Publisher: Blossom Books

Rebel door Kass Morgan | Een Boek Review

Gepost op 16 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Rebel door Kass Morgan | Een Boek ReviewRebel by Kass Morgan
Also by this author: De 100, Dag 21, Thuis
Published by Blossom Books on September 20th 2017
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 304
Format: Hardcover
ISBN: 9789463490160
Koop op Bol.com
Goodreads

Door een nucleaire kernramp is de aarde onleefbaar geworden. De mensheid heeft zichzelf weten te redden en heeft eeuwen overleefd in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Het is een maand nadat honderd jeugddelinquenten naar de aarde zijn gestuurd om deze te verkennen. Ondertussen hebben ook de kolonisten zich aangesloten en zijn de 100 leiders geworden in de nieuwe samenleving.

De Kolonisten en aardbewoners vieren hun eerste feestdag samen als ze plotseling worden aangevallen door een groep vreemdelingen. De nieuwkomers vermoorden een groot aantal mensen, nemen anderen gevangen en stelen belangrijke voorraden. Als Bellamy en Clarke ontdekken dat Wells, Octavia en Glass gevangen zijn genomen, zweren ze hen te bevrijden. Maar dat is niet gemakkelijk als je het niet eens kunt worden.

Ondertussen worden Wells, Octavia en Glass langzaam gehersenspoeld door de vreemde sekte die hen gevangen houdt. De diep religieuze leden van de sekte hebben maar één doel: zo veel mogelijk mensen inlijven en de planeet 'genezen'... door de mensheid te vernietigen

review

Rebel

Rebel is inmiddels het vierde boek in de 100 serie en wordt door Clarke, Wells, Glass en Bellamy verteld. Het verhaal begint vredig. Er wordt door de kolonisten en de aardbewoners gezamenlijk een Oogstfeest voorbereid, maar schone schijn bedriegt.

Bellamy en Wells lijden aan Post Traumatisch Stress Syndroom, als gevolg van wat beiden eerder is overkomen.

Hevig trillend en bezweet ontwaakte hij dan uit dromen over vuurpeletons, blinddoeken, het bloedstollende geschreeuw van Clarke en Octavia.

En het enige waar hij aan dacht was: meer. Meer pijn. Meer werk. Als hij maar werd afgeleid van die donkere, kwellende gedachten. Als die verschrikkelijke herinneringen maar werden verdreven.

Tijdens het oogstfeest wordt de groep overvallen door “de Beschermers” en worden onder andere Wells, Octavia en Glass gevangen genomen. Ook worden al hun voorraden voor de winter gestolen. In één klap is hun thuisbasis niet meer zo veilig. De verschillen in hoe ze met hun ontvoering om gaan zijn groot: ieder probeert op zijn eigen manier te overleven. Wells gaat het spelletje meespelen. Octavia is een en al verzet en Glass lijkt wel gehersenspoeld.

Moeders zijn sterk. Ze geven niet zomaar toe aan de grillen van hun kinderen. Ze voeden hen op; zorgen ervoor dat ze uitgroeien tot hun beste zelf.
Sorens ogen landden op Glass. Deze keer keek Glass niet weg. Ze kon het contrast tussen Sorens warmte en het geweld van de Beschermers niet bevatten. Ze had met eigen ogen gezien hoe hun kamp was aangevallen. Ze had gezien hoe ze Luke bijna hadden vermoord. Maar terwijl ze Sorens geruststellende woorden aanhoorde, voelde ze haar woede langzaam wegsmelten.

Conclusie

Ik heb weer genoten van de schrijfstijl van Kass Morgan. Het boek leest net als de vorige delen lekker weg en je hebt het zo uit. Door deze serie ga je je wel beseffen hoe goed we het hier hebben. Toch blijf ik wel met een paar vragen zitten. Hopelijk worden die in een volgend deel beantwoord. Kass Morgan heeft aangegeven dat ze nog genoeg verhalen te vertellen heeft over De 100, mocht daar vraag naar zijn. Ondertussen hoop en wacht ik gewoon op deel 5!

Over de Boeken en de Serie

In 2014 ging de tv-serie The 100 in première, welke gebaseerd is op de boeken van Kass Morgan

Wat ik vaak had is dat mensen eerst de serie keken en dan pas de boeken gingen lezen en dat ze dan boos werden dat dingen anders waren in het boek! En dan moest ik telkens weer uitleggen dat de boeken er eerder waren dan de serie, en dat ik daar dus niks aan kan doen. Maar ik vind het juist fijn dat de boeken en de serie zo verschillen en dat er voor iedereen iets in zit. Ik denk dat mensen de serie en de boeken gescheiden moeten zien, want van vergelijken komt vaak niet veel goeds!

Is Rebel echt het einde? Of is er een kans dat er vijfde boek komt?
‘Voor nu is het zeker het einde, maar dat dacht ik ook toen ik Thuis af had. Het ligt er helemaal aan hoe het boek ontvangen wordt en of de lezers meer willen. Als mensen graag meer tijd met mijn personages en hun wereld willen doorbrengen, dan is er zeker kans dat er ooit nog een boek komt. Maar daar ben ik op dit moment absoluut niet mee bezig.
Ik vond het wel fijn om dit boek af te sluiten op een manier waarmee ik het volgende kan beginnen. Rebel eindigt op een, hoop ik, heel bevredigende manier, met een bepaalde scène, maar verder is er zeker een opening voor een heel nieuw avontuur, als dat de volgende stap wordt.’

*Quotes uit interviews!

Tags: ,

Divider

Kraai en Koninkrijk door Leigh Bardugo | Een Boek Review

Gepost op 15 feb 2017 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 0 Comments

Kraai en Koninkrijk door Leigh Bardugo | Een Boek ReviewKraai en Koninkrijk by Leigh Bardugo
Also by this author: Schim & Schaduw, Dreiging en Duisternis, Val en Verlossing, List & Leugens
Series: Six of Crows #2
Published by Blossom Books on November 30th 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 622
Format: Hardcover, Limited edition
ISBN: 9789020679465
Goodreads

Kaz en zijn bende hebben een missie volbracht waarvan niemand dacht dat ze hem zouden overleven - ook zijzelf niet. Maar in plaats van de beloofde vette beloning te krijgen, worden de Kraaien dubbel verraden. Ze zullen opnieuw moeten vechten voor hun leven, en met de ontvoering van een belangrijk lid van de bende is dat zwaarder dan ooit.

Terwijl Ketterdam vanwege de gevaarlijke drug jurda parem een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op diverse wereldmachten, doen oude rivalen en nieuwe vijanden een beroep op Kaz' sluwheid en wordt de loyaliteit van de groep op de proef gesteld. Er dreigt een oorlog in de nauwe en donkere steegjes van Ketterdam - een gevecht om wraak en vergelding dat het lot van de Grisha-wereld uiteindelijk zal bepalen.

review

Wat moet je schrijven over een boek dat je honderd bladzijden voor het einde weg wil leggen …..
Omdat Kraai en Koninkrijk zo’n vreselijk spannend boek is en je niet verder wil lezen …
Omdat.. je bang bent dat het niet zo best gaat aflopen en de hoofdpersonen inmiddels meer dan eigen zijn geworden?
Inmiddels ben ik een mega-fan van Leigh Bardugo en ja met dit boek maakt ze dat, wat mij betreft, meer dan waar!

Kraai en Koninkrijk

Na List en Leugens heb ik lang moeten wachten op Kraai en Konikrijk.
En toch ben ik met gemende gevoelens aan dit boek begonnen.
Aan de ene kant weet ik dat dit deel twee van de tweeluik Six of Crows is 🙁 , en dat dus het einde van deze serie betekent.
En aan de andere kant sta ik te trappelen om het te lezen.

Het leuke in dit boek is dat je de hoofdpersonen nog beter leert kennen.
De onderlinge hechte vriendschap, die nog hechter word. Al word af en toe wel aan getwijfeld.
Nog meer over hun achtergrond te weten komt, en en dat je ze nog meer in je hart sluit.

Kuwei, die de nalatenschap van zijn vader, parem, wil eren door een tegengif hiervoor te vinden.

Het is daar veiliger(Ravka) Voor Grisha. Voor mij> Ik wil me niet verstoppen. Ik wil leren.
Het werk van mijn vader kan me helpen om…
Om een tegengif voor parem te vinden.

Inez die tijdens haar gevangenschap tot een vreselijk ontdekking komt

Hij zal me noot meer ruilen als je mij kapotmaakt, gilde ze.
De woorden leken zich los te scheuren van een plek ergens diep in haar binnenste.
Dan heeft hij niets meer aan me!

Wylan die door zijn vader naar het platteland word gestuurd

Op dat moment begreep Wylan dat hij nooit bij de school in Belendt zou aankomen.
Hij zou verdwijnen precies zoals zijn vader altijd gewild had, en de man had deze kerels ingehuurd om die klus te klaren.

Oude Bekenden

En dan…. dan zien we bekenden uit de Grisha-trilogie Yess!

Laten we zeggen, zei Sturmhund met zijn blik op de Ketterdamse straat beneden, hypothetisch natuurlijk, dat de Ravkaanse koning spionagenetwerken tot zijn beschikking heeft die top diep in Kertsj, Fjerda ende Shu Han reiken, en dat hij precies weet hoe belangrijk Kuwei Yul Bo voor de toekomst van zijn land kan zijn. Laten we zeggen dat de koning niemand voldoende vertrouwt om namens hem over dergelijke zaken te onderhandelen, maar dat hij ook weet hoe gevaarlijk het is om onder zijn eigen naam te reizen, terwijl zijn land op zijn kop staat, hij geen erfgenaam heeft en de opvolging door een Lantsov absoluut niet verzekerd is.
Dus hypothetisch, zei Kaz, zouden we u ook met Uwe Hoogheid kunnen aanspreken.
En met een heleboel andere kleurrijke namen. Hypothetisch dan he

Conclusie

Leigh Bardugo heeft weer een ontzettend goed boek geschreven!
Ze heeft zichzelf met Kraai en Koninkrijk wederom overtroffen!!
WAT EEN GEWELDIG BOEK!!

Tags: ,

Divider

List & Leugens door Leigh Bardugo | Een Boek Review

Gepost op 8 jun 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

List & Leugens door Leigh Bardugo | Een Boek ReviewList & Leugens by Leigh Bardugo
Also by this author: Schim & Schaduw, Dreiging en Duisternis, Val en Verlossing, Kraai en Koninkrijk
Series: Six of Crows #1
Published by Blossom Books on November 9th 2015
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 544
Format: Hardcover, Limited edition
ISBN: 9020679848
Goodreads

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje…

Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen.

Tijdens hun reis moeten ze dwars door vijandig Fjerda trekken en worden ze belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. Oh, en tussendoor moeten ze ook proberen om elkaar niet te vermoorden.

Six of Crows wisselt tussen de perspectieven van deze zes personages en neemt je mee naar de uithoeken van de Grisha-wereld: de sloppenwijken van Ketterdam en de ijzige vlaktes van Fjerda (waar Grisha worden opgejaagd en opgesloten!). Ieder personage heeft zijn eigen verhaal, dat Leigh Bardugo stukje bij beetje ontrafelt en op een fantastische manier door elkaar weeft

review

Zaterdag 31 oktober organiseerde Blossom Books in samenwerking met Boekhandel Donner:
Een Release Party SIX OF CROWS mét Leigh Bardugo!
Long time ago. Je kon daar de Limited edition van List & Leugens kopen en natuurlijk heb deze gekocht. En laten signeren.

list en leugens

Deze limited edition heeft zwart-op-snee (dus zwarte bladzijderanden) en letters van rode folie voor een extra shiny voorkant. Wat valt er verder nog over de cover te zeggen dan dat deze geweldig is? Niets dus.

Nu heb ik het boek al in maart gelezen, maar ik loop enigszins achter met mijn reviews 🙁
Hoge verwachtingen had ik van dit boek, na de Grisha trilogie welke ik echt waanzinnig goed vind, vermengd met twijfes. Kan je na zo’n waanzinnige serie weer zoiets supers produceren? Leigh Bardugo wel! Met List & Leugens heeft ze opnieuw een geweldig boek neergezet.

Het boek lees je vanuit verschillende personages, en in plaats van storend vond ik het eerder verhelderend. Zo begrijp je van elk personage de motieven om bij de bende te horen. En dat spreekt aan. Ze komen ieder voor mij tot leven en raak ik bij ze betrokken.
Als lezer wordt je niet gespaard en vliegen de gruwelijke details je regelmatig om de oren.

Ik vind het een geweldig boek! Helaas zal ik tot november 2016 moeten wachten eer Crooked Kingdom oftewel De Kraaien #2 uitkomt en ik me weer in de wereld van Kaz, Nina, Matthias, Inej, Jesper en Wylan kan onderdompelen.

Wat mij ontzettend getroffen heeft is het nawoord, daarin zegt Leigh:

Ik lijd aan een degeneratieve ziekte die Osteonecrose wordt genoemd. je zou die naam kunnen vertalen met *stervend bot,* Wat misschien lekker gothic en romantisch klinkt, maar in feite betekent dat elke stap die ik zet pijn doet en dat ik soms met een stok moet lopen. Het is geen toeval dat ik een personage heb verzonnen dat met een vergelijkbare kwaak te kampen heeft, en vaak heb ik het gevoel gehad dat Kaz en ik samen over deze weg hinkten.

Tags: ,

Divider

Vertrouw Me door Tahereh Mafi | Een Boek Review

Gepost op 20 feb 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 3 Comments

Vertrouw Me door Tahereh Mafi | Een Boek ReviewVertouw Me by Tahereh Mafi
Also by this author: Vrees Me, Verwoest me, Breek me, Versplinter Me
Series: Shatter Me #3
Published by Blossom Books on March 17th 2014
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 413
Format: Hardcover
ISBN: 9789020679731
Goodreads

Het langverwachte laatste deel in de Touching Juliette-trilogie! Juliette is terug, en vastbesloten om te vechten.

Als Omega Point wordt vernietigd, weet Juliette niet of haar vrienden en de andere rebellen nog leven. Ook Adam lijkt verdwenen. Om het Herstel voor eens en altijd te vernietigen, is ze nu afhankelijk van Warner. De enige persoon van wie ze nooit had gedacht hem te kunnen vertrouwen, maar wel degene die haar leven redde. Warner is bereid Juliette te helpen – maar wat wil hij daarvoor terug?

review

Vertrouw me is helaas het derde en laatste deel van de Shatter Me-serie. Tot mijn grote verdriet, want wat mij betreft had het nog wel even door mogen gaan! Wauw en nog eens Wauw! Wat een boek! En wat een Top Serie.

Juliette is neergeschoten door Anderson en iedereen verondersteld dat ze dood is. Net zoals Juliette denkt dat al de anderen dood zijn. Ze leeft nog omdat Warner haar gered heeft en haar verborgen houd in zijn privé-vertrekken.
De ontwikkeling van het kleine, huilende meisje naar een krachtige, onverschrokken vrouw is waanzinnig. Ze laat zich niets meer aansmeren.

Mijn hoofd tolt, mijn gedachten buitelden over elkaar heen, maar ik slik mijn tranen weg. Ik bal mijn vuisten, probeer niet te schreeuwen, berg mijn vrienden veilig weg in mijn hart en
wraak
denk ik
leek nooit zo zoet.

Super deze verandering wat een stoere sterke vrouw!

In Omega Point vond ik het prima om de leiding aan Castle over te laten. Ik wist van niets en was veel te bang om iets te doen. Castle was al de leider, hij had een plan, dus vertrouwde ik erop dat hij het allemaal wel wist. Dat zij het beter wisten. Een vergissing. Diep van binnen heb ik altijd geweten wie het verzet zou moeten leiden. Al een tijdje voel ik het, stilletjes, al was ik steeds te bang om de woorden ook echt over mijn lippen te laten komen. Iemand die niets te verliezen en alles te winnen heeft. Iemand die voor niemand meer bang is. Niet Castle. Niet Kenji. Niet Adam. Zelfs niet Warner. Ik moet het zijn.

View Spoiler »

Ik weet dat Tahereh Mafi met een nieuwe serie bezig is, en ik hoop dat ze snel doorschrijft!

Tags: ,

Divider