Publisher: De Boekerij

Leven voor de liefde door Nicholas Sparks | Een Boek Review

Gepost op 22 feb 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Leven voor de liefde door Nicholas Sparks | Een Boek ReviewLeven voor de liefde by Nicholas Sparks
Also by this author: Zie Mij
Published by De Boekerij on September 1st 2018
Genres: Adult Fiction, Romance
Pages: 333
Format: Paperback
ISBN: 9789022584392
Koop op Bol.com
Goodreads

Hope Anderson staat op een kruispunt in haar leven: haar relatie is op een dood spoor terechtgekomen en haar vader blijkt te lijden aan de vernietigende ziekte ALS. Om tot rust te komen en alles op een rijtje te kunnen zetten, trekt ze zich voor een tijdje terug in het familiehuis in Sunset Beach.
Daar ontmoet ze Tru Walls, een man die sinds de traumatische dood van zijn moeder in het reine probeert te komen met zijn familieverleden en moet zien te achterhalen wie en waar zijn vader is. Hope en Tru voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken, maar staan al snel voor een onmogelijke, hartverscheurende keuze: die tussen hun familie en hun persoonlijke geluk.

review

Leven voor de liefde

Hoofdpersonen in dit boek zijn Hope Anderson en Tru Walls. Het boek is in twee delen verdeeld. Het eerste deel speelt zich af in september 1990 en het tweede deel in oktober 2014, 24 jaar later!
Het boek begint met een introductie van Tru en vervolgens van Hope.

Tru

Tru is tweeënveertig jaar oud en gids in een wildreservaat, een minimalistisch bestaan waar hij willens en wetens voor gekozen heeft. Hij heeft een uitnodiging van zijn biologische vader gehad welke hij nog nooit ontmoet heeft. zo komt hij in Sunset Beach terecht.

Hope

Hope is een zesendertigjarige vrouw die in Sunset Beach is voor de bruiloft van haar vriendin. Ze verblijft in de cottage die haar hele leven al in het bezit van de familie is.
Na een relatie van zes jaar lijkt deze op een dood spoor beland te zijn.

Via Scottie, de hond van Hope ontmoeten Tru en Hope elkaar.

De man liep met een bijna dierlijke gratie naar haar toe. Toen hij naderbij kwam, zag ze dat de bovenste knoopjes van zijn overhemd openstonden, waardoor er borstspieren te zien waren die duidden op zowel lichaamsbeweging als een actief leven. Zijn ogen waren donkerblauw en hij had inktzwart haar dat grijs werd bij zij oren.Toen hij schaapachtig naar haar glimlachte, zag ze het kuiltje in zijn kin en een onverwacht vertrouwd aandoende uitdrukking op zijn gezicht, waardoor ze het gevoel kreeg dat ze elkaar al hun hele leven kenden.

Conclusie

Tijdens het lezen van dit verhaal raakte Nicholas Sparks mij een aantal keren kwijt, ik moest mij er echt toe zetten om door te lezen. Anders dan ik van hem gewend ben, meestal lees ik zijn boeken in één ruk uit. Dit boek is gebaseerd op deels waarheid en deels fictie. Persoonlijk denk ik dat dat beter in een voorwoord verwerkt had kunnen worden. Dan was het wat minder verwarrend overgekomen. Desalniettemin zag ik een aantal ontwikkelingen absoluut niet aan komen, en hebben deze mij, op de typische Nicholas Sparks manier, verrast en ontroerd.

Favoriete quote

Een van de prachtige dingen aan een blad, is dat het je eraan herinnert dat je zo goed mogelijk moet leven zolang je kunt, tot het uiteindelijk tijd is om los te laten en jezelf toestaan om met gratie weg te zweven.

Tags: ,

Divider

Donker water door Robert Bryndza | Een Boek Review

Gepost op 16 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Donker water door Robert Bryndza | Een Boek ReviewDonker Water by Robert Bryndza
Also by this author: De stalker in de nacht
Series: Detective Erika Foster #3
Published by De Boekerij on October 2nd 2018
Genres: Thriller
Pages: 352
Format: Paperback
ISBN: 9789022585
Koop op Bol.com
Goodreads

Het lichaam onder water zinkt snel. Het zal vele jaren stil en ongestoord blijven liggen, maar op het land begint de nachtmerrie pas net.

Wanneer inspecteur Erika Foster een tip krijgt dat er bewijsmateriaal voor een grote narcoticazaak verstopt ligt in een ongebruikte groeve in een buitenwijk van Londen, gaat ze direct tot een zoekactie over. In de dikke modder worden inderdaad drugs gevonden, maar ook het skelet van een kind. De overblijfselen worden snel geïdentificeerd als de elfjarige Jessica Collins: het vermiste meisje dat zesentwintig jaar geleden overal in het nieuws was.

Om het verband tussen de nieuwe en de oude zaak te vinden, moet Erika dieper graven en meer zien te ontdekken over de uiteengevallen familie Collins en de oude inspecteur die destijds op deze zaak was gezet: een vrouw die nog altijd wordt geplaagd door het trauma van de onopgeloste moord. Al snel realiseert Erika zich dat iemand niet wil dat deze zaak ooit wordt opgelost, en dat die persoon er alles aan doet om te voorkomen dat Erika de waarheid achterhaalt. Is de dader dichter bij dan ze denkt?

review

Donker water is het derde boek in de serie over Erika Foster. Het meisje in het ijs en De stalker in de nacht. gingen dit boek voor. Je kan ze goed apart lezen, ik  heb ze in de verkeerde volgorde gelezen, en dat viel goed te doen.

Donker water

Aan het einde van De stalker in de nacht neemt Erika een onverwachte beslissing.
View Spoiler »
Sindsdien werkt ze niet meer op de afdeling Moordzaken in Londen maar op de afdeling als lid van het Projects Team in Bromley. Tijdens De zoektocht naar een koffer met tien kilo heroïne wordt er nog iets gevonden, namelijk een klein skelet. Vervolgens begint het bij Erika te kriebelen.

De vondst van de heroïne verschafte Erika geen triomfantelijk gevoel. Het enige waar ze aan kon denken was het kleine skelet. Tijdens haar loopbaan bij de politie had ze een flink aantal jaren op de afdeling Drugsbestrijding gezeten. De namen leken steeds te wisselen -Centraal Drug Unit, Drug and Organised Crime Prevention, het Projects Team – maar de strijd tegen drugs sleepte zich almaar voort en leek nooit beslist te kunnen worden. Zo gauw de ene drugsdealer werd opgepakt, stond de volgende klaar om zijn plaats in te nemen, iemand die nog slimmer en doortrapter te werk ging.
Moordenaars waren een heel ander verhaal; die kon je oppakken en achter slot en grendel zetten.

Je ziet Erika, ten opzichte van het vorige deel, groeien als mens. Ze lijkt wel veranderd. Wat niet wil zeggen dat ze zich aan alle bevelen houd. Zo krijgt ze na wat drammen alsnog voor elkaar om de leiding van het team over de heropening van vermissing/moordzaak van Jessica Collins te mogen voeren. Ze mag haar eigen team samenstellen en ja hoor (gelukkig maar) daar zijn Moss en Peterson weer.

Wel had ik redelijk snel een verdachte op het oog, te behulpzaam?
View Spoiler »
Desondanks zag ik het einde en de ontknoping totaal niet aankomen!

Conclusie

Het verhaal begint met een ijzersterk proloog, wat je direct het verhaal intrekt. De korte  hoofdstukken houden de spanning erin. En dan het einde … Nou dat kwam binnen!
Ik hou van de schrijfstijl van Robert Bryndza, en kijk vol verwachting uit naar Laatste adem, het vierde deel over Erika Foster, welke 7 mei 2019 uitkomt.
Een minpuntje: de cover, deze vind ik een beetje vreemd, het gevonden lichaam is namelijk van een kind en niet van een volwassen vrouw.

Favoriete Quote

Wanneer ik morgen weg moet gaan,
Een afscheid is het niet.
Mijn hart blijft bij je achter
Dus heb maar geen verdriet.
De liefde die ik voor jou voel
Zal met de sterren stralen.
De hemel zal je wonden helen
En steeds je koers bepalen.

Laatste adem door Robert Bryndza
Foto Credits gaan naar Lotte Zandvliet van https://www.lottelivre.com

Tags:

Divider

Tegenstroom door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 8 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Tegenstroom door Jackie van Laren | Een Boek ReviewTegenstroom by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Series: Eilandliefde, #4
Published by De Boekerij on August 6th 2018
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 320
Format: Paperback
Koop op Bol.com
Goodreads

Martin Freriks is zijn hele leven al verliefd op Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school. Ze is model geworden, loopt shows voor Victoria’s Secret en woont in New York. Hij liet haar ooit gaan voor Gwen – maar heeft haar nooit kunnen vergeten. Intussen staat zijn relatie met Gwen onder spanning. Hij gaat een weekendje naar het eiland, waar zijn zus Wende het nieuwe seizoen in wil luiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer zij voorstelt om Elodie voor het feest uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij.

Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Vincent is dolverliefd op Milena, maar dan staat ineens zijn oude vriendin Mandy voor zijn neus, die hem maar niet kan vergeten. Ze is diep gekwetst dat hij nu wél serieus is met een ander meisje. Voor Mandy lijkt Vincent de ware, maar soms komt liefde uit een onverwachte hoek…

review

Het vierde en laatste deel in de Eilandserie. Na Duingras, Stormwind en Springvloed maakt Tegenstroom de serie compleet. Deze boeken zijn goed los van elkaar te lezen. Al verhoogt het je leesplezier als je ze in volgorde leest omdat je dan de meeste personages kent.

Tegenstroom

Hoofdpersoon in dit verhaal is Martin Freriks, de broer van Wende het hoofdpersonage uit deel een. Zoals alle boeken van Jackie van Laren is dit een feelgood verhaal. Als je goed oplet zit er, zoals in elk boek van Jackie van Laren, een boodschap in! De boodschap is luid en duidelijk: kies voor jezelf en maak je eigen keuzes!

Martin worstelt met een knipperlicht relatie die eigenlijk niet deugt.

Ik hou van een relatie als een huis: je steekt er tijd in, je bouwt het op, en dan staat het er, stevig en betrouwbaar. Met Gwen had ik voor mijn gevoel de afgelopen jaren meer een relatie als een tent: je bouwt hem op, en vervolgens breek je hem weer af, en misschien zet je hem dan ergens anders weer op, of je neemt een andere tent. Nu zijn we vrij abrupt gepromoveerd naar een caravan, maar het is nog steeds geen huis.

Er zijn momenten dat ik hem wel een schop onder zijn sexy cadetten wil geven. Het hele gedoe met Gwen, zijn jeugdliefde Elodie en Mandy.
Kies!!

Conclusie

Eind goed al goed! De personages uit alle vier de boeken voelen als bekenden en dat geld ook voor Martin en Mandy. Eigenlijk is het een lief boek, met lieve hoofpersonages.

Tags: ,

Divider

Lessen in de liefde door Audrey Carlan | Een Boek Review

Gepost op 15 mei 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Lessen in de liefde door Audrey Carlan | Een Boek ReviewLessen in de liefde by Audrey Carlan
Also by this author: Januari, Echte schoonheid zit van binnen
Series: Lotus House #1
Published by De Boekerij on 03 oktober 2017
Genres: Adult Fiction, New Adult
Pages: 352
Format: Paperback
ISBN: 9789022580950
Koop op Bol.com
Goodreads

Yoga-instructeur Genevieve Harper is een blonde schoonheid met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Na een tragisch ongeval waarbij haar ouders omkwamen, doet ze haar uiterste best om haar broertje en zusje op te vangen, groot te brengen en geld voor hen te verdienen. Ze is vierentwintig, maar de liefde moet nog maar even wachten, want tijd voor mannen heeft ze niet.

Trent Fox staat bekend als een player, zowel op het basketbalveld als daarbuiten. Helaas dreigt zijn carrière als topsporter in gevaar te komen door een blessure. Hij hoopt dat yoga hem kan helpen en meldt zich aan bij yogacentrum Lotus House. Daar ontmoet hij een kleine blondine met prachtige donkere ogen, volle rondingen en lippen gemaakt om te zoenen. Hij weet haar te strikken voor dagelijkse privélessen, maar hoe sensueel hot yoga ook kan zijn, ze blijft professioneel… Of is dat maar schijn?

review

Met veel plezier heb ik de Calendar Girl van Audrey Carlan gelezen. Toen de mogelijkheid zich aanbood om Lessen in Liefde, Yoga Girl 1, te recenseren nam ik deze met beide handen aan.

Lessen in de liefde

Het verhaal wordt vanuit de perspectieven van Genevieve Harper en Trent Fox geschreven. Daardoor krijg je inzicht van beide kanten in de situaties, en in de karakters.

Trent Fox

Hij is de beste slagman van de Oakland Ports, speelt honkbal op het hoogste niveau, en is geblesseerd aan zijn hamstring. Hij verdoet zijn tijd met pillen, drank en vrouwen. De sportarts adviseert hen om voor zijn herstel dagelijks yogales te nemen. Zijn agent zet hem voor het blok: zo doorgaan en geen contractverlening of .. geen pillen, geen drank maar yoga.
Bij Trent moet ik de hele tijd aan een bepaald liedje van Doe Maar denken: Je loopt je … achterna! Die hij ook nog eens liefkozend het gevaarte noemt. Ieuww

En jezus, wat had ze een lekker lijf. De latinalerares en het meisje aan de balie waren al de moeite geweest, maar ze vielen in het niets bij deze vrouw …
Nu ik haar echt van voren zag, knikten mijn knieën en voelde ik mijn pik bewegen

Stel jezelf nu de vraag: wat is mijn intentie voor vandaag?
Deze vrouw mee naar huis nemen. Het kan me niet schelen wat ik ervoor moet doen, maar om te kunnen winnen moet je het spel spelen.

Daarnaast noemt hij Genevieve van af het begin Suikerhartje! Gets

Genevieve Harper

Zij zorgt al ruim drie jaar voor haar broertje Rowan en zusje Mary nadat haar ouders verongelukt zijn.
Ze heeft twee banen en kan nauwelijks rond komen. Zij is kapster en yogalerares en zo leert ze Trent kennen. Hun relatie verloopt erg snel in ieder geval op seksueel gebied.

Conclusie

Helaas is dit boek mij ontzettend tegengevallen. Het haalde het niet bij de Calendar Girl serie. Ik heb gemerkt dat ik mij continu zat te ergeren. Ik vond het een vreselijk voorspelbaar verhaal. Het is een typisch verhaal over een meisje met grote problemen en een player die op haar valt. Bij elk hoofdstuk is er uitleg over verschillende yogahoudingen en uitleg over de chakra’s, ik heb begrepen dat Audrey Carlan put uit eigen ervaringen met yoga. De Yoga reeks is gebaseerd op haar persoonlijke, jarenlange ervaring met yoga. Voor mij is dit geen aanvulling. Wel ga ik Wachten op de ware, Yoga Girl 2 lezen en hoop ik dat ik mij in de serie vergist heb.

Tags:

Divider