Genre: Feelgood

Onder de sterren van Montpellier door Marina Folkers | Een Boek Review

Gepost op 23 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Onder de sterren van Montpellier door Marina Folkers | Een Boek ReviewOnder de sterren van Montpellier by Marina Folkers
Also by this author: Zoektocht terug
Published by Zomer&Keuning on December 6th 2018
Genres: Feelgood, Romance
Pages: 256
Format: Paperback
ISBN: 9789401913638
Koop op Bol.com
Goodreads

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?

Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is?

'Onder de sterren van Montpellier' van Marina Folkers is een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem.

review

Onder de sterren van Montpellier

Het proloog van dit boek trekt meteen je aandacht, en eigenlijk is dat zo gebleven.
Hoofpersonen zijn Cleo en Luc, en niet te vergeten de oma van Cleo.

Cleo

Cleo is ontzettend ongelukkig in Londen, waar ze met buikpijn naar haar werk gaat.

Een vrouw die ze dacht te hebben achtergelaten toen ze haar vorige baan achterliet, maar die nu opeens weer samen met haar moest werken en haar werkplek verziekte. De plek waar ze nu al een tijdje werkte en waar niemand haar had gekend, waar niemand wist waar ze vandaan kwam, waar niemand wist van haar vader en waar niemand wist van … hem.
Ze zou zo graag deze kans willen grijpen. Weg uit het regenachtige Londen, weg van de roddels, weg van de teleurstellingen, weg van de pijn en naar een plek waar niemand haar kende.

Oma

De oma van Cleo is een schatje, een wijze door het leven zeer ervaren vrouw, die Cleo met raad en daad bijstaat.

Ik vind het hier altijd zo fijn, Cleo gebaarde naar de ruimte om zich heen. En ik zal je echt heel erg missen.
Natuurlijk zal ik jou ook missen, maar ik wil graag een gelukkige Cleo zien. Zo’n verblijf in het buitenland, in je eentje zal je goeddoen. De smekende blik van haar oma brak beetje bij beetje haar verzet.

Luc

Luc worstelt met zichzelf en een hoop onzekerheden. Ondanks het feit dat hij op zichzelf wil zijn, helpt hij geregeld Cleo uit de brand. Daarnaast heeft hij een groot geheim.

Op dat moment klonk er een stem door de straat. Cleo keek om. Een man schreeuwde iets in hun richting en verdween toen in de menigte. Ze keek om. Er stond niemand achter hen. War had hij geroepen? Een woord of een naam?

Conclusie

Ben je op zoek naar een aantal zorgeloos leesuren, dan is Onder de sterren van Montpellier een must. Een prima verhaal om even tussendoor te lezen, zoals ik in de kerstvakantie heb gedaan. Doordat er zowel vanuit Cleo en Luc geschreven wordt, blijf je wat beide personages betreft goed op de hoogte. Vooral wat betreft hun onzekerheden.
Ik heb regelmatig zitten grinniken om de alle acties van Cleo, wat een heerlijke malle meid.
Een minpuntje heb ik kunnen ontdekken: pas op bladzijde 187 vind de eerste kus plaats ūüėČ

Favoriete Quote

Iedereen heeft van die stemmen in zijn leven, die hun eigen stem overschreeuwen. Toch s het belangrijk om je eigen weg te zoeken en bij je eigen gevoel te blijven. Naar je eigen stem te luisteren. Dat is ook integriteit.

Tags: ,

Divider

Tegenstroom door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 8 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Tegenstroom door Jackie van Laren | Een Boek ReviewTegenstroom by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Series: Eilandliefde, #4
Published by De Boekerij on August 6th 2018
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 320
Format: Paperback
Koop op Bol.com
Goodreads

Martin Freriks is zijn hele leven al verliefd op Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school. Ze is model geworden, loopt shows voor Victoria‚Äôs Secret en woont in New York. Hij liet haar ooit gaan voor Gwen ‚Äď maar heeft haar nooit kunnen vergeten. Intussen staat zijn relatie met Gwen onder spanning. Hij gaat een weekendje naar het eiland, waar zijn zus Wende het nieuwe seizoen in wil luiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer zij voorstelt om Elodie voor het feest uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij.

Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Vincent is dolverliefd op Milena, maar dan staat ineens zijn oude vriendin Mandy voor zijn neus, die hem maar niet kan vergeten. Ze is diep gekwetst dat hij nu wél serieus is met een ander meisje. Voor Mandy lijkt Vincent de ware, maar soms komt liefde uit een onverwachte hoek…

review

Het vierde en laatste deel in de Eilandserie. Na Duingras, Stormwind en Springvloed maakt Tegenstroom de serie compleet. Deze boeken zijn goed los van elkaar te lezen. Al verhoogt het je leesplezier als je ze in volgorde leest omdat je dan de meeste personages kent.

Tegenstroom

Hoofdpersoon in dit verhaal is Martin Freriks, de broer van Wende het hoofdpersonage uit deel een. Zoals alle boeken van Jackie van Laren is dit een feelgood verhaal. Als je goed oplet zit er, zoals in elk boek van Jackie van Laren, een boodschap in! De boodschap is luid en duidelijk: kies voor jezelf en maak je eigen keuzes!

Martin worstelt met een knipperlicht relatie die eigenlijk niet deugt.

Ik hou van een relatie als een huis: je steekt er tijd in, je bouwt het op, en dan staat het er, stevig en betrouwbaar. Met Gwen had ik voor mijn gevoel de afgelopen jaren meer een relatie als een tent: je bouwt hem op, en vervolgens breek je hem weer af, en misschien zet je hem dan ergens anders weer op, of je neemt een andere tent. Nu zijn we vrij abrupt gepromoveerd naar een caravan, maar het is nog steeds geen huis.

Er zijn momenten dat ik hem wel een schop onder zijn sexy cadetten wil geven. Het hele gedoe met Gwen, zijn jeugdliefde Elodie en Mandy.
Kies!!

Conclusie

Eind goed al goed! De personages uit alle vier de boeken voelen als bekenden en dat geld ook voor Martin en Mandy. Eigenlijk is het een lief boek, met lieve hoofpersonages.

Tags: ,

Divider

Baguette met jam voor twee door Wendy Brokers | Een Boek Review

Gepost op 14 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Baguette met jam voor twee door Wendy Brokers | Een Boek ReviewBaguette met jam voor twee Published by Boekerij on July 2018
Genres: Feelgood, Romance
Pages: 336
Format: Paperback
ISBN: 9789022584217
Koop op Bol.com
Goodreads

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

review

Blijkbaar is Baguette met jam voor twee, net zoals de Eiland serie van Jackie van Laren, als een dagelijks vervolgverhaal op Facebook begonnen . Dit trok de aandacht van uitgeverij Boekerij met als gevolg dit boek.
Leuk weetje: Nate, verschijnt kort in Stormwind, Eilandliefde #2 , net zoals Vin ( uit Stormwind) in dit boek genoemd wordt.

Vin had gelijk. Van alles wat die flierefluiter ooit tegen me heeft gezegd, waren de meest ware woorden me vorig jaar door de telefoon ter ore gekomen.
Ik ben per ongeluk monogaam geworden.

Baguette met jam voor twee

Hoofdpersoon zijn Lize en Nate. Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Lize de Ruiter. Zij vertrekt naar het zonnige zuiden en daar heeft ze meerdere gegronde redenen voor.

Na haar eerste boosheid over haar kleine onderkomen kroop er nu een toch een glimlach op haar gezicht.Het had iets popperigs, iets liefs en bovenal iets eigens. Het was petieterig klein, maar ze hoefde niet te delen. En misschien, heel misschien, zou het een plek zijn waar ze knopen kon doorhakken en tot rust en bezinning kon komen. Waar ze aan de slag kon met de dood van haar vader en de wonden likken die Tijn en Wouter hadden achtergelaten. En dan had ze het niet over de afzonderlijke wonden, maar ook de gezamenlijke krater. Als ze beide mannen de rest van haar leven niet meer hoefde te zien, was dat alleen maar welkom.

Nate Wolters is sportinstructeur op de camping waar Lize gaat werken. Hij is nogal gesloten en schijnt het nodige te verbergen. Ook Nate heeft zo zijn redenen om daar te werken. Beiden hebben een best aardig volle rugzak. De spanning tussen de twee spat regelmatig van het papier af.

Conclusie

Het eerste wat mij opviel aan dit boek is de vrolijke cover en niet te vergeten de mooi afgeronde hoekjes! Een pareltje! Net zoals dit verhaal een pareltje is. Het doet alles wat het moet doen. Het heeft mij een zalige dag bezorgd terwijl ik het zat te lezen. Met een lach en een traan. Want er zit beslist meer in het boek dan je zou verwachten. De humor spat regelmatig van de pagina’s af en ook was ik regelmatig ontroerd. Kortom: ik heb genoten.

Tags: ,

Divider

Springvloed door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 5 okt 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Springvloed door Jackie van Laren | Een Boek ReviewSpringvloed by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Series: Eilandliefde #3
Published by Boekerij on August 6th 2018
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 320
Format: Paperback
ISBN: 9789022584071
Goodreads

Mayke Ferwerda is een jonge vrouw die geboren is op het eiland, en die als een van de weinigen van haar leeftijdgenoten heel zeker weet dat ze er ook wil blijven wonen en er haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt… Gelukkig is ze al een heel eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok bij Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon.
Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement gered is door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die arrogante kwal de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?

review
Na Duingras en Stormwind is het nu tijd voor deel drie in de Eilandliefde serie, Springvloed. In dit verhaal zijn Mayke Ferweda en Cam de hoofdpersonen. Naast Axel en Wende komen ook Vincent en Milena regelmatig voorbij. Het verhaal wordt door Mayke vertelt.

Springvloed

Mayke is heerlijke nuchtere geboren en getogen eilandbewoonster. Nadat ze, tijdens haar middelbare school periode, in een gastgezin aan het leven aan wal heeft kunnen proeven,weet ze het zeker. Ze wil graag op het eiland blijven werken en leven. Vrijwel ieder baantje is seizoensgebonden en dat maakt het er niet makkelijker op.

Zo veel noten heb ik eigenlijk helemaal niet op mijn zang, op de keeper beschouwd: ik wil alleen maar graag wonen waar ik geboren ben. Ik hou van het eiland, ik wil hier mijn leven opbouwen.

Een van de nadelen is dat het moeilijk is om een leuke vriend te vinden. En dan ook nog een die fulltime op het eiland woont.
Mayke werkt als kok bij de Vis, het restaurant van Axel en Wende. Een voordeel van dit werk is dat er daar het hele seizoen door mensen komen. Nadeel, volgens Mayke, is dat Cam, die de strandtent van een naderend faillissement gered heeft, dagelijks aanwezig is. Ze botsen ook flink.

Wat .. is dat vraag ik wijzend naar mijn eigen voorhoofd. Ik hou mijn hart vast.
De afdruk van de deur van het aggregaathok, zegt hij, gortdroog, zonder zijn ogen van de weg te halen.
Shit, echt? fluister ik. Jee sorry, Cam. En plotseling merk ik dat het helemaal niet zo moeilijk is en dat het geweldig oplucht: En sorry dat ik zo ongelooflijk rot tegen je deed. Ik weet ook wel dat je het goed bedoelde, maar het vloog er zo uit, ik weet ook niet hoe het komt, volgens mij haal jij het slechtste in me naar boven of zo.

Saai is het in ieder geval niet. De spanning spat van dit tweetal af. Mayke leert een hoop over zichzelf en Cam, heeft ook de nodige problemen, oftewel een forse rugzak mee te zeulen. Of dit nog goed gaat komen?

Conclusie

Het boek doet precies wat het moet doen, mij een heerlijke ontspannende leesdag bezorgen. Ik heb genoten van dit boek. Heerlijk!!
Op naar deel 4, Tegenstroom.

Tags: ,

Divider