Genre: Young Adult

De kleuren van magie door V.E. Schwab | Een Boek Review

Gepost op 17 apr 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De kleuren van magie door V.E. Schwab | Een Boek ReviewDe kleuren van magie by V.E. Schwab
Series: Shades of Magic #1
Published by Boekerij on January 8th 2019
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 416
Format: Paperback
ISBN: 9789022584934
Koop op Bol.com
Goodreads

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

review

De kleuren van magie

In dit boek is er sprake van twee hoofdrolspelers: de magiër Kell en de vrouwelijke dief Delilah Bard. Het verhaal wordt om en om vanuit hun perspectief verteld.

Kelll

Wanneer het boek begint met Kell en zijn magische jas, ben ik om. Totaal! Hoezo een jas die je binnenstebuiten keert en die dan een andere buitenkant heeft? Magie dus. Mijn aandacht is getrokken. Helemaal nadat ik erachter gekomen ben dat Kell een bloedmagiër is.

Het eerste wat hij deed als hij van het ene Londen overstapte naar het andere was zijn jas uitdoen en die één of twee (of zelfs drie) keer binnenstebuiten keren, tot hij een buitenkant vond die hij nodig had. Ze waren niet allemaal even modieus, maar ze hadden elk hun eigen functie. Sommigen gingen op in de massa, andere vielen juist op en er was er een bij die helemaal nergens goed voor was, maar waaraan Kell toch erg was gehecht.

Vervolgens het gegeven dat er vier versies van Londen bestaan,
Zwart voor de verloren stad
Grijs voor de stad zonder magie
Rood voor het gezonde koninkrijk
Wit voor de wegkwijnende wereld,
Versies waar maar heel weinig mensen tussen kunnen reizen, de Antari (bloedmagiërs zoals Kell), kunnen dat.
Het wordt zo soepel beschreven, dat het mij totaal niet verbaast en eigenlijk heel natuurlijk overkomt. Het zou toch kunnen..

Lila Bard

Lila is een negentien jarige zakkenroller, die, zoals zijzelf vind, geboren is om piraat te worden. Een stoere onafhankelijke meid die weigert te afhankelijk te zijn van mannen.En die ervan droomt om piraat te worden.

Het was lang geleden dat iemand haar mooi had genoemd. Niet dat Lila zo graag mooi wilde zijn. Aan mooi had ze niets. En de hemel wist dat ze geen sprankje afgunst voelde voor al die dames met hun strakke korsetten en wijde rokken, hun hoge giechellachjes en de belachelijke manier waarop ze die inzetten. Hoe ze telkens bijna flauwvielen en op mannen steunden, hoe ze zwakheid voorwendden om hun kracht te voelen. Waarom iemand ooit zwakheid zou veinzen ging haar pet te boven.

Conclusie

Wat een waanzinnig goed boek! Het zit vol met onverwachte magische wendingen. Beide hoofdpersonen zijn niet onfeilbaar,maar wel op hun eigen manier ontzettend stoer.
Nu met smart wachten op deel twee: De kleuren van de schaduw, welke in juli uitkomt!
Ik hoop, nee, verwacht dat we onder andere meer over Kell’s verleden te weten komen.

View Spoiler »
De kleuren van de schaduw door V.E Schwab
Komt juli 2019 uit!

Tags: ,

Divider

Slaves, Dante 2 door Miriam Borgermans | Een Boek Review

Gepost op 4 feb 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Slaves, Dante 2  door Miriam Borgermans | Een Boek ReviewSlaves, Dante 2 by Miriam Borgermans
Also by this author: Slaves, Raven 1 , Slaves, Dante 1 , Slaves, Raven 2
Series: Slaves #4
Published by Clavis on 30 november 2018
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 551
Format: Hardcover
ISBN: 9789044834314
Koop op Bol.com
Goodreads

Winter 2258
Nadat hij in een spelprogramma werd gefolterd, is de slaaf Dante als machteloze Pronker in handen van Cym gevallen. Cym wil hem door middel van gruwelijke methodes volledig breken. Van diep onder de grond vecht Dante zich een weg naar boven. Hij wil wraak. Maar dan ontdekt hij dat Raven nog leeft. Wat als wraak niet meer het belangrijkste is?

review

Na Raven 1, Dante 1 en Raven 2 is dit het vierde deel in de Slaves serie. Deze boeken kan je niet los van elkaar lezen.

Slaves, Dante 2

Had ik bij deel drie, Raven 2, wat moeite om in het verhaal te komen, wel nu niet. Totaal niet! Met het Proloog pakt Miriam Borgermans je beet en trekt je het verhaal in. Ze weet de spanning direct op te bouwen!

Na het gruwelijke proloog de volgende opmerking:

Ik heb hem.
Eindelijk.
Cym

Dante is na vreselijke martelingen als pronker in de handen van Cym gevallen en heeft het geestelijk niet breed. Om aan de werkrlijkheid te ontsnappen denkt hij aan iets goeds zoals vliegen of Raven!! Zo gaaf om meer over hun gezamenlijke verleden te lezen.

Ik was acht. Ik had net het vliegen ontdekt. Ik had nergens anders behoefte aan dan vliegen. Dicht tegen me aangedrukt vertelde ze, en terwijl ik luisterde naar het heldere, zachte gebabbel uit haar mondje, keek ik door mijn oogharen naar wat zij zag.
Ik zag het strand. De maan. gebroken schelpen.
Zij zag zachtheid, licht, verhalen.
Het komt terug.
Ik had haar ver weggeduwd.
Nu herinner ik me hoe de dingen hun glans behielden nadat zij ernaar had gekeken.

Onrust

Na de Black Box uitzending van de gruwelijke marteling van Dante is er onrust onder de slaven ontstaan.

De marteling van jou als spelletje heeft alle slaven iets te duidelijk gemaakt hoe machteloos ze zijn.

Ook bij Dante is het verzet volop aanwezig.

Vind je geluk in je lot. Aanvaard de aard der dingen.
Nooit, besluit ik

View Spoiler »

Conclusie

Ik heb genoten van het verhaal, wat een plotwendingen!!
Rest de vraag wanneer het verfilmd gaat worden.

Favoriete quote

Ik wil macht
Ik wil zoveel macht dat ik mezelf en anderen kan beschermen.
Ik wil zoveel machr dat niemand me nog kan vernederen.

Tags: ,

Divider

Soldaat Marie door Katrien Van Hecke | Een Boek Review

Gepost op 14 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Soldaat Marie door Katrien Van Hecke | Een Boek ReviewSoldaat Marie by Katrien Van Hecke
Published by Clavis on October 2018
Genres: Fiction, Young Adult
Pages: 215
Format: Hardcover
ISBN: 9789044833911
Koop op Bol.com
Goodreads

Een confronterende en inspirerende historische roman, over obstakels overwinnen. Voor meisjes én jongens vanaf 14 jaar.

Marie Schellinck groeit op in armoede. Lezen of schrijven kan ze niet. Toch wil ze iets van haar leven maken. In de achttiende eeuw zijn er weinig mogelijkheden voor een vrouw, maar Marie vindt er iets op: ze vermomt zich als man en neemt dienst in het Franse revolutionaire leger. Het begin van een avontuur dat haar in Frankrijk, Italië en Polen brengt. En in de nabijheid van de grootste persoonlijkheid uit die tijd: Napoleon.

review

Soldaat Marie

Marie Schellinck leeft in een uitzichtloze situatie, ze werkt in een kroeg in Gent om geld te verdienen voor het schoolgeld van haar dochter. Ze is getrouwd met, zoals ze hem noemt, De Zaag, een klaploper.
(Volgens Marie zegt een naam veel over een persoon en moest hij dus wel een zagevent worden. Dit woord zei mij dus helemaal niets, nadat ik het opgezocht had kon ik er wel om grinniken: een zeurpiet)

Door Louis, een Franse soldaat, laat ze zich overhalen om met hun groepje mee te reizen om in dienst te treden van het Franse leger door zich voor te doen als een man.

Als je met ons meegaat, zul je meer verdienen dan hier. Je kunt geld nasturen, Je dochter zal naar de beste school kunnen gaan. Ze zal een beter leven hebben dan jij.
Wij strijden voor gelijkheid van iedereen, mannen en vrouwen. Het is ook jouw strijd. het is onze gezamenlijke strijd, Marie.

En zo gaat Marie het avontuur aan wat zestien jaar duurt. Waarin ze gewond raakt en aan meerdere veldslagen deelneemt en het zelfs tot sergeant schopt.

Conclusie

Het verhaal wist mij niet zo te raken, het leek mij een beetje afstandelijk verteld, alsof het om feiten ging. Ik miste een klik met Marie en ook een emotionele binding. Tot ik erachter kwam dat het een waar gebeurd verhaal is. (voor meer info lees hier) Ik heb het boek opnieuw opgepakt en ben het voor een tweede keer gaan lezen.

Tags: ,

Divider

Achtergelaten door Susanne Koster | Een Boek Review

Gepost op 30 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Achtergelaten door Susanne Koster | Een Boek ReviewAchtergelaten by Susanne Koster
Also by this author: Zwarte lieveling
Series: De Oneindigheidstrilogie #2
Published by Clavis on April 2018
Genres: Young Adult
Pages: 290
Format: Hardcover
ISBN: 9789044832013
Koop op Bol.com
Goodreads

Jonka wordt op aandringen van haar stiefvader in een tehuis geplaatst. Vanaf dan heeft ze maar één doel: niemand tot last zijn en niets vertellen over wat er thuis is gebeurd. Toch knaagt er iets: haar moeder heeft haar gewoon laten vertrekken ... Na veel omzwervingen maakt Jonka zich los van thuis en kiest ze haar eigen weg, ondanks de pijn en het gevoel in de steek te zijn gelaten.

De aangrijpende jeugdroman van Susanne Koster, opnieuw uitgegeven als tweede deel van de Oneindigheidstrilogie over mishandeling, hoop en oneindige liefde. Voor young adults.

review

Achtergelaten is het tweede deel van De Oneindigheidstrilogie, persoonlijk vind ik het raadzaam om ze niet los van elkaar te lezen.
Dit verhaal gaat over Jonka, een personage die in deel 1, Zwarte lieveling wel genoemd is en waar ik heel benieuwd naar ben.

Achtergelaten

Het verhaal begint meteen goed, maar niet heus. Jonka, bijna negen, wordt door Bak, haar stiefvader, uit huis geplaatst. Thuis werden Jonka en haar zus Saskia met regelmaat geestelijk en lichamelijk mishandeld door hem.

Ze wist alleen dat het ver weg was. En dat haar moeder het niet leuk vond. Dat kon ze heus wel zien. Ze was dan wel akkoord gegaan, maar misschien wilde haar moeder helemaal niet dat ze werd weggestuurd naar dit kindertehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen. Een kindertehuis waar ze met harde hand wat discipline zouden bijbrengen. En waar ze zou afvallen. Bak had er triomfantelijk bij gekeken toen hij het vertelde, en haar moeder had weer gehuild.

Ik merk bij mezelf een ongelooflijke afkeer en boosheid richting de stiefvader, maar het allerergste vind ik dat haar moeder haar laat barsten,. Natuurlijk heeft zij ook problemen, maar de allereerste taak van een moeder is om voor haar kinderen een veilige leefomgeving te creëren. Bij Jonka gaat het steeds meer knagen dat haar moeder haar gewoon heeft laten vertrekken.

Conclusie

Mooi vanaf de zijkant mee te maken hoe Jonka van een klein negenjarig angstig meisje veranderd in een stoere zelfstandige vrouw. Gaandeweg zie je het verzet in haar groeien. Ondanks de vele tegenslagen. Ik ga niet zeggen dat ik van het boek genoten heb, maar het raakte mij wel. Het tussen wal en schip vallen, de mishandeling constateren en er verder niets aan doen! Vreselijk. Het verhaal loopt als een trein. Een compliment voor Susanne Koster voor het overbrengen van de emoties.

Tags: ,

Divider