Genre: Romance

Leven voor de liefde door Nicholas Sparks | Een Boek Review

Gepost op 22 feb 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Leven voor de liefde door Nicholas Sparks | Een Boek ReviewLeven voor de liefde by Nicholas Sparks
Also by this author: Zie Mij
Published by De Boekerij on September 1st 2018
Genres: Adult Fiction, Romance
Pages: 333
Format: Paperback
ISBN: 9789022584392
Koop op Bol.com
Goodreads

Hope Anderson staat op een kruispunt in haar leven: haar relatie is op een dood spoor terechtgekomen en haar vader blijkt te lijden aan de vernietigende ziekte ALS. Om tot rust te komen en alles op een rijtje te kunnen zetten, trekt ze zich voor een tijdje terug in het familiehuis in Sunset Beach.
Daar ontmoet ze Tru Walls, een man die sinds de traumatische dood van zijn moeder in het reine probeert te komen met zijn familieverleden en moet zien te achterhalen wie en waar zijn vader is. Hope en Tru voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken, maar staan al snel voor een onmogelijke, hartverscheurende keuze: die tussen hun familie en hun persoonlijke geluk.

review

Leven voor de liefde

Hoofdpersonen in dit boek zijn Hope Anderson en Tru Walls. Het boek is in twee delen verdeeld. Het eerste deel speelt zich af in september 1990 en het tweede deel in oktober 2014, 24 jaar later!
Het boek begint met een introductie van Tru en vervolgens van Hope.

Tru

Tru is tweeënveertig jaar oud en gids in een wildreservaat, een minimalistisch bestaan waar hij willens en wetens voor gekozen heeft. Hij heeft een uitnodiging van zijn biologische vader gehad welke hij nog nooit ontmoet heeft. zo komt hij in Sunset Beach terecht.

Hope

Hope is een zesendertigjarige vrouw die in Sunset Beach is voor de bruiloft van haar vriendin. Ze verblijft in de cottage die haar hele leven al in het bezit van de familie is.
Na een relatie van zes jaar lijkt deze op een dood spoor beland te zijn.

Via Scottie, de hond van Hope ontmoeten Tru en Hope elkaar.

De man liep met een bijna dierlijke gratie naar haar toe. Toen hij naderbij kwam, zag ze dat de bovenste knoopjes van zijn overhemd openstonden, waardoor er borstspieren te zien waren die duidden op zowel lichaamsbeweging als een actief leven. Zijn ogen waren donkerblauw en hij had inktzwart haar dat grijs werd bij zij oren.Toen hij schaapachtig naar haar glimlachte, zag ze het kuiltje in zijn kin en een onverwacht vertrouwd aandoende uitdrukking op zijn gezicht, waardoor ze het gevoel kreeg dat ze elkaar al hun hele leven kenden.

Conclusie

Tijdens het lezen van dit verhaal raakte Nicholas Sparks mij een aantal keren kwijt, ik moest mij er echt toe zetten om door te lezen. Anders dan ik van hem gewend ben, meestal lees ik zijn boeken in één ruk uit. Dit boek is gebaseerd op deels waarheid en deels fictie. Persoonlijk denk ik dat dat beter in een voorwoord verwerkt had kunnen worden. Dan was het wat minder verwarrend overgekomen. Desalniettemin zag ik een aantal ontwikkelingen absoluut niet aan komen, en hebben deze mij, op de typische Nicholas Sparks manier, verrast en ontroerd.

Favoriete quote

Een van de prachtige dingen aan een blad, is dat het je eraan herinnert dat je zo goed mogelijk moet leven zolang je kunt, tot het uiteindelijk tijd is om los te laten en jezelf toestaan om met gratie weg te zweven.

Tags: ,

Divider

Onder de sterren van Montpellier door Marina Folkers | Een Boek Review

Gepost op 23 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Onder de sterren van Montpellier door Marina Folkers | Een Boek ReviewOnder de sterren van Montpellier by Marina Folkers
Also by this author: Zoektocht terug
Published by Zomer&Keuning on December 6th 2018
Genres: Feelgood, Romance
Pages: 256
Format: Paperback
ISBN: 9789401913638
Koop op Bol.com
Goodreads

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?

Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is?

'Onder de sterren van Montpellier' van Marina Folkers is een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem.

review

Onder de sterren van Montpellier

Het proloog van dit boek trekt meteen je aandacht, en eigenlijk is dat zo gebleven.
Hoofpersonen zijn Cleo en Luc, en niet te vergeten de oma van Cleo.

Cleo

Cleo is ontzettend ongelukkig in Londen, waar ze met buikpijn naar haar werk gaat.

Een vrouw die ze dacht te hebben achtergelaten toen ze haar vorige baan achterliet, maar die nu opeens weer samen met haar moest werken en haar werkplek verziekte. De plek waar ze nu al een tijdje werkte en waar niemand haar had gekend, waar niemand wist waar ze vandaan kwam, waar niemand wist van haar vader en waar niemand wist van … hem.
Ze zou zo graag deze kans willen grijpen. Weg uit het regenachtige Londen, weg van de roddels, weg van de teleurstellingen, weg van de pijn en naar een plek waar niemand haar kende.

Oma

De oma van Cleo is een schatje, een wijze door het leven zeer ervaren vrouw, die Cleo met raad en daad bijstaat.

Ik vind het hier altijd zo fijn, Cleo gebaarde naar de ruimte om zich heen. En ik zal je echt heel erg missen.
Natuurlijk zal ik jou ook missen, maar ik wil graag een gelukkige Cleo zien. Zo’n verblijf in het buitenland, in je eentje zal je goeddoen. De smekende blik van haar oma brak beetje bij beetje haar verzet.

Luc

Luc worstelt met zichzelf en een hoop onzekerheden. Ondanks het feit dat hij op zichzelf wil zijn, helpt hij geregeld Cleo uit de brand. Daarnaast heeft hij een groot geheim.

Op dat moment klonk er een stem door de straat. Cleo keek om. Een man schreeuwde iets in hun richting en verdween toen in de menigte. Ze keek om. Er stond niemand achter hen. War had hij geroepen? Een woord of een naam?

Conclusie

Ben je op zoek naar een aantal zorgeloos leesuren, dan is Onder de sterren van Montpellier een must. Een prima verhaal om even tussendoor te lezen, zoals ik in de kerstvakantie heb gedaan. Doordat er zowel vanuit Cleo en Luc geschreven wordt, blijf je wat beide personages betreft goed op de hoogte. Vooral wat betreft hun onzekerheden.
Ik heb regelmatig zitten grinniken om de alle acties van Cleo, wat een heerlijke malle meid.
Een minpuntje heb ik kunnen ontdekken: pas op bladzijde 187 vind de eerste kus plaats 😉

Favoriete Quote

Iedereen heeft van die stemmen in zijn leven, die hun eigen stem overschreeuwen. Toch s het belangrijk om je eigen weg te zoeken en bij je eigen gevoel te blijven. Naar je eigen stem te luisteren. Dat is ook integriteit.

Tags: ,

Divider

Een onverwachte kerst door Natalie Cox | Een Boek Review

Gepost op 7 dec 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Een onverwachte kerst door Natalie Cox | Een Boek ReviewEen onverwachte kerst by Natalie Cox
on tober 9th 2018
Genres: Romance
Pages: 304
Format: Paperback
ISBN: 9789022585726
Koop op Bol.com
Goodreads

Charlies plannen voor een rustige plattelandskerst vallen in duigen als ze twee wel heel aantrekkelijke mannen ontmoet

Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.

Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

review

Een onverwachte kerst

Het verhaal wordt geschreven vanuit het perspectief van Charlie. Een heerlijke spontane eigenwijze vrouw die eerder doet dan denkt. Juist daardoor pakt het vaak verkeerd uit. Maar er ontstaan hierdoor wel hilarische momenten.
Nadat haar huis door een ontploffing tijdelijk onbewoonbaar is vertrekt ze naar haar nicht Jez die op het platteland in Devon woont en een hondenhotel runt.

Naast me snort het rad opgewekt door. Na een poosje laat ik me kermend op mijn rug rollen. Het is dus duidelijk een martelwerktuig. En ik ben duidelijk een idioot dat ik er vrijwillig in ben gekropen. Ik voel aan mijn oor, dat vreselijk schrijnt, en voel vocht op mijn vingers. oeps.
Dat ding is niet gebouwd voor tweevoeters hoor ik een man op best aanmatigende toon achter me zeggen.

Het is een heerlijk spontaan lopend verhaal van een gekke meid met zotte acties. Meerdere keren heb ik om hilarische situaties zitten lachen. Wat mij betreft heeft het boek zijn doel dan bereikt. Voeg daar de kerst aan toe en klaar is een heel leuk verhaal.

Conclusie

Nu het december is, is dit haast verplichte leesvoer. Een onverwachte kerst is een kant en klaar scenario voor een kerstfilm die we volgend jaar misschien wel op Netflix kunnen bekijken. Een absolute aanader! Genoten heb ik van het verhaal. Het heeft alles wat een feelgood roman moet hebben en meer.
Bekentenis: ik ben ik mijn bed uitgeglipt om het boek uit te lezen!
De spontane manier van schrijven van Nathalie Cox (pseudoniem van de Britse schrijfster Betsy Tobin) is een genot om te lezen.

Tags: ,

Divider

Rebel door Kass Morgan | Een Boek Review

Gepost op 16 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Rebel door Kass Morgan | Een Boek ReviewRebel by Kass Morgan
Also by this author: De 100, Dag 21, Thuis
Published by Blossom Books on September 20th 2017
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 304
Format: Hardcover
ISBN: 9789463490160
Koop op Bol.com
Goodreads

Door een nucleaire kernramp is de aarde onleefbaar geworden. De mensheid heeft zichzelf weten te redden en heeft eeuwen overleefd in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Het is een maand nadat honderd jeugddelinquenten naar de aarde zijn gestuurd om deze te verkennen. Ondertussen hebben ook de kolonisten zich aangesloten en zijn de 100 leiders geworden in de nieuwe samenleving.

De Kolonisten en aardbewoners vieren hun eerste feestdag samen als ze plotseling worden aangevallen door een groep vreemdelingen. De nieuwkomers vermoorden een groot aantal mensen, nemen anderen gevangen en stelen belangrijke voorraden. Als Bellamy en Clarke ontdekken dat Wells, Octavia en Glass gevangen zijn genomen, zweren ze hen te bevrijden. Maar dat is niet gemakkelijk als je het niet eens kunt worden.

Ondertussen worden Wells, Octavia en Glass langzaam gehersenspoeld door de vreemde sekte die hen gevangen houdt. De diep religieuze leden van de sekte hebben maar één doel: zo veel mogelijk mensen inlijven en de planeet 'genezen'... door de mensheid te vernietigen

review

Rebel

Rebel is inmiddels het vierde boek in de 100 serie en wordt door Clarke, Wells, Glass en Bellamy verteld. Het verhaal begint vredig. Er wordt door de kolonisten en de aardbewoners gezamenlijk een Oogstfeest voorbereid, maar schone schijn bedriegt.

Bellamy en Wells lijden aan Post Traumatisch Stress Syndroom, als gevolg van wat beiden eerder is overkomen.

Hevig trillend en bezweet ontwaakte hij dan uit dromen over vuurpeletons, blinddoeken, het bloedstollende geschreeuw van Clarke en Octavia.

En het enige waar hij aan dacht was: meer. Meer pijn. Meer werk. Als hij maar werd afgeleid van die donkere, kwellende gedachten. Als die verschrikkelijke herinneringen maar werden verdreven.

Tijdens het oogstfeest wordt de groep overvallen door “de Beschermers” en worden onder andere Wells, Octavia en Glass gevangen genomen. Ook worden al hun voorraden voor de winter gestolen. In één klap is hun thuisbasis niet meer zo veilig. De verschillen in hoe ze met hun ontvoering om gaan zijn groot: ieder probeert op zijn eigen manier te overleven. Wells gaat het spelletje meespelen. Octavia is een en al verzet en Glass lijkt wel gehersenspoeld.

Moeders zijn sterk. Ze geven niet zomaar toe aan de grillen van hun kinderen. Ze voeden hen op; zorgen ervoor dat ze uitgroeien tot hun beste zelf.
Sorens ogen landden op Glass. Deze keer keek Glass niet weg. Ze kon het contrast tussen Sorens warmte en het geweld van de Beschermers niet bevatten. Ze had met eigen ogen gezien hoe hun kamp was aangevallen. Ze had gezien hoe ze Luke bijna hadden vermoord. Maar terwijl ze Sorens geruststellende woorden aanhoorde, voelde ze haar woede langzaam wegsmelten.

Conclusie

Ik heb weer genoten van de schrijfstijl van Kass Morgan. Het boek leest net als de vorige delen lekker weg en je hebt het zo uit. Door deze serie ga je je wel beseffen hoe goed we het hier hebben. Toch blijf ik wel met een paar vragen zitten. Hopelijk worden die in een volgend deel beantwoord. Kass Morgan heeft aangegeven dat ze nog genoeg verhalen te vertellen heeft over De 100, mocht daar vraag naar zijn. Ondertussen hoop en wacht ik gewoon op deel 5!

Over de Boeken en de Serie

In 2014 ging de tv-serie The 100 in première, welke gebaseerd is op de boeken van Kass Morgan

Wat ik vaak had is dat mensen eerst de serie keken en dan pas de boeken gingen lezen en dat ze dan boos werden dat dingen anders waren in het boek! En dan moest ik telkens weer uitleggen dat de boeken er eerder waren dan de serie, en dat ik daar dus niks aan kan doen. Maar ik vind het juist fijn dat de boeken en de serie zo verschillen en dat er voor iedereen iets in zit. Ik denk dat mensen de serie en de boeken gescheiden moeten zien, want van vergelijken komt vaak niet veel goeds!

Is Rebel echt het einde? Of is er een kans dat er vijfde boek komt?
‘Voor nu is het zeker het einde, maar dat dacht ik ook toen ik Thuis af had. Het ligt er helemaal aan hoe het boek ontvangen wordt en of de lezers meer willen. Als mensen graag meer tijd met mijn personages en hun wereld willen doorbrengen, dan is er zeker kans dat er ooit nog een boek komt. Maar daar ben ik op dit moment absoluut niet mee bezig.
Ik vond het wel fijn om dit boek af te sluiten op een manier waarmee ik het volgende kan beginnen. Rebel eindigt op een, hoop ik, heel bevredigende manier, met een bepaalde scène, maar verder is er zeker een opening voor een heel nieuw avontuur, als dat de volgende stap wordt.’

*Quotes uit interviews!

Tags: ,

Divider