Publisher: Clavis

Achtergelaten door Susanne Koster | Een Boek Review

Gepost op 30 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Achtergelaten door Susanne Koster | Een Boek ReviewAchtergelaten by Susanne Koster
Also by this author: Zwarte lieveling
Series: De Oneindigheidstrilogie #2
Published by Clavis on April 2018
Genres: Young Adult
Pages: 290
Format: Hardcover
ISBN: 9789044832013
Koop op Bol.com
Goodreads

Jonka wordt op aandringen van haar stiefvader in een tehuis geplaatst. Vanaf dan heeft ze maar één doel: niemand tot last zijn en niets vertellen over wat er thuis is gebeurd. Toch knaagt er iets: haar moeder heeft haar gewoon laten vertrekken ... Na veel omzwervingen maakt Jonka zich los van thuis en kiest ze haar eigen weg, ondanks de pijn en het gevoel in de steek te zijn gelaten.

De aangrijpende jeugdroman van Susanne Koster, opnieuw uitgegeven als tweede deel van de Oneindigheidstrilogie over mishandeling, hoop en oneindige liefde. Voor young adults.

review

Achtergelaten is het tweede deel van De Oneindigheidstrilogie, persoonlijk vind ik het raadzaam om ze niet los van elkaar te lezen.
Dit verhaal gaat over Jonka, een personage die in deel 1, Zwarte lieveling wel genoemd is en waar ik heel benieuwd naar ben.

Achtergelaten

Het verhaal begint meteen goed, maar niet heus. Jonka, bijna negen, wordt door Bak, haar stiefvader, uit huis geplaatst. Thuis werden Jonka en haar zus Saskia met regelmaat geestelijk en lichamelijk mishandeld door hem.

Ze wist alleen dat het ver weg was. En dat haar moeder het niet leuk vond. Dat kon ze heus wel zien. Ze was dan wel akkoord gegaan, maar misschien wilde haar moeder helemaal niet dat ze werd weggestuurd naar dit kindertehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen. Een kindertehuis waar ze met harde hand wat discipline zouden bijbrengen. En waar ze zou afvallen. Bak had er triomfantelijk bij gekeken toen hij het vertelde, en haar moeder had weer gehuild.

Ik merk bij mezelf een ongelooflijke afkeer en boosheid richting de stiefvader, maar het allerergste vind ik dat haar moeder haar laat barsten,. Natuurlijk heeft zij ook problemen, maar de allereerste taak van een moeder is om voor haar kinderen een veilige leefomgeving te creëren. Bij Jonka gaat het steeds meer knagen dat haar moeder haar gewoon heeft laten vertrekken.

Conclusie

Mooi vanaf de zijkant mee te maken hoe Jonka van een klein negenjarig angstig meisje veranderd in een stoere zelfstandige vrouw. Gaandeweg zie je het verzet in haar groeien. Ondanks de vele tegenslagen. Ik ga niet zeggen dat ik van het boek genoten heb, maar het raakte mij wel. Het tussen wal en schip vallen, de mishandeling constateren en er verder niets aan doen! Vreselijk. Het verhaal loopt als een trein. Een compliment voor Susanne Koster voor het overbrengen van de emoties.

Tags: ,

Divider

Truth or Dance door Chinouk Thijssen | Een Boek Review

Gepost op 26 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Truth or Dance door Chinouk Thijssen | Een Boek ReviewTruth or Dance by Chinouk Thijssen
Also by this author: Wonderland, Fataal spel
Series: Truth or Dance #1
Published by Clavis on September 21st 2018
Genres: Thriller
Pages: 285
Format: Hardcover
ISBN: 9789044834116
Koop op Bol.com
Goodreads

Hoe ver ga jij voor je danscarrière?

Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

Het eerste mysterieuze en zenuwslopende deel van ‘Truth or Dance’, een trilogie over de duistere kanten van de balletwereld. Voor young adults.

    review

    Bij het boek heeft Chinouk een Spotify Playlist geleverd. Deze kan je HIER downloaden. Aanrader om die te luisteren tijdens het lezen!

    Truth or Dance

    Hoofdpersoon is India, het boek wordt vanuit haar perspectief in de ik vorm geschreven. Samen met haar vriendinnen Lisa, Nicky en Zoë zit ze in het laatste jaar van het Ballet Academie in Den Haag. Ze vormen een hechte vriendengroep. Ongevraagd worden ze alle vier aan een groepschat toegevoegd: Truth or Dance, en daarmee kunnen ze kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling.

    Nu kun je van alles spuien, over het feit dat de vier dames zo dom zijn om in te gaan op het appje. Alles voor voor de hoofdrol! Tja dom? Egoïstisch? Misschien in onze leken-ogen. Om topsporter te zijn moet je egoïstisch zijn! Wel strekt het tot hun eer dat ze meer en meer gaan twijfelen aan het feit of het allemaal de moeite waard is.

    Ik zucht. Een hoofdrol of een schoon geweten?
    Wanneer ik zenuwachtig begin te worden van de afwachtende blikken van mijn vriendinnen zeg ik: Oké, we houden onze mond.

    View Spoiler »

    Ook worden er een aantal maatschappelijke problemen in dit verhaal aangekaart. Dat je niet alles klakkeloos moet accepteren wat er op je telefoon verschijnt en vooral niet te vergeten: discriminatie.

    Conclusie

    Met Truth or Dance flikt Chinouk Thijssen het weer! In het eerste hoofdstuk trekt ze je het verhaal in en laat je niet meer los! Helaas speelt het proloog drie jaar later, en de rest van het verhaal drie jaar eerder Je blijft vol vragen achter. Bedankt hoor Chinouk.
    Daarnaast heb ik de plotwist niet aan zien komen, als ik soms al dacht dat ik wist hoe het in elkaar zat, wel even later bleek dat dus niet zo te zijn!
    View Spoiler »
    Als je het boek weglegt blijf je achter met veel onbeantwoorde vragen achter en wil je meteen door naar Truth or Dance deel 2 welke (pas) in juni verschijnt.

Tags: ,

Divider

Slaves, Raven 2 door Miriam Borgermans | Een Boek Review

Gepost op 30 okt 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Slaves, Raven 2 door Miriam Borgermans | Een Boek ReviewSlaves, Raven 2 by Miriam Borgermans
Also by this author: Slaves, Raven 1 , Dante
Series: Slaves #3
Published by Clavis on July 31st 2018
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 560
Format: Hardcover
ISBN: 9789044833195
Goodreads

Het derde boek van de razendspannende reeks Slaves. Voor young adults.
Nu Seamus razend op haar is, wordt Raven in het Reservaat tot het uiterste op de proef gesteld. Gelukkig heeft ze Lewin … maar waarom gedraagt Lewin zich zo vreemd? En wie zijn die ondergrondse levende doden? Als er geheimzinnige dingen gebeuren en Raven steeds meer weerzin, wantrouwen, leugens, geheimen, bijgeloof, regels, straffen en zelfs verraad ontmoet, beseft ze dat ze nergens veilig is. Dan wordt het winter in het Reservaat, een dodelijke winter

review

Slaves, Raven 2 is het derde deel in de Slaves serie.
Ik zou de boeken niet los van elkaar gaan lezen.

Slaves, Raven 2

Ik heb dit keer enige moeite om in het verhaal te komen, de personages zijn mij niet meer zo eigen.
Misschien komt dat omdat het het derde deel is, en het tweede deel over een andere personage gaat.
Gelukkig worden een aantal gebeurtenissen herhaald en heb ik enige research gedaan.
Lees: de vorige twee delen snel doorgelezen. En ja hoor ik was weer bij.

Het verhaal begint met met een klap, Raven vecht voor haar leven. Meteen zit je midden in een gevecht op leven en dood.

Dit ding is groter dan een boomstam. Ik staar naar het beest, waarvan de kop uit het water opduikt. Het heeft geen schubben, maar is bedekt met een slijmlaag. Een wezen dat alleen kan opduiken in nachtmerries.
..
Het water spat op. Dan barst mijn lip. Zo hard schreeuwde ik, als het beest naar de hengel hapt. Met een paar ferme zwiepen van zijn staart zwemt hij de oever op en krijgt de hengel en tegelijkertijd mijn arm te pakken.

Wat mij opvalt en irriteerde is dat de vrijheid die Raven zo hard bevochten heeft, zomaar opgegeven wordt voor een man: Lewis. Ze laat zich totaal door hem inpakken en de vrijheid en zelfstandigheid die ze zo hard bevochten heeft geeft ze zomaar op en ruilt ze in voor allerlei bizarre regels. Ze lijkt wel van de ene slavernij in de andere gerold te zijn. Waar is haar vechtlust?

Dougal zei gisteren dat ik geen zwerfkat meer leek, niet zoals vroeger, toen ik er altijd uitzag of ik naar een andere plaats wilde.
Dat klopt. Ik heb nu Lewin. Ik heb mijn innerlijke muren neergehaald, de rollen roestige prikkeldraad opgeborgen waarmee ik iedereen op afstand hield. Ik heb Lewin toegelaten.

Al begint langzaam maar zeker het besef bij haar te groeien dat afhankelijk van anderen zijn niet tot de juiste oplossingen leidt.

Iedere keer opnieuw ben ik afhankelijk van wat anderen, ver weg over me beslissen.
En nu is er de Ass, waar Lewin en Wolferik over me beslissen. Ik ben afhankelijk van iets waar ik zelf niet in geloof. Al is het geen gedachte die ik hardop uitspreek, toch gaat ze niet weg.
Ik wil geen maatschappij stichten in een gevangenis.

View Spoiler »
Conclusie

Na een trage start ben ik uiteindelijk door het boek heen gevlogen! Dat mag wat zeggen met vijfhonderdzestig pagina’s
Gelukkig zag ik richting het einde de oude vechtlustige en weerbare Raven weer terug. En dan de plottwisten, jaa het zijn er meerdere, die had ik dus duidelijk niet aan zien komen!!!!
Hopelijk zeer snel, op naar het volgende deel: Slaves Dante 2!

Tags: ,

Divider

Fataal spel door Chinouk Thijssen | Een Duo Recensie

Gepost op 8 okt 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Fataal spel door Chinouk Thijssen | Een Duo RecensieFataal spel by Chinouk Thijssen
Also by this author: Wonderland, Truth or Dance
Published by Clavis on March 26th 2018
Genres: Paranormal, Thriller
Pages: 200
Format: Hardcover
ISBN: 9789044830910
Goodreads

Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

Het Clavis-debuut van de populaire BookTuber Chinouk Thijssen. Een zenuwslopende young adult.

review

Let op: deze recensie kan spoilers bevatten en is door middel van vraag en antwoord door mij en Iris tot stand gekomen.

Linda antwoordt:

*De allereerste quote trof mij recht in mijn hart:

A sister is a gift to the heart
a friend to the spirit
a golden thread to the meaning of life

En prachtige opener die je direct het verhaal in sleurt. Dat is wat mij betreft zo gebleven.

Iris vraagt: Je hebt veel volwassenen thrillers gelezen. Merk je een verschil tussen een (volwassen) thriller en een ya thriller?

Ik heb inderdaad best veel volwassen thrillers gelezen. Wat mij betreft voldoet Fataal Spel hier absoluut aan. Er is een hoop spanning aanwezig. Nu ben ik niet zo op de hoogte van de regels voor een thriller en een ya thriller. Volgens een zeer deskundig iemand is het voornamelijk de doelgroep waarvoor het boek geschikt is. Volwassen thrillers zijn voor volwassenen en ya thrillers worden geschreven voor de doelgroep 15-25 jaar en zijn qua inhoud geschikt voor jongere lezers. Persoonlijk denk ik de onderwerpen en problemen anders zijn dan in een thriller. Namelijk wat minder duister (al is het behoorlijk duister) en bespreekt wat meer problemen zoals pest gedrag bij tieners.

Iris vraagt: Wat vond je het spannendste gedeelte van het boek?

Het allerspannendste gedeelte van Fataal Spel vind ik het einde! Absoluut! Chinouk hoe kan je mij dit aandoen?! Nu moet ik antwoorden hebben en die zijn en komen er niet, want er komt geen vervolg!

View Spoiler »

 

Iris vraagt: Wat vond je van het ‘paranormale’ aspect van het boek?

Het is onderdeel van het verhaal, Carmen en Jessie zijn tweelingzielen, twee mensen uit één gesplitste ziel. Zonder dit gegeven is er geen verhaal.

Dat zijn jullie, wat betekent dat jij misschien je zusje wel zou kunnen vinden. Hij neemt een slok van zijn drinken en kijkt recht in de camera. je hebt een unieke band met Jessie, een soort connectie die niemand anders heeft. Je stelt je er alleen niet voor open omdat je het eng vind en daarom zie je alleen stukjes

Iris antwoordt:
Linda vraagt: Carmen woont samen met Chris en Tahnee, wat vind je van Carmen?

Ik kon Carmen zelf niet zo goed peilen. Over het algemeen hou ik erg veel van personages met veel lagen en die een duidelijke ontwikkeling doormaken in het verhaal. Ik denk dat de focus in het boek heel erg op de spanning lag en het uitvogelen wat er nou precies aan de hand was, waardoor de personages een beetje op de achtergrond lagen. Nu vond ik het niet heel storend in Fataal Spel, dit heeft er deels denk ik mee te maken dat Carmen’s verleden veel te maken met wat er nu aan de hand was, waardoor het misschien niet wenselijk is om te veel weg te geven over het personage.

Linda vraagt: Wij houden allebei veel van plotjes verzinnen. Ik moet toegeven dat ik op blz. 30 doorkreeg wat er aan de hand was. Had jij dat ook?

Ik denk dat het bij mij iets langer duurde. Vooral omdat ik steeds op een ander spoor gezet werd, waardoor ik steeds dacht dat ik het uitgevogeld had, maar dan aan mezelf ging twijfelen. Al moet ik zeggen dat ik het bij het goede eind had, haha. Mijn eerste theorie klopte, ik begon er alleen een beetje aan te twijfelen. Wat betekent dat het plot goed uitgewerkt en gewoon knettergoed geschreven is!

Linda vraagt: Ik heb mensen wel eens horen zeggen dat de kwaliteit van een thriller afhankelijk is van de dikte. Fataal Spel is niet heel dik (200 paginas), wat is jouw mening hierover?

Kwaliteit niet quantiteit. Voor mij heeft de dikte van een boek er niets mee te maken. Het gaat om de kwaliteit van het boek en de kwaliteit van Fataal Spel was goed! Van mij hoefde het paranormale aspect niet zo, al was het onmisbaar door de manier waarop het boek in elkaar zat. Maar verder vond ik het een fijn en spannend boek om te lezen. Hoeveel paginas een boek is heeft hier weinig mee te maken.

Tags: ,

Divider