbergen: een onontdekte Breitner, iets wat Teun duidelijk niet wist. Als ze het verkoopt, kan Feline het geld héél goed gebruiken om het huis op te knappen. En ze ziet Teun toch nooit meer, dat weet ze zeker. Tot een Engelse zakenbank de Amsterdamsche Veiling inhuurt om voor zijn nieuw te openen Nederlandse vestiging een kunstcollectie samen te stellen. En de bankier die het project leidt, wil alleen werken met Feline…

review

Eens gegeven

Het verhaal wordt vanuit de derde persoon vertelt, voornamelijk vanuit het perspectief van Feline. Af en toe is er een ander aan het woord zoals Evi. Wat een aanvulling voor het verhaal is omdat zo niet alleen het verhaal van Teun en Feline vertelt word.

Feline

Feline werkt als kunsttaxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Voor haar baas is ze meer een persoonlijke assistent dan een taxateur. Hij behandelt haar als een loopjongen. In dit geval een loopmeisje. Allerlei waardeloze opdrachten moet ze voor haar baas doen, pakken naar de stomerij brengen, sigaren kopen en ergens op het platteland in en winterstorm een oude versie van een boek ophalen wat het verjaardagscadeau is voor de vrouw van de baas!

Je bedoelt dat je al twee uur in de auto zit om iets van Marktplaats op te halen? Evi’s stem klonk ongelovig.
Feline manoeuvreerde haar rode Renault 4 de kleine pont op. Het is voor mijn baas! Ze moest bijna schreeuwen om boven de gierende wind uit te komen.

En met deze laatste opdracht begint het boek. En hoe ..
Zo komt ze midden in een sneeuwstorm in the middle of nowhere bij Teun terecht

Teun

Teun werkt als bankier in de Londen. Maar is absoluut niet het voorbeeld hiervan. Hij is vrolijk, adrem en heeft humor. Hij woont zelfs op een oud roestig schip welke hij wil opknappen.

Dan ga ik wat anders doen. Ik ga niet meer terug naar mijn oude baan.
Word je daar niet zenuwachtig van, dat je nog niet weet wat de volgende stap zal zijn?
Nee, ik vind het wel een lekker idee dat alles mogelijk is. Ik hou van verandering.

Conclusie

Dit boek doet alles goed in zijn soort, weliswaar is het een voorspelbaar verhaal maar het is in zijn soort een heerlijk ontspannend en grappig boek. Ik heb er in ieder geval van genoten en heb het in één ruk uitgelezen. Met de zomer opkomst zou ik zeggen: in je koffer.

Tags: ,

Divider