Publisher: Mynx

Brisingr door Christopher Paolini | Een Boek Review

Gepost op 22 mrt 2015 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 5 Comments

Brisingr door Christopher Paolini | Een Boek ReviewBrisingr by Christopher Paolini
Also by this author: Eragon, Oudste, Erfenis
Series: Inheritance #3
Published by Mynx on September 20th 2008
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 576
Format: Hardcover
Goodreads

Na de kolossale veldslag tegen het Keizerrijk op de Brandende Vlakten, konden Eragon en zijn draak Saphire maar ternauwernood levend ontsnappen. Er staan hen echter nog heel wat beproevingen te wachten. Zo heeft hij een eed gezworen om zijn neef Roran te helpen diens geliefde Katrina uit de klauwen van Koning Galbatorix te redden. Kan deze eens eenvoudige boerenjongen de rebellen verenigen en de koning verslaan?

stickers-Review

Na Eragon en Oudste gaat Eragon in deel 3 van de Erfgoed-serie, Brisingr, verder met zijn opstand tegen Koning Galbatorix.

Het boek begint met een samenvatting van de voorgaande twee boeken. Als je nagaat dat ik Eragon in augustus 2014 heb gelezen en Oudste in januari 2015, is de samenvatting geen overbodige luxe. De vorige twee hebben me aangenaam verrast, dus ik ben zeer benieuwd of Christopher Paolini deze lijn vast weet te houden.

Het verhaal gaat verder waar Oudste stopte. Na de zware strijd tegen het Keizerrijk op de Brandende Vlakten, en het gevecht met Murtagh, die Eragon en Saphira bijna het leven kosten, neemt Murtagh Eragon zijn zwaard Zar’roc af. Omdat hij, Murtagh, als oudste zoon van Morzan, het zwaard als zijn erfgoed beschouwt. Tussen neus en lippen door vermeld hij hij niet de enige zoon van Morzan is.

Eragon zweert dat hij zijn broer Roran zal helpen om Katrina, de vriendin van Roran, van de Ra’zac te bevrijden en komt zijn belofte na. Samen met Roran gaat hij op pad om te proberen Katrina van koning Galbatorix te redden. Dat dit niet snel geregeld is, mag duidelijk zijn. En dat zonder zijn zwaard Zar’roc.

In dit boek wisselt het verhaal van Roran naar Eragon en vice versa. Leuk. Leuk om ook Roran beter te leren kennen. Er gebeurt reuze veel en langzaam worden een aantal zaken duidelijk, welke in deel een en twee vragen op riepen. Een zeer verassende wending in dit boek vind ik de ontdekking van zijn vader. Eragon komt erachter wie zijn werkelijke vader is. Die had ik niet aan zien komen en nu ik het eenmaal weet valt er weer wat op zijn plek!

Op de eerste plaats mogen we ons gelukkig prijzen als je in ook maar iets op je vader lijkt, en dat doe je inderdaad vind ik. En zoals ik al wilde zeggen toen je me onderbrak, is Murtagh niet je broer maar eerder je halfbroer.

Als zijn leermeester Oromis met zijn draak Glaedr in de strijd omkomen, gaan de zaken er steeds slechter uitzien voor Eragon en de tegenstanders van koning Galbatorix
De grote vraag is : Hoe komt hij aan een nieuw zwaard? Rhunön, de elfenvrouw die in het verre verleden de zwaarden smeedde, heeft immers een eed afgelegd om nooit meer een zwaard te smeden!

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik weer enorm van het verhaal genoten heb.
Deel vier : De Erfenis roept!!
Knap als je nagaat dat deel een geschreven werd toen de schrijver 15 was. Ten tijde van deel 3 was hij 25.

Tags: ,

Divider

Oudste door Christopher Paolini | Een Boek review

Gepost op 18 jan 2015 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 5 Comments

Oudste door Christopher Paolini | Een Boek reviewOudste by Christopher Paolini
Also by this author: Eragon, Brisingr, Erfenis
Series: Inheritance #2
Published by Mynx on February 2007
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 576
Format: Hardcover
Goodreads

Het vervolg op Eragon, de betoverende saga van Eragon de Drakenrijder : Oudste. Het leven van de jonge boerenzoon Eragon veranderde van de ene op de andere dag toen hij in het woud een raadselachtige blauwe steen vond.Deze steen bleek een drakenei te zijn en toen het openbarstte was Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstond een speciale band. Niet lang daarna ontdekte Eragon dat hij de laatste der Drakenrijders was en begon hij aan zijn gevaarlijke queeste op zoek naar zijn ware afstamming.Eragon en zijn draak Saphira hebben het rebellenrijk van de Varden gered van de troepen van Koning Galbatorix, de wrede heerser van het Keizerrijk. Nu moet Eragon naar Ellesméra, het land van de elfen, waar hij verder getraind zal worden in de kunst van de magie en het zwaard, vaardigheden die onmisbaar zijn voor een Drakenrijder.Het wordt een wonderbaarlijke reis waarbij hij talloze nieuwe plaatsen bezoekt en mensen ontmoet, en elke dag vol zit met nieuwe uitdagingen en avontuur. Maar hij is nooit helemaal vrij van de problemen van het rijk. Chaos en verraad volgen hem waar hij gaat en Eragon is er nooit zeker van wie hij kan vertrouwen.Intussen moet zijn neef Roran een beslissende slag voeren in Carvahall. Is Koning Galbatorix sterk genoeg om het verzet te verpletteren? Wat de uitkomst ook is, Eragons leven is nog steeds in groot gevaar.

stickers-Review

Oudste, deel 2 van de Inheritance- serie, en het vervolg op Eragon.  Ik ben benieuwd of het boek me net zo verrast als deel 1, Eragon heeft gedaan!

En weer duik ik onder in de wereld van elfen, draken en magiërs.
Er word in deel twee steeds meer helderder en uitgelegd.
De wereld en haar bewoners, het word nu tastbaarder.
Leuk de wereld van magie, welke steeds meer verklaard word, mede door het verblijf bij de elfen.
Tja ik en fantasy, eigenlijk hebben we niet veel. En toch zit ik dit boek met veel plezier te lezen.
En inderdaad alweer een aanrader van mijn meiden.

Ook het verhaal van Roran, de neef van Eragon komt aan bod en neemt een groot gedeelte van het verhaal in. De twee verhalen lopen naast elkaar en naar elkaar toe.
Het gevaar van dit boek is, dat als je erin begint, je het nauwelijks weg kan leggen! En daar zit een gevaar in, het boek heeft namelijk slechts 576 pagina’s.

Onvoorstelbaar dat een zo jong iemand, Christopher was  vijftien toen hij aan Eragon begon, zo’n wereld kan creëren. Ik weet het, het is geen literatuur, maar zo een leuk boek om je in te verliezen!
Ik kijk in ieder geval al uit naar deel drie : Het erfgoed – 3 – Brisingr
Maar wanneer?

Tags: ,

Divider