Genre: New Adult

Fallon door Soraya Naomi | Een Boek Review

Gepost op 21 dec 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Fallon door Soraya Naomi | Een Boek ReviewFallon by Soraya Naomi
Series: Chicago Syndicate #1
Published by Dutch Venture Publishing on December 5th 2018
Genres: New Adult
Pages: 352
Format: Paperback
ISBN: 9789463189675
Koop op Bol.com
Goodreads

Fallon heeft nooit een masker hoeven dragen om zich anders voor te doen dan ze is. Haar wereld is prachtig: ze is opgegroeid in een warm gezin in Chicago, heeft een mooi diploma behaald en heeft een baan waar ze dol op is. Maar die onschuldige wereld wordt op zijn kop gezet als Luca op haar pad komt.

Luca draagt een masker dat hij nooit af kan zetten. Nooit af mág zetten. Wantrouwen, rivaliteit en geweld beheersen zijn leven. Fallon valt als een blok voor hem omdat zij als enige voorbij zijn façade kan kijken. Zelfs als hij probeert zich anders voor te doen bij haar. Zelfs als haar leven uit elkaar valt en ze niet begrijpt waarom.

Kunnen Fallon en Luca samen hun onzekerheden overwinnen als iedereen om hen heen duistere bedoelingen lijkt te hebben?

Wie kun je vertrouwen als werkelijk iedereen een masker draagt?

review

Fallon

Het verhaal wordt om en om vertelt vanuit het perspectief van Fallon Michaels en Luca DeMiliano. Het was even wennen, wat mij betreft voor het eerst dat een in New Adult boek het perspectief van beide zijden komt.
Fallon werkt als tekstschrijfster bij Charity Events en Luca is de onderbaas van De Chicago Syndicate, de mafia van Chicago.
Het verhaal in ieder geval het eerste hoofdstuk begint spetterend met veel humor.

Fallon, schat, kijk eens naar je mond,? zegt ze, gevolgd door een schaterlach.
Ik trek de poederdoos uit haar hand en kijk in het spiegeltje ervan? Shit. Ik vergat dat ik rode lippenstift op had. Die is nu over mijn hele mond uitgesmeerd, waardoor ik eruitzie als een clown. Ik probeer niet in de lach te schieten om mijn belachelijke verleidingspoging en trek mijn beste vriendin mee naar de dames-wc achterin de nachtclub. Gelukkig staat er geen rij en snel duiken we naar binnen, terwijl Teagan naar haar buik grijpt.

Vervolgens werd (aan mij) een groot gedeelte van het plot al op bladzijde 20 onthult.
View Spoiler »

Hoewel ik het een leuk verhaal vind en de interactie tussen Fallon en Luca zinderend is, gaat het geweld mij steeds meer tegenstaan. Het lijkt wel gerechtvaardigd te worden, een soort van modetrent. Net zoals momenteel de Netflix-serie Narcos een hit is. Alsof het doodgewoon is.

Maar ondanks dat deze moorden aan de oppervlakte heel simpel lijken, hebben ze Adriano en mij ingrijpend veranderd. Want iemand vermoorden, een leven beëindigen, blijft je op een zeker niveau voor altijd achtervolgen. Het gekke is wel dat je gedachten zich er op een bepaalde manier aan aanpassen. Ze rechtvaardigen nu het wegnemen van levens, omdat ze niet van onschuldige mensen waren. Als je leeft in een wereld waarin elk menselijk leven vervangbaar is, vervagen met het verstrijken van de tijd de normale emoties en kom je los van gevoelens van wreedheid.

Conclusie

En dan eindigt het verhaal met een giga cliffhanger waardoor je onmiddellijk met deel twee verder wil. Dat had ik dus even niet aanzien komen! Knap gedaan door Soraya Naomi om zo je aandacht vast te houden. Dat wordt wachten op het volgende deel.

Favoriete Quote

Als je de zorgen van het dagelijkse leven vergelijkt met het plezier in de fantasiewereld, wil je nooit meer echt leven en alleen nog dromen.
Alexander Dumas

Deze recensie is een onderdeel van de blogtour rond het boek. Ben je benieuwd wat naar wat andere bloggers ervan vinden? Klik dan hier

Tags: ,

Divider

Grenzeloos door Lis Lucassen | Een Boek Review

Gepost op 5 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Grenzeloos door Lis Lucassen | Een Boek ReviewGrenzeloos by Lis Lucassen
Series: California Campus #1
Published by Zomer&Keuning on 21-08-2018
Genres: New Adult
Pages: 256
Format: Paperback
ISBN: 9789401911122
Koop op Bol.com
Goodreads

Grenzeloos gaat over de 21-jarige Rebecca, die Nederland ontvlucht en gaat studeren aan Call TECH, een Amerikaanse universiteit vlakbij L.A. Daar ontmoet ze Thor, een stoere en zwijgzame American Footballspeler. Rebecca zit totaal niet te wachten op een nieuwe relatie, maar Thor heeft zijn zinnen op Rebecca gezet. En zoals dat hoort bij een echte topsporter, geeft hij niet snel op. De grenzen die Rebecca voor zichzelf heeft gesteld, verschuiven steeds verder. Tot het noodlot toeslaat en Rebecca ontdekt dat er geen weg meer terug is.

Deze serie staat compleet los van de Hitte-serie, maar bevat wel dezelfde bouwstenen: romantiek & sexy times, actuele, sociale thema's en natuurlijk een sexy held en een stoere heldin.

review

Grenzeloos

Het verhaal wordt vanuit het perspectief van (Re)becca in de ik-vorm vertelt. Zij komt uit de Bible Belt in Nederland en is ook volgens deze strikte normen opgevoed. Zo heeft ze bijvoorbeeld nog nooit van de Hongerspelen gehoord.

Vanaf het bed staar ik naar het bureau, inmiddels gevuld met een laptop en een behoorlijke stapel boeken. Bovenop prijkt het boek waar de fietenverhuurster gisteren naar verwees. Ik heb nog niet de moed kunnen opbrengen om het te pakken en open te slaan, al brandt mijn nieuwsgierigheid bijna een gat in de tafel. Niemand kan me verbieden te lezen. Niemand kan me tegenhouden, en juist dat weerhoudt me er op dit moment van om het te doen. Ik kreun. Zelfs met een afstand van duizenden kilometers en acht uur tijdsverschil heeft mijn vader nog zeggenschap over me.

Gebiologeerd staar ik naar de manier waarop ze met haar tong langs het ringetje gaat. Niemand bij ons in het dorp heeft een piercing, of welke vorm van lichaamsversiering dan ook, en ook tijdens mijn studie in Nederland kwam ik niet veel in aanraking met dat soort mensen… Ik schud mijn hoofd en walg van mijn eigen vooringenomenheid.

Nadat Becca een fiets heeft gehuurd wordt ze al snel van de weg gereden en zo leert ze Thor en zijn vrienden kennen. Grappig vind ik het feit dat zowel Becca als Thor aan het vergelijken zijn. Amerika versus Nederland en vice versa.

Hij schudt zijn hoofd. Jullie Nederlanders oen dus echt aan dat hele Dutch treat gebeuren. Ik frons. Als het hem duidelijk wordt dat ik niet begrijp wat hij bedoelt, lacht hij
Het is een gezegde. Een Dutch treat is dat je voor je eigen eten betaalt als je met andere mensen ergens iets gaat eten.

Zowel Thor als Becca hebben hun eigen beladen rugzak, en hebben ook ieder hun eigen geheimen.
View Spoiler »
Wat betreft de plottwist, die heb ik niet aan zien komen en ik heb het ook niet drooggehouden.

Conclusie

Met Grenzeloos heeft Lis Lucassen zich, wat mij betreft, op de kaart gezet. Had er Jennifer L Armentrout als auteur gestaan, dan had ik dat geloofd. Wat een heerlijk verhaal waar ik met volle teugen van heb genoten. Ze heeft een hele prettige schrijfstijl. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik nog niet eerder een boek van haar haar heb gelezen, maar daar gaat verandering in komen.

Favoriete quote, afkomstig notabene van dr. Martin Luther King:

I have decided to stick with love.
Hate is too great a burden to bear.

Tags: ,

Divider

Hof van Vleugels en Verwoesting door Sarah J. Maas | Een Boek Review

Gepost op 21 jun 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Hof van Vleugels en Verwoesting door Sarah J. Maas | Een Boek ReviewHof van Vleugels en Verwoesting by Sarah J. Maas
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur
Series: A Court of Thorns and Roses #3
Published by Best of YA Books, Van Goor on May 2nd 2017
Genres: Fantasy, New Adult, Romance
Pages: 480
Format: Paperback
ISBN: 9789000349876
Goodreads

Het meeslepende slot van de fantasyserie van topauteur Sarah J. Maas
Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie.

Feyre heeft haar metgezel Rhysand verlaten en is teruggekeerd naar het Lentehof. Ze is vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning van Hybern, die Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden - één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld.
Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. Ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. Maar terwijl immense legers de macht proberen te grijpen, woedt de grootste strijd in haar hart.

review

Een meer dan volwaardige opvolger van Hof van Doorns en Rozen is het minste wat je van Hof van Mist en Woede kan zeggen!! Wat mij betreft is het HET BOEK van 2016!

Zo eindigde mijn recensie van deel twee, en dan komt Hof van Vleugels en Verwoesting, deel drie! Nadat Hof van Mist en Woede met een super cliffhanger eindigde gaat het verhaal verder in Hof van Vleugels en Verwoesting. Wat dit boek niet met mij gedaan heeft!! Ik heb volgens mij alle denkbare emoties doorlopen.

Hof van Vleugels en Verwoesting

Het boek is in drie delen verdeeld. In het eerste deel woont Feyre nog bij Tamlin. Ze probeert zo informatie te verzamelen over de oorlog die de koning van Hybren aan het plannen is.

Het schilderij was een leugen.
Een stralende, mooie leugen, vol bleekroze bloesems en vet aangezette zonnestralen.

Maar elke penseelstreek op het grote doek was berekend; elke klodder en veeg van de in elkaar overlopende kleuren waren bedoeld om niet alleen de idyllische lente weer te geven, maar ook een zonnige instelling. Niet ál te gelukkig, maar eindelijk wel aan het genezen van de verschrikkingen waar ik steeds iets meer over vertelde.

View Spoiler »

Het derde gedeelte is onvoorstelbaar, met allerlei verdrietige en onverwachte wendingen. Met verliezen en schijnbaar verraad.

Op het uitgestrekte veld vol lijken lag iemand die ik wilde begraven.

Conclusie

Met dit boek heeft Sarah J. Maas mijn hooggespannen verwachtingen overtroffen! Ik werd van links naar rechts geslingerd wat betreft de verschillende plots. De kennismaking met nieuwe personen, het ontmoeten van oude vrienden. Het is een warm bad, maar absoluut niet ontspannend!
Had ik dit verwacht? Nee beslist niet, heeft het boek voldaan aan mijn verwachtingen? Ja meer dan dat!!
Favoriete quote:
To the stars who listen-and the dreams that are answered

Tags: ,

Divider

Lessen in de liefde door Audrey Carlan | Een Boek Review

Gepost op 15 mei 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Lessen in de liefde door Audrey Carlan | Een Boek ReviewLessen in de liefde by Audrey Carlan
Also by this author: Januari, Echte schoonheid zit van binnen
Series: Lotus House #1
Published by De Boekerij on 03 oktober 2017
Genres: Adult Fiction, New Adult
Pages: 352
Format: Paperback
ISBN: 9789022580950
Koop op Bol.com
Goodreads

Yoga-instructeur Genevieve Harper is een blonde schoonheid met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Na een tragisch ongeval waarbij haar ouders omkwamen, doet ze haar uiterste best om haar broertje en zusje op te vangen, groot te brengen en geld voor hen te verdienen. Ze is vierentwintig, maar de liefde moet nog maar even wachten, want tijd voor mannen heeft ze niet.

Trent Fox staat bekend als een player, zowel op het basketbalveld als daarbuiten. Helaas dreigt zijn carrière als topsporter in gevaar te komen door een blessure. Hij hoopt dat yoga hem kan helpen en meldt zich aan bij yogacentrum Lotus House. Daar ontmoet hij een kleine blondine met prachtige donkere ogen, volle rondingen en lippen gemaakt om te zoenen. Hij weet haar te strikken voor dagelijkse privélessen, maar hoe sensueel hot yoga ook kan zijn, ze blijft professioneel… Of is dat maar schijn?

review

Met veel plezier heb ik de Calendar Girl van Audrey Carlan gelezen. Toen de mogelijkheid zich aanbood om Lessen in Liefde, Yoga Girl 1, te recenseren nam ik deze met beide handen aan.

Lessen in de liefde

Het verhaal wordt vanuit de perspectieven van Genevieve Harper en Trent Fox geschreven. Daardoor krijg je inzicht van beide kanten in de situaties, en in de karakters.

Trent Fox

Hij is de beste slagman van de Oakland Ports, speelt honkbal op het hoogste niveau, en is geblesseerd aan zijn hamstring. Hij verdoet zijn tijd met pillen, drank en vrouwen. De sportarts adviseert hen om voor zijn herstel dagelijks yogales te nemen. Zijn agent zet hem voor het blok: zo doorgaan en geen contractverlening of .. geen pillen, geen drank maar yoga.
Bij Trent moet ik de hele tijd aan een bepaald liedje van Doe Maar denken: Je loopt je … achterna! Die hij ook nog eens liefkozend het gevaarte noemt. Ieuww

En jezus, wat had ze een lekker lijf. De latinalerares en het meisje aan de balie waren al de moeite geweest, maar ze vielen in het niets bij deze vrouw …
Nu ik haar echt van voren zag, knikten mijn knieën en voelde ik mijn pik bewegen

Stel jezelf nu de vraag: wat is mijn intentie voor vandaag?
Deze vrouw mee naar huis nemen. Het kan me niet schelen wat ik ervoor moet doen, maar om te kunnen winnen moet je het spel spelen.

Daarnaast noemt hij Genevieve van af het begin Suikerhartje! Gets

Genevieve Harper

Zij zorgt al ruim drie jaar voor haar broertje Rowan en zusje Mary nadat haar ouders verongelukt zijn.
Ze heeft twee banen en kan nauwelijks rond komen. Zij is kapster en yogalerares en zo leert ze Trent kennen. Hun relatie verloopt erg snel in ieder geval op seksueel gebied.

Conclusie

Helaas is dit boek mij ontzettend tegengevallen. Het haalde het niet bij de Calendar Girl serie. Ik heb gemerkt dat ik mij continu zat te ergeren. Ik vond het een vreselijk voorspelbaar verhaal. Het is een typisch verhaal over een meisje met grote problemen en een player die op haar valt. Bij elk hoofdstuk is er uitleg over verschillende yogahoudingen en uitleg over de chakra’s, ik heb begrepen dat Audrey Carlan put uit eigen ervaringen met yoga. De Yoga reeks is gebaseerd op haar persoonlijke, jarenlange ervaring met yoga. Voor mij is dit geen aanvulling. Wel ga ik Wachten op de ware, Yoga Girl 2 lezen en hoop ik dat ik mij in de serie vergist heb.

Tags:

Divider