Genre: Young Adult

Momentum door Shelena Shorts | Een Boek Review

Gepost op 6 jun 2019 door Linda in blogtour, boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Momentum door Shelena Shorts | Een Boek ReviewMomentum Series: The Pace #1
Published by Dutch Venture Publishing on June 17th 2019
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 300
Format: Paperback
ISBN: 9789492585356
Koop op Bol.com
Goodreads

Sophie Slone is net naar San Francisco verhuisd en heeft er geen zin in om 'het nieuwe meisje' op school te moeten zijn. Gelukkig mag ze van haar moeder, professor op de universiteit, haar laatste schooljaar via thuisstudie afmaken. Als ze tijdens een bezoekje aan haar moeder de knappe eerstejaarsstudent Weston ramt met haar auto, heeft ze er nog geen idee van hoe hij haar leven op z'n kop zal zetten. Wes slaat haar aanbod om de schade te betalen af. Al snel komt Sophie erachter dat Wes een aanzienlijk fortuin heeft dat hij van zijn ouders heeft geërfd.

Hoe beter ze hem echter leert kennen, hoe meer ze het gevoel heeft dat er dingen aan het verhaal over zijn tragische verleden niet kloppen. En Sophie is vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Heeft Weston op de een of andere manier geleerd om de dood te slim af te zijn?

review

Momentum

Het verhaal wordt in de ik-vorm door de hoofdpersoon, Sophie vertelt. Zij is net achttien jaar geworden en is nogal op zichzelf, dit wordt mede veroorzaakt door het feit dat zij en haar moeder inmiddels voor de tigste keer verhuisd zijn.

Want als het op school aankwam, hoefde ik eigenlijk nergens naartoe. Ik rolde letterlijk mijn bed uit, startte mijn laptop, poetste mijn tanden en logde in om mijn lessen te volgen. Nooit meer bad hair days – tenminste, geen die iemand kon zien – en geen bed vol stapels afgekeurde outfits. Het was lekker simpel.

Persoonlijk vond ik Sophie niet meteen sympathiek, ze kwam bij mij nogal egoistisch over.

‘Sophie, ik heb iemand ontmoet,’ zei ze schoorvoetend. Een man. Hij is heel erg aardig, verduidelijkte ze.
Dit was nog erger. Het was een gesprek over mannen.
Ik bleef naar mijn bakje staren en kauwen zodat ik haar niet in de ogen hoefde te kijken.

Oh nee. Ik deed mijn best om niet met mijn ogen te rollen. Het was allemaal te veel. Ik had mijn eigen problemen om uit te vogelen. Ik had geen zin om de moederrol op me te nemen.
De gedachte dat ze iemand ontmoet had vond ik dus helemaal niet erg. Maar dat betekende niet dat ik “ontmoet-de-dochter” hoefde te spelen. Nee, ik was blij dat ze het hier momenteel bij liet.

Het duurt even eer het verhaal op gang komt en mijn volledige interesse gewekt was. Dit was uiteindelijk aan het einde, het verhaal gaat uit met een bang!! Tja daar zit je dan, je wilt verder lezen en nu moet er gewacht worden op het volgende deel. Volgens mij heb je dan als auteur je doel bereikt.

Conclusie

Tijdens het lezen van het verhaal begon het bij mij te kriebelen, waar doet dit mij aan denken? Ineens wist ik het: Fallen van Lauren Kate! Ik hou wel van dit genre. Ondanks het feit dat ik pas laat in het verhaal zat doet het mij, zoals ik al eerder vertelde, smaken naar meer. Vooral het einde belooft wat voor het volgende deel in de serie. Ik ben benieuwd.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rond het verschijnen van dit boek. Het is vanaf 17 juni 2019 in de (online) boekenhandel verkrijgbaar.
De andere verslagen kan je hier vinden.

Tags: ,

Divider

Vroeger is alles wat ik van je heb door Adam Silvera | Een Boek Review

Gepost op 20 mei 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Vroeger is alles wat ik van je heb door Adam Silvera | Een Boek ReviewVroeger is alles wat ik van je heb by Adam Silvera
Also by this author: Op het einde gaan ze allebei dood
Published by Clavis on January 24th 2019
Genres: Young Adult
Pages: 346
Format: Hardcover
ISBN: 9789044831733
Koop op Bol.com
Goodreads

Griffins wereld stort in. Zijn ex-vriendje Theo is namelijk plotseling gestorven. Ze woonden ver van elkaar vandaan en Theo had zelfs al een nieuwe relatie, maar diep vanbinnen was Griffin blijven geloven dat ze ooit weer samen zouden zijn. Die droom is nu voorgoed voorbij. En dan blijkt dat Griffin maar bij één iemand echt zijn hart kan luchten: Theo’s nieuwe vriendje Jackson. Kan Griffin de confrontatie aan, met zijn verleden én met zijn toekomst?

review

Vorig jaar las ik voor het eerst een boek van Adam Silvera. Namelijk Op het einde gaan ze allebei dood Vanaf de eerste bladzijde had het verhaal mij in zijn greep en ik ben zeer benieuwd of dat nu weer het geval is.

Vroeger is alles wat ik van je heb

Het verhaal wordt in de ik vorm door de New Yorkse Griffin vertelt. Het word afgewisseld met hoofdstukken Vroeger (Met verschillende data) en Vandaag. Wat zeer verhelderend werkt.

De ex van Griffin, Theo, is overleden en nu zit hij midden in een diep rouwproces. Ondanks het feit dat de relatie al een tijdje verbroken was en Theo ver weg in Californië met zijn nieuwe partner Jackson woonde, bleef Griffin van hem houden en hopen dat ze weer bij elkaar zouden komen. Op de begrafenis ontmoet Griffin Jackson. Beiden komen erachter dat hun gezamenlijke verdriet bindt en ze beginnen meer tijd met elkaar door te brengen.

In een parallel universum leef je nog, Theo, maar ik woon in de echte wereld, waar jij morgen in een open kist ligt opgebaard. Ik weet dat je nog ergens bent en naar me luistert. Laat ik je dus vertellen dat ik behoorlijk pissig ben, want je had gezworen dat je nooit zou doodgaan, en kijk nou. Wat het nog erger maakt, is dat het niet de eerste belofte is die je hebt gebroken.

Ik heb gevlogen, hijg ik.
Mijn leven is veranderd. Mijn eerste vlucht is een feit, even onherroepelijk als toen ik mijn maagdelijkheid aan jou verloor, even onherroepelijk als sommige dingen die ik liever ongedaan zou maken. Opeens loopt mijn hoofd over van mogelijkheden. Als ik hierheen kan vliegen voor jou, wat kan ik dan allemaal voor mezelf?

Conclusie

Adam Silvera is representatief voor diversiteit in zijn boeken. Griffin is een allesbehalve standaard hoofdpersoon (als die al bestaat) Hij heeft een dwangstoornis en valt op jongens.
Met Vroeger is alles wat ik van je heb heeft hij het weer geflikt. De tissues waren weer hard nodig! De plottwist aan het eind zag ik niet aankomen, en ja het boek heeft me op een positieve manier verrast.

Favoriete Quote

Puzzels zijn net als het leven, omdat je er een puinhoop van kunt maken en later gewoon opnieuw kunt beginnen, en de volgende keer pak je het waarschijnlijk slimmer aan.

Tags: ,

Divider

De laatste slag door Melinda Salisbury | Een Boek Review

Gepost op 10 mei 2019 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De laatste slag door Melinda Salisbury | Een Boek ReviewDe laatste slag by Melinda Salisbury
Also by this author: De Vergiftigde Gave, De Slapende Prins
Series: The Sin Eater’s Daughter #3
Published by Clavis on October 2018
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 431
Format: Hardcover
ISBN: 9789044830224
Koop op Bol.com
Goodreads

Het laatste deel in de historische fantasytrilogie. Laat je betoveren, met deze must read voor young adults.
Het is tijd voor de laatste strijd. De Slapende Prins vergroot zijn greep op Lormere en Regellan. Het haveloze groepje rebellen dat probeert hem te verslaan, wordt alsmaar wanhopiger. Twylla en Errin zijn ondertussen van elkaar gescheiden, maar weten allebei dat hun tijd begint te dringen. De spanning groeit, en Aurek zal alles op alles zetten om zijn positie op de troon te handhaven. Kunnen de twee meisjes elkaar vinden om de toekomst van het koninkrijk te redden?

review

Na De Vergiftigde Gave (The Sin Eater’s Daughter #1) en De Slapende Prins (The Sin Eater’s Daughter #2) is het eindelijk tijd voor het laatste deel in deze trilogie.
Tip: lees deze boeken niet los van elkaar.

De laatste slag

Het tweede deel: De Slapende Prins eindigde met een big bang! Oftewel met een gruwelijke cliffhanger waardoor je onmiddellijk verder wil lezen.
Nieuw in dit deel is dat het perspectief telkens wisselt van Twylla naar Errin en vice versa. Leuk, zeker nadat het eerste deel over Twylla vertelde en het tweede deel over Errin.
Zowel Twylla als Errin zitten in de problemen en eigenlijk ziet het er niet zo goed voor ze uit.

Twylla:
Dus we moeten eens praten, vervolgt Zuster Hoop. Ik moet weten wat je bedoelingen zijn. Ben je van plan weer te vluchten? Of ga je je plicht doen?
Mijn plicht. Al mijn leven lang ga ik gebukt onder allerlei verwachtingen: vroeger bij mijn moeder in de hut, in de kamer van Rulf, toen ik moest zingen voor koning Terryn. In het knekelhuis, waar ik voelde dat de draden van mijn leven met elkaar verweven waren als in de wandkleden die ik borduurde in een toren in Lormere. Zondeneter. Incarnatie van Daunen. Gifmoordenaar. Dat ben ik allemaal ooit geweest, meer zal ik nooit worden.
Ik zal hem tegenhouden, als dat is wat u bedoelt, zeg ik uiteindelijk, terwijl ik haar recht aankijk.

Errin:
Toen we de Grote Zaal ingingen en langs de lichamen van een van de Zusters en van de Zondeneter liepen, had ik het uitgeschreeuwd, en de Slapende Prins had gegrijnsd en een arm om me heen geslagen alsof we vrienden waren. Zijn triomf was voelbaar

Conclusie

Ik heb ontzettend naar dit boek uitgekeken en Melinda Salisbury heeft mij opnieuw blij verrast!
De groei die Twylla als personage doormaakt is enorm. Was ze aan het begin, in deel een, een onzeker dertienjarig meisje in dit laatste deel staat ze haar mannetje.

Quote uit mijn recensie van De vergiftigde gave:
Hoewel ik mij in het begin aan Twylla ergerde, ik vond dat ze klakkeloos deed wat de koningin wilde en alles maar gelaten over zich heen liet komen, werd dit gaandeweg minder. Zeker omdat ik mij besefte hoe jong ze was, en gezien haar ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt in het boek

Nu heb ik gezien dat Melinda nog een boek in deze serie geschreven heeft: The Heart Collector, Laten we hopen dat Uitgeverij Clavis deze ook gaat vertalen en uitgeven?

The Heart collector door Melinda Salisbury

Tags: ,

Divider

Koninkrijk van As door Sarah J Maas | Een Boek Review

Gepost op 30 apr 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

by Sarah J. Maas
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur
Published by Boekerij Genres: Fantasy, Romance, Young Adult
Format: Paperback

review

Eindelijk! Eindelijk het zevende en laatste deel! Koninkrijk van As.
Deel 5,  Rijk van Stormen, eindigt met een giga cliffhanger. Deel zes, Toren van de Dageraad ging niet over Aelin, ondanks het einde van deel 5.
En dan nu …. eindelijk ……het laatste en zevende deel:

Koninkrijk van As

Wat een boek! Van lachen naar huilen, van niet verder willen lezen omdat je bang bent dat het niet goed gaat eindigen, naar niet verder willen lezen omdat het bijna afgelopen is. Serieus: tissues op tafel!

Enige leesimpressies

Fire Breathing Bitch Queen, Holy shit, Holy shit!!!!!! Plottwist Plottwist, Yayyyyyyy, Néééééééééé. Whyyyyyy, OMG Sarah J Maas I hate you, I love you Sarah J Maas. This is the end! I need more, Another plottwist! Bookhangover, Worst Bookhangover Ever!

Gaaf vind ik de verwijzing naar Feyre en Rhysand uit A Court of Thorns and Roses

View Spoiler »
Conclusie

Wat een boek! Wat een serie! En wat een volwaardig einde! Oef.
Ook in dit boek toont Sara J Maas wat een perfecte schrijfster ze is. Alles komt samen en alles komt op zijn pootjes terecht.
Ik ben totaal omvergeblazen. Het boek heeft aan al mijn verwachtingen en meer voldaan.

The top 10 moments from the Throne of Glass series

We are gearing up for the AU/NZ #KingdomofAshTour and wanted to reminisce about some of the best moments from the Throne of Glass series – we love this video of the top 10 moments from the series, as chosen by you! 😍

Geplaatst door The World of Sarah J. Maas op Woensdag 3 april 2019

Tags: ,

Divider