Publisher: Boekerij

Baguette met jam voor twee door Wendy Brokers | Een Boek Review

Gepost op 14 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Baguette met jam voor twee door Wendy Brokers | Een Boek ReviewBaguette met jam voor twee Published by Boekerij on July 2018
Genres: Feelgood, Romance
Pages: 336
Format: Paperback
ISBN: 9789022584217
Koop op Bol.com
Goodreads

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

review

Blijkbaar is Baguette met jam voor twee, net zoals de Eiland serie van Jackie van Laren, als een dagelijks vervolgverhaal op Facebook begonnen . Dit trok de aandacht van uitgeverij Boekerij met als gevolg dit boek.
Leuk weetje: Nate, verschijnt kort in Stormwind, Eilandliefde #2 , net zoals Vin ( uit Stormwind) in dit boek genoemd wordt.

Vin had gelijk. Van alles wat die flierefluiter ooit tegen me heeft gezegd, waren de meest ware woorden me vorig jaar door de telefoon ter ore gekomen.
Ik ben per ongeluk monogaam geworden.

Baguette met jam voor twee

Hoofdpersoon zijn Lize en Nate. Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Lize de Ruiter. Zij vertrekt naar het zonnige zuiden en daar heeft ze meerdere gegronde redenen voor.

Na haar eerste boosheid over haar kleine onderkomen kroop er nu een toch een glimlach op haar gezicht.Het had iets popperigs, iets liefs en bovenal iets eigens. Het was petieterig klein, maar ze hoefde niet te delen. En misschien, heel misschien, zou het een plek zijn waar ze knopen kon doorhakken en tot rust en bezinning kon komen. Waar ze aan de slag kon met de dood van haar vader en de wonden likken die Tijn en Wouter hadden achtergelaten. En dan had ze het niet over de afzonderlijke wonden, maar ook de gezamenlijke krater. Als ze beide mannen de rest van haar leven niet meer hoefde te zien, was dat alleen maar welkom.

Nate Wolters is sportinstructeur op de camping waar Lize gaat werken. Hij is nogal gesloten en schijnt het nodige te verbergen. Ook Nate heeft zo zijn redenen om daar te werken. Beiden hebben een best aardig volle rugzak. De spanning tussen de twee spat regelmatig van het papier af.

Conclusie

Het eerste wat mij opviel aan dit boek is de vrolijke cover en niet te vergeten de mooi afgeronde hoekjes! Een pareltje! Net zoals dit verhaal een pareltje is. Het doet alles wat het moet doen. Het heeft mij een zalige dag bezorgd terwijl ik het zat te lezen. Met een lach en een traan. Want er zit beslist meer in het boek dan je zou verwachten. De humor spat regelmatig van de pagina’s af en ook was ik regelmatig ontroerd. Kortom: ik heb genoten.

Tags: ,

Divider

De stalker in de nacht door Robert Bryndza | Een Boek Review

Gepost op 12 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De stalker in de nacht door Robert Bryndza | Een Boek ReviewDe stalker in de nacht by Robert Bryndza
Series: Detective Erika Foster #2
Published by Boekerij on June 5th 2018
Genres: Thriller
Pages: 384
Format: Paperback
ISBN: 9789022583227
Koop op Bol.com
Goodreads

‘Het meisje in het ijs is een topthriller die je via onverwachte wendingen meevoert naar een verrassend einde.’ Margriet

Het zijn stuk voor stuk alleenstaande mannen. Allemaal met een teruggetrokken en een weinig opmerkelijk leven. Ze zijn ook allemaal dood.

Midden in een broeierig hete zomernacht wordt inspecteur Erika Foster opgeroepen. Een dokter is thuis in zijn bed gevonden, gestikt. Zijn polsen zijn vastgemaakt en zijn ogen puilen uit door de doorschijnende plastic zak die strak om zijn hoofd is gebonden. Een paar dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden, in exact dezelfde omstandigheden. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan hun moordenaar? Waarom is er zo weinig bekend over hun verleden? Als Erika en haar team de zaak onderzoeken, stuiten ze op een zeer berekenende dader, die zijn prooi al lang van tevoren stalkt en dan op het juiste moment toeslaat.

review

Dit boek is onderdeel van de Detective Froster serie. Het is goed los van deel een: Het meisje in het ijs te lezen.

 De stalker in de nacht

Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van inspecteur Erika Foster en de dader: De Schim. Vanaf het eerste hoofdstuk is de spanning voelbaar en wordt ook de eerste moord gepleegd. Vervolgens loopt het verhaal als een trein. Mede door de korte hoofdstukken is het zeer goed leesbaar en eer je het in de gaten hebt ben je al halverwege het boek.

Doordat er ook vanuit het perspectief van de dader geschreven wordt, krijg je al snel in de gaten wie dat is. Ondanks dat ik van plotjes verzinnen hou, en me graag door de auteur laat verassen, heeft dit mij niet gestoord. De grote hamvraag blijft namelijk: waarom?

Inspecteur Erika is een ambitieuze volhardende sterke vrouw die zich niet snel van een zaak laat halen. Ook niet door hogerhand en dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen. Ze heeft namelijk de neiging om gewoon door te gaan en ten koste van anderen. Ze wordt zelfs van de zaak gehaald. Toch gaat ze gewoon door.

Jij? Je bent van de zaak afgehaald. In mijn optiek is de enige reden daarvoor belangenverstrengeling: je privérelatie met de forensisch patholoog die nu verdachte is.
..
Mijnheer, het spijt me. Maar u moet me geloven: ik probeer altijd alleen maar zo goed mogelijk mijn werk te doen. Ik ben er nooit op uit om mensen voor het hoofd te stoten, maar …

Conclusie

Ik vind het een zeer spannend verhaal wat goed in elkaar zit. Ondanks het feit dat ik deel 1 (nog) niet gelezen heb ben ik om. Op naar het volgende deel.

Tags: ,

Divider

Jij kan me helpen door Kristin Harmel | Een Boek Review

Gepost op 25 okt 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Jij kan me helpen door Kristin Harmel | Een Boek ReviewJij kan me helpen by Kristin Harmel
Also by this author: Als we elkaar terugzien
Published by Boekerij on August 14th 2018
Genres: Historical Fiction
Pages: 384
Format: Paperback
ISBN: 9789022582701
Goodreads

De pasgetrouwde Ruby Henderson komt in 1939 aan in Parijs, samen met haar Franse echtgenoot Marcel, en ze zijn dolgelukkig. Maar de wittebroodsweken verliezen snel hun glans door het geweld van de dreigende oorlog.

Het Joodse meisje Charlotte Dacher is elf als de Duitse tanks Parijs binnen komen rijden. Al snel wordt haar leven drastisch ingeperkt door alle maatregelen tegen de Joodse bevolking. Net als ze denkt dat het niet erger kan worden, beginnen de deportaties.

Thomas Clarke is een jonge piloot van de Britse Royal Air Force, die gedesillusioneerd is geraakt door de wreedheden van de oorlog. Hij komt terecht in Parijs, en vindt daar een heel nieuwe reden om door te blijven vechten.

Wanneer de levens van Ruby, Charlotte en Thomas samenkomen blijkt dat elk van hen iets heeft dat de anderen de moed geeft om door te vechten, ook als alles verloren lijkt…

review

Kristin Harmel is een meesteres in het bespelen van je emoties. Met haar allereerste zin heeft zij mij al te pakken!

Ze slaapt naast me, haar smalle borst gaat op en neer, en ik mis haar nu al.

Jij kan me helpen

Hoofdpersonen in het boek zijn Ruby Henderson en Charlotte Dacher.

Ruby

Ruby is een jonge net afgestudeerde Amerikaanse vrouw, die groots en meeslepend wil leven. Na een korte romance trouwt ze met Marcel Benoit en tegen alle waarschuwingen in vertrekt ze met hem naar Parijs. Ze wordt door hem niet op waarde geschat. In het door oorlog verscheurde Parijs neemt ze, na dramatische gebeurtenissen, een aantal besluiten die onomkeerbaar zijn waardoor haar leven een heel andere wending krijgt.

Ik snap heus wel dat je je horizon wil verbreden, had haar vader haar vlak voor de bruiloft met een asgrauw gezicht gezegd. Maar Europa is op dit moment een kruitvat, liefje. Het continent heeft een kort lontje en er hoeft er maar één te zijn die het wil aansteken. Hitler heeft volgens mij de lucifer al in zijn hand.
Ruby had haar hoofd geschud Per slot van rekening las zij The New York Times. Zij begreep wat er speelde in Europa.

Charlotte

Charlotte een tienjarig joods meisje die in 1939 al de gevolgen van de behandeling van de joden op school ondervind.

Papa zuchtte en zette zijn bril af: Charlotte, Jood zijn is iets om trots op te zijn, niet iets waarvoor je je hoeft te schamen.
Maar waarom word ik dan uitgescholden op school?
Charlotte zag hem ineenkrimpen, maar hij gaf rustig antwoord. Omdat ze onwetend zijn. En wreedheid is het wapen van de onwetenden.

Conclusie

Ik heb genoten van het verhaal en van de verandering van de karakters gedurende het verhaal. Ruby groeit van een van het leven genietende jonge vrouw in de rol van een doorsnee huisvrouw die haar mooie hoofdje niet moet breken over mannenzaken. Gelukkig kan zij zich hier van losmaken en wordt een stoere moedige vrouw. Charlotte is een jong maar wijs meisje die meer in de gaten heeft dan haar omgeving denkt en die snel naar een jonge moedige veel wetende vrouw veranderd. Samen zetten zowel Ruby als Charlotte hun gevoel van onmacht om in daden. Soms heb ik het gevoel dat het een beetje te (klap)rooskleurig wordt beschreven, maar dat blijft bij soms. Het is een mooi, triest en spannend verhaal wat je wel door moet blijven lezen.

Tags: ,

Divider

Springvloed door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 5 okt 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Springvloed door Jackie van Laren | Een Boek ReviewSpringvloed by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Series: Eilandliefde #3
Published by Boekerij on August 6th 2018
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 320
Format: Paperback
ISBN: 9789022584071
Goodreads

Mayke Ferwerda is een jonge vrouw die geboren is op het eiland, en die als een van de weinigen van haar leeftijdgenoten heel zeker weet dat ze er ook wil blijven wonen en er haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt… Gelukkig is ze al een heel eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok bij Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon.
Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement gered is door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die arrogante kwal de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?

review
Na Duingras en Stormwind is het nu tijd voor deel drie in de Eilandliefde serie, Springvloed. In dit verhaal zijn Mayke Ferweda en Cam de hoofdpersonen. Naast Axel en Wende komen ook Vincent en Milena regelmatig voorbij. Het verhaal wordt door Mayke vertelt.

Springvloed

Mayke is heerlijke nuchtere geboren en getogen eilandbewoonster. Nadat ze, tijdens haar middelbare school periode, in een gastgezin aan het leven aan wal heeft kunnen proeven,weet ze het zeker. Ze wil graag op het eiland blijven werken en leven. Vrijwel ieder baantje is seizoensgebonden en dat maakt het er niet makkelijker op.

Zo veel noten heb ik eigenlijk helemaal niet op mijn zang, op de keeper beschouwd: ik wil alleen maar graag wonen waar ik geboren ben. Ik hou van het eiland, ik wil hier mijn leven opbouwen.

Een van de nadelen is dat het moeilijk is om een leuke vriend te vinden. En dan ook nog een die fulltime op het eiland woont.
Mayke werkt als kok bij de Vis, het restaurant van Axel en Wende. Een voordeel van dit werk is dat er daar het hele seizoen door mensen komen. Nadeel, volgens Mayke, is dat Cam, die de strandtent van een naderend faillissement gered heeft, dagelijks aanwezig is. Ze botsen ook flink.

Wat .. is dat vraag ik wijzend naar mijn eigen voorhoofd. Ik hou mijn hart vast.
De afdruk van de deur van het aggregaathok, zegt hij, gortdroog, zonder zijn ogen van de weg te halen.
Shit, echt? fluister ik. Jee sorry, Cam. En plotseling merk ik dat het helemaal niet zo moeilijk is en dat het geweldig oplucht: En sorry dat ik zo ongelooflijk rot tegen je deed. Ik weet ook wel dat je het goed bedoelde, maar het vloog er zo uit, ik weet ook niet hoe het komt, volgens mij haal jij het slechtste in me naar boven of zo.

Saai is het in ieder geval niet. De spanning spat van dit tweetal af. Mayke leert een hoop over zichzelf en Cam, heeft ook de nodige problemen, oftewel een forse rugzak mee te zeulen. Of dit nog goed gaat komen?

Conclusie

Het boek doet precies wat het moet doen, mij een heerlijke ontspannende leesdag bezorgen. Ik heb genoten van dit boek. Heerlijk!!
Op naar deel 4, Tegenstroom.

Tags: ,

Divider