Genre: Romance

Een onverwachte kerst door Natalie Cox | Een Boek Review

Gepost op 7 dec 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Een onverwachte kerst door Natalie Cox | Een Boek ReviewEen onverwachte kerst by Natalie Cox
on tober 9th 2018
Genres: Romance
Pages: 304
Format: Paperback
ISBN: 9789022585726
Koop op Bol.com
Goodreads

Charlies plannen voor een rustige plattelandskerst vallen in duigen als ze twee wel heel aantrekkelijke mannen ontmoet

Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.

Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

review

Een onverwachte kerst

Het verhaal wordt geschreven vanuit het perspectief van Charlie. Een heerlijke spontane eigenwijze vrouw die eerder doet dan denkt. Juist daardoor pakt het vaak verkeerd uit. Maar er ontstaan hierdoor wel hilarische momenten.
Nadat haar huis door een ontploffing tijdelijk onbewoonbaar is vertrekt ze naar haar nicht Jez die op het platteland in Devon woont en een hondenhotel runt.

Naast me snort het rad opgewekt door. Na een poosje laat ik me kermend op mijn rug rollen. Het is dus duidelijk een martelwerktuig. En ik ben duidelijk een idioot dat ik er vrijwillig in ben gekropen. Ik voel aan mijn oor, dat vreselijk schrijnt, en voel vocht op mijn vingers. oeps.
Dat ding is niet gebouwd voor tweevoeters hoor ik een man op best aanmatigende toon achter me zeggen.

Het is een heerlijk spontaan lopend verhaal van een gekke meid met zotte acties. Meerdere keren heb ik om hilarische situaties zitten lachen. Wat mij betreft heeft het boek zijn doel dan bereikt. Voeg daar de kerst aan toe en klaar is een heel leuk verhaal.

Conclusie

Nu het december is, is dit haast verplichte leesvoer. Een onverwachte kerst is een kant en klaar scenario voor een kerstfilm die we volgend jaar misschien wel op Netflix kunnen bekijken. Een absolute aanader! Genoten heb ik van het verhaal. Het heeft alles wat een feelgood roman moet hebben en meer.
Bekentenis: ik ben ik mijn bed uitgeglipt om het boek uit te lezen!
De spontane manier van schrijven van Nathalie Cox (pseudoniem van de Britse schrijfster Betsy Tobin) is een genot om te lezen.

Tags: ,

Divider

Rebel door Kass Morgan | Een Boek Review

Gepost op 16 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Rebel door Kass Morgan | Een Boek ReviewRebel by Kass Morgan
Also by this author: De 100, Dag 21, Thuis
Published by Blossom Books on September 20th 2017
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 304
Format: Hardcover
ISBN: 9789463490160
Koop op Bol.com
Goodreads

Door een nucleaire kernramp is de aarde onleefbaar geworden. De mensheid heeft zichzelf weten te redden en heeft eeuwen overleefd in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Het is een maand nadat honderd jeugddelinquenten naar de aarde zijn gestuurd om deze te verkennen. Ondertussen hebben ook de kolonisten zich aangesloten en zijn de 100 leiders geworden in de nieuwe samenleving.

De Kolonisten en aardbewoners vieren hun eerste feestdag samen als ze plotseling worden aangevallen door een groep vreemdelingen. De nieuwkomers vermoorden een groot aantal mensen, nemen anderen gevangen en stelen belangrijke voorraden. Als Bellamy en Clarke ontdekken dat Wells, Octavia en Glass gevangen zijn genomen, zweren ze hen te bevrijden. Maar dat is niet gemakkelijk als je het niet eens kunt worden.

Ondertussen worden Wells, Octavia en Glass langzaam gehersenspoeld door de vreemde sekte die hen gevangen houdt. De diep religieuze leden van de sekte hebben maar één doel: zo veel mogelijk mensen inlijven en de planeet 'genezen'... door de mensheid te vernietigen

review

Rebel

Rebel is inmiddels het vierde boek in de 100 serie en wordt door Clarke, Wells, Glass en Bellamy verteld. Het verhaal begint vredig. Er wordt door de kolonisten en de aardbewoners gezamenlijk een Oogstfeest voorbereid, maar schone schijn bedriegt.

Bellamy en Wells lijden aan Post Traumatisch Stress Syndroom, als gevolg van wat beiden eerder is overkomen.

Hevig trillend en bezweet ontwaakte hij dan uit dromen over vuurpeletons, blinddoeken, het bloedstollende geschreeuw van Clarke en Octavia.

En het enige waar hij aan dacht was: meer. Meer pijn. Meer werk. Als hij maar werd afgeleid van die donkere, kwellende gedachten. Als die verschrikkelijke herinneringen maar werden verdreven.

Tijdens het oogstfeest wordt de groep overvallen door “de Beschermers” en worden onder andere Wells, Octavia en Glass gevangen genomen. Ook worden al hun voorraden voor de winter gestolen. In één klap is hun thuisbasis niet meer zo veilig. De verschillen in hoe ze met hun ontvoering om gaan zijn groot: ieder probeert op zijn eigen manier te overleven. Wells gaat het spelletje meespelen. Octavia is een en al verzet en Glass lijkt wel gehersenspoeld.

Moeders zijn sterk. Ze geven niet zomaar toe aan de grillen van hun kinderen. Ze voeden hen op; zorgen ervoor dat ze uitgroeien tot hun beste zelf.
Sorens ogen landden op Glass. Deze keer keek Glass niet weg. Ze kon het contrast tussen Sorens warmte en het geweld van de Beschermers niet bevatten. Ze had met eigen ogen gezien hoe hun kamp was aangevallen. Ze had gezien hoe ze Luke bijna hadden vermoord. Maar terwijl ze Sorens geruststellende woorden aanhoorde, voelde ze haar woede langzaam wegsmelten.

Conclusie

Ik heb weer genoten van de schrijfstijl van Kass Morgan. Het boek leest net als de vorige delen lekker weg en je hebt het zo uit. Door deze serie ga je je wel beseffen hoe goed we het hier hebben. Toch blijf ik wel met een paar vragen zitten. Hopelijk worden die in een volgend deel beantwoord. Kass Morgan heeft aangegeven dat ze nog genoeg verhalen te vertellen heeft over De 100, mocht daar vraag naar zijn. Ondertussen hoop en wacht ik gewoon op deel 5!

Over de Boeken en de Serie

In 2014 ging de tv-serie The 100 in première, welke gebaseerd is op de boeken van Kass Morgan

Wat ik vaak had is dat mensen eerst de serie keken en dan pas de boeken gingen lezen en dat ze dan boos werden dat dingen anders waren in het boek! En dan moest ik telkens weer uitleggen dat de boeken er eerder waren dan de serie, en dat ik daar dus niks aan kan doen. Maar ik vind het juist fijn dat de boeken en de serie zo verschillen en dat er voor iedereen iets in zit. Ik denk dat mensen de serie en de boeken gescheiden moeten zien, want van vergelijken komt vaak niet veel goeds!

Is Rebel echt het einde? Of is er een kans dat er vijfde boek komt?
‘Voor nu is het zeker het einde, maar dat dacht ik ook toen ik Thuis af had. Het ligt er helemaal aan hoe het boek ontvangen wordt en of de lezers meer willen. Als mensen graag meer tijd met mijn personages en hun wereld willen doorbrengen, dan is er zeker kans dat er ooit nog een boek komt. Maar daar ben ik op dit moment absoluut niet mee bezig.
Ik vond het wel fijn om dit boek af te sluiten op een manier waarmee ik het volgende kan beginnen. Rebel eindigt op een, hoop ik, heel bevredigende manier, met een bepaalde scène, maar verder is er zeker een opening voor een heel nieuw avontuur, als dat de volgende stap wordt.’

*Quotes uit interviews!

Tags: ,

Divider

Baguette met jam voor twee door Wendy Brokers | Een Boek Review

Gepost op 14 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Baguette met jam voor twee door Wendy Brokers | Een Boek ReviewBaguette met jam voor twee Published by Boekerij on July 2018
Genres: Feelgood, Romance
Pages: 336
Format: Paperback
ISBN: 9789022584217
Koop op Bol.com
Goodreads

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

review

Blijkbaar is Baguette met jam voor twee, net zoals de Eiland serie van Jackie van Laren, als een dagelijks vervolgverhaal op Facebook begonnen . Dit trok de aandacht van uitgeverij Boekerij met als gevolg dit boek.
Leuk weetje: Nate, verschijnt kort in Stormwind, Eilandliefde #2 , net zoals Vin ( uit Stormwind) in dit boek genoemd wordt.

Vin had gelijk. Van alles wat die flierefluiter ooit tegen me heeft gezegd, waren de meest ware woorden me vorig jaar door de telefoon ter ore gekomen.
Ik ben per ongeluk monogaam geworden.

Baguette met jam voor twee

Hoofdpersoon zijn Lize en Nate. Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Lize de Ruiter. Zij vertrekt naar het zonnige zuiden en daar heeft ze meerdere gegronde redenen voor.

Na haar eerste boosheid over haar kleine onderkomen kroop er nu een toch een glimlach op haar gezicht.Het had iets popperigs, iets liefs en bovenal iets eigens. Het was petieterig klein, maar ze hoefde niet te delen. En misschien, heel misschien, zou het een plek zijn waar ze knopen kon doorhakken en tot rust en bezinning kon komen. Waar ze aan de slag kon met de dood van haar vader en de wonden likken die Tijn en Wouter hadden achtergelaten. En dan had ze het niet over de afzonderlijke wonden, maar ook de gezamenlijke krater. Als ze beide mannen de rest van haar leven niet meer hoefde te zien, was dat alleen maar welkom.

Nate Wolters is sportinstructeur op de camping waar Lize gaat werken. Hij is nogal gesloten en schijnt het nodige te verbergen. Ook Nate heeft zo zijn redenen om daar te werken. Beiden hebben een best aardig volle rugzak. De spanning tussen de twee spat regelmatig van het papier af.

Conclusie

Het eerste wat mij opviel aan dit boek is de vrolijke cover en niet te vergeten de mooi afgeronde hoekjes! Een pareltje! Net zoals dit verhaal een pareltje is. Het doet alles wat het moet doen. Het heeft mij een zalige dag bezorgd terwijl ik het zat te lezen. Met een lach en een traan. Want er zit beslist meer in het boek dan je zou verwachten. De humor spat regelmatig van de pagina’s af en ook was ik regelmatig ontroerd. Kortom: ik heb genoten.

Tags: ,

Divider

Cirkel van Oneindigheid door Jennifer Murgia | Een Boek Review

Gepost op 27 sep 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Cirkel van Oneindigheid door Jennifer Murgia | Een Boek ReviewCirkel van Oneindigheid by Jennifer Murgia
Also by this author: Ster van Acht
Series: Angel Star #2
Published by Dutch Venture Publishing on 08 oktober 2018
Genres: Paranormal, Romance, Young Adult
Pages: 232
Format: Paperback
ISBN: 9789492585271
Goodreads

Teagans leven zou de hemel op aarde moeten zijn nu haar beschermengel Garreth in haar leven is en aan haar zijde leeft als mens. Maar als Garreth door zijn aardse bestaan iets té menselijk wordt, gebeuren er onverwachte dingen. Teagan beseft dat lang niet alles is wat het lijkt als oude vijanden plotseling toch meer met haar gemeen hebben dan ze had gedacht.
In dit tweede en laatste deel van de serie komt Teagan erachter dat de engel die haar en de mensen van wie ze houdt kan redden misschien wel de engel is die ze altijd heeft gevreesd...
Voor fans van Twilight en Fallen!

review

Cirkel van Oneindigheid

Dit boek is het tweede en laatste deel in de Angel Star-serie. Recensie van het eerste deel, Ster van Acht, kan je hier vinden.

De Cover

Wederom weet de cover mij niet te bekoren, helaas. Ik zie een zwak meisje en een *duister* figuur. Dit is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Ik had de cover graag krachtiger gezien.

Het Verhaal

In deel een werkte Teagan op mijn zenuwen met haar gedrag.

De onzekerheid van Teagan irriteerde mij, maar als je je realiseert dat zij zeventien is dan zijn het eigenlijk best herkenbare puberale reacties.

Deel twee lijkt ook zo te beginnen, ik merkte dat ik weer irritatie voelde.

Ik hing op en vroeg me wat ik het beste kon doen. We hadden zo meteen een studie uur, dus misschien kon ik me tot dat moment in de wc verschuilen. Of in die studiehoek achterin de bieb. Daar kon ik gaan zitten leren tot het tijd was om naar de administratie te gaan.

Dan lijkt er een verandering plaats te vinden! Ze gaat Garreth meer ruimte geven, neemt zelfstandig beslissingen.

Ik betrapte mezelf erop dat ik hem voor mezelf wilde houden. Hem wilde claimen. Als hij menselijk over moest komen, dan moest hij zich ook kunnen gedragen als een mens. Hij zou meer met mensen om moeten gaan dan alleen met mij. Hij zou de kans moeten krijgen het leven te leiden van een achttien jarige jongen die hij is in de ogen van alle anderen.

Heerlijk vind ik het om te zien dat Teagan, in dit boek, groeit als persoon, ze wordt zelfstandiger, sterker en stoerder. Waar zij in het eerste deel continu uit de penarie geholpen moest worden, probeert zij dat nu voor anderen te doen.

Conclusie

Ik vind Cirkel van Oneindigheid beter dan deel een. De personages, vooral Teagan spreken meer aan. Zij komen een stuk beter uit de verf. Een mooi spannend slot van een leuke serie.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rond het verschijnen van dit boek. Het is vanaf 08-10-2018 in de (online) boekenhandel verkrijgbaar.
De andere verslagen kan je hier vinden.

Tags: ,

Divider