Publisher: Clavis

Over de grens door Irène Storm | Een Boek Review

Gepost op 18 feb 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Over de grens door Irène Storm | Een Boek ReviewOver de grens by Irène Storm
Published by Clavis on 3 oktober 2018
Genres: Childrens
Pages: 95
ISBN: 9789044834178
Koop op Bol.com
Goodreads

Een verhaal over internationale kinderontvoering, maar óók over een leuk en spannend avontuur. Voor iedereen vanaf 10 jaar.
Het leven van Luuk staat op z’n kop als hij na een vakantie in Nederland ineens niet meer teruggaat naar Spanje. Eerst lijkt de vakantie gewoon wat langer te duren, maar dan vraagt Luuk zich af of zijn moeder nog wel terug wil! Hij mist zijn vader, zijn hond Pepper en zijn leven in Spanje. Terwijl zijn ouders druk zijn met ruziemaken, loopt Pepper gevaar in Spanje … Tijd voor een avontuur!

review

Over de grens

Hoofdpersoon is Luuk die een gelukkig en zorgeloos leventje in Spanje leidt. Met ouders, zijn zusje Tess zijn hond Pepper en zijn beste vriendje Rafa. Dan gaat hij met zijn moeder en zijn zusje voor drie weken op vakantie naar Nederland en besluit zijn moeder de vakantie te verlengen en in Nederland te blijven. Zonder medeweten van Luuk zijn vader.

Hé, gaat opa verder, iets vrolijker nu, de laatste avond … dan mogen jullie kiezen wat we gaan eten!
Luuk doet zijn mond open om PATAT te roepen, maar mama is hem voor. Zal ik jullie eens wat leuks vertellen? We gaan nog niet naar huis!

Conclusie

Over de grens is oorspronkelijk geschreven voor het het tienjarige bestaan van het Centrum IKO (Centrum Internationale Kinderontvoering) en is bestemd voor lezers vanaf tien jaar.
Het voldoet hier volkomen aan, en kan zeker gebruikt worden bij jonge kinderen die te maken krijgen met kinderontvoering.

Tags: ,

Divider

Slaves, Dante 2 door Miriam Borgermans | Een Boek Review

Gepost op 4 feb 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Slaves, Dante 2  door Miriam Borgermans | Een Boek ReviewSlaves, Dante 2 by Miriam Borgermans
Also by this author: Slaves, Raven 1 , Slaves, Dante 1 , Slaves, Raven 2
Series: Slaves #4
Published by Clavis on 30 november 2018
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 551
Format: Hardcover
ISBN: 9789044834314
Koop op Bol.com
Goodreads

Winter 2258
Nadat hij in een spelprogramma werd gefolterd, is de slaaf Dante als machteloze Pronker in handen van Cym gevallen. Cym wil hem door middel van gruwelijke methodes volledig breken. Van diep onder de grond vecht Dante zich een weg naar boven. Hij wil wraak. Maar dan ontdekt hij dat Raven nog leeft. Wat als wraak niet meer het belangrijkste is?

review

Na Raven 1, Dante 1 en Raven 2 is dit het vierde deel in de Slaves serie. Deze boeken kan je niet los van elkaar lezen.

Slaves, Dante 2

Had ik bij deel drie, Raven 2, wat moeite om in het verhaal te komen, wel nu niet. Totaal niet! Met het Proloog pakt Miriam Borgermans je beet en trekt je het verhaal in. Ze weet de spanning direct op te bouwen!

Na het gruwelijke proloog de volgende opmerking:

Ik heb hem.
Eindelijk.
Cym

Dante is na vreselijke martelingen als pronker in de handen van Cym gevallen en heeft het geestelijk niet breed. Om aan de werkrlijkheid te ontsnappen denkt hij aan iets goeds zoals vliegen of Raven!! Zo gaaf om meer over hun gezamenlijke verleden te lezen.

Ik was acht. Ik had net het vliegen ontdekt. Ik had nergens anders behoefte aan dan vliegen. Dicht tegen me aangedrukt vertelde ze, en terwijl ik luisterde naar het heldere, zachte gebabbel uit haar mondje, keek ik door mijn oogharen naar wat zij zag.
Ik zag het strand. De maan. gebroken schelpen.
Zij zag zachtheid, licht, verhalen.
Het komt terug.
Ik had haar ver weggeduwd.
Nu herinner ik me hoe de dingen hun glans behielden nadat zij ernaar had gekeken.

Onrust

Na de Black Box uitzending van de gruwelijke marteling van Dante is er onrust onder de slaven ontstaan.

De marteling van jou als spelletje heeft alle slaven iets te duidelijk gemaakt hoe machteloos ze zijn.

Ook bij Dante is het verzet volop aanwezig.

Vind je geluk in je lot. Aanvaard de aard der dingen.
Nooit, besluit ik

View Spoiler »

Conclusie

Ik heb genoten van het verhaal, wat een plotwendingen!!
Rest de vraag wanneer het verfilmd gaat worden.

Favoriete quote

Ik wil macht
Ik wil zoveel macht dat ik mezelf en anderen kan beschermen.
Ik wil zoveel machr dat niemand me nog kan vernederen.

Tags: ,

Divider

Soldaat Marie door Katrien Van Hecke | Een Boek Review

Gepost op 14 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Soldaat Marie door Katrien Van Hecke | Een Boek ReviewSoldaat Marie by Katrien Van Hecke
Published by Clavis on October 2018
Genres: Fiction, Young Adult
Pages: 215
Format: Hardcover
ISBN: 9789044833911
Koop op Bol.com
Goodreads

Een confronterende en inspirerende historische roman, over obstakels overwinnen. Voor meisjes én jongens vanaf 14 jaar.

Marie Schellinck groeit op in armoede. Lezen of schrijven kan ze niet. Toch wil ze iets van haar leven maken. In de achttiende eeuw zijn er weinig mogelijkheden voor een vrouw, maar Marie vindt er iets op: ze vermomt zich als man en neemt dienst in het Franse revolutionaire leger. Het begin van een avontuur dat haar in Frankrijk, Italië en Polen brengt. En in de nabijheid van de grootste persoonlijkheid uit die tijd: Napoleon.

review

Soldaat Marie

Marie Schellinck leeft in een uitzichtloze situatie, ze werkt in een kroeg in Gent om geld te verdienen voor het schoolgeld van haar dochter. Ze is getrouwd met, zoals ze hem noemt, De Zaag, een klaploper.
(Volgens Marie zegt een naam veel over een persoon en moest hij dus wel een zagevent worden. Dit woord zei mij dus helemaal niets, nadat ik het opgezocht had kon ik er wel om grinniken: een zeurpiet)

Door Louis, een Franse soldaat, laat ze zich overhalen om met hun groepje mee te reizen om in dienst te treden van het Franse leger door zich voor te doen als een man.

Als je met ons meegaat, zul je meer verdienen dan hier. Je kunt geld nasturen, Je dochter zal naar de beste school kunnen gaan. Ze zal een beter leven hebben dan jij.
Wij strijden voor gelijkheid van iedereen, mannen en vrouwen. Het is ook jouw strijd. het is onze gezamenlijke strijd, Marie.

En zo gaat Marie het avontuur aan wat zestien jaar duurt. Waarin ze gewond raakt en aan meerdere veldslagen deelneemt en het zelfs tot sergeant schopt.

Conclusie

Het verhaal wist mij niet zo te raken, het leek mij een beetje afstandelijk verteld, alsof het om feiten ging. Ik miste een klik met Marie en ook een emotionele binding. Tot ik erachter kwam dat het een waar gebeurd verhaal is. (voor meer info lees hier) Ik heb het boek opnieuw opgepakt en ben het voor een tweede keer gaan lezen.

Tags: ,

Divider

Achtergelaten door Susanne Koster | Een Boek Review

Gepost op 30 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Achtergelaten door Susanne Koster | Een Boek ReviewAchtergelaten by Susanne Koster
Also by this author: Zwarte lieveling
Series: De Oneindigheidstrilogie #2
Published by Clavis on April 2018
Genres: Young Adult
Pages: 290
Format: Hardcover
ISBN: 9789044832013
Koop op Bol.com
Goodreads

Jonka wordt op aandringen van haar stiefvader in een tehuis geplaatst. Vanaf dan heeft ze maar één doel: niemand tot last zijn en niets vertellen over wat er thuis is gebeurd. Toch knaagt er iets: haar moeder heeft haar gewoon laten vertrekken ... Na veel omzwervingen maakt Jonka zich los van thuis en kiest ze haar eigen weg, ondanks de pijn en het gevoel in de steek te zijn gelaten.

De aangrijpende jeugdroman van Susanne Koster, opnieuw uitgegeven als tweede deel van de Oneindigheidstrilogie over mishandeling, hoop en oneindige liefde. Voor young adults.

review

Achtergelaten is het tweede deel van De Oneindigheidstrilogie, persoonlijk vind ik het raadzaam om ze niet los van elkaar te lezen.
Dit verhaal gaat over Jonka, een personage die in deel 1, Zwarte lieveling wel genoemd is en waar ik heel benieuwd naar ben.

Achtergelaten

Het verhaal begint meteen goed, maar niet heus. Jonka, bijna negen, wordt door Bak, haar stiefvader, uit huis geplaatst. Thuis werden Jonka en haar zus Saskia met regelmaat geestelijk en lichamelijk mishandeld door hem.

Ze wist alleen dat het ver weg was. En dat haar moeder het niet leuk vond. Dat kon ze heus wel zien. Ze was dan wel akkoord gegaan, maar misschien wilde haar moeder helemaal niet dat ze werd weggestuurd naar dit kindertehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen. Een kindertehuis waar ze met harde hand wat discipline zouden bijbrengen. En waar ze zou afvallen. Bak had er triomfantelijk bij gekeken toen hij het vertelde, en haar moeder had weer gehuild.

Ik merk bij mezelf een ongelooflijke afkeer en boosheid richting de stiefvader, maar het allerergste vind ik dat haar moeder haar laat barsten,. Natuurlijk heeft zij ook problemen, maar de allereerste taak van een moeder is om voor haar kinderen een veilige leefomgeving te creëren. Bij Jonka gaat het steeds meer knagen dat haar moeder haar gewoon heeft laten vertrekken.

Conclusie

Mooi vanaf de zijkant mee te maken hoe Jonka van een klein negenjarig angstig meisje veranderd in een stoere zelfstandige vrouw. Gaandeweg zie je het verzet in haar groeien. Ondanks de vele tegenslagen. Ik ga niet zeggen dat ik van het boek genoten heb, maar het raakte mij wel. Het tussen wal en schip vallen, de mishandeling constateren en er verder niets aan doen! Vreselijk. Het verhaal loopt als een trein. Een compliment voor Susanne Koster voor het overbrengen van de emoties.

Tags: ,

Divider