Publisher: Clavis

Vroeger is alles wat ik van je heb door Adam Silvera | Een Boek Review

Gepost op 20 mei 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Vroeger is alles wat ik van je heb door Adam Silvera | Een Boek ReviewVroeger is alles wat ik van je heb by Adam Silvera
Also by this author: Op het einde gaan ze allebei dood
Published by Clavis on January 24th 2019
Genres: Young Adult
Pages: 346
Format: Hardcover
ISBN: 9789044831733
Koop op Bol.com
Goodreads

Griffins wereld stort in. Zijn ex-vriendje Theo is namelijk plotseling gestorven. Ze woonden ver van elkaar vandaan en Theo had zelfs al een nieuwe relatie, maar diep vanbinnen was Griffin blijven geloven dat ze ooit weer samen zouden zijn. Die droom is nu voorgoed voorbij. En dan blijkt dat Griffin maar bij één iemand echt zijn hart kan luchten: Theo’s nieuwe vriendje Jackson. Kan Griffin de confrontatie aan, met zijn verleden én met zijn toekomst?

review

Vorig jaar las ik voor het eerst een boek van Adam Silvera. Namelijk Op het einde gaan ze allebei dood Vanaf de eerste bladzijde had het verhaal mij in zijn greep en ik ben zeer benieuwd of dat nu weer het geval is.

Vroeger is alles wat ik van je heb

Het verhaal wordt in de ik vorm door de New Yorkse Griffin vertelt. Het word afgewisseld met hoofdstukken Vroeger (Met verschillende data) en Vandaag. Wat zeer verhelderend werkt.

De ex van Griffin, Theo, is overleden en nu zit hij midden in een diep rouwproces. Ondanks het feit dat de relatie al een tijdje verbroken was en Theo ver weg in Californië met zijn nieuwe partner Jackson woonde, bleef Griffin van hem houden en hopen dat ze weer bij elkaar zouden komen. Op de begrafenis ontmoet Griffin Jackson. Beiden komen erachter dat hun gezamenlijke verdriet bindt en ze beginnen meer tijd met elkaar door te brengen.

In een parallel universum leef je nog, Theo, maar ik woon in de echte wereld, waar jij morgen in een open kist ligt opgebaard. Ik weet dat je nog ergens bent en naar me luistert. Laat ik je dus vertellen dat ik behoorlijk pissig ben, want je had gezworen dat je nooit zou doodgaan, en kijk nou. Wat het nog erger maakt, is dat het niet de eerste belofte is die je hebt gebroken.

Ik heb gevlogen, hijg ik.
Mijn leven is veranderd. Mijn eerste vlucht is een feit, even onherroepelijk als toen ik mijn maagdelijkheid aan jou verloor, even onherroepelijk als sommige dingen die ik liever ongedaan zou maken. Opeens loopt mijn hoofd over van mogelijkheden. Als ik hierheen kan vliegen voor jou, wat kan ik dan allemaal voor mezelf?

Conclusie

Adam Silvera is representatief voor diversiteit in zijn boeken. Griffin is een allesbehalve standaard hoofdpersoon (als die al bestaat) Hij heeft een dwangstoornis en valt op jongens.
Met Vroeger is alles wat ik van je heb heeft hij het weer geflikt. De tissues waren weer hard nodig! De plottwist aan het eind zag ik niet aankomen, en ja het boek heeft me op een positieve manier verrast.

Favoriete Quote

Puzzels zijn net als het leven, omdat je er een puinhoop van kunt maken en later gewoon opnieuw kunt beginnen, en de volgende keer pak je het waarschijnlijk slimmer aan.

Tags: ,

Divider

De laatste slag door Melinda Salisbury | Een Boek Review

Gepost op 10 mei 2019 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De laatste slag door Melinda Salisbury | Een Boek ReviewDe laatste slag by Melinda Salisbury
Also by this author: De Vergiftigde Gave, De Slapende Prins
Series: The Sin Eater’s Daughter #3
Published by Clavis on October 2018
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 431
Format: Hardcover
ISBN: 9789044830224
Koop op Bol.com
Goodreads

Het laatste deel in de historische fantasytrilogie. Laat je betoveren, met deze must read voor young adults.
Het is tijd voor de laatste strijd. De Slapende Prins vergroot zijn greep op Lormere en Regellan. Het haveloze groepje rebellen dat probeert hem te verslaan, wordt alsmaar wanhopiger. Twylla en Errin zijn ondertussen van elkaar gescheiden, maar weten allebei dat hun tijd begint te dringen. De spanning groeit, en Aurek zal alles op alles zetten om zijn positie op de troon te handhaven. Kunnen de twee meisjes elkaar vinden om de toekomst van het koninkrijk te redden?

review

Na De Vergiftigde Gave (The Sin Eater’s Daughter #1) en De Slapende Prins (The Sin Eater’s Daughter #2) is het eindelijk tijd voor het laatste deel in deze trilogie.
Tip: lees deze boeken niet los van elkaar.

De laatste slag

Het tweede deel: De Slapende Prins eindigde met een big bang! Oftewel met een gruwelijke cliffhanger waardoor je onmiddellijk verder wil lezen.
Nieuw in dit deel is dat het perspectief telkens wisselt van Twylla naar Errin en vice versa. Leuk, zeker nadat het eerste deel over Twylla vertelde en het tweede deel over Errin.
Zowel Twylla als Errin zitten in de problemen en eigenlijk ziet het er niet zo goed voor ze uit.

Twylla:
Dus we moeten eens praten, vervolgt Zuster Hoop. Ik moet weten wat je bedoelingen zijn. Ben je van plan weer te vluchten? Of ga je je plicht doen?
Mijn plicht. Al mijn leven lang ga ik gebukt onder allerlei verwachtingen: vroeger bij mijn moeder in de hut, in de kamer van Rulf, toen ik moest zingen voor koning Terryn. In het knekelhuis, waar ik voelde dat de draden van mijn leven met elkaar verweven waren als in de wandkleden die ik borduurde in een toren in Lormere. Zondeneter. Incarnatie van Daunen. Gifmoordenaar. Dat ben ik allemaal ooit geweest, meer zal ik nooit worden.
Ik zal hem tegenhouden, als dat is wat u bedoelt, zeg ik uiteindelijk, terwijl ik haar recht aankijk.

Errin:
Toen we de Grote Zaal ingingen en langs de lichamen van een van de Zusters en van de Zondeneter liepen, had ik het uitgeschreeuwd, en de Slapende Prins had gegrijnsd en een arm om me heen geslagen alsof we vrienden waren. Zijn triomf was voelbaar

Conclusie

Ik heb ontzettend naar dit boek uitgekeken en Melinda Salisbury heeft mij opnieuw blij verrast!
De groei die Twylla als personage doormaakt is enorm. Was ze aan het begin, in deel een, een onzeker dertienjarig meisje in dit laatste deel staat ze haar mannetje.

Quote uit mijn recensie van De vergiftigde gave:
Hoewel ik mij in het begin aan Twylla ergerde, ik vond dat ze klakkeloos deed wat de koningin wilde en alles maar gelaten over zich heen liet komen, werd dit gaandeweg minder. Zeker omdat ik mij besefte hoe jong ze was, en gezien haar ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt in het boek

Nu heb ik gezien dat Melinda nog een boek in deze serie geschreven heeft: The Heart Collector, Laten we hopen dat Uitgeverij Clavis deze ook gaat vertalen en uitgeven?

The Heart collector door Melinda Salisbury

Tags: ,

Divider

Een gedroomd einde door Susanne Koster | Een Boek Review

Gepost op 23 apr 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Een gedroomd einde door Susanne Koster  | Een Boek ReviewEen gedroomd einde by Susanne Koster
Also by this author: Zwarte lieveling , Achtergelaten
Series: De Oneindigheidstrilogie #3
Published by Clavis on 30 november 2018
Genres: Young Adult
Pages: 210
ISBN: 9789044834123
Koop op Bol.com
Goodreads

Wanneer de zussen horen dat hun moeder op sterven ligt, hebben ze het daar moeilijk mee. Saskia weet nog hoe hun moeder wegkeek toen zij werd mishandeld. En Jonka is niet vergeten hoe hun moeder toestond dat zij naar een tehuis werd gestuurd. Maar het blijft hun moeder. Tegen wil en dank komen er warme herinneringen naar boven. Misschien is er, ondanks alles, toch ruimte voor liefde en vergeving. Of zijn de zaken nog altijd niet zoals ze lijken?

review

Een gedroomd einde

Een gedroomd einde is het laatste deel van De Oneindigheidstrilogie. Deze is vooraf gegaan door: Achtergelaten en Zwarte lieveling.
Ik vind het een absolute aanrader om eerst de eerste twee delen te lezen.

Gelukkig zijn Jonka en Saskia close geworden. Het boek begint tijdens een gezamenlijk weekendje uit, waarin meteen duidelijk wordt dat Saskia problemen heeft. Ze is afwezig en slaapt slecht.

En trouwens, waarom zijn we anders een weekendje weg? Daar hadden wij toch allebei behoefte aan? Een weekend alleen met ons tweetjes? Om te lachen, te gieren en te janken?Zo’n uurtje elkaars therapeut zijn doet wonderen, weten we allebei inmiddels uit meer dan één ervaring, dus kappen nou met die uitvluchten en excuses. Vertel!

En die oneindige liefde van jou voor mama …. Godsamme Sas, ze heeft ons eruit laten gooien! Haar eigen kinderen. Ze was erbij en keek ernaar. Hoe graag je ook wilt dat het anders was.

Conclusie

Een volwaardig gedroomd, vijf sterren waardig, einde.
View Spoiler »

Tags: ,

Divider

Over de grens door Irène Storm | Een Boek Review

Gepost op 18 feb 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Over de grens door Irène Storm | Een Boek ReviewOver de grens by Irène Storm
Published by Clavis on 3 oktober 2018
Genres: Childrens
Pages: 95
ISBN: 9789044834178
Koop op Bol.com
Goodreads

Een verhaal over internationale kinderontvoering, maar óók over een leuk en spannend avontuur. Voor iedereen vanaf 10 jaar.
Het leven van Luuk staat op z’n kop als hij na een vakantie in Nederland ineens niet meer teruggaat naar Spanje. Eerst lijkt de vakantie gewoon wat langer te duren, maar dan vraagt Luuk zich af of zijn moeder nog wel terug wil! Hij mist zijn vader, zijn hond Pepper en zijn leven in Spanje. Terwijl zijn ouders druk zijn met ruziemaken, loopt Pepper gevaar in Spanje … Tijd voor een avontuur!

review

Over de grens

Hoofdpersoon is Luuk die een gelukkig en zorgeloos leventje in Spanje leidt. Met ouders, zijn zusje Tess zijn hond Pepper en zijn beste vriendje Rafa. Dan gaat hij met zijn moeder en zijn zusje voor drie weken op vakantie naar Nederland en besluit zijn moeder de vakantie te verlengen en in Nederland te blijven. Zonder medeweten van Luuk zijn vader.

Hé, gaat opa verder, iets vrolijker nu, de laatste avond … dan mogen jullie kiezen wat we gaan eten!
Luuk doet zijn mond open om PATAT te roepen, maar mama is hem voor. Zal ik jullie eens wat leuks vertellen? We gaan nog niet naar huis!

Conclusie

Over de grens is oorspronkelijk geschreven voor het het tienjarige bestaan van het Centrum IKO (Centrum Internationale Kinderontvoering) en is bestemd voor lezers vanaf tien jaar.
Het voldoet hier volkomen aan, en kan zeker gebruikt worden bij jonge kinderen die te maken krijgen met kinderontvoering.

Tags: ,

Divider