Publisher: De Boekerij

Donker water door Robert Bryndza | Een Boek Review

Gepost op 16 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Donker water door Robert Bryndza | Een Boek ReviewDonker Water by Robert Bryndza
Also by this author: De stalker in de nacht
Series: Detective Erika Foster #3
Published by De Boekerij on October 2nd 2018
Genres: Thriller
Pages: 352
Format: Paperback
ISBN: 9789022585
Koop op Bol.com
Goodreads

Het lichaam onder water zinkt snel. Het zal vele jaren stil en ongestoord blijven liggen, maar op het land begint de nachtmerrie pas net.

Wanneer inspecteur Erika Foster een tip krijgt dat er bewijsmateriaal voor een grote narcoticazaak verstopt ligt in een ongebruikte groeve in een buitenwijk van Londen, gaat ze direct tot een zoekactie over. In de dikke modder worden inderdaad drugs gevonden, maar ook het skelet van een kind. De overblijfselen worden snel geïdentificeerd als de elfjarige Jessica Collins: het vermiste meisje dat zesentwintig jaar geleden overal in het nieuws was.

Om het verband tussen de nieuwe en de oude zaak te vinden, moet Erika dieper graven en meer zien te ontdekken over de uiteengevallen familie Collins en de oude inspecteur die destijds op deze zaak was gezet: een vrouw die nog altijd wordt geplaagd door het trauma van de onopgeloste moord. Al snel realiseert Erika zich dat iemand niet wil dat deze zaak ooit wordt opgelost, en dat die persoon er alles aan doet om te voorkomen dat Erika de waarheid achterhaalt. Is de dader dichter bij dan ze denkt?

review

Donker water is het derde boek in de serie over Erika Foster. Het meisje in het ijs en De stalker in de nacht. gingen dit boek voor. Je kan ze goed apart lezen, ik  heb ze in de verkeerde volgorde gelezen, en dat viel goed te doen.

Donker water

Aan het einde van De stalker in de nacht neemt Erika een onverwachte beslissing.
View Spoiler »
Sindsdien werkt ze niet meer op de afdeling Moordzaken in Londen maar op de afdeling als lid van het Projects Team in Bromley. Tijdens De zoektocht naar een koffer met tien kilo heroïne wordt er nog iets gevonden, namelijk een klein skelet. Vervolgens begint het bij Erika te kriebelen.

De vondst van de heroïne verschafte Erika geen triomfantelijk gevoel. Het enige waar ze aan kon denken was het kleine skelet. Tijdens haar loopbaan bij de politie had ze een flink aantal jaren op de afdeling Drugsbestrijding gezeten. De namen leken steeds te wisselen -Centraal Drug Unit, Drug and Organised Crime Prevention, het Projects Team – maar de strijd tegen drugs sleepte zich almaar voort en leek nooit beslist te kunnen worden. Zo gauw de ene drugsdealer werd opgepakt, stond de volgende klaar om zijn plaats in te nemen, iemand die nog slimmer en doortrapter te werk ging.
Moordenaars waren een heel ander verhaal; die kon je oppakken en achter slot en grendel zetten.

Je ziet Erika, ten opzichte van het vorige deel, groeien als mens. Ze lijkt wel veranderd. Wat niet wil zeggen dat ze zich aan alle bevelen houd. Zo krijgt ze na wat drammen alsnog voor elkaar om de leiding van het team over de heropening van vermissing/moordzaak van Jessica Collins te mogen voeren. Ze mag haar eigen team samenstellen en ja hoor (gelukkig maar) daar zijn Moss en Peterson weer.

Wel had ik redelijk snel een verdachte op het oog, te behulpzaam?
View Spoiler »
Desondanks zag ik het einde en de ontknoping totaal niet aankomen!

Conclusie

Het verhaal begint met een ijzersterk proloog, wat je direct het verhaal intrekt. De korte  hoofdstukken houden de spanning erin. En dan het einde … Nou dat kwam binnen!
Ik hou van de schrijfstijl van Robert Bryndza, en kijk vol verwachting uit naar Laatste adem, het vierde deel over Erika Foster, welke 7 mei 2019 uitkomt.
Een minpuntje: de cover, deze vind ik een beetje vreemd, het gevonden lichaam is namelijk van een kind en niet van een volwassen vrouw.

Favoriete Quote

Wanneer ik morgen weg moet gaan,
Een afscheid is het niet.
Mijn hart blijft bij je achter
Dus heb maar geen verdriet.
De liefde die ik voor jou voel
Zal met de sterren stralen.
De hemel zal je wonden helen
En steeds je koers bepalen.

Laatste adem door Robert Bryndza
Foto Credits gaan naar Lotte Zandvliet van https://www.lottelivre.com

Tags:

Divider

Tegenstroom door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 8 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Tegenstroom door Jackie van Laren | Een Boek ReviewTegenstroom by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Series: Eilandliefde, #4
Published by De Boekerij on August 6th 2018
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 320
Format: Paperback
Koop op Bol.com
Goodreads

Martin Freriks is zijn hele leven al verliefd op Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school. Ze is model geworden, loopt shows voor Victoria’s Secret en woont in New York. Hij liet haar ooit gaan voor Gwen – maar heeft haar nooit kunnen vergeten. Intussen staat zijn relatie met Gwen onder spanning. Hij gaat een weekendje naar het eiland, waar zijn zus Wende het nieuwe seizoen in wil luiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer zij voorstelt om Elodie voor het feest uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij.

Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Vincent is dolverliefd op Milena, maar dan staat ineens zijn oude vriendin Mandy voor zijn neus, die hem maar niet kan vergeten. Ze is diep gekwetst dat hij nu wél serieus is met een ander meisje. Voor Mandy lijkt Vincent de ware, maar soms komt liefde uit een onverwachte hoek…

review

Het vierde en laatste deel in de Eilandserie. Na Duingras, Stormwind en Springvloed maakt Tegenstroom de serie compleet. Deze boeken zijn goed los van elkaar te lezen. Al verhoogt het je leesplezier als je ze in volgorde leest omdat je dan de meeste personages kent.

Tegenstroom

Hoofdpersoon in dit verhaal is Martin Freriks, de broer van Wende het hoofdpersonage uit deel een. Zoals alle boeken van Jackie van Laren is dit een feelgood verhaal. Als je goed oplet zit er, zoals in elk boek van Jackie van Laren, een boodschap in! De boodschap is luid en duidelijk: kies voor jezelf en maak je eigen keuzes!

Martin worstelt met een knipperlicht relatie die eigenlijk niet deugt.

Ik hou van een relatie als een huis: je steekt er tijd in, je bouwt het op, en dan staat het er, stevig en betrouwbaar. Met Gwen had ik voor mijn gevoel de afgelopen jaren meer een relatie als een tent: je bouwt hem op, en vervolgens breek je hem weer af, en misschien zet je hem dan ergens anders weer op, of je neemt een andere tent. Nu zijn we vrij abrupt gepromoveerd naar een caravan, maar het is nog steeds geen huis.

Er zijn momenten dat ik hem wel een schop onder zijn sexy cadetten wil geven. Het hele gedoe met Gwen, zijn jeugdliefde Elodie en Mandy.
Kies!!

Conclusie

Eind goed al goed! De personages uit alle vier de boeken voelen als bekenden en dat geld ook voor Martin en Mandy. Eigenlijk is het een lief boek, met lieve hoofpersonages.

Tags: ,

Divider

Lessen in de liefde door Audrey Carlan | Een Boek Review

Gepost op 15 mei 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Lessen in de liefde door Audrey Carlan | Een Boek ReviewLessen in de liefde by Audrey Carlan
Also by this author: Januari, Echte schoonheid zit van binnen
Series: Lotus House #1
Published by De Boekerij on 03 oktober 2017
Genres: Adult Fiction, New Adult
Pages: 352
Format: Paperback
ISBN: 9789022580950
Koop op Bol.com
Goodreads

Yoga-instructeur Genevieve Harper is een blonde schoonheid met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Na een tragisch ongeval waarbij haar ouders omkwamen, doet ze haar uiterste best om haar broertje en zusje op te vangen, groot te brengen en geld voor hen te verdienen. Ze is vierentwintig, maar de liefde moet nog maar even wachten, want tijd voor mannen heeft ze niet.

Trent Fox staat bekend als een player, zowel op het basketbalveld als daarbuiten. Helaas dreigt zijn carrière als topsporter in gevaar te komen door een blessure. Hij hoopt dat yoga hem kan helpen en meldt zich aan bij yogacentrum Lotus House. Daar ontmoet hij een kleine blondine met prachtige donkere ogen, volle rondingen en lippen gemaakt om te zoenen. Hij weet haar te strikken voor dagelijkse privélessen, maar hoe sensueel hot yoga ook kan zijn, ze blijft professioneel… Of is dat maar schijn?

review

Met veel plezier heb ik de Calendar Girl van Audrey Carlan gelezen. Toen de mogelijkheid zich aanbood om Lessen in Liefde, Yoga Girl 1, te recenseren nam ik deze met beide handen aan.

Lessen in de liefde

Het verhaal wordt vanuit de perspectieven van Genevieve Harper en Trent Fox geschreven. Daardoor krijg je inzicht van beide kanten in de situaties, en in de karakters.

Trent Fox

Hij is de beste slagman van de Oakland Ports, speelt honkbal op het hoogste niveau, en is geblesseerd aan zijn hamstring. Hij verdoet zijn tijd met pillen, drank en vrouwen. De sportarts adviseert hen om voor zijn herstel dagelijks yogales te nemen. Zijn agent zet hem voor het blok: zo doorgaan en geen contractverlening of .. geen pillen, geen drank maar yoga.
Bij Trent moet ik de hele tijd aan een bepaald liedje van Doe Maar denken: Je loopt je … achterna! Die hij ook nog eens liefkozend het gevaarte noemt. Ieuww

En jezus, wat had ze een lekker lijf. De latinalerares en het meisje aan de balie waren al de moeite geweest, maar ze vielen in het niets bij deze vrouw …
Nu ik haar echt van voren zag, knikten mijn knieën en voelde ik mijn pik bewegen

Stel jezelf nu de vraag: wat is mijn intentie voor vandaag?
Deze vrouw mee naar huis nemen. Het kan me niet schelen wat ik ervoor moet doen, maar om te kunnen winnen moet je het spel spelen.

Daarnaast noemt hij Genevieve van af het begin Suikerhartje! Gets

Genevieve Harper

Zij zorgt al ruim drie jaar voor haar broertje Rowan en zusje Mary nadat haar ouders verongelukt zijn.
Ze heeft twee banen en kan nauwelijks rond komen. Zij is kapster en yogalerares en zo leert ze Trent kennen. Hun relatie verloopt erg snel in ieder geval op seksueel gebied.

Conclusie

Helaas is dit boek mij ontzettend tegengevallen. Het haalde het niet bij de Calendar Girl serie. Ik heb gemerkt dat ik mij continu zat te ergeren. Ik vond het een vreselijk voorspelbaar verhaal. Het is een typisch verhaal over een meisje met grote problemen en een player die op haar valt. Bij elk hoofdstuk is er uitleg over verschillende yogahoudingen en uitleg over de chakra’s, ik heb begrepen dat Audrey Carlan put uit eigen ervaringen met yoga. De Yoga reeks is gebaseerd op haar persoonlijke, jarenlange ervaring met yoga. Voor mij is dit geen aanvulling. Wel ga ik Wachten op de ware, Yoga Girl 2 lezen en hoop ik dat ik mij in de serie vergist heb.

Tags:

Divider

Erfenis door Christopher Paolini | Een Boek Review

Gepost op 9 nov 2015 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

Erfenis door Christopher Paolini | Een Boek ReviewErfenis by Christopher Paolini
Also by this author: Eragon, Oudste, Brisingr
Series: Inheritance #4
Published by De Boekerij on November 8th 2011
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 704
Format: Hardcover
Goodreads

Niet zo heel lang geleden was Eragon - Schimmendoder, Drakenrijder - nog een arme boerenjongen en zijn draak Saphira slechts een blauwe steen in het bos. Nu rust het lot van een hele beschaving op hun schouders.

Maandenlange training en strijd hebben overwinningen en hoop gebracht, maar gingen ook gepaard met smartelijk verlies. Toch moet de echte slag nog geleverd worden: ze zullen het tegen Galbatorix moeten opnemen. En ze moeten sterk genoeg zijn om hem ook te verslaan, want als zij het niet kunnen, kan niemand het. Er zal geen tweede kans komen. De Rijder en zijn draak hebben al meer bereikt dan iedereen had durven hopen, maar kunnen ze de boosaardige koning omverwerpen en het recht in Alagaësia doen zegevieren? En zo ja, tegen welke prijs?

 

stickers-Review

Afgelopen januari/februari heb ik dit boek gelezen.
Waarom zo lang gewacht om een review te schrijven?
Omdat ik het wilde laten bezinken. Was de vergelijking die ik in mijn hoofd had terecht?
Durf ik die online te zetten?

Na lang beraad ga ik het doen! Ik vind het een geweldig boek en een super serie! Wat mij betreft kan je kan hem, als schrijver, naast Tolkien zetten. Wat een wereld word er in deze vier boeken geschapen.
In dit boek valt alles op zijn plek, quotes uit het eerste boek komen uiteindelijk in het laatst boek Erfenis uit!
In Eragon voorspelt Angela, het kruidenvrouwtje, hem (Eragon) de toekomst:

Ik heb nog nooit iemand ontmoet wiens lot zo verward en versluierd was.
Voor het overige ligt de doem opgesloten in een grootse reis. Kijk eens goed naar dit bot. Dan zie je dat het uiteinde rust op een zeilschip. dat is onmogelijk mis te verstaan. Het is je lot om dit land voorgoed te verlaten. Waar je uiteindelijk terecht komt weet ik niet, maar je zal Algaësia nooit meer terugzien. Dat is onontkoombaar

Geniaal, vooral als je bedenkt dat Christopher Paolini 15 jaar oud was toen hij aan Eragon begon. Rond zijn 19e besloten zijn ouders het boek in eigen beheer uit te geven!
Maar hij had al wel de verhaallijn in zijn hoofd, de taal de verschillende volkeren, onvoorstelbaar! En dat vier boeken vooruit.

Erfenis is dus het einde, laatste van de vier boeken Het verhaal is afgerond met een natuurlijk, geloofwaardig, einde. Wat mij betreft zijn zijn mijn vragen beantwoord. Maar..
Is dit dan echt het einde? Toen ik dit boek uithad, heb ik echt een van mijn vreselijkste bookhangovers gehad! Afgelopen, over..
Daarnaast was het einde ontroerend.

Opgelucht haalde ik adem toen ik het volgende interview met de schrijver ontdekte :
Christopher Paolini: Ik keer terug naar de wereld van Eragon

Ja, en ik ben ook zeker van plan ergens in de toekomst terug te keren naar de wereld van Eragon. Of lezers het wel of niet hebben opgemerkt weet ik niet, maar ik heb de basis voor verschillende nieuwe verhalen daarvan al gelegd in het derde deel van de serie, Brsingr en natuurlijk in dit deel, Erfenis.

Oké, het interview stam uit 2012, maar toch..

 

Tags: ,

Divider