Genre: Thriller

Verdoemd door Mariska Overman | Een Boek Review

Gepost op 15 feb 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Verdoemd door Mariska Overman | Een Boek ReviewVerdoemd Series: Isabel Dieudonné #3
Published by De Crime Compagnie on January 10th 2019
Genres: Thriller
Pages: 380
Format: Paperback
ISBN: 9789461093387
Koop op Bol.com
Goodreads

Drie jonge mensen.
Drie zelfdodingen.
Klopt dat wel? Of is er meer aan de hand?

Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur ontrafelt beetje bij beetje een duistere waarheid. Ze bijt zich vast in de zaak maar verliest daarbij zichzelf uit het oog.

review

Na Hoofdzaak en Voltooid is dit alweer het derde boek in de serie over Isabel Dieudonné.
Je zou de boeken los van elkaar kunnen lezen, toch is alles duidelijker, personages en gebeurtenissen, als je dat niet doet.

Verdoemd

Het boek start met een proloog, waarin de vorige twee delen in het kort samengevat worden. In mijn geval was dat niet nodig was want ik wist het allemaal nog. Meteen zat ik in het verhaal en werd bij wijze van spreken het boek doorgesleurd!

Vervolgens wordt er vertelt vanuit Toen(2015) en Nu(2016).
Verdoemd wordt net zoals de eerder twee delen vanuit verschillende perspectieven verteld.

Toen

In Toen worden Daan, Sara en Jelte (de drie slachtoffers) beschreven, waarbij je ze goed leert kennen en je ze in je hart sluit. Alle drie zijn ze beschadigd.Ze raken door een toevallige ontmoeting bevriend.

Ze hadden elkaar gevonden op een plek waar mensen elkaar vooral kwijtraakten: de coffeeshop.

Nu

Dit wordt vertelt vanuit het perspectief van Isabel. Ik vind het zo leuk dat (oude) bekenden: David, Aisha, Harry,Peter,Sven en Damon ook weer ten tonele verschijnen.
Samen met Damon gaat Isabel drie zelfdodingen onderzoeken.

Allejezus. Isabel wreef met haar handen over haar gezicht. Drie jonge mensen, drie keer dezelfde keuze. Exáct dezelde keuze. Ze keek Damon aan. Dit is toch raar, toch?

Conclusie

Ik denk dat iedereen, wel eens met zelfmoord te maken heeft gehad. Wat mij vreselijk getroffen heeft is dat hier in Nederlandf blijkbaar standaard geen onderzoek naar gedaan wordt.

Ik heb het boek zo goed als in één dag uitgelezen. De korte hoofdstukken, afwisselend van toen en nu dwingen je als het ware hiertoe.
Het is een geweldig (verdoemd) goed boek! Ik wacht op deel vier!

Tags: ,

Divider

Donker water door Robert Bryndza | Een Boek Review

Gepost op 16 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Donker water door Robert Bryndza | Een Boek ReviewDonker Water by Robert Bryndza
Also by this author: De stalker in de nacht
Series: Detective Erika Foster #3
Published by De Boekerij on October 2nd 2018
Genres: Thriller
Pages: 352
Format: Paperback
ISBN: 9789022585
Koop op Bol.com
Goodreads

Het lichaam onder water zinkt snel. Het zal vele jaren stil en ongestoord blijven liggen, maar op het land begint de nachtmerrie pas net.

Wanneer inspecteur Erika Foster een tip krijgt dat er bewijsmateriaal voor een grote narcoticazaak verstopt ligt in een ongebruikte groeve in een buitenwijk van Londen, gaat ze direct tot een zoekactie over. In de dikke modder worden inderdaad drugs gevonden, maar ook het skelet van een kind. De overblijfselen worden snel geïdentificeerd als de elfjarige Jessica Collins: het vermiste meisje dat zesentwintig jaar geleden overal in het nieuws was.

Om het verband tussen de nieuwe en de oude zaak te vinden, moet Erika dieper graven en meer zien te ontdekken over de uiteengevallen familie Collins en de oude inspecteur die destijds op deze zaak was gezet: een vrouw die nog altijd wordt geplaagd door het trauma van de onopgeloste moord. Al snel realiseert Erika zich dat iemand niet wil dat deze zaak ooit wordt opgelost, en dat die persoon er alles aan doet om te voorkomen dat Erika de waarheid achterhaalt. Is de dader dichter bij dan ze denkt?

review

Donker water is het derde boek in de serie over Erika Foster. Het meisje in het ijs en De stalker in de nacht. gingen dit boek voor. Je kan ze goed apart lezen, ik  heb ze in de verkeerde volgorde gelezen, en dat viel goed te doen.

Donker water

Aan het einde van De stalker in de nacht neemt Erika een onverwachte beslissing.
View Spoiler »
Sindsdien werkt ze niet meer op de afdeling Moordzaken in Londen maar op de afdeling als lid van het Projects Team in Bromley. Tijdens De zoektocht naar een koffer met tien kilo heroïne wordt er nog iets gevonden, namelijk een klein skelet. Vervolgens begint het bij Erika te kriebelen.

De vondst van de heroïne verschafte Erika geen triomfantelijk gevoel. Het enige waar ze aan kon denken was het kleine skelet. Tijdens haar loopbaan bij de politie had ze een flink aantal jaren op de afdeling Drugsbestrijding gezeten. De namen leken steeds te wisselen -Centraal Drug Unit, Drug and Organised Crime Prevention, het Projects Team – maar de strijd tegen drugs sleepte zich almaar voort en leek nooit beslist te kunnen worden. Zo gauw de ene drugsdealer werd opgepakt, stond de volgende klaar om zijn plaats in te nemen, iemand die nog slimmer en doortrapter te werk ging.
Moordenaars waren een heel ander verhaal; die kon je oppakken en achter slot en grendel zetten.

Je ziet Erika, ten opzichte van het vorige deel, groeien als mens. Ze lijkt wel veranderd. Wat niet wil zeggen dat ze zich aan alle bevelen houd. Zo krijgt ze na wat drammen alsnog voor elkaar om de leiding van het team over de heropening van vermissing/moordzaak van Jessica Collins te mogen voeren. Ze mag haar eigen team samenstellen en ja hoor (gelukkig maar) daar zijn Moss en Peterson weer.

Wel had ik redelijk snel een verdachte op het oog, te behulpzaam?
View Spoiler »
Desondanks zag ik het einde en de ontknoping totaal niet aankomen!

Conclusie

Het verhaal begint met een ijzersterk proloog, wat je direct het verhaal intrekt. De korte  hoofdstukken houden de spanning erin. En dan het einde … Nou dat kwam binnen!
Ik hou van de schrijfstijl van Robert Bryndza, en kijk vol verwachting uit naar Laatste adem, het vierde deel over Erika Foster, welke 7 mei 2019 uitkomt.
Een minpuntje: de cover, deze vind ik een beetje vreemd, het gevonden lichaam is namelijk van een kind en niet van een volwassen vrouw.

Favoriete Quote

Wanneer ik morgen weg moet gaan,
Een afscheid is het niet.
Mijn hart blijft bij je achter
Dus heb maar geen verdriet.
De liefde die ik voor jou voel
Zal met de sterren stralen.
De hemel zal je wonden helen
En steeds je koers bepalen.

Laatste adem door Robert Bryndza
Foto Credits gaan naar Lotte Zandvliet van https://www.lottelivre.com

Tags:

Divider

Truth or Dance door Chinouk Thijssen | Een Boek Review

Gepost op 26 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Truth or Dance door Chinouk Thijssen | Een Boek ReviewTruth or Dance by Chinouk Thijssen
Also by this author: Wonderland, Fataal spel
Series: Truth or Dance #1
Published by Clavis on September 21st 2018
Genres: Thriller
Pages: 285
Format: Hardcover
ISBN: 9789044834116
Koop op Bol.com
Goodreads

Hoe ver ga jij voor je danscarrière?

Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

Het eerste mysterieuze en zenuwslopende deel van ‘Truth or Dance’, een trilogie over de duistere kanten van de balletwereld. Voor young adults.

    review

    Bij het boek heeft Chinouk een Spotify Playlist geleverd. Deze kan je HIER downloaden. Aanrader om die te luisteren tijdens het lezen!

    Truth or Dance

    Hoofdpersoon is India, het boek wordt vanuit haar perspectief in de ik vorm geschreven. Samen met haar vriendinnen Lisa, Nicky en Zoë zit ze in het laatste jaar van het Ballet Academie in Den Haag. Ze vormen een hechte vriendengroep. Ongevraagd worden ze alle vier aan een groepschat toegevoegd: Truth or Dance, en daarmee kunnen ze kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling.

    Nu kun je van alles spuien, over het feit dat de vier dames zo dom zijn om in te gaan op het appje. Alles voor voor de hoofdrol! Tja dom? Egoïstisch? Misschien in onze leken-ogen. Om topsporter te zijn moet je egoïstisch zijn! Wel strekt het tot hun eer dat ze meer en meer gaan twijfelen aan het feit of het allemaal de moeite waard is.

    Ik zucht. Een hoofdrol of een schoon geweten?
    Wanneer ik zenuwachtig begin te worden van de afwachtende blikken van mijn vriendinnen zeg ik: Oké, we houden onze mond.

    View Spoiler »

    Ook worden er een aantal maatschappelijke problemen in dit verhaal aangekaart. Dat je niet alles klakkeloos moet accepteren wat er op je telefoon verschijnt en vooral niet te vergeten: discriminatie.

    Conclusie

    Met Truth or Dance flikt Chinouk Thijssen het weer! In het eerste hoofdstuk trekt ze je het verhaal in en laat je niet meer los! Helaas speelt het proloog drie jaar later, en de rest van het verhaal drie jaar eerder Je blijft vol vragen achter. Bedankt hoor Chinouk.
    Daarnaast heb ik de plotwist niet aan zien komen, als ik soms al dacht dat ik wist hoe het in elkaar zat, wel even later bleek dat dus niet zo te zijn!
    View Spoiler »
    Als je het boek weglegt blijf je achter met veel onbeantwoorde vragen achter en wil je meteen door naar Truth or Dance deel 2 welke (pas) in juni verschijnt.

Tags: ,

Divider

De stalker in de nacht door Robert Bryndza | Een Boek Review

Gepost op 12 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De stalker in de nacht door Robert Bryndza | Een Boek ReviewDe stalker in de nacht by Robert Bryndza
Also by this author: Donker Water
Series: Detective Erika Foster #2
Published by Boekerij on June 5th 2018
Genres: Thriller
Pages: 384
Format: Paperback
ISBN: 9789022583227
Koop op Bol.com
Goodreads

‘Het meisje in het ijs is een topthriller die je via onverwachte wendingen meevoert naar een verrassend einde.’ Margriet

Het zijn stuk voor stuk alleenstaande mannen. Allemaal met een teruggetrokken en een weinig opmerkelijk leven. Ze zijn ook allemaal dood.

Midden in een broeierig hete zomernacht wordt inspecteur Erika Foster opgeroepen. Een dokter is thuis in zijn bed gevonden, gestikt. Zijn polsen zijn vastgemaakt en zijn ogen puilen uit door de doorschijnende plastic zak die strak om zijn hoofd is gebonden. Een paar dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden, in exact dezelfde omstandigheden. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan hun moordenaar? Waarom is er zo weinig bekend over hun verleden? Als Erika en haar team de zaak onderzoeken, stuiten ze op een zeer berekenende dader, die zijn prooi al lang van tevoren stalkt en dan op het juiste moment toeslaat.

review

Dit boek is onderdeel van de Detective Froster serie. Het is goed los van deel een: Het meisje in het ijs te lezen.

 De stalker in de nacht

Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van inspecteur Erika Foster en de dader: De Schim. Vanaf het eerste hoofdstuk is de spanning voelbaar en wordt ook de eerste moord gepleegd. Vervolgens loopt het verhaal als een trein. Mede door de korte hoofdstukken is het zeer goed leesbaar en eer je het in de gaten hebt ben je al halverwege het boek.

Doordat er ook vanuit het perspectief van de dader geschreven wordt, krijg je al snel in de gaten wie dat is. Ondanks dat ik van plotjes verzinnen hou, en me graag door de auteur laat verassen, heeft dit mij niet gestoord. De grote hamvraag blijft namelijk: waarom?

Inspecteur Erika is een ambitieuze volhardende sterke vrouw die zich niet snel van een zaak laat halen. Ook niet door hogerhand en dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen. Ze heeft namelijk de neiging om gewoon door te gaan en ten koste van anderen. Ze wordt zelfs van de zaak gehaald. Toch gaat ze gewoon door.

Jij? Je bent van de zaak afgehaald. In mijn optiek is de enige reden daarvoor belangenverstrengeling: je privérelatie met de forensisch patholoog die nu verdachte is.
..
Mijnheer, het spijt me. Maar u moet me geloven: ik probeer altijd alleen maar zo goed mogelijk mijn werk te doen. Ik ben er nooit op uit om mensen voor het hoofd te stoten, maar …

Conclusie

Ik vind het een zeer spannend verhaal wat goed in elkaar zit. Ondanks het feit dat ik deel 1 (nog) niet gelezen heb ben ik om. Op naar het volgende deel.

Tags: ,

Divider