Genre: Romance

Jij Ik Alles door Catherine Isaac | Een Boek Review

Gepost op 1 mei 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Jij Ik Alles door Catherine Isaac | Een Boek ReviewJij Ik Alles by Catherine Isaac
Published by De Boekerij on February 12th 2019
Genres: Chicklit, Romance
Pages: 346
Format: Paperback
ISBN: 9789022585825
Koop op Bol.com
Goodreads

Een setting om heerlijk bij weg te dromen: een kasteel op het Franse platteland

Jessica is helemaal klaar met Adam. Zijn constante leugens, overspel en gebrek aan interesse voor hun pasgeboren zoon lopen de spuigaten uit. Als ze hem de deur wijst, vertrekt hij naar Frankrijk en laat niets meer van zich horen. Opgeruimd staat netjes.

Tien jaar later is baby William uitgegroeid tot een lieve, slimme jongen die steeds meer vragen stelt over zijn vader. Adam woont nog altijd in Frankrijk en runt daar een hotel in een prachtig kasteel. Jessica zet haar trots opzij en boekt een kamer voor de zomervakantie. Daar, midden in de zonovergoten Dordogne, heeft ze maar één missie: ervoor zorgen dat flierefluiter Adam eindelijk zijn hart verliest aan hun zoon en hem nooit meer in de steek laat. Want Jess draagt een geheim met zich mee dat Williams leven voorgoed zal veranderen…

De pers over Jij Ik Alles

‘Jij Ik Alles is een hartverscheurend verhaal over hoe ver we willen gaan voor de mensen van wie we houden.’ Cosmopolitan

‘Wat een heerlijk boek. Een gevoelig onderwerp, prachtig beschreven. Ik vond het geweldig.’ Jill Mansell, auteur van o.a. Ik zie je op het strand

‘Dit boek breekt absoluut je hart, maar het is zoveel meer dan alleen een tearjerker. De thema’s rouw, ouderschap en bovenal liefde in al haar vormen, maken van dit boek een van de grootste hits van deze zomer.’ The Sun

review

Jij Ik Alles

Het boek is in de ik vorm geschreven, en wordt door Jessica verteld. Mede daardoor en door de regelmatige flashbacks van Jessica begrijp je het hele verhaal beter.
De eerste zin van het proloog greep me bij mijn strot en liet mij niet meer los!

Soms grijpt het leven het mooiste en het rottigste wat het te bieden heeft en smijt dat op een en dezelfde dag voor je voeten.

Als William, het zoontje van Jessica, tien jaar is besluit zij om de zomervakantie bij haar ex Adam, de vader van William, door te brengen. Zodat die twee elkaar goed leren kennen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Mede omdat Jessica zich als een moederkloek opstelt:

Je bent toch niet vergeten dat William vroeger astma had he? zeg ik tegen Adam.
Hij redt het wel, antwoord hij afwijzend.
Ik frons. Hoe wéét je dat?
Hij wenkt William. Wanneer heeft hij voor het laatst een inhalator gebruikt? Toen droeg hij nog luiers toch?

Naast het verhaal rondom Adam en Jessica is het ook genieten van Becky en haar gezin en niet te vergeten de vrijgezelle Natasha, beide vriendinnen van Jessica

Conclusie

Dit keer geen luchtig ze leven lang en gelukkig verhaal, maar een prachtig verhaal,met romance én met een aantal beladen onderwerpen. Jij Ik Alles heeft mij tot tranen toe geroerd. Jawel hoor: de tissues op tafel! Daarnaast is er gelukkig ook ruimte voor humor en plezier. Zoals ik al zei: Catherine Isaac weet het verhaal luchtig te houden, ondanks een aantal heftige onderwerpen, ik heb zelfs regelmatig zitten grinniken.

Tags: ,

Divider

Koninkrijk van As door Sarah J Maas | Een Boek Review

Gepost op 30 apr 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

by Sarah J. Maas
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur
Published by Boekerij Genres: Fantasy, Romance, Young Adult
Format: Paperback

review

Eindelijk! Eindelijk het zevende en laatste deel! Koninkrijk van As.
Deel 5,  Rijk van Stormen, eindigt met een giga cliffhanger. Deel zes, Toren van de Dageraad ging niet over Aelin, ondanks het einde van deel 5.
En dan nu …. eindelijk ……het laatste en zevende deel:

Koninkrijk van As

Wat een boek! Van lachen naar huilen, van niet verder willen lezen omdat je bang bent dat het niet goed gaat eindigen, naar niet verder willen lezen omdat het bijna afgelopen is. Serieus: tissues op tafel!

Enige leesimpressies

Fire Breathing Bitch Queen, Holy shit, Holy shit!!!!!! Plottwist Plottwist, Yayyyyyyy, Néééééééééé. Whyyyyyy, OMG Sarah J Maas I hate you, I love you Sarah J Maas. This is the end! I need more, Another plottwist! Bookhangover, Worst Bookhangover Ever!

Gaaf vind ik de verwijzing naar Feyre en Rhysand uit A Court of Thorns and Roses

View Spoiler »
Conclusie

Wat een boek! Wat een serie! En wat een volwaardig einde! Oef.
Ook in dit boek toont Sara J Maas wat een perfecte schrijfster ze is. Alles komt samen en alles komt op zijn pootjes terecht.
Ik ben totaal omvergeblazen. Het boek heeft aan al mijn verwachtingen en meer voldaan.

The top 10 moments from the Throne of Glass series

We are gearing up for the AU/NZ #KingdomofAshTour and wanted to reminisce about some of the best moments from the Throne of Glass series – we love this video of the top 10 moments from the series, as chosen by you! 😍

Geplaatst door The World of Sarah J. Maas op Woensdag 3 april 2019

Tags: ,

Divider

Leven voor de liefde door Nicholas Sparks | Een Boek Review

Gepost op 22 feb 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Leven voor de liefde door Nicholas Sparks | Een Boek ReviewLeven voor de liefde by Nicholas Sparks
Also by this author: Zie Mij
Published by De Boekerij on September 1st 2018
Genres: Adult Fiction, Romance
Pages: 333
Format: Paperback
ISBN: 9789022584392
Koop op Bol.com
Goodreads

Hope Anderson staat op een kruispunt in haar leven: haar relatie is op een dood spoor terechtgekomen en haar vader blijkt te lijden aan de vernietigende ziekte ALS. Om tot rust te komen en alles op een rijtje te kunnen zetten, trekt ze zich voor een tijdje terug in het familiehuis in Sunset Beach.
Daar ontmoet ze Tru Walls, een man die sinds de traumatische dood van zijn moeder in het reine probeert te komen met zijn familieverleden en moet zien te achterhalen wie en waar zijn vader is. Hope en Tru voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken, maar staan al snel voor een onmogelijke, hartverscheurende keuze: die tussen hun familie en hun persoonlijke geluk.

review

Leven voor de liefde

Hoofdpersonen in dit boek zijn Hope Anderson en Tru Walls. Het boek is in twee delen verdeeld. Het eerste deel speelt zich af in september 1990 en het tweede deel in oktober 2014, 24 jaar later!
Het boek begint met een introductie van Tru en vervolgens van Hope.

Tru

Tru is tweeënveertig jaar oud en gids in een wildreservaat, een minimalistisch bestaan waar hij willens en wetens voor gekozen heeft. Hij heeft een uitnodiging van zijn biologische vader gehad welke hij nog nooit ontmoet heeft. zo komt hij in Sunset Beach terecht.

Hope

Hope is een zesendertigjarige vrouw die in Sunset Beach is voor de bruiloft van haar vriendin. Ze verblijft in de cottage die haar hele leven al in het bezit van de familie is.
Na een relatie van zes jaar lijkt deze op een dood spoor beland te zijn.

Via Scottie, de hond van Hope ontmoeten Tru en Hope elkaar.

De man liep met een bijna dierlijke gratie naar haar toe. Toen hij naderbij kwam, zag ze dat de bovenste knoopjes van zijn overhemd openstonden, waardoor er borstspieren te zien waren die duidden op zowel lichaamsbeweging als een actief leven. Zijn ogen waren donkerblauw en hij had inktzwart haar dat grijs werd bij zij oren.Toen hij schaapachtig naar haar glimlachte, zag ze het kuiltje in zijn kin en een onverwacht vertrouwd aandoende uitdrukking op zijn gezicht, waardoor ze het gevoel kreeg dat ze elkaar al hun hele leven kenden.

Conclusie

Tijdens het lezen van dit verhaal raakte Nicholas Sparks mij een aantal keren kwijt, ik moest mij er echt toe zetten om door te lezen. Anders dan ik van hem gewend ben, meestal lees ik zijn boeken in één ruk uit. Dit boek is gebaseerd op deels waarheid en deels fictie. Persoonlijk denk ik dat dat beter in een voorwoord verwerkt had kunnen worden. Dan was het wat minder verwarrend overgekomen. Desalniettemin zag ik een aantal ontwikkelingen absoluut niet aan komen, en hebben deze mij, op de typische Nicholas Sparks manier, verrast en ontroerd.

Favoriete quote

Een van de prachtige dingen aan een blad, is dat het je eraan herinnert dat je zo goed mogelijk moet leven zolang je kunt, tot het uiteindelijk tijd is om los te laten en jezelf toestaan om met gratie weg te zweven.

Tags: ,

Divider

Onder de sterren van Montpellier door Marina Folkers | Een Boek Review

Gepost op 23 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Onder de sterren van Montpellier door Marina Folkers | Een Boek ReviewOnder de sterren van Montpellier by Marina Folkers
Also by this author: Zoektocht terug
Published by Zomer&Keuning on December 6th 2018
Genres: Feelgood, Romance
Pages: 256
Format: Paperback
ISBN: 9789401913638
Koop op Bol.com
Goodreads

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?

Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is?

'Onder de sterren van Montpellier' van Marina Folkers is een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem.

review

Onder de sterren van Montpellier

Het proloog van dit boek trekt meteen je aandacht, en eigenlijk is dat zo gebleven.
Hoofpersonen zijn Cleo en Luc, en niet te vergeten de oma van Cleo.

Cleo

Cleo is ontzettend ongelukkig in Londen, waar ze met buikpijn naar haar werk gaat.

Een vrouw die ze dacht te hebben achtergelaten toen ze haar vorige baan achterliet, maar die nu opeens weer samen met haar moest werken en haar werkplek verziekte. De plek waar ze nu al een tijdje werkte en waar niemand haar had gekend, waar niemand wist waar ze vandaan kwam, waar niemand wist van haar vader en waar niemand wist van … hem.
Ze zou zo graag deze kans willen grijpen. Weg uit het regenachtige Londen, weg van de roddels, weg van de teleurstellingen, weg van de pijn en naar een plek waar niemand haar kende.

Oma

De oma van Cleo is een schatje, een wijze door het leven zeer ervaren vrouw, die Cleo met raad en daad bijstaat.

Ik vind het hier altijd zo fijn, Cleo gebaarde naar de ruimte om zich heen. En ik zal je echt heel erg missen.
Natuurlijk zal ik jou ook missen, maar ik wil graag een gelukkige Cleo zien. Zo’n verblijf in het buitenland, in je eentje zal je goeddoen. De smekende blik van haar oma brak beetje bij beetje haar verzet.

Luc

Luc worstelt met zichzelf en een hoop onzekerheden. Ondanks het feit dat hij op zichzelf wil zijn, helpt hij geregeld Cleo uit de brand. Daarnaast heeft hij een groot geheim.

Op dat moment klonk er een stem door de straat. Cleo keek om. Een man schreeuwde iets in hun richting en verdween toen in de menigte. Ze keek om. Er stond niemand achter hen. War had hij geroepen? Een woord of een naam?

Conclusie

Ben je op zoek naar een aantal zorgeloos leesuren, dan is Onder de sterren van Montpellier een must. Een prima verhaal om even tussendoor te lezen, zoals ik in de kerstvakantie heb gedaan. Doordat er zowel vanuit Cleo en Luc geschreven wordt, blijf je wat beide personages betreft goed op de hoogte. Vooral wat betreft hun onzekerheden.
Ik heb regelmatig zitten grinniken om de alle acties van Cleo, wat een heerlijke malle meid.
Een minpuntje heb ik kunnen ontdekken: pas op bladzijde 187 vind de eerste kus plaats 😉

Favoriete Quote

Iedereen heeft van die stemmen in zijn leven, die hun eigen stem overschreeuwen. Toch s het belangrijk om je eigen weg te zoeken en bij je eigen gevoel te blijven. Naar je eigen stem te luisteren. Dat is ook integriteit.

Tags: ,

Divider