Publisher: The House of Books

De Tattooverzamelaar door Alison Belsham | Een Boek Review

Gepost op 8 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De Tattooverzamelaar door  Alison Belsham | Een Boek ReviewDe Tattooverzamelaar by Alison Belsham
Published by The House of Books on September 13th 2018
Genres: Thriller
Pages: 336
Format: Paperback
ISBN: 9044353884
Koop op Bol.com
Goodreads

Wanneer Marni Mullins, een tatoeëerder uit Brighton, een gevild lichaam ontdekt, heeft de onlangs gepromoveerde inspecteur Francis Sullivan haar hulp nodig. Er loopt een seriemoordenaar rond die de tatoeages van de lichamen van zijn slachtoffers afsnijdt terwijl zij nog leven. Marni kent de tattoowereld als geen ander, maar heeft zo haar eigen redenen om de politie te wantrouwen. Ze achterhaalt de identiteit van het volgende slachtoffer, maar zal ze het aan Sullivan vertellen of gaat zij zelf achter de tattooverzamelaar aan?

review
De tattooverzamelaar

Door de korte hoofdstukken lees je ongemerkt heel makkelijk door. Eer je het in de gaten hebt ben je al halverwege het boek. Doordat er telkens van perspectief geswitcht wordt, wil je blijven doorlezen, voornamelijk omdat je nieuwsgierig ben naar het vervolg en meer en meer wilt weten.
Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Marni Mullins, Francis Sullivan, Rory Mackay en dader. Vanaf de eerste pagina wordt je letterlijk het verhaal ingezogen, en wat mij betreft is dat tot het einde zo gebleven.

Eén, twee, die tattoo neem ik mee
drie, vier gevild als een dier
Vijf, zes, mijn lievelingsmes
zeven, acht, denk niet dat ik wacht

Wat een start van het verhaal!!

Doordat er telkens vanuit een ander hoofdpersoon geschreven wordt, leer je de personages steeds beter kennen.

Marni

Marni is vrouw met een ongelooflijk grote rugzak. Zij is een tatoeëerder en vindt tijdens haar pauze het *eerste* lijk. Zij zit niet zo te popelen om met de politie in contact te komen.

Marni had al haar moed bijeengeraapt om het telefoontje te plegen. De wetenschap dat ze een agent aan de lijn had, had haar bijna net zo van haar stuk gebracht als het vinden van het lijk. Alles wat met politie te maken had, maakte haar nog altijd van streek, voerde haar terug naar een tijd die ze liever wilde vergeten. Ze had gezworen dat ze nooit van haar leven meer met de politie in aanraking zou komen.

Francis

Francis is gepromoveerd tot inspecteur. Hij is de jongste inspecteur van het politiekorps. Door zijn vroege promotie ligt er een gigantische druk op zijn schouders om zijn *eerste* zaak op te lossen.

Luister, jongen, ik wilde je ten overstaan van je team niet voor schut zetten, maar je moet beter je best doen. Ik heb je voorgedragen voor promotie omdat ik dacht dat je deze functie aankon. Het was een enorm risico.

Rory

Brigadier Rory, hij voelt zich miskent en heeft last van een minderwaardigheidsgevoel.

De intellectuelen probeerden indruk op elkaar te maken. Blijkbaar een spelletje van ze om te kijken wie het slimst was. Maar daarmee loste je geen zaak op en als Sullivan dacht dat hij zich erdoor liet imponeren, dan had hij het goed mis.

De dader

Het gedeelte over de dader wordt zo vertelt dat het lijkt alsof je erbij aanwezig bent, alsof je een toeschouwer bent.

Zijn halsslagader klopt nog, maar zo zwak dat ik ervan uitga dat de man me geen last meer zal bezorgen. De klus moet worden geklaard nu zijn lichaam nog warm is. Als het lijk koud wordt, verstijft de huid en wordt het vlees stug.
..
Hij is niet de eerste. En hij zal niet de laatste zijn.

Conclusie

Een verhaal wat zich in een sneltreinvaart afspeelt. Leuk om vanaf de zijkant de (veranderende) verstandhouding tussen Francis en Rory en Francis en Marni mee te maken. Daarnaast was ik totaal verrast door de plottwist! Deze heb ik absoluut niet aan zien komen. Het mag duidelijk zijn dat ik genoten heb van dit verhaal. Helemaal top. Als je vervolgens er achter komt dat dit het debuut van de auteur is, nou dat belooft wat!

Tags: ,

Divider

Ik weet een geheim door Tess Gerritsen | Een Boek Review

Gepost op 6 nov 2017 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik weet een geheim door Tess Gerritsen | Een Boek ReviewIk weet een geheim by Tess Gerritsen
Series: Rizzoli & Isles #12
Published by The House of Books on September 14th 2017
Genres: Thriller
Pages: 320
Format: Paperback
ISBN: 9789044348521
Koop op Bol.com
Goodreads

Rizzoli en Isles onderzoeken een van de meest bizarre moorden die ze ooit hebben gezien: een jonge vrouw ligt op haar bed, haar ogen uit hun kassen gehaald en in haar handen gelegd. Is het een hint naar de horrorfilms die de vrouw heeft gemaakt? Als er een tweede slachtoffer valt, weten Rizzoli en Isles dat ze snel moeten zijn. Vreemd genoeg is er iemand die denkt dat zijzelf de volgende is, want ze is op de hoogte van een geheim. Dat ze nooit aan iemand zal vertellen.

review

Hoewel ik jaren met plezier naar de tv serie Rizzoli & Isles gekeken heb en er meerdere boeken van Tess Gerritsen, ongelezen, in mijn boekenkast staan, is dit mijn eerste kennismaking met Tess Gerritsen en met Rizzoli & Isles op papier. En ik begin niet bij het begin, maar met deel twaalf uit deze serie.

Ik weet een geheim

Ik hou van pakkende openingszinnen, wat mij betreft kan je daar een boek mee maken of kraken. Ik weet een geheim is een boek wat ontzettend pakkend begint met een dijk van een openingszin.

Op mijn zevende heb ik geleerd hoe belangrijk het is om bij begrafenissen te huilen.

Terwijl het verhaal natuurlijk over Jane Rizzoli en Maura Isles gaat, Jane is politie-inspecteur en Maura forensisch patholoog, wordt soms uit het oogpunt van een mysterieuze vrouw vertelt. Sterker nog het eerste hoofdstuk gaat over Holly, de mysterieuze vrouw. Maar wat zij met de bizarre moorden te maken heeft? Duidelijk is dat ze een gemeenschappelijke factor met de slachtoffers heeft.

Maura word ingehaald door haar verleden, welke ze geprobeerd heeft achter zich te laten.

Zelfs monsters zijn sterfelijk. De vrouw die aan de andere kant van het raam lag, mocht er uiterlijk net zo uitzien als de andere mensen op de intensivecareafdeling, maar dr. Maura Isles wist maar al te goed dat Amalthea Lank een monster was. Daar, achter het raam van het kamertje, lag het wezen dat Maura nachtmerries bezorgde, de vrouw die een schaduw over haar verleden wierp en in wier gezicht ze haar eigen toekomst zag.
Daar ligt mijn moeder.

Ook bij Jane Rizzoli krijgen we een inkijk in haar priveleven.

Jane onderdrukte haar woede toen ze de aardappelen en boontjes voor haar driejarige dochter Regina in stukjes sneed. Je weet heel goed dat ik niet over de zaak mag praten.
Ik zou niet weten waarom niet. We zijn hier onder ons. Bovendien is het in geuren en kleuren op het nieuws geweest wat die rotzak met het meisje gedaan heeft

Conclusie

Ik hou van plotjes verzinnen, en ik raad ze ook vaak, maar Tess Gerritsen heeft mij volkomen beet genomen. Ik kon er geen touw aan vastknopen en taste volkomen in het duister. Aan het einde van het boek ga je je eigenlijk pas realiseren hoe alles met elkaar verweven is en komt de aap uit de mouw. Ik heb genoten van deze geweldige thriller!

Tags: ,

Divider

Broertje door Michael Berg | Een Boek Review

Gepost op 16 okt 2017 door Linda in blogtour, boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Broertje door Michael Berg | Een Boek ReviewBroertje by Michael Berg
Published by The House of Books on 16 october 2017
Genres: Thriller
Pages: 400
ISBN: 9789044351101
Goodreads

In een landhuis aan de Côte d'Azur liggen drie doden. Een Nederlandse oud-politicus, zijn echtgenote en een onbekende jonge vrouw. Inspecteur Fillon houdt de vermoedelijke dader aan: Felix, de zoon van de politicus. Maar Felix is in shock en niet aanspreekbaar. Fillon belt de zus van Felix, Lotte Pradeau, een Nederlandse stand-up comedian, die met haar familie heeft gebroken. Ze reist naar Zuid-Frankrijk en komt voor een dilemma te staan, kiest ze voor zichzelf of voor haar broertje.

review

Broertje

Het boek begint met de vluchteling Amin. Een vluchteling uit Aleppo die samen met zijn broertje vlucht, en tijdens deze vlucht zijn broertje verliest. Een ontzettend actueel onderwerp wat zo in het boek verweven wordt.

Geld. Check. Mustafa. Check. Het was een tic geworden. Om de zoveel tellen rustte zijn hand op de buidelriem waarin het geld verborgen zat, waarna zijn blik zijn broertje opzocht. Zorg dat jullie veilig overkomen. Amin had het gezworen bij Allah.

Het verhaal wordt vertelt vanuit de perspectieven van inspecteur Fillon, Lotte, Felix en Amin.
Ik hou van de beeldende manier waarop dit verhaal geschreven wordt.

Fillon zette de navigatie uit en reed verder. Door het openstaande raam drong de droge, kruidige geur van dennennaalden de auto binnen. Vogels floten. De zon brandde. Een mooie septemberochtend. Behalve dat er even verderop drie doden lagen.

Het mag overduidelijk zijn dat de auteur kennis van zaken heeft wat betreft autisme, het word ontzettend raak beschreven.

Felix staarde naar buiten, opgesloten in zijn eigen wereld, zijn bovenlichaam zachtjes heen en weer wiegend. Waar keek hij naar? Zag hij wat ik zag of staarde hij maar een beetje voor zich uit? Hij wekte de indruk gelukkig te zijn, voor zover een verstandelijk gehandicapte autist gelukkig kan zijn. Alsof de storm in zijn hoofd eindelijk tot bedaren was gekomen. Terwijl het in míjn hoofd juist spookte. We waren op de vlucht.

Conclusie

Wat mij ontzettend trof in dit verhaal is de rücksichtloze onverschilligheid van de gendarmerie, op één persoon na, ten opzichte van een ziek persoon, lees een autist. En dat dit mij niet verbaasd, het zou zo waar kunnen zijn.
Tekenend voor de auteur dat hij mij daarmee zo treft.

Tja en toen .. toen was het boek uit! Maar dat kan helemaal niet, oké ik denk dat ik het einde wel weet, maar ik wil meer, ik wil …
Als een auteur dat voor elkaar krijgt, wel dan heb je een dijk van een boek geschreven! En dat is het ook, ik vind het een ongelooflijk spannend verhaal waarin je telkens op een ander een ander been gezet wordt en waarvan ik het plot niet zag aankomen.

Tags: ,

Divider

Stil in de stad door Milou van der Will | Een Boek Review

Gepost op 28 sep 2017 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Stil in de stad door Milou van der Will | Een Boek ReviewStil in de stad Series: Benthe Berg #2
Published by The House of Books on 20/04/2017
Genres: Thriller
Pages: 336
Format: Ebook
ISBN: 9789044348040
Koop op Bol.com
Goodreads

Misdaadjournaliste Benthe Berg ontmoet tijdens een reportage in de Haagse rosse buurt een prostituee die zegt dat ze belangrijke informatie voor haar heeft. Het is het eerste puzzelstukje in een gevaarlijke zoektocht. Benthe komt terecht in de schimmige wereld van mensenhandel, en duikt ondertussen in de recente mysterieuze moordzaak op een oud-minister. Langzaam maar zeker ontrafelt ze een groot schandaal. Ze ontmaskert niet alleen een netwerk van mensenhandelaren, maar ook van hoge ambtenaren die meer op hun kerfstok hebben dan op hun visitekaartje staat.

review

Van Milou van der Will heb ik eerder een boek mogen recenseren: In mijn bloed (Benthe Berg #1)
Een boek waar ik zeer enthousiast over ben. Dat hield dus een opfriscursus in en heb ik het boek herlezen.

Dit boek eindigt zo:

View Spoiler »

Stil in de stad

Het verhaal gaat verder waar het vorige geëindigd is, Benthe bezoekt haar vader in de gevangenis.

Nu gaat het gebeuren.
Hij is mijn vader.
En een moordenaar, ook dat.

Benthe zit er totaal doorheen, en verdrinkt haar verdriet.
En dan is er een aanslag op haar vriendin Eva, die alles verandert.
Een aanslag uitgevoerd door een bende.

Geen toeval
Zeker geen toeval. Er is alleen iets wat me niet lekker zit.
Vertel.
Het is volgens mij nog nooit misgegaan, zo’n aanslag. De slachtoffers van die bende overleven het nooit, echt never ever nooit. Dit zijn pro’s.

Het begin van het boek, wat een binnenkomer!

Ik zag bloed liggen op de trap. het was voor de flat van onze vriendin zij woont daar met twee meiden die we niet kennen. Noordat u het vraagt, ik weet het niet. Ik weet niet wat er gebeurd is. Ik ben bang.
Ik ben zo bang mevrouw. het moet stoppen. We moeten vluchten, mijn zus en ik.

Conclusie

In het boek wordt veel aandacht besteed aan de gruwelijke wereld van vrouwenhandel.
Het duurde even eer het verhaal op gang kwam, maar jeminee dan wordt het toch een partij spannend. Ik vind het een goed vervolg op In mijn bloed en het feit dat het persoonlijke leven van Benthe niet op rolletjes loopt maakt het hele gebeuren een stuk geloofwaardiger.
Ik ben zeer benieuwd naar het volgende deel in de Benthe Berg serie, die zit er beslist aan te komen met zo’n einde 😉

Tags: ,

Divider