Publisher: De Crime Compagnie

Verdoemd door Mariska Overman | Een Boek Review

Gepost op 15 feb 2019 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Verdoemd door Mariska Overman | Een Boek ReviewVerdoemd Series: Isabel Dieudonné #3
Published by De Crime Compagnie on January 10th 2019
Genres: Thriller
Pages: 380
Format: Paperback
ISBN: 9789461093387
Koop op Bol.com
Goodreads

Drie jonge mensen.
Drie zelfdodingen.
Klopt dat wel? Of is er meer aan de hand?

Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur ontrafelt beetje bij beetje een duistere waarheid. Ze bijt zich vast in de zaak maar verliest daarbij zichzelf uit het oog.

review

Na Hoofdzaak en Voltooid is dit alweer het derde boek in de serie over Isabel Dieudonné.
Je zou de boeken los van elkaar kunnen lezen, toch is alles duidelijker, personages en gebeurtenissen, als je dat niet doet.

Verdoemd

Het boek start met een proloog, waarin de vorige twee delen in het kort samengevat worden. In mijn geval was dat niet nodig was want ik wist het allemaal nog. Meteen zat ik in het verhaal en werd bij wijze van spreken het boek doorgesleurd!

Vervolgens wordt er vertelt vanuit Toen(2015) en Nu(2016).
Verdoemd wordt net zoals de eerder twee delen vanuit verschillende perspectieven verteld.

Toen

In Toen worden Daan, Sara en Jelte (de drie slachtoffers) beschreven, waarbij je ze goed leert kennen en je ze in je hart sluit. Alle drie zijn ze beschadigd.Ze raken door een toevallige ontmoeting bevriend.

Ze hadden elkaar gevonden op een plek waar mensen elkaar vooral kwijtraakten: de coffeeshop.

Nu

Dit wordt vertelt vanuit het perspectief van Isabel. Ik vind het zo leuk dat (oude) bekenden: David, Aisha, Harry,Peter,Sven en Damon ook weer ten tonele verschijnen.
Samen met Damon gaat Isabel drie zelfdodingen onderzoeken.

Allejezus. Isabel wreef met haar handen over haar gezicht. Drie jonge mensen, drie keer dezelfde keuze. Exáct dezelde keuze. Ze keek Damon aan. Dit is toch raar, toch?

Conclusie

Ik denk dat iedereen, wel eens met zelfmoord te maken heeft gehad. Wat mij vreselijk getroffen heeft is dat hier in Nederlandf blijkbaar standaard geen onderzoek naar gedaan wordt.

Ik heb het boek zo goed als in één dag uitgelezen. De korte hoofdstukken, afwisselend van toen en nu dwingen je als het ware hiertoe.
Het is een geweldig (verdoemd) goed boek! Ik wacht op deel vier!

Tags: ,

Divider

Chateau de Provence door Marelle Boersma | Een Boek Review

Gepost op 5 jun 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Chateau de Provence door Marelle Boersma | Een Boek ReviewChateau de Provence by Marelle Boersma
Also by this author: Blind date
Published by De Crime Compagnie on 22 februari 2018
Genres: Thriller
Pages: 300
Format: Paperback
ISBN: 9789461093042
Goodreads

Na een moeilijke periode in hun huwelijk willen Julia en haar man Luuc een nieuwe start maken. Als Luuc een Frans kasteel kan kopen met een grote olijvenboomgaard, vertrekken ze naar de Provence, de streek waar ze elkaar twaalf jaar geleden ontmoet hebben. Hun oude droom om beautyvakanties te gaan organiseren wordt werkelijkheid. Als Julia korte tijd na Luuc arriveert is de plaatselijke bevolking in mineur: de geliefde kunstenares Cherie is vermist. Dan wordt in het kasteel een lijk van een jonge vrouw ontdekt...

review

Chateau de Provence

Als fan van Ik Vertrek kom je met Chateau de Provence goed aan je trekken. Ook als niet fan zit je goed. Je wordt vanaf de eerste bladzijde razendsnel het verhaal ingetrokken (ik in ieder geval wel) en als echte francofiel voelde ik me als snel thuis, mede door de prachtige cover.

Het verhaal wordt verteld vanuit een hij/zij perspectief en de hoofdpersonen zijn Julia en haar man Luuc. De verhuizing naar de Provence lijkt het laatste redmiddel voor hun huwelijk. Luuk houdt van de vrouwtjes en Julia lijkt het allemaal te accepteren.

Weet je nog welke droom wij hadden? Wat denk je zou jij die stap durven zetten?
Het roer om? Bedoel je dat?

In hun huwelijk was al een tijdje geen plaats meer voor vrolijkheid en al helemaal niet voor enig lichamelijk vertier.

Zonder overleg met Julia, en zonder goed naar de kleine lettertjes gekeken te hebben, koopt Luuc een chateau.
Maar of dat een succes word? Zowel Luuc als Julia hebben hun geheimen.

Toen zijn bod geaccepteerd werd, begon hij hem te knijpen.
Toch bleef hij positief: ze gingen het maken! De olijfolie van de boomgaard zou direct inkomen geven, of in ieder geval voldoende geld om een deel van de verbouwing te kunnen betalen
Tot hij opnieuw het contract doorlas. Toen pas wist hij dat ze in gigantische problemen zaten.

Ze proberen beiden om er het beste van te maken …. Alhoewel? Als er vervolgens ook nog een lichaam in het kasteel gevonden wordt, zijn de rapen gaar. Vanaf de eerste pagina lijkt er een vreemde sfeer te heersen, en deze wordt steeds grimmiger. De hamvraag is dan ook: wie heeft de moord gepleegd? Gaan ze het nog samen redden?

Conclusie

Een heerlijk, spannend verhaal, wat je in één ruk uitleest. De verschillende plot twists zetten je op het puntje van je stoel. Door meerdere flashbacks leer je meer over Luuc en Julia, en ga je ze beter begrijpen.
Ik hou van plotjes verzinnen en dacht het ook te weten, ha niet dus!
Persoonlijk vind ik het een ontzettend leuk concept wat vraagt naar meer.
Leuk nieuws: dit boek is onderdeel van een serie, het volgende deel in de ik vertrek-serie gaat over Sicilië en verschijnt begin volgend jaar.

Tags: ,

Divider

Voltooid door Mariska Overman | Een Boek Review

Gepost op 1 feb 2018 door Linda in blogtour, boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Voltooid door Mariska Overman | Een Boek ReviewVoltooid by Mariska Overman
Also by this author: Hoofdzaak
Series: Isabel Dieudonné #2
Published by De Crime Compagnie on 26 January 2018
Genres: Thriller
Pages: 300
Format: Paperback
ISBN: 9789461092861
Koop op Bol.com
Goodreads

Een gruwelijke moord. Een boodschap. Is dit slechts het begin? Een onbekende man wordt dood aangetroffen in het bos. Uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag: KLAAR. Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg, ex-rechercheur én halfzus van een veroordeelde moordenaar, wordt bij de zaak betrokken. Wie heeft deze bizarre moord gepleegd, en vooral: waarom? Welke boodschap wil de dader overbrengen? En misschien belangrijker nog... blijft het bij dit ene slachtoffer?

review

Voltooid is het tweede deel van de Isabel Dieudonné-serie. Ik raad je aan om het eerste boek: Hoofdzaak eerst te lezen. Er zijn veel verwijzingen naar het eerste deel. Daarnaast snap je het verhaal beter met de kennis uit deel een.

Isabel Dieudonné

Na een lange tijd afwezig te zijn geweest, ruim een jaar, wordt Isabel Dieudonné als adviseur opgeroepen bij een moordzaak. Zij is eigenlijk nog steeds bezig met wat anderen van haar denken na de arrestatie van haar (half) broer David. Dit verhaal word in deel een van de serie vertelt: Hoofdzaak.

Ik ben vooral blij dat je er weer bent. Ik vind het niet raar.
Niemand kijkt jou aan. Mij wel. Wat die Joyce zei, dat denken anderen.
Dat weet je niet Isa. Je vult het in. Niet doen.
Kom op Peter. Je weet best dat mensen dat denken. Ook hier.
Je vergeet één ding. De mensen hier kénden David. Zij worden, net als jij, met de beeldvorming van buitenstaanders geconfronteerd. Agenten en rechercheurs die niets doorhadden. Zij moesten net als jij in de kranten misselijkmakende artikelen lezen over hun vermeende falen. Zij worstelen net als jij met de onmogelijkheid om David, die ze als collega en als vriend, als vertrouweling, beschouwden, als een moordenaar te zien.

Voltooid

Het verhaal wordt in feite in zestien dagen vertelt, al volgt er natuurlijk een epiloog, waar nog wel het een en ander toegelicht wordt.
Isabel worstelt met haar gevoelens ten opzichte van David, haar halfbroer:

Verdomme Peter! Hoe vaak hebben we het hier al over gehad? Ik kan het niet. Ik wil het niet. Hij heeft iets onvergeeflijks gedaan.
Ik zeg niet dat je hem moet vergeven. Peter zweeg en staarde naar de wolken buiten. Het miezerde zachtjes.
Misschien moet je jezelf vergeven.
Isabel keek hem aan. Zichzelf vergeven? Waarvoor?
Dat je het jezelf verwijt, vulde Peter zijn woorden aan.
Hij had gelijk wist Isabel. Ze nam het zichzelf nog steeds kwalijk. Zij, die het meest intieme relatie had met David, had niets gezien. Niets vermoed.

Nu draait het verhaal niet alleen om Isabel. Het gaat om twee moordzaken, en een heel rechercheteam. Het verhaal wordt deels vertelt door Isabel en Peter. Daarnaast worden er stukken, schuingedrukt, vertelt vanuit het perspectief van de dader.

Conclusie

Vanaf pagina een heeft het verhaal mij te pakken. Fascinerend vind ik het hoe Mariska Overman een zeer beladen onderwerp, voltooid leven, oftewel een verruiming van de euthanasiewet, in haar boek verwerkt heeft.
Nieuwe personages zoals Damon, Tim en Sven maken mij nieuwsgierig en zorgen ervoor dat ik meer van hun wil weten. Gelukkig, als ik het goed heb begrepen, komt er een deel drie. Vond ik Hoofdzaak een leuk boek, Voltooid vind ik boeiend!

Dit blog is onderdeel van een blogtour rond Voltooid van de De Crime Compagnie

Tags: ,

Divider

De dagen door Anita Larkens | Een Boek Review

Gepost op 24 mei 2017 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De dagen door Anita Larkens | Een Boek ReviewDe Dagen by Anita Larkens
Published by De Crime Compagnie on February 15th 2017
Genres: Adult Fiction, Thriller
Pages: 300
Format: Paperback
ISBN: 9789461092083 ,
Goodreads

Tijdens een voorjaarsnacht verdwijnen de kleuters Frida en Mees uit het huis van hun moeder. Beide ouders, Maud en Maarten, zijn de eerste verdachten. Hoewel de ex-geliefden al meer dan een jaar uit elkaar zijn, brengt het noodlot hen weer samen. In de dagen en weken die volgen, wordt er met man en macht naar de kinderen gezocht. Vanaf het begin duiken de media bovenop het verhaal van de losbandige, jonge moeder die in het openbaar haar tranen niet toont. Maar waar moet je beginnen als het spoor al bij de voordeur eindigt?

review

De dagen

Your worst nightmare ever!
Je beide kinderen worden vermist!
Vanaf pagina een had Anita Larkens mij met haar verhaal gegijzeld, en vanaf pagina een deed de zaak mij aan de vermissing van Ruben en Julian denken

Het verhaal word door Maud in de ik-vorm vertelt. Daarnaast zijn er meerdere personen die hun steentje bijdragen aan het verhaal. Zoals Maarten de ex-man van Maud.

Nog geen maand geleden had hij afluisterapparatuur in haar woning geplaatst.
Een zendertje zat zelfs achter de lamp boven Mauds bed.

Vervolgens verschijnen Stella, Ageeth, Bibi, en Aisa ten tonele. Ieder met hun eigen reden om in de buurt van het Maud te zijn. En ieder met een motief om Maud kwaad toe te wensen.
Vanaf het begin van het verhaal had ik een sympathie voor Maud, hoewel deze schijnbaar onterecht lijkt.

Conclusie

Het boek leest lekker vlot weg, al moet je door de verschillende personages je aandacht er wel bij houden.
Het had me wel in zijn greep, mede door het onderwerp. Twee kinderen vermist!
Ik heb het met plezier gelezen en vooral het einde!
Totaal onverwacht. Er zit een plottwist in die ik totaal niet heb zien aankomen.

Dit is het tweede boek wat ik van Anita Larkens heb mogen recenseren.
Eerder las ik Schaduwdochter

Tags: ,

Divider