Publisher: Unieboek | Het Spectrum

De Prins & De Lijfwacht door Kiera Cass | Een Boek Review

Gepost op 30 dec 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 0 Comments

De Prins & De Lijfwacht door Kiera Cass | Een Boek ReviewDe prins & De lijfwacht by Kiera Cass
Also by this author: De Selectie, De Elite, De One, De Kroon
Series: The Selection #0.5
Published by Unieboek | Het Spectrum on March 13th 2015
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 175
Format: Paperback
ISBN: 9789000343669
Koop op Bol.com
Goodreads

In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil.

Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.
Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie.

Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.

review

De prins & De lijfwacht

Dit boek bestaat uit twee delen namelijk:
deel #0.5 De prins
en
deel #2.5 De lijfwacht
Welke in Amerika als aparte novellas zijn uitgegeven.

De prins
Wat leuk om de zelfverzekerde Maxon te gadeslaan en zijn gedachten te lezen.
Zo zelfverzekerd is hij in feite dus niet.

Ik ging op de bovenste trede van de trap zitten en legde mijn hoofd in mijn handen. Hoe moest ik dit in hemelsnaam aanpakken? Hoe moest ik iemand vinden van wie ik kon houden, die van mij kon houden, die de goedkeuring van mijn ouders kon wegdragen en die ook nog eens goed voel bij het volk?

De Lijfwacht
Dit gedeelte over Aspen Leger. Ook in dit deel worden bepaalde gebeurtenissen uit De Elite verteld vanuit het perspectief van een ander personage dan America.
Naast het feit dat ik Aspen en redelijk sympatiek figuur vind, heeft dit gedeelte wat mij betreft niet veel meerwaarde. Ik was al team Maxon en eigenlijk werd dat zelfs door deze toelichting versterkt. Want Aspens verhaal is langdradig en oninteressant. Hij is constant bezig met de gedachte aan America en hoe zij over hem denkt en wat ze voor hem voelt. Of wat America over Maxon denkt, en andersom. Daarbij noemt hij Maxon constant egoïstisch, terwijl hij zelf America’s leven op het spel zet door als wachter een relatie met haar aan te gaan. Dus eigenlijk word wat mij betreft met zijn verhaal juist het tegenovergestelde bereikt.

Tags: ,

Divider

De Graces door Laure Eve | Een Boek Review

Gepost op 8 dec 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 0 Comments

De Graces door Laure Eve | Een Boek ReviewDe Graces by Laure Eve
Series: The Graces #1
Published by Unieboek | Het Spectrum on 05 september 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 272
Format: Paperback
ISBN: 9000348110
Goodreads

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace.

Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.
Beklemmend en mysterieus: De Graces laat je niet meer los!

review

Er word weleens gezegd: alle begin is moeilijk. Wel mijn start met De Graces door Laure Eve was traag. Ik merkte zelfs dat ik het telkens weglegde, kwam dat misschien omdat mij iets stoorde?
De manier waarop River Page, de hoofdpersoon, zich koste wat kost, probeert bij de familie Grace betrokken te worden vind ik uitermate berekenend.

Ik voelde meteen dat ik dat niet had moeten zeggen. Nou ja, iedereen heeft zo zijn eigen reden toch? zei ik toen dus maar snel.
Niemand laat zijn ware aard zien, beaamde Summer en mijn hart maakte een opgewonden angstig sprongetje.
Maar het was te vroeg om die troef al uit te spelen.

En toch, toch heb ik het gevoel dat ik haar beter wil leren kennen, dat ze een geheim heeft. Het duurde alleen zo lang!

Aanvankelijk dacht ik dat de verhuizing naar deze stad een straf was voor wat ik had gedaan.

Dat was wel het stomste, meest voor de hand liggende wat ik had kunnen doen, en ik haatte mezelf er ook om. Elk meisje met ogen in haar hoofd was verliefd op Fenrin. Maar ik was niet zo’n wauwelend, kwebbelend wicht dat heel bestudeerd haar haar naar achteren zwaaide en van die dikke, zoetige lipgloss ophad. Diep van binnen, waar niemand het kon zien, brandde onophoudelijk mijn kern, gitzwart en fel.

Conclusie

De cover vind ik waanzinnig!
Verder hink ik op twee gedachten wat dit boek betreft.
Het heeft absoluut geen verpletterende indruk op mij gemaakt. maar wel mijn nieuwsgierigheid geprikkeld.
Ik geef het de voordeel van de twijfel en wacht het volgende boek af.
Voorlopig vind ik het een overhypet boek.

Tags: ,

Divider

Hof van Mist en Woede door Sarah J. Maas | Een Boek Review

Gepost op 7 dec 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

Hof van Mist en Woede door Sarah J. Maas | Een Boek ReviewHof van Mist en Woede by Sarah J. Maas
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur
Series: A Court of Thorns and Roses #2
Published by Best of YA Books, Unieboek | Het Spectrum on July 18th 2016
Genres: Fantasy, New Adult
Pages: 592
Format: Paperback
ISBN: 9789000347568
Goodreads

review

Een meer dan volwaardige opvolger van Hof van doorns en Rozen is het minste wat je van Hof van Mist en Woede kan zeggen!! Wat mij betreft is het HET BOEK van 2016!

Hof van Mist en Woede

Was deel 1: Hof van doorns en Rozen, een retelling van The Beauty and The Beast, deel 2 Hof van Mist en Woede is dat absoluut niet!! Trouwens …. Dit is GEEN Young Adult! Dit is New Adult!
Wauw, Sarah J Maas heeft een waanzinnig boek geschreven, wat mij na het lezen totaal ondersteboven achterlaat! Zonder te spoileren, dit had ik dus totaal niet zien aankomen en niet verwacht.

Feyre heeft het moeilijk na haar overwinning met Amarantha, ze heeft het moeilijk met haar onsterfelijke kracht. Met haar menselijke hart. Ze heeft last van nachtmerries en van Tamlins overbezorgdheid.

Onsterfelijke kracht, eerder een vloek dan een zegen. Na mijn terugkeer hiernaartoe had ik drie dagen lang elk stuk bestek wat ik aanraakte beschadigd en vervormd, was ik zo vaak over mijn langere snelle benen gestruikeld dat Alis alle onvervangbare waardevolle voorwerpen uit mijn kamer had weggehaald en had ik niet één, niet twee, maar vijf glazen deuren verbrijzeld door ze per ongeluk te hard dicht te doen.

Wees blij met je menselijke hart, Feyre. Ik beklaag degenen die helemaal niets voelen.

Toch vroeg ik me met mijn Fae-oren wel eens af ….. of ik zijn ademhaling hoorde haperen, al was het maar één hartslag lang. Ik durfde nooit te vragen of hij wakker was.
Hij werd nooit wakker wanneer de nachtmerries me uit mijn slaap haalden: wanneer ik nacht na nacht alles uitbraakte. Als hij het wist of hoorde, zei hij er nooit wat over.

Tamlin zei zacht: Ik kan niet doen wat ik doe als ik me zorgen zou maken om jou veiligheid.

Ingrediënten ten overvloed voor een reuze spannend verhaal. Vergeet daarnaast Rhysand, Edelheer van het Nachthof , en de overeenkomst die Feyre met hem afgesloten heeft niet!
Daarnaast word je met de zoveel niet voorziene *plottwists* om de oren geslagen, dat elk idee over hoe het boek zou verlopen, snel verdwijnt!
Rhysand met zijn humor 🙂

Ik zou hier zo graag meer over willen schrijven, maar dan zou ik inderdaad spoileren.
Rest het mij om te zeggen: Wauw, wat een boek!!!!

.

Tags: ,

Divider

De Kroon door Kiera Cass | Een Boek Review

Gepost op 25 okt 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 0 Comments

De Kroon door Kiera Cass | Een Boek ReviewDe Kroon by Kiera Cass
Also by this author: De Selectie, De Elite, De One, De prins & De lijfwacht
Series: The Selection #5
Published by Unieboek | Het Spectrum, Van Goor on March 4th 2016
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 240
Format: Paperback
ISBN: 9789000345205
Goodreads

Het vijfde en laatste deel van de Selection-serie! Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt.

Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

review

Het vijfde deel van de Selection serie: De Kroon!
Een serie die eigenlijk als trilogie bedoeld was, maar waar, gelukkig, nog twee delen bijkwamen.
De cover van De Kroon is gewoon prachtig! Zoals eigenlijk alle covers uit deze serie super zijn!
De Kroon gaat verder waar deel vier de Prinses geëindigd is. De Selectie is nog in volle gang, en helaas heeft de moeder van Eadlyn, America, een zware hartaanval gekregen. Het verhaal word vertelt vanuit het perspectief van Eadlyn.

Eadlyn ga ik steeds sympathieker vinden, dat had ik tijdens deel vier al. Vooral als je nagaat dat ze pas zeventien is! Al volop bestuurlijke zaken beheert en bijna de machtigste vrouw van de wereld is. Vrouw? Voor mij persoonlijk is het nog een kind. Die wel belangrijke beslissingen moet nemen, die niet alleen haar aangaan.

Ik beschikte over macht, maar ik had geen idee hoe ik die moest gebruiken. Ik was staatshoofd, maar ik wist niet hoe ik moest regeren. Ik was een tweeling in mijn eentje. Ik was een dochter zonder ouders. ik had een half dozijn aanbidders, maar ik wist niet hoe ik van iemand moest houden.

In eerste instantie was ik bang dat het allemaal te zoetsappig zou worden, maar gelukkig was dat niet zo. Ze krijgt met een aantal geduchte tegenstanders te maken, en op een bepaald moment denk je zelfs: dit kan bijna niet meer goed komen.

Op Moment supreme, laat Eadlyn op tijd haar wijsheid zien en bijt ze op een briljante manier van zich af. Ze neemt een aantal wijze verstandige besluiten waar een volwassene nog een puntje aan kan zuigen.

Ik vond het een ontzettend leuk boek en een passend einde voor een verslavende serie!
Heb je het nog niet gelezen? De zomer en de vakantie komen eraan 😉

Tags: ,

Divider