Publisher: Prometheus

De Mime Orde door Samantha Shannon | Een Boek Review

Gepost op 4 nov 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 0 Comments

De Mime Orde door Samantha Shannon | Een Boek ReviewDe Mime-orde by Samantha Shannon
Series: The Bone Season #2
Published by Prometheus on May 15th 2015
Genres: Adult, Distopian, Fantasy
Pages: 476
Format: Paperback
ISBN: 9789044622591
Goodreads

Paige Mahoney is ontsnapt uit de hardvochtige strafkolonie Sheol i, maar daarmee zijn haar problemen niet opgelost: veel vluchtelingen worden nog steeds vermist, en Paige is de meest gezochte persoon in Londen.
Terwijl het machtige Scion zijn alziende blik op Paige richt, worden de Mime-koningen en -koninginnen van de Londense gangs uitgenodigd voor een zeldzame bijeenkomst van de Assemblee van Onnatuurlijken. Jaxon Hall en zijn Zeven Zegels willen daar graag de hoofdrol in spelen, maar de gemeenschap van helderzienden is tot op het bot verdeeld en om elke hoek schuilt een duister geheim.
Dan komen de Refaïeten één voor één tevoorschijn. Maar waar is Warden?
Paige moet in beweging blijven en gaat van Seven Dials via Grub Street naar de geheime catacomben van Camden, tot er over het lot van de onderwereld kan worden beslist.

review

Na Het Bottenseizoen kan het bijna niet beter! Wel met De Mime Orde bewijst Samantha Shannon mijn ongelijk! Het kan nog beter!

De Mime Orde gaat verder waar het Bottenseizoen ophoud. Paige keert terug naar Londen na de ontsnapping uit Sheol 1.
Je zou zeggen dat haar problemen over zijn nu ze ontsnapt is, maar integendeel, deze worden alleen maar groter en groter. De meeste vluchtelingen worden vermist en binnen de kortste keren is ze uitgeroepen tot staatsvijand nummer een.

De laatste order die Warden, Paige meegaf was: rennen, je moet rennen, kleine dromer.
Daarna is het stil en hoort ze niets meer van hem. Hij lijkt spoorloos verdwenen.

Woorden geven vleugels, zelf aan degenen die vertrapt en onherstelbaar beschadigd zijn.

Het is een waanzinnig spannend verhaal, met een tempo waar je u tegen zegt. Het meer te weten komen over het leven in de Londense onderwereld, de verhoudingen onderling, spannend, intrigerend en leuk!

En dan het einde, OMG, onverwachts? Ja, heel !!!
Vol met leugens, intriges en bedrog! En hier had ik echt nooit aan gedacht!
Het boek gaat een heel andere kant op dan ik verwachtte, en ik kan niet wachten op het volgende deel!!
Duss Samantha Shannon keep on writing!

Favoriete quote:
Mimespelers, als hemelgod vermomd,
Schuifelen en mompelen
Dolen rond en strompelen
Als poppen – onder het juk gekromd
Van grote, ongevormde krachten

Tags: ,

Divider

Het Botten Seizoen door Samantha Shannon | Een Boek Review

Gepost op 28 aug 2016 door Linda Kwakernaat in boeken / 2 Comments

Het Botten Seizoen door Samantha Shannon | Een Boek ReviewHet Botten Seizoen by Samantha Shannon
Also by this author: De Mime-orde
Series: The Bone Season #1
Published by Prometheus on September 30th 2013
Genres: Distopian, Fantasy, Magic, Science Fiction
Pages: 446
Format: Paperback
ISBN: 9044622587
Goodreads

De negentienjarige Paige Mahoney werkt in de Londense onderwereld bij Seven Dials voor een man genaamd Jaxon Hall. Paige werkt als bode tussen de geheime cellen, waarbij ze heen en weer reist tussen de gedachten van mensen. Ze is een droomloper, een helderziende die al hoogverraad pleegt door te ademen.

Het regent op de dag die haar leven zal veranderen. Ze wordt aangevallen, gekidnapt en getransporteerd naar Oxford, de stad die al tweehonderd jaar gezocht wordt. Daar ontmoet ze Warden, een Rephaite met een donkere honinghuid en grote gele ogen. Hij is het mooiste en meest beangstigende wat ze ooit gezien heeft - en hij gaat haar beschermen.

  review

  Een december geschenk, Het Botten Seizoen, en wat voor één! Wat vind ik het moeilijk om hierover te schrijven! En waarom? Het is een waanzinnig goed boek!

  In het begin had ik moeite om in het verhaal te komen, je word links- en rechtsom met heel veel feiten om de oren gesmeten. Maar gaandeweg kreeg het verhaal mij te pakken. En zoals ik al eerder geschreven heb, praktisch elke serie overstelpt je met informatie in het eerste deel. Zeker als het Fantasy, Science Fiction en Magic betreft. Volgens de berichten komen er zelfs zeven delen uit! Hoe kan je anders ooit die wereld begrijpen? Maar goed, wat mij betreft was het in het begin iets teveel van het goede, wat in de loop van het verhaal helemaal goed gemaakt werd. Hoewel het een best pittig boek is om te lezen had ik het binnen twee dagen uit.

  Paige is een stoere dappere meid, maar ook iemand met een heel klein hartje, iemand die graag ergens bij wil horen en haar zekerheid uit de Seven Dials haalt. Alle zekerheid in haar leven staat op losse schroeven, nu alle Onnatuurlijken vervolg, gemarteld en vermoord werden.
  En dan, dan staat haar wereld op zijn kop!

  Sterk punt van het verhaal vind ik er geen sprake is van de standaard driehoeksverhouding (meisje moet tussen twee mannen kiezen). Persoonlijk zie ik het ook als een adult boek, en ga meteen aan het vervolg, de Mime Orde beginnen.

Tags: ,

Divider

Het leven van Pi door Yann Martel | Een Boek Review

Gepost op 6 apr 2014 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 10 Comments

Het leven van Pi door Yann Martel | Een Boek ReviewHet leven van Pi by Yann Martel
Published by Prometheus on 2013
Genres: Fantasy, Literature
Pages: 317
Format: Paperback
Goodreads

Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel (Pi), een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been en een tijger van 200 kilo.

stickers-Review

Hoofdpersoon is Piscine Molitor Patel vernoemd naar een van de mooiste zwembaden van Parijs. Natuurlijk word jhij op school al snel uitgescholden word voor Pies. Als hij naar de middelbare school gaat maakt hij aan elke leraar duidelijk wat zijn naam is, en dat zijn roepnaam Pi is.

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik een aantal passages geskipt heb. Voornamelijk die over het geloof, hoe hij hindoe, katholiek en moslim werd. Wel vind ik het ontzettend stoer  dat hij alle hoeken van elk geloof onderzoekt. Herkenbaar ook, niet in deze extreme vorm, maar zelf heb ik het ook gedaan. Natuurlijk komt hij hierdoor in de problemen. Ik heb ontzettend moeten lachen om de ontmoeting op de boulevard tussen Pi , zijn onwetende ouders, en de *drie wijzen*

Piscine, is dit echt waar? vroeg de imam ernstig,. Hindoes en christenen zijn afgodendienaren. Ze hebben vele goden.
En moslims hebben vele vrouwen kaatste de pandit terug.
De priester wierp een schuine blik op de andere twee. Piscine zei hij bijna fluisterend, alleen Jezus red.

Vervolgens het verhaal van de verhuizing en de daaropvolgende schipbreuk, …
Ademloos heb ik Het leven van Pi gelezen. Perplex leg ik het boek uiteindelijk weg. Wauw, 227 dagen als schipbreukeling op zee ! Al lezend bekroop mij al snel het gevoel dat Pi door de gruwelijke gebeurtenissen mensen door dieren verving, wat richting het einde bevestigd zou kunnen worden. Wat is waar? Wat is hallucinatie?

Alles was normaal en toen ineens, ……..
Zonk al dat normale.

Pi vertelt twee versies, de tweede versie bevestigt mijn vermoeden, maar, …
In deze versie beland Pi met zijn moeder de kok en een matroos in de reddingsboot. De matroos breekt zijn been en dat moet geamputeerd worden. De kok dood de matroos uiteindelijk en gebruikt zijn lichaam als aas terwijl hij ook wat van het lichaam op snoept. Wanneer Pi’s moeder boos op de kok wordt dood hij haar. En Pi dood in woede de kok. In dit verhaal is de matroos de zebra, de moeder de Orang-Oetan , de kok de hyena en is Pi Richard Parker. Maar welk verhaal nu waar is?

Ik zou zeggen lezen dit boek!! En vorm je eigen mening!

Tags: ,

Divider