Publisher: De Boekerij

Jij Ik Alles door Catherine Isaac | Een Boek Review

Gepost op 1 mei 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Jij Ik Alles door Catherine Isaac | Een Boek ReviewJij Ik Alles by Catherine Isaac
Published by De Boekerij on February 12th 2019
Genres: Chicklit, Romance
Pages: 346
Format: Paperback
ISBN: 9789022585825
Koop op Bol.com
Goodreads

Een setting om heerlijk bij weg te dromen: een kasteel op het Franse platteland

Jessica is helemaal klaar met Adam. Zijn constante leugens, overspel en gebrek aan interesse voor hun pasgeboren zoon lopen de spuigaten uit. Als ze hem de deur wijst, vertrekt hij naar Frankrijk en laat niets meer van zich horen. Opgeruimd staat netjes.

Tien jaar later is baby William uitgegroeid tot een lieve, slimme jongen die steeds meer vragen stelt over zijn vader. Adam woont nog altijd in Frankrijk en runt daar een hotel in een prachtig kasteel. Jessica zet haar trots opzij en boekt een kamer voor de zomervakantie. Daar, midden in de zonovergoten Dordogne, heeft ze maar één missie: ervoor zorgen dat flierefluiter Adam eindelijk zijn hart verliest aan hun zoon en hem nooit meer in de steek laat. Want Jess draagt een geheim met zich mee dat Williams leven voorgoed zal veranderen…

De pers over Jij Ik Alles

‘Jij Ik Alles is een hartverscheurend verhaal over hoe ver we willen gaan voor de mensen van wie we houden.’ Cosmopolitan

‘Wat een heerlijk boek. Een gevoelig onderwerp, prachtig beschreven. Ik vond het geweldig.’ Jill Mansell, auteur van o.a. Ik zie je op het strand

‘Dit boek breekt absoluut je hart, maar het is zoveel meer dan alleen een tearjerker. De thema’s rouw, ouderschap en bovenal liefde in al haar vormen, maken van dit boek een van de grootste hits van deze zomer.’ The Sun

review

Jij Ik Alles

Het boek is in de ik vorm geschreven, en wordt door Jessica verteld. Mede daardoor en door de regelmatige flashbacks van Jessica begrijp je het hele verhaal beter.
De eerste zin van het proloog greep me bij mijn strot en liet mij niet meer los!

Soms grijpt het leven het mooiste en het rottigste wat het te bieden heeft en smijt dat op een en dezelfde dag voor je voeten.

Als William, het zoontje van Jessica, tien jaar is besluit zij om de zomervakantie bij haar ex Adam, de vader van William, door te brengen. Zodat die twee elkaar goed leren kennen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Mede omdat Jessica zich als een moederkloek opstelt:

Je bent toch niet vergeten dat William vroeger astma had he? zeg ik tegen Adam.
Hij redt het wel, antwoord hij afwijzend.
Ik frons. Hoe wéét je dat?
Hij wenkt William. Wanneer heeft hij voor het laatst een inhalator gebruikt? Toen droeg hij nog luiers toch?

Naast het verhaal rondom Adam en Jessica is het ook genieten van Becky en haar gezin en niet te vergeten de vrijgezelle Natasha, beide vriendinnen van Jessica

Conclusie

Dit keer geen luchtig ze leven lang en gelukkig verhaal, maar een prachtig verhaal,met romance én met een aantal beladen onderwerpen. Jij Ik Alles heeft mij tot tranen toe geroerd. Jawel hoor: de tissues op tafel! Daarnaast is er gelukkig ook ruimte voor humor en plezier. Zoals ik al zei: Catherine Isaac weet het verhaal luchtig te houden, ondanks een aantal heftige onderwerpen, ik heb zelfs regelmatig zitten grinniken.

Tags: ,

Divider

De meisjesmagneet door Jackie van Laren | Een Boek Review

Gepost op 8 apr 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De meisjesmagneet door Jackie van Laren | Een Boek ReviewDe meisjesmagneet by Jackie van Laren
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen
Published by De Boekerij on January 15th 2019
Genres: Chicklit, Feelgood
Pages: 304
Format: Paperback
ISBN: 9789022585658
Goodreads

Reinout Hollebeecq is een keurige, wat onzekere jongen uit Baarn die in Amsterdam Nederlands gaat studeren. Hij droomt van de liefde, maar gelooft eigenlijk niet dat een jongen als hij ooit serieus genomen kan worden door een meisje. Muziek is zijn enige ontsnappingsmogelijkheid: hij kan prachtig pianospelen en zingen, maar alleen klassiek.

Hij komt in Amsterdam boven een meisje van zijn eigen leeftijd te wonen. Ze is bassist in een metalband, heeft een knipperlichtrelatie met de ruige zanger van de band, en leeft een beetje op de rand. Het verschil met zijn eigen achtergrond had niet groter kunnen zijn. Maar als de zanger ziek wordt en het meisje Reinout vraagt om in te vallen in de band, gaat er een wereld voor hem open. Een wereld waarin hij zichzelf opnieuw kan uitvinden. Waarin hij zijn onzekerheid, zijn verlegenheid en zijn maagdelijkheid verliest en tot zijn eigen verrassing een meisjesmagneet wordt. Diep in zijn hart doet hij het allemaal voor zijn buurmeisje. Maar die is zo beschadigd dat er meer nodig is dan een coole uitstraling om haar voor zich te winnen.

review

De meisjesmagneet

Hoofdpersoon is Reinhout Hollebeecq. Een onzekere, door angsten geplaagde, stotterende student met zijn haar in een VVD-scheiding. Persoonlijk vind ik het verfrissend: een man als hoofdpersoon.

Een beetje? Ha hij vond het doodeng.
Niet dat hij van plan was aan die angst toe te geven. Hij kende angst; hij had zijn hele middelbareschooltijd geleefd met ijzige angst onder in zijn maag.
..
Er waren momenten dat hij respijt had, dat de angst in geen velden of wegen te bekennen was, vooral wanneer hij speelde. Achter de piano voelde hij niets, alleen de muziek, die in golven door hem heen spoelde en hem meesleepte. Soms, als hij ook nog zong, was dat gevoel nog sterker, dan vergat hij helemaal waar hij was.

De kennismaking met Ratter (Leia) is hilarisch, bij mij staat hij nog steeds op mijn netvlies gebrand. Zij is zijn onderbuurvrouw en bassist in de metalband Vinculum. Mede door toedoen van haar verandert hij in Astro, een stoere rockzanger. Hij valt in voor de voorman van de band en is een groot succes. Gaandeweg wordt het duidelijk dat ieder van de band een forse rugzak heeft, dat ieder voor zich een heftige geschiedenis achter de rug heeft.

Conlusie

Ik heb dit boek binnen vierentwintig uur uitgelezen Ik lag al in bed en “kon niet slapen”. Nou ja, ik offer me wel op, hup uit bed en het boek uitlezen. Het mag duidelijk zijn ik vind dit een heerlijk verhaal, met al zijn complexe kanten want die zijn volop aanwezig. Tot slot komt er een oude bekende voorbij!!
View Spoiler »
Natuurlijk verwerkt Jackie in dit boek, zoals in elk boek van haar een boodschap, alleen geef ik deze dit keer niet prijs, ik zou zeggen: kijk of je hem zelf kan ontdekken

Tags: ,

Divider

Leven voor de liefde door Nicholas Sparks | Een Boek Review

Gepost op 22 feb 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Leven voor de liefde door Nicholas Sparks | Een Boek ReviewLeven voor de liefde by Nicholas Sparks
Also by this author: Zie Mij
Published by De Boekerij on September 1st 2018
Genres: Adult Fiction, Romance
Pages: 333
Format: Paperback
ISBN: 9789022584392
Koop op Bol.com
Goodreads

Hope Anderson staat op een kruispunt in haar leven: haar relatie is op een dood spoor terechtgekomen en haar vader blijkt te lijden aan de vernietigende ziekte ALS. Om tot rust te komen en alles op een rijtje te kunnen zetten, trekt ze zich voor een tijdje terug in het familiehuis in Sunset Beach.
Daar ontmoet ze Tru Walls, een man die sinds de traumatische dood van zijn moeder in het reine probeert te komen met zijn familieverleden en moet zien te achterhalen wie en waar zijn vader is. Hope en Tru voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken, maar staan al snel voor een onmogelijke, hartverscheurende keuze: die tussen hun familie en hun persoonlijke geluk.

review

Leven voor de liefde

Hoofdpersonen in dit boek zijn Hope Anderson en Tru Walls. Het boek is in twee delen verdeeld. Het eerste deel speelt zich af in september 1990 en het tweede deel in oktober 2014, 24 jaar later!
Het boek begint met een introductie van Tru en vervolgens van Hope.

Tru

Tru is tweeënveertig jaar oud en gids in een wildreservaat, een minimalistisch bestaan waar hij willens en wetens voor gekozen heeft. Hij heeft een uitnodiging van zijn biologische vader gehad welke hij nog nooit ontmoet heeft. zo komt hij in Sunset Beach terecht.

Hope

Hope is een zesendertigjarige vrouw die in Sunset Beach is voor de bruiloft van haar vriendin. Ze verblijft in de cottage die haar hele leven al in het bezit van de familie is.
Na een relatie van zes jaar lijkt deze op een dood spoor beland te zijn.

Via Scottie, de hond van Hope ontmoeten Tru en Hope elkaar.

De man liep met een bijna dierlijke gratie naar haar toe. Toen hij naderbij kwam, zag ze dat de bovenste knoopjes van zijn overhemd openstonden, waardoor er borstspieren te zien waren die duidden op zowel lichaamsbeweging als een actief leven. Zijn ogen waren donkerblauw en hij had inktzwart haar dat grijs werd bij zij oren.Toen hij schaapachtig naar haar glimlachte, zag ze het kuiltje in zijn kin en een onverwacht vertrouwd aandoende uitdrukking op zijn gezicht, waardoor ze het gevoel kreeg dat ze elkaar al hun hele leven kenden.

Conclusie

Tijdens het lezen van dit verhaal raakte Nicholas Sparks mij een aantal keren kwijt, ik moest mij er echt toe zetten om door te lezen. Anders dan ik van hem gewend ben, meestal lees ik zijn boeken in één ruk uit. Dit boek is gebaseerd op deels waarheid en deels fictie. Persoonlijk denk ik dat dat beter in een voorwoord verwerkt had kunnen worden. Dan was het wat minder verwarrend overgekomen. Desalniettemin zag ik een aantal ontwikkelingen absoluut niet aan komen, en hebben deze mij, op de typische Nicholas Sparks manier, verrast en ontroerd.

Favoriete quote

Een van de prachtige dingen aan een blad, is dat het je eraan herinnert dat je zo goed mogelijk moet leven zolang je kunt, tot het uiteindelijk tijd is om los te laten en jezelf toestaan om met gratie weg te zweven.

Tags: ,

Divider

Donker water door Robert Bryndza | Een Boek Review

Gepost op 16 jan 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Donker water door Robert Bryndza | Een Boek ReviewDonker Water by Robert Bryndza
Also by this author: De stalker in de nacht
Series: Detective Erika Foster #3
Published by De Boekerij on October 2nd 2018
Genres: Thriller
Pages: 352
Format: Paperback
ISBN: 9789022585
Koop op Bol.com
Goodreads

Het lichaam onder water zinkt snel. Het zal vele jaren stil en ongestoord blijven liggen, maar op het land begint de nachtmerrie pas net.

Wanneer inspecteur Erika Foster een tip krijgt dat er bewijsmateriaal voor een grote narcoticazaak verstopt ligt in een ongebruikte groeve in een buitenwijk van Londen, gaat ze direct tot een zoekactie over. In de dikke modder worden inderdaad drugs gevonden, maar ook het skelet van een kind. De overblijfselen worden snel geïdentificeerd als de elfjarige Jessica Collins: het vermiste meisje dat zesentwintig jaar geleden overal in het nieuws was.

Om het verband tussen de nieuwe en de oude zaak te vinden, moet Erika dieper graven en meer zien te ontdekken over de uiteengevallen familie Collins en de oude inspecteur die destijds op deze zaak was gezet: een vrouw die nog altijd wordt geplaagd door het trauma van de onopgeloste moord. Al snel realiseert Erika zich dat iemand niet wil dat deze zaak ooit wordt opgelost, en dat die persoon er alles aan doet om te voorkomen dat Erika de waarheid achterhaalt. Is de dader dichter bij dan ze denkt?

review

Donker water is het derde boek in de serie over Erika Foster. Het meisje in het ijs en De stalker in de nacht. gingen dit boek voor. Je kan ze goed apart lezen, ik  heb ze in de verkeerde volgorde gelezen, en dat viel goed te doen.

Donker water

Aan het einde van De stalker in de nacht neemt Erika een onverwachte beslissing.
View Spoiler »
Sindsdien werkt ze niet meer op de afdeling Moordzaken in Londen maar op de afdeling als lid van het Projects Team in Bromley. Tijdens De zoektocht naar een koffer met tien kilo heroïne wordt er nog iets gevonden, namelijk een klein skelet. Vervolgens begint het bij Erika te kriebelen.

De vondst van de heroïne verschafte Erika geen triomfantelijk gevoel. Het enige waar ze aan kon denken was het kleine skelet. Tijdens haar loopbaan bij de politie had ze een flink aantal jaren op de afdeling Drugsbestrijding gezeten. De namen leken steeds te wisselen -Centraal Drug Unit, Drug and Organised Crime Prevention, het Projects Team – maar de strijd tegen drugs sleepte zich almaar voort en leek nooit beslist te kunnen worden. Zo gauw de ene drugsdealer werd opgepakt, stond de volgende klaar om zijn plaats in te nemen, iemand die nog slimmer en doortrapter te werk ging.
Moordenaars waren een heel ander verhaal; die kon je oppakken en achter slot en grendel zetten.

Je ziet Erika, ten opzichte van het vorige deel, groeien als mens. Ze lijkt wel veranderd. Wat niet wil zeggen dat ze zich aan alle bevelen houd. Zo krijgt ze na wat drammen alsnog voor elkaar om de leiding van het team over de heropening van vermissing/moordzaak van Jessica Collins te mogen voeren. Ze mag haar eigen team samenstellen en ja hoor (gelukkig maar) daar zijn Moss en Peterson weer.

Wel had ik redelijk snel een verdachte op het oog, te behulpzaam?
View Spoiler »
Desondanks zag ik het einde en de ontknoping totaal niet aankomen!

Conclusie

Het verhaal begint met een ijzersterk proloog, wat je direct het verhaal intrekt. De korte  hoofdstukken houden de spanning erin. En dan het einde … Nou dat kwam binnen!
Ik hou van de schrijfstijl van Robert Bryndza, en kijk vol verwachting uit naar Laatste adem, het vierde deel over Erika Foster, welke 7 mei 2019 uitkomt.
Een minpuntje: de cover, deze vind ik een beetje vreemd, het gevonden lichaam is namelijk van een kind en niet van een volwassen vrouw.

Favoriete Quote

Wanneer ik morgen weg moet gaan,
Een afscheid is het niet.
Mijn hart blijft bij je achter
Dus heb maar geen verdriet.
De liefde die ik voor jou voel
Zal met de sterren stralen.
De hemel zal je wonden helen
En steeds je koers bepalen.

Laatste adem door Robert Bryndza
Foto Credits gaan naar Lotte Zandvliet van https://www.lottelivre.com

Tags:

Divider