Genre: Thriller

Truth or Dance door Chinouk Thijssen | Een Boek Review

Gepost op 26 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Truth or Dance door Chinouk Thijssen | Een Boek ReviewTruth or Dance by Chinouk Thijssen
Also by this author: Wonderland, Fataal spel
Series: Truth or Dance #1
Published by Clavis on September 21st 2018
Genres: Thriller
Pages: 285
Format: Hardcover
ISBN: 9789044834116
Koop op Bol.com
Goodreads

Hoe ver ga jij voor je danscarrière?

Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

Het eerste mysterieuze en zenuwslopende deel van ‘Truth or Dance’, een trilogie over de duistere kanten van de balletwereld. Voor young adults.

    review

    Bij het boek heeft Chinouk een Spotify Playlist geleverd. Deze kan je HIER downloaden. Aanrader om die te luisteren tijdens het lezen!

    Truth or Dance

    Hoofdpersoon is India, het boek wordt vanuit haar perspectief in de ik vorm geschreven. Samen met haar vriendinnen Lisa, Nicky en Zoë zit ze in het laatste jaar van het Ballet Academie in Den Haag. Ze vormen een hechte vriendengroep. Ongevraagd worden ze alle vier aan een groepschat toegevoegd: Truth or Dance, en daarmee kunnen ze kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling.

    Nu kun je van alles spuien, over het feit dat de vier dames zo dom zijn om in te gaan op het appje. Alles voor voor de hoofdrol! Tja dom? Egoïstisch? Misschien in onze leken-ogen. Om topsporter te zijn moet je egoïstisch zijn! Wel strekt het tot hun eer dat ze meer en meer gaan twijfelen aan het feit of het allemaal de moeite waard is.

    Ik zucht. Een hoofdrol of een schoon geweten?
    Wanneer ik zenuwachtig begin te worden van de afwachtende blikken van mijn vriendinnen zeg ik: Oké, we houden onze mond.

    View Spoiler »

    Ook worden er een aantal maatschappelijke problemen in dit verhaal aangekaart. Dat je niet alles klakkeloos moet accepteren wat er op je telefoon verschijnt en vooral niet te vergeten: discriminatie.

    Conclusie

    Met Truth or Dance flikt Chinouk Thijssen het weer! In het eerste hoofdstuk trekt ze je het verhaal in en laat je niet meer los! Helaas speelt het proloog drie jaar later, en de rest van het verhaal drie jaar eerder Je blijft vol vragen achter. Bedankt hoor Chinouk.
    Daarnaast heb ik de plotwist niet aan zien komen, als ik soms al dacht dat ik wist hoe het in elkaar zat, wel even later bleek dat dus niet zo te zijn!
    View Spoiler »
    Als je het boek weglegt blijf je achter met veel onbeantwoorde vragen achter en wil je meteen door naar Truth or Dance deel 2 welke (pas) in juni verschijnt.

Tags: ,

Divider

De stalker in de nacht door Robert Bryndza | Een Boek Review

Gepost op 12 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De stalker in de nacht door Robert Bryndza | Een Boek ReviewDe stalker in de nacht by Robert Bryndza
Series: Detective Erika Foster #2
Published by Boekerij on June 5th 2018
Genres: Thriller
Pages: 384
Format: Paperback
ISBN: 9789022583227
Koop op Bol.com
Goodreads

‘Het meisje in het ijs is een topthriller die je via onverwachte wendingen meevoert naar een verrassend einde.’ Margriet

Het zijn stuk voor stuk alleenstaande mannen. Allemaal met een teruggetrokken en een weinig opmerkelijk leven. Ze zijn ook allemaal dood.

Midden in een broeierig hete zomernacht wordt inspecteur Erika Foster opgeroepen. Een dokter is thuis in zijn bed gevonden, gestikt. Zijn polsen zijn vastgemaakt en zijn ogen puilen uit door de doorschijnende plastic zak die strak om zijn hoofd is gebonden. Een paar dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden, in exact dezelfde omstandigheden. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan hun moordenaar? Waarom is er zo weinig bekend over hun verleden? Als Erika en haar team de zaak onderzoeken, stuiten ze op een zeer berekenende dader, die zijn prooi al lang van tevoren stalkt en dan op het juiste moment toeslaat.

review

Dit boek is onderdeel van de Detective Froster serie. Het is goed los van deel een: Het meisje in het ijs te lezen.

 De stalker in de nacht

Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van inspecteur Erika Foster en de dader: De Schim. Vanaf het eerste hoofdstuk is de spanning voelbaar en wordt ook de eerste moord gepleegd. Vervolgens loopt het verhaal als een trein. Mede door de korte hoofdstukken is het zeer goed leesbaar en eer je het in de gaten hebt ben je al halverwege het boek.

Doordat er ook vanuit het perspectief van de dader geschreven wordt, krijg je al snel in de gaten wie dat is. Ondanks dat ik van plotjes verzinnen hou, en me graag door de auteur laat verassen, heeft dit mij niet gestoord. De grote hamvraag blijft namelijk: waarom?

Inspecteur Erika is een ambitieuze volhardende sterke vrouw die zich niet snel van een zaak laat halen. Ook niet door hogerhand en dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen. Ze heeft namelijk de neiging om gewoon door te gaan en ten koste van anderen. Ze wordt zelfs van de zaak gehaald. Toch gaat ze gewoon door.

Jij? Je bent van de zaak afgehaald. In mijn optiek is de enige reden daarvoor belangenverstrengeling: je privérelatie met de forensisch patholoog die nu verdachte is.
..
Mijnheer, het spijt me. Maar u moet me geloven: ik probeer altijd alleen maar zo goed mogelijk mijn werk te doen. Ik ben er nooit op uit om mensen voor het hoofd te stoten, maar …

Conclusie

Ik vind het een zeer spannend verhaal wat goed in elkaar zit. Ondanks het feit dat ik deel 1 (nog) niet gelezen heb ben ik om. Op naar het volgende deel.

Tags: ,

Divider

De Tattooverzamelaar door Alison Belsham | Een Boek Review

Gepost op 8 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De Tattooverzamelaar door  Alison Belsham | Een Boek ReviewDe Tattooverzamelaar by Alison Belsham
Published by The House of Books on September 13th 2018
Genres: Thriller
Pages: 336
Format: Paperback
ISBN: 9044353884
Koop op Bol.com
Goodreads

Wanneer Marni Mullins, een tatoeëerder uit Brighton, een gevild lichaam ontdekt, heeft de onlangs gepromoveerde inspecteur Francis Sullivan haar hulp nodig. Er loopt een seriemoordenaar rond die de tatoeages van de lichamen van zijn slachtoffers afsnijdt terwijl zij nog leven. Marni kent de tattoowereld als geen ander, maar heeft zo haar eigen redenen om de politie te wantrouwen. Ze achterhaalt de identiteit van het volgende slachtoffer, maar zal ze het aan Sullivan vertellen of gaat zij zelf achter de tattooverzamelaar aan?

review
De tattooverzamelaar

Door de korte hoofdstukken lees je ongemerkt heel makkelijk door. Eer je het in de gaten hebt ben je al halverwege het boek. Doordat er telkens van perspectief geswitcht wordt, wil je blijven doorlezen, voornamelijk omdat je nieuwsgierig ben naar het vervolg en meer en meer wilt weten.
Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Marni Mullins, Francis Sullivan, Rory Mackay en dader. Vanaf de eerste pagina wordt je letterlijk het verhaal ingezogen, en wat mij betreft is dat tot het einde zo gebleven.

Eén, twee, die tattoo neem ik mee
drie, vier gevild als een dier
Vijf, zes, mijn lievelingsmes
zeven, acht, denk niet dat ik wacht

Wat een start van het verhaal!!

Doordat er telkens vanuit een ander hoofdpersoon geschreven wordt, leer je de personages steeds beter kennen.

Marni

Marni is vrouw met een ongelooflijk grote rugzak. Zij is een tatoeëerder en vindt tijdens haar pauze het *eerste* lijk. Zij zit niet zo te popelen om met de politie in contact te komen.

Marni had al haar moed bijeengeraapt om het telefoontje te plegen. De wetenschap dat ze een agent aan de lijn had, had haar bijna net zo van haar stuk gebracht als het vinden van het lijk. Alles wat met politie te maken had, maakte haar nog altijd van streek, voerde haar terug naar een tijd die ze liever wilde vergeten. Ze had gezworen dat ze nooit van haar leven meer met de politie in aanraking zou komen.

Francis

Francis is gepromoveerd tot inspecteur. Hij is de jongste inspecteur van het politiekorps. Door zijn vroege promotie ligt er een gigantische druk op zijn schouders om zijn *eerste* zaak op te lossen.

Luister, jongen, ik wilde je ten overstaan van je team niet voor schut zetten, maar je moet beter je best doen. Ik heb je voorgedragen voor promotie omdat ik dacht dat je deze functie aankon. Het was een enorm risico.

Rory

Brigadier Rory, hij voelt zich miskent en heeft last van een minderwaardigheidsgevoel.

De intellectuelen probeerden indruk op elkaar te maken. Blijkbaar een spelletje van ze om te kijken wie het slimst was. Maar daarmee loste je geen zaak op en als Sullivan dacht dat hij zich erdoor liet imponeren, dan had hij het goed mis.

De dader

Het gedeelte over de dader wordt zo vertelt dat het lijkt alsof je erbij aanwezig bent, alsof je een toeschouwer bent.

Zijn halsslagader klopt nog, maar zo zwak dat ik ervan uitga dat de man me geen last meer zal bezorgen. De klus moet worden geklaard nu zijn lichaam nog warm is. Als het lijk koud wordt, verstijft de huid en wordt het vlees stug.
..
Hij is niet de eerste. En hij zal niet de laatste zijn.

Conclusie

Een verhaal wat zich in een sneltreinvaart afspeelt. Leuk om vanaf de zijkant de (veranderende) verstandhouding tussen Francis en Rory en Francis en Marni mee te maken. Daarnaast was ik totaal verrast door de plottwist! Deze heb ik absoluut niet aan zien komen. Het mag duidelijk zijn dat ik genoten heb van dit verhaal. Helemaal top. Als je vervolgens er achter komt dat dit het debuut van de auteur is, nou dat belooft wat!

Tags: ,

Divider

Fataal spel door Chinouk Thijssen | Een Duo Recensie

Gepost op 8 okt 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Fataal spel door Chinouk Thijssen | Een Duo RecensieFataal spel by Chinouk Thijssen
Also by this author: Wonderland, Truth or Dance
Published by Clavis on March 26th 2018
Genres: Paranormal, Thriller
Pages: 200
Format: Hardcover
ISBN: 9789044830910
Goodreads

Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

Het Clavis-debuut van de populaire BookTuber Chinouk Thijssen. Een zenuwslopende young adult.

review

Let op: deze recensie kan spoilers bevatten en is door middel van vraag en antwoord door mij en Iris tot stand gekomen.

Linda antwoordt:

*De allereerste quote trof mij recht in mijn hart:

A sister is a gift to the heart
a friend to the spirit
a golden thread to the meaning of life

En prachtige opener die je direct het verhaal in sleurt. Dat is wat mij betreft zo gebleven.

Iris vraagt: Je hebt veel volwassenen thrillers gelezen. Merk je een verschil tussen een (volwassen) thriller en een ya thriller?

Ik heb inderdaad best veel volwassen thrillers gelezen. Wat mij betreft voldoet Fataal Spel hier absoluut aan. Er is een hoop spanning aanwezig. Nu ben ik niet zo op de hoogte van de regels voor een thriller en een ya thriller. Volgens een zeer deskundig iemand is het voornamelijk de doelgroep waarvoor het boek geschikt is. Volwassen thrillers zijn voor volwassenen en ya thrillers worden geschreven voor de doelgroep 15-25 jaar en zijn qua inhoud geschikt voor jongere lezers. Persoonlijk denk ik de onderwerpen en problemen anders zijn dan in een thriller. Namelijk wat minder duister (al is het behoorlijk duister) en bespreekt wat meer problemen zoals pest gedrag bij tieners.

Iris vraagt: Wat vond je het spannendste gedeelte van het boek?

Het allerspannendste gedeelte van Fataal Spel vind ik het einde! Absoluut! Chinouk hoe kan je mij dit aandoen?! Nu moet ik antwoorden hebben en die zijn en komen er niet, want er komt geen vervolg!

View Spoiler »

 

Iris vraagt: Wat vond je van het ‘paranormale’ aspect van het boek?

Het is onderdeel van het verhaal, Carmen en Jessie zijn tweelingzielen, twee mensen uit één gesplitste ziel. Zonder dit gegeven is er geen verhaal.

Dat zijn jullie, wat betekent dat jij misschien je zusje wel zou kunnen vinden. Hij neemt een slok van zijn drinken en kijkt recht in de camera. je hebt een unieke band met Jessie, een soort connectie die niemand anders heeft. Je stelt je er alleen niet voor open omdat je het eng vind en daarom zie je alleen stukjes

Iris antwoordt:
Linda vraagt: Carmen woont samen met Chris en Tahnee, wat vind je van Carmen?

Ik kon Carmen zelf niet zo goed peilen. Over het algemeen hou ik erg veel van personages met veel lagen en die een duidelijke ontwikkeling doormaken in het verhaal. Ik denk dat de focus in het boek heel erg op de spanning lag en het uitvogelen wat er nou precies aan de hand was, waardoor de personages een beetje op de achtergrond lagen. Nu vond ik het niet heel storend in Fataal Spel, dit heeft er deels denk ik mee te maken dat Carmen’s verleden veel te maken met wat er nu aan de hand was, waardoor het misschien niet wenselijk is om te veel weg te geven over het personage.

Linda vraagt: Wij houden allebei veel van plotjes verzinnen. Ik moet toegeven dat ik op blz. 30 doorkreeg wat er aan de hand was. Had jij dat ook?

Ik denk dat het bij mij iets langer duurde. Vooral omdat ik steeds op een ander spoor gezet werd, waardoor ik steeds dacht dat ik het uitgevogeld had, maar dan aan mezelf ging twijfelen. Al moet ik zeggen dat ik het bij het goede eind had, haha. Mijn eerste theorie klopte, ik begon er alleen een beetje aan te twijfelen. Wat betekent dat het plot goed uitgewerkt en gewoon knettergoed geschreven is!

Linda vraagt: Ik heb mensen wel eens horen zeggen dat de kwaliteit van een thriller afhankelijk is van de dikte. Fataal Spel is niet heel dik (200 paginas), wat is jouw mening hierover?

Kwaliteit niet quantiteit. Voor mij heeft de dikte van een boek er niets mee te maken. Het gaat om de kwaliteit van het boek en de kwaliteit van Fataal Spel was goed! Van mij hoefde het paranormale aspect niet zo, al was het onmisbaar door de manier waarop het boek in elkaar zat. Maar verder vond ik het een fijn en spannend boek om te lezen. Hoeveel paginas een boek is heeft hier weinig mee te maken.

Tags: ,

Divider