Publisher: Dutch Venture Publishing

Fallon door Soraya Naomi | Een Boek Review

Gepost op 21 dec 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Fallon door Soraya Naomi | Een Boek ReviewFallon by Soraya Naomi
Series: Chicago Syndicate #1
Published by Dutch Venture Publishing on December 5th 2018
Genres: New Adult
Pages: 352
Format: Paperback
ISBN: 9789463189675
Koop op Bol.com
Goodreads

Fallon heeft nooit een masker hoeven dragen om zich anders voor te doen dan ze is. Haar wereld is prachtig: ze is opgegroeid in een warm gezin in Chicago, heeft een mooi diploma behaald en heeft een baan waar ze dol op is. Maar die onschuldige wereld wordt op zijn kop gezet als Luca op haar pad komt.

Luca draagt een masker dat hij nooit af kan zetten. Nooit af mág zetten. Wantrouwen, rivaliteit en geweld beheersen zijn leven. Fallon valt als een blok voor hem omdat zij als enige voorbij zijn façade kan kijken. Zelfs als hij probeert zich anders voor te doen bij haar. Zelfs als haar leven uit elkaar valt en ze niet begrijpt waarom.

Kunnen Fallon en Luca samen hun onzekerheden overwinnen als iedereen om hen heen duistere bedoelingen lijkt te hebben?

Wie kun je vertrouwen als werkelijk iedereen een masker draagt?

review

Fallon

Het verhaal wordt om en om vertelt vanuit het perspectief van Fallon Michaels en Luca DeMiliano. Het was even wennen, wat mij betreft voor het eerst dat een in New Adult boek het perspectief van beide zijden komt.
Fallon werkt als tekstschrijfster bij Charity Events en Luca is de onderbaas van De Chicago Syndicate, de mafia van Chicago.
Het verhaal in ieder geval het eerste hoofdstuk begint spetterend met veel humor.

Fallon, schat, kijk eens naar je mond,? zegt ze, gevolgd door een schaterlach.
Ik trek de poederdoos uit haar hand en kijk in het spiegeltje ervan? Shit. Ik vergat dat ik rode lippenstift op had. Die is nu over mijn hele mond uitgesmeerd, waardoor ik eruitzie als een clown. Ik probeer niet in de lach te schieten om mijn belachelijke verleidingspoging en trek mijn beste vriendin mee naar de dames-wc achterin de nachtclub. Gelukkig staat er geen rij en snel duiken we naar binnen, terwijl Teagan naar haar buik grijpt.

Vervolgens werd (aan mij) een groot gedeelte van het plot al op bladzijde 20 onthult.
View Spoiler »

Hoewel ik het een leuk verhaal vind en de interactie tussen Fallon en Luca zinderend is, gaat het geweld mij steeds meer tegenstaan. Het lijkt wel gerechtvaardigd te worden, een soort van modetrent. Net zoals momenteel de Netflix-serie Narcos een hit is. Alsof het doodgewoon is.

Maar ondanks dat deze moorden aan de oppervlakte heel simpel lijken, hebben ze Adriano en mij ingrijpend veranderd. Want iemand vermoorden, een leven beëindigen, blijft je op een zeker niveau voor altijd achtervolgen. Het gekke is wel dat je gedachten zich er op een bepaalde manier aan aanpassen. Ze rechtvaardigen nu het wegnemen van levens, omdat ze niet van onschuldige mensen waren. Als je leeft in een wereld waarin elk menselijk leven vervangbaar is, vervagen met het verstrijken van de tijd de normale emoties en kom je los van gevoelens van wreedheid.

Conclusie

En dan eindigt het verhaal met een giga cliffhanger waardoor je onmiddellijk met deel twee verder wil. Dat had ik dus even niet aanzien komen! Knap gedaan door Soraya Naomi om zo je aandacht vast te houden. Dat wordt wachten op het volgende deel.

Favoriete Quote

Als je de zorgen van het dagelijkse leven vergelijkt met het plezier in de fantasiewereld, wil je nooit meer echt leven en alleen nog dromen.
Alexander Dumas

Deze recensie is een onderdeel van de blogtour rond het boek. Ben je benieuwd wat naar wat andere bloggers ervan vinden? Klik dan hier

Tags: ,

Divider

De Vrouwe van Myrdin door Cathinca Van Sprundel | Een Boek Review

Gepost op 10 okt 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De Vrouwe van Myrdin door Cathinca Van Sprundel | Een Boek ReviewDe Vrouwe van Myrdin by Cathinca Van Sprundel
Published by Dutch Venture Publishing on 01 september 2018
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 260
Format: Paperback
ISBN: 9789492585288
Goodreads

In Cymbran is de sluier tussen de mens en de Andere Wereld vrij dun. Geesten, elfen en hun duistere vrienden zijn dichtbij. Ze zijn grillig en onvoorspelbaar en elke magie, elke wens heeft zijn prijs.

Zeven jaar geleden raakte Airys alles kwijt aan de Andere Wereld: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. Zeven jaar lang diende ze koningin Aranrod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen.

Nu is het eindelijk tijd om te vechten voor haar prinsdom. De beloofde hulp van koningin Aranrod komt in een andere vorm dan verwacht. In plaats van dat ze ten strijde kan trekken tegen de Andere Wereld, wordt Airys verbannen naar een eiland dat ze alleen uit mythen en sagen kent: Myrdin. Op dit magische eiland moet ze haar angsten overwinnen om terug te krijgen wat ze is verloren.

review

Dit boek is gebaseerd op een mytische verhalencollectie uit middeleeuws Wales: De Mabinogion. Deze verhalen vertellen over transformaties, magische ketels, betoveringen, hoofse liefde en verraad.
Tja toen ik dit in de inleiding las was ik helemaal om. Als ik ergens van hou dan is het van retellings!

De Vrouwe van Myrdin

Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief Airys.
Vanaf de eerste bladzijde werd ik het verhaal ingetrokken. Het begint met veel actie en spanning. De kennismaking met Waldrun vind ik hilarisch.

Ik ben Waldrun, de gevreesde reus van Gwyneth! riep hij en zijn stem trilde van woede. Dit is mijn eiland. Jullie horen hier niet, dus verdwijn voordat ik mij gruwelijk op jullie wreek.
Ik trok een wenkbrauw op. Deze jongen zag er niet echt afschrikwekkend uit. Reus, zei ik spottend, maak dat de kat wijs.

lag het aan mij of werd hij groter? Ik legde mijn hand in zijn nek en merkte dat die breder begon te worden.
Airys, vroeg Shona, Hij groeit!

Daarnaast komt er van alles aanbod, van liefde tot verraad aan toe. Ook humor komt aan bod, meerdere keren betrapte ik mij erop dat ik zat te grinniken.

Nu weet Shona teminste dat we eraan komen, bromde Waldrun. Dat gekrijs van je reikt ver genoeg. Verder moet je hier niet teveel aan wennen. Dit ritje is eenmalig

Conclusie

Dit verhaal is niet helemaal mijn ding. De schrijfster raakte mij meerdere keren kwijt. Het had wat mij betreft wel een stuk spannender gemogen en eigenlijk had ik dat ook wel verwacht. Daarnaast heb ik het gevoel dat het voor een jong publiek geschreven is. Desondanks is het een leuk verhaal wat je in een ruk uitleest. Een veelbelovend debuut.

Tags: ,

Divider

Cirkel van Oneindigheid door Jennifer Murgia | Een Boek Review

Gepost op 27 sep 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Cirkel van Oneindigheid door Jennifer Murgia | Een Boek ReviewCirkel van Oneindigheid by Jennifer Murgia
Also by this author: Ster van Acht
Series: Angel Star #2
Published by Dutch Venture Publishing on 08 oktober 2018
Genres: Paranormal, Romance, Young Adult
Pages: 232
Format: Paperback
ISBN: 9789492585271
Goodreads

Teagans leven zou de hemel op aarde moeten zijn nu haar beschermengel Garreth in haar leven is en aan haar zijde leeft als mens. Maar als Garreth door zijn aardse bestaan iets té menselijk wordt, gebeuren er onverwachte dingen. Teagan beseft dat lang niet alles is wat het lijkt als oude vijanden plotseling toch meer met haar gemeen hebben dan ze had gedacht.
In dit tweede en laatste deel van de serie komt Teagan erachter dat de engel die haar en de mensen van wie ze houdt kan redden misschien wel de engel is die ze altijd heeft gevreesd...
Voor fans van Twilight en Fallen!

review

Cirkel van Oneindigheid

Dit boek is het tweede en laatste deel in de Angel Star-serie. Recensie van het eerste deel, Ster van Acht, kan je hier vinden.

De Cover

Wederom weet de cover mij niet te bekoren, helaas. Ik zie een zwak meisje en een *duister* figuur. Dit is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Ik had de cover graag krachtiger gezien.

Het Verhaal

In deel een werkte Teagan op mijn zenuwen met haar gedrag.

De onzekerheid van Teagan irriteerde mij, maar als je je realiseert dat zij zeventien is dan zijn het eigenlijk best herkenbare puberale reacties.

Deel twee lijkt ook zo te beginnen, ik merkte dat ik weer irritatie voelde.

Ik hing op en vroeg me wat ik het beste kon doen. We hadden zo meteen een studie uur, dus misschien kon ik me tot dat moment in de wc verschuilen. Of in die studiehoek achterin de bieb. Daar kon ik gaan zitten leren tot het tijd was om naar de administratie te gaan.

Dan lijkt er een verandering plaats te vinden! Ze gaat Garreth meer ruimte geven, neemt zelfstandig beslissingen.

Ik betrapte mezelf erop dat ik hem voor mezelf wilde houden. Hem wilde claimen. Als hij menselijk over moest komen, dan moest hij zich ook kunnen gedragen als een mens. Hij zou meer met mensen om moeten gaan dan alleen met mij. Hij zou de kans moeten krijgen het leven te leiden van een achttien jarige jongen die hij is in de ogen van alle anderen.

Heerlijk vind ik het om te zien dat Teagan, in dit boek, groeit als persoon, ze wordt zelfstandiger, sterker en stoerder. Waar zij in het eerste deel continu uit de penarie geholpen moest worden, probeert zij dat nu voor anderen te doen.

Conclusie

Ik vind Cirkel van Oneindigheid beter dan deel een. De personages, vooral Teagan spreken meer aan. Zij komen een stuk beter uit de verf. Een mooi spannend slot van een leuke serie.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rond het verschijnen van dit boek. Het is vanaf 08-10-2018 in de (online) boekenhandel verkrijgbaar.
De andere verslagen kan je hier vinden.

Tags: ,

Divider

Kies voor ons door Stefanie Van Mol | Een Boek Review

Gepost op 7 mei 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Kies voor ons door Stefanie Van Mol | Een Boek ReviewKies voor ons by Stefanie Van Mol
Also by this author: Kies voor mij
Series: Full Moon, #2
Published by Dutch Venture Publishing on November 18th 2016
Genres: New Adult, Romance
Pages: 196
Format: Paperback
ISBN: 9789402156102
Goodreads

Jonathan is Camille nooit vergeten. Ook al ging er een hele tijd voorbij, hij denkt nog elke dag aan haar. Als hij met de band Full Moon terugkeert naar België gaat hij op zoek naar haar, hij wil antwoorden.
Maar is hij klaar voor de waarheid?

Camille had nooit gedacht dat ze Jonathan nog zou terug zien. Maar van zodra hij terug in beeld is, verandert haar leven het ene moment op het andere. De wonden uit het verleden zijn diep. Maar kunnen ze elkaar terugvinden?
Of heelt tijd dan toch niet alle wonden?

review

Deze week is er een blogtour over de Full Moon serie van Stefanie van Mol.
Dit is een serie romantische boeken die draait om de populaire band Full Moon. Naast Kies voor mij, het eerste deel van de serie en Kies voor ons, het tweede deel, zijn er nu nog twee andere delen uitgekomen: Kies voor haar, deel 3, en Kies voor hem deel 4. Boek 5 komt waarschijnlijk in juli 2018 uit.

Kies voor ons door Stefanie Van Mol

Kies voor ons

In dit boek spelen Camille en Jonathan weer de hoofdrol en is er een verassende nieuwe hoofdrolspeler bij namelijk Vincent, de broer van Jonathan. Het verhaal gaat niet verder waar Kies voor mij eindigde, er zijn inmiddels vijf jaren verstreken.

Camille is niet meer alleen. In hoofdstuk een wordt duidelijk hoe dat zit. Jonathan heeft al deze jaren met zijn band Full Moon in het buitenland getoerd en is eindelijk weer terug in België.

Het verhaal beslaat het heden en het verleden en wordt vertelt door middel van korte hoofdstukken. In deze korte hoofdstukken zijn beurtelings Camille, Jonathan en Vincent. aan het woord. Alle drie vanuit de ik-persoon. Door de flashbacks per persoon worden veel zaken duidelijk, de personen sympathieker en leef je nog meer met ze mee. Ook de inwendige strijd van Camille begrijp je daardoor beter.

View Spoiler »
Conclusie

Ik heb genoten van dit boek, vond het zelfs beter dan deel 1. Kies voor mij. Er waren zelfs momenten dat ik zat te smullen, oftewel: met rode oortjes zat te lezen.

Tags: ,

Divider