Publisher: Boekerij

De kleuren van magie door V.E. Schwab | Een Boek Review

Gepost op 17 apr 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De kleuren van magie door V.E. Schwab | Een Boek ReviewDe kleuren van magie by V.E. Schwab
Series: Shades of Magic #1
Published by Boekerij on January 8th 2019
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 416
Format: Paperback
ISBN: 9789022584934
Koop op Bol.com
Goodreads

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

review

De kleuren van magie

In dit boek is er sprake van twee hoofdrolspelers: de magiër Kell en de vrouwelijke dief Delilah Bard. Het verhaal wordt om en om vanuit hun perspectief verteld.

Kelll

Wanneer het boek begint met Kell en zijn magische jas, ben ik om. Totaal! Hoezo een jas die je binnenstebuiten keert en die dan een andere buitenkant heeft? Magie dus. Mijn aandacht is getrokken. Helemaal nadat ik erachter gekomen ben dat Kell een bloedmagiër is.

Het eerste wat hij deed als hij van het ene Londen overstapte naar het andere was zijn jas uitdoen en die één of twee (of zelfs drie) keer binnenstebuiten keren, tot hij een buitenkant vond die hij nodig had. Ze waren niet allemaal even modieus, maar ze hadden elk hun eigen functie. Sommigen gingen op in de massa, andere vielen juist op en er was er een bij die helemaal nergens goed voor was, maar waaraan Kell toch erg was gehecht.

Vervolgens het gegeven dat er vier versies van Londen bestaan,
Zwart voor de verloren stad
Grijs voor de stad zonder magie
Rood voor het gezonde koninkrijk
Wit voor de wegkwijnende wereld,
Versies waar maar heel weinig mensen tussen kunnen reizen, de Antari (bloedmagiërs zoals Kell), kunnen dat.
Het wordt zo soepel beschreven, dat het mij totaal niet verbaast en eigenlijk heel natuurlijk overkomt. Het zou toch kunnen..

Lila Bard

Lila is een negentien jarige zakkenroller, die, zoals zijzelf vind, geboren is om piraat te worden. Een stoere onafhankelijke meid die weigert te afhankelijk te zijn van mannen.En die ervan droomt om piraat te worden.

Het was lang geleden dat iemand haar mooi had genoemd. Niet dat Lila zo graag mooi wilde zijn. Aan mooi had ze niets. En de hemel wist dat ze geen sprankje afgunst voelde voor al die dames met hun strakke korsetten en wijde rokken, hun hoge giechellachjes en de belachelijke manier waarop ze die inzetten. Hoe ze telkens bijna flauwvielen en op mannen steunden, hoe ze zwakheid voorwendden om hun kracht te voelen. Waarom iemand ooit zwakheid zou veinzen ging haar pet te boven.

Conclusie

Wat een waanzinnig goed boek! Het zit vol met onverwachte magische wendingen. Beide hoofdpersonen zijn niet onfeilbaar,maar wel op hun eigen manier ontzettend stoer.
Nu met smart wachten op deel twee: De kleuren van de schaduw, welke in juli uitkomt!
Ik hoop, nee, verwacht dat we onder andere meer over Kell’s verleden te weten komen.

View Spoiler »
De kleuren van de schaduw door V.E Schwab
Komt juli 2019 uit!

Tags: ,

Divider

Wabi-Sabi door Francesc Miralles | Een Boek Review

Gepost op 6 mrt 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Wabi-Sabi door Francesc Miralles | Een Boek ReviewWabi-Sabi by Francesc Miralles
Published by Boekerij on 06-11-2018
Genres: Feelgood
Pages: 432
Format: Hardcover
ISBN: 9789022585092
Koop op Bol.com
Goodreads

Als Samuel, een introverte, ietwat eenzame literatuurdocent, op een dag zijn voordeur opent, glipt er een kat zijn huis in. Hoewel hij zich eigenlijk zo snel mogelijk van de indringer wil ontdoen, zet hij toch wat eten voor hem neer. En diep in zijn hart moet hij toegeven dat hij het gezelschap van het eigenwijze dier wel kan waarderen. De kat blijft.

Is deze alledaagse gebeurtenis zo onbeduidend als hij lijkt, of is het een teken dat het voor Samuel tijd is om zijn zelfverkozen isolement te doorbreken? Zijn simpele daad van zorg en aandacht voor de kat zet een reeks ontmoetingen in gang met mensen die altijd al in zijn buurt waren, maar aan wie hij geen aandacht schonk. Hij begint dingen op te merken die hem tot dan toe waren ontgaan. Aarzelend begeeft hij zich op een pad dat leidt naar nieuwe vriendschappen en liefde. Maar als alles perfect lijkt, ligt het verlies op de loer. Om dat te leren aanvaarden reist hij uiteindelijk naar Japan, op zoek naar de betekenis van het mysterieuze begrip wabi sabi.

review

Minstens één tot twee keer per jaar wil ik ‘out of the box’ lezen. Hiermee bedoel ik dat ik uit mijn comfortzone stap en een boek lees wat ik anders niet snel oppak. Zo kwam ik bij dit boek uit, tot mijn schande moet ik bekennen dat ik nog niet eerder wat van Frances Miralles gelezen heb.

Wabi-Sabi

Het verhaal wordt in de ik-persoon verteld door Samuel, een ietwat vereenzaamde literatuurdocent. Het start op oudejaarsavond, als hij zich realiseert dat het leven tussen zijn vingers door glipt.

Gezien de medische geschiedenis van de mannen in mijn familie lag mijn levensverwachting waarschijnlijk onder het gemiddelde, calculeerde ik: 60.000 uur op z’n best. Met mijn zevenendertig jaar was ik misschien al over de helft. De vraag is hoeveel uur ik had verspild.

Vervolgens staat er een kat voor zijn deur, welke Samuel binnenlaat en een schoteltje melk geeft. De kat blijft bij hem en hij besluit om hem Mishima te noemen. Alles wat hem hierna, vooral in positieve zin, overkomt dankt hij (vindt hij) aan een schoteltje melk en de kat.

Hij ontmoet nieuwe mensen, zoals Titus, een schrijver van zelfhulpboeken, en Valdemar, een excentrieke wetenschapper.
Wat op mij een diepe indruk heeft gemaakt is de raad die Titus aan Samuel gaf:

Het tegenovergestelde is het beste.
Als je boos op iemand bent, moet je die spreuk toepassen. Het betekent dat je het tegenovergestelde doet van wat je lichaam aangeeft. Geloof me, het doet wonderen.

Het boek is in twee delen geschreven namelijk Liefde in kleine letters en Wabi-Sabi. Persoonlijk sprak het eerste gedeelte mij het meeste aan.

Conclusie

Wat ben ik blij dat ik dit boek gelezen heb. Al was het alleen al voor de cover, en niet te vergeten dat mooie blauwe kapitaalbandje! Zo ontzettend gaaf. Als je vervolgens het boek openslaat zijn de eerste twee en de laatste twee pagina’s gevuld met kersenbloesemtakken. Maar hier doe ik het verhaal geen recht aan. Het heeft mij namelijk blij verrast, zeker wat het eerste gedeelte betreft. Het tweede gedeelte vond ik wat waziger. Maar ik heb met vreselijk veel plezier dit boek gelezen en er zelfs wat van opgestoken.

Favoriete Quote

Duizenden kaarsen kunnen met een enkele kaars ontstoken worden, en de levensduur van die kaars zal er niet korter om zijn. Geluk wordt nooit minder door het te delen.

Tags: ,

Divider

Baguette met jam voor twee door Wendy Brokers | Een Boek Review

Gepost op 14 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Baguette met jam voor twee door Wendy Brokers | Een Boek ReviewBaguette met jam voor twee Published by Boekerij on July 2018
Genres: Feelgood, Romance
Pages: 336
Format: Paperback
ISBN: 9789022584217
Koop op Bol.com
Goodreads

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

review

Blijkbaar is Baguette met jam voor twee, net zoals de Eiland serie van Jackie van Laren, als een dagelijks vervolgverhaal op Facebook begonnen . Dit trok de aandacht van uitgeverij Boekerij met als gevolg dit boek.
Leuk weetje: Nate, verschijnt kort in Stormwind, Eilandliefde #2 , net zoals Vin ( uit Stormwind) in dit boek genoemd wordt.

Vin had gelijk. Van alles wat die flierefluiter ooit tegen me heeft gezegd, waren de meest ware woorden me vorig jaar door de telefoon ter ore gekomen.
Ik ben per ongeluk monogaam geworden.

Baguette met jam voor twee

Hoofdpersoon zijn Lize en Nate. Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Lize de Ruiter. Zij vertrekt naar het zonnige zuiden en daar heeft ze meerdere gegronde redenen voor.

Na haar eerste boosheid over haar kleine onderkomen kroop er nu een toch een glimlach op haar gezicht.Het had iets popperigs, iets liefs en bovenal iets eigens. Het was petieterig klein, maar ze hoefde niet te delen. En misschien, heel misschien, zou het een plek zijn waar ze knopen kon doorhakken en tot rust en bezinning kon komen. Waar ze aan de slag kon met de dood van haar vader en de wonden likken die Tijn en Wouter hadden achtergelaten. En dan had ze het niet over de afzonderlijke wonden, maar ook de gezamenlijke krater. Als ze beide mannen de rest van haar leven niet meer hoefde te zien, was dat alleen maar welkom.

Nate Wolters is sportinstructeur op de camping waar Lize gaat werken. Hij is nogal gesloten en schijnt het nodige te verbergen. Ook Nate heeft zo zijn redenen om daar te werken. Beiden hebben een best aardig volle rugzak. De spanning tussen de twee spat regelmatig van het papier af.

Conclusie

Het eerste wat mij opviel aan dit boek is de vrolijke cover en niet te vergeten de mooi afgeronde hoekjes! Een pareltje! Net zoals dit verhaal een pareltje is. Het doet alles wat het moet doen. Het heeft mij een zalige dag bezorgd terwijl ik het zat te lezen. Met een lach en een traan. Want er zit beslist meer in het boek dan je zou verwachten. De humor spat regelmatig van de pagina’s af en ook was ik regelmatig ontroerd. Kortom: ik heb genoten.

Tags: ,

Divider

De stalker in de nacht door Robert Bryndza | Een Boek Review

Gepost op 12 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De stalker in de nacht door Robert Bryndza | Een Boek ReviewDe stalker in de nacht by Robert Bryndza
Also by this author: Donker Water
Series: Detective Erika Foster #2
Published by Boekerij on June 5th 2018
Genres: Thriller
Pages: 384
Format: Paperback
ISBN: 9789022583227
Koop op Bol.com
Goodreads

‘Het meisje in het ijs is een topthriller die je via onverwachte wendingen meevoert naar een verrassend einde.’ Margriet

Het zijn stuk voor stuk alleenstaande mannen. Allemaal met een teruggetrokken en een weinig opmerkelijk leven. Ze zijn ook allemaal dood.

Midden in een broeierig hete zomernacht wordt inspecteur Erika Foster opgeroepen. Een dokter is thuis in zijn bed gevonden, gestikt. Zijn polsen zijn vastgemaakt en zijn ogen puilen uit door de doorschijnende plastic zak die strak om zijn hoofd is gebonden. Een paar dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden, in exact dezelfde omstandigheden. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan hun moordenaar? Waarom is er zo weinig bekend over hun verleden? Als Erika en haar team de zaak onderzoeken, stuiten ze op een zeer berekenende dader, die zijn prooi al lang van tevoren stalkt en dan op het juiste moment toeslaat.

review

Dit boek is onderdeel van de Detective Froster serie. Het is goed los van deel een: Het meisje in het ijs te lezen.

 De stalker in de nacht

Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van inspecteur Erika Foster en de dader: De Schim. Vanaf het eerste hoofdstuk is de spanning voelbaar en wordt ook de eerste moord gepleegd. Vervolgens loopt het verhaal als een trein. Mede door de korte hoofdstukken is het zeer goed leesbaar en eer je het in de gaten hebt ben je al halverwege het boek.

Doordat er ook vanuit het perspectief van de dader geschreven wordt, krijg je al snel in de gaten wie dat is. Ondanks dat ik van plotjes verzinnen hou, en me graag door de auteur laat verassen, heeft dit mij niet gestoord. De grote hamvraag blijft namelijk: waarom?

Inspecteur Erika is een ambitieuze volhardende sterke vrouw die zich niet snel van een zaak laat halen. Ook niet door hogerhand en dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen. Ze heeft namelijk de neiging om gewoon door te gaan en ten koste van anderen. Ze wordt zelfs van de zaak gehaald. Toch gaat ze gewoon door.

Jij? Je bent van de zaak afgehaald. In mijn optiek is de enige reden daarvoor belangenverstrengeling: je privérelatie met de forensisch patholoog die nu verdachte is.
..
Mijnheer, het spijt me. Maar u moet me geloven: ik probeer altijd alleen maar zo goed mogelijk mijn werk te doen. Ik ben er nooit op uit om mensen voor het hoofd te stoten, maar …

Conclusie

Ik vind het een zeer spannend verhaal wat goed in elkaar zit. Ondanks het feit dat ik deel 1 (nog) niet gelezen heb ben ik om. Op naar het volgende deel.

Tags: ,

Divider